24 Kasım 2010 Çarşamba

Ezel 2. Sezon 10. Bölüm : İKİ EV

Yazımın gecikmesinden anladığınız üzere 43. bölüm  hayal kırıklığı yaşattı bana. 42. bölüm çok etkileyici idi, dizi eski gücüne, özenine kavuştu derken 43. bölüm yavan, tatsız, sıkıcıydı. O kadar heyecanla beklediğimiz hain meselesi bile sündürüldü, heyecanını kaybetti, hain ortaya çıktığında "eee bu mudur?" diye esniyordum ben. Doğrusu Ezel'in bu ikinci sezonundaki tutarsızlık beni artık çok yordu. Sıkıldım ve bıktım. Doğru düzgün devam etsin artık, bu dengesizlik nedendir çözülsün, ben artık bunaldım.

Bu bölümün özetini Ekşi Sözlük'te çok güzel yapmışlar , the digger yazmış : her bok bu selmayla, eyşan yüzünden oluyor. yediniz bütün yiğitleri orospular.

:))))))))


EZEL 43. BÖLÜM SPOILER

İKİ EV




Bir önceki bölümde elemanları çay bahçesinde masa etrafında bırakmıştık. Kenan'ın adamları çay bahçesini tarayacak, bunu bilen hain ise masadan ilk kalkacak kişi olup kendini ele verecekti..

Şimdi hepsi masanın etrafında ibibik gibi otururken Dayı sordu "siz ne işe yararsınız?" Aaa!  Ali abi kalktı ayağa. Ezel kıllandı ama Ali "ben buraya Dayı'dan duymaya geldim, bu adam senin kanlın, sen ne işe yararsın Dayı?" dedi. Oturdu geriye. Ama bu Ali'de bi pislik vardı sanki bilemedim.

Dayı Cengiz'e döndü "Sen bir adamı boka sarmaktan başka ne işe yararsın?" Cengiz kızdı , bu sefer o kalktı ayağa. Ulan hacıyatmaz gibi biri oturuyor biri kalkıyor:))) "Aramızda hain mi arıyorsun, mantık yürüt, kim olur hain, kim Ezel'i en az seviyor? Ben! Bu zandan kurtulamayacaksam gideyim" Oturttu onu da yerine Dayı. Eyşan'a döndü."Sen?" Eyşan "Ben Ömer'leyim, ölene kadar" dedi. Dayı güldü "Kim ölene kadar Eyşan?"

Mavi gözlü converseli katil Temmuz, Kenan Birkan'ı aradı "herkes burada, Azad, Ali, Cengiz ve Eyşan" dedi "Benim küçük aptal kızım" diye söylenen Kenan Eyşan'ı aradı ama beriki açmadı telefonu. Ali bir daha kalktı yerinden, bi kıllanma durumu oldu. Converseli katile telefon geldi "Peki, dönüyoruz" dedi Temmuz telefondakine. Ve adamlarını alıp çekip gitti.


Yani bu sahne böyle mi çözümlenmeliydi, daha akıllıca ve heyecandan gebermemizi sağlayacak bir sonuç bulunamaz mıydı, yakıştıramadım açıkçası.

Cengiz "geçtik mi sınavı?" diye terslenip Eyşan'la beraber giti. Ali de "ben alamadım cevabı" deyip gitti. Ezel anlamamıştı, haini bulsunlar diye burada kuzu gibi ölecekler miydi yani? Dayı Ezel'e "artık bir yere gitmemize gerek yok, çünkü muhitimize geldik" dedi, sonra işaret etti, meğersem her yanı adamlarıyla donatmış aslında.

Haini bulması için Dayı Ezel'e 1971 senesinden bir macerasını anlatmaya koyuldu.

1971
Kenan ve Ramiz, Hayratlı hakkında konuşuyorlardı, "o beni öldürtmek istedi, beceremedi, şimdi sıra bende"  Ramiz kendi işini yapmak, küçük Godfather olmak istiyordu, bu yüzden Kenan ona bir iş ayarladı: küçük esnafı tehdit eden Kara Celal'i harcamak. Ama Kara Celal Hayratlı'nın en iyi arkadaşı içim meğersem.

2010
Dayı o eski handaki ofisini Ezel'e bıraktı. Karanlık tarafa geçebilmek için Ezel'in ekipteki haini bulması şartını koştu ve gitti.

Ali çok sıkkındı, Tefo'yla buluştu. Hain var dedi. Tefo "valla bu sefer ben değilim" diye güldü. Ve yol gösterdi, "kime hainlik ediyor bu zat ? Ezel'e. O zaman ona en yakın o durur"

Geçen bölüm saklandıkları eski evde Eyşan ve Cengiz muhabbettelerdi, Cengiz hala Eyşan'a aşık olduğunu söyledi. Eyşan'ın telefonu çaldı.

Dayı'nın evinde Ali bu sefer de Azad'la muhabbet etti, fingirdediler hatta. Ali pek keyiflendi. O esnada Cengiz aradı "Eyşan'ı takip ediyorum, Kenan'a gidiyor, benimle gel" dedi.

Ezel'in annesi eve çağırmıştı Ezel'i, Mert'ten kalan eşyalar gelmiş bi kutuda, böyle iç bayıcı gereksiz ağlak sahneler geçti, Meliha devreleri yaktı filan. Ezel Mert'in telefonunu alıp çıktı. Meğersem Mert ölmeden bi video çekmiş ama göndermemiş abisine. Emniyette bi sevdiceği varmış Mert'in Elif diye. Kaya'nın Kenan'ın telefon kayıtlarını çıkartmış Mert için.

Kenan Birkan sakallı adamı Kaya'ya emretti  "küçük dostumuzu yanımıza alalım" Kaya istemese de razı olmaktan başka elden gelir. Kaya bu dosta hiç güvenmiyor idi.

1971
Gazinoda Selma Hayratlı'nın yanında oturmuş kırıtıyor, hem onu hem Kara Celal'i eğlendiriyor idi. Kenan sinir oluyordu bu duruma. Selma yanlarına geldi  "siz beni assolist yapamazsınınz ama Hayratlı yapar" Kenan kızıp yürüdü gitti, Selma Ramiz'e "senin planın var mı?" diye sordu.

2010
Ali ile Cengiz Eyşan'ı takiptelerdi "Bu karıyı Kenan'la görürsek artık konuşmak yok, indireceğiz" dedi Ali. Zaten bütün bölüm Eyşan'a "şıllık", "çiyan"  vs vs sıfatlar yakıştırıp durdu Ali Abi:))



Ezel karakola Elif'e gidip telefon kayıtlarını aldı.

Eyşan elinde bavulla bir mahalleye girdi

Cengiz Ali'yi üst katı komple camlı bir kafeye getirdi. Yukarı çıktılar.

Bu esnada Ezel, aldığı telefon listesini teeek tek aramakta idi. Telefonu açanın hain olduğu ortaya çıkacaktı.

Eyşan'ın telefonu çaldı. Arayan Kenan idi, "beni bir daha arama" dedi Eyşan ona. Meğersem elindeki bavulda Can'ın eşyaları varmış, çocuğu Mümtaz'a emanet edip gitti Eyşan.

Cengiz'in telefonu çaldı, Cengiz Ali'yi camlı mekanda bırakıp aşağı kata indi "geldik, getirdim, çıkıyorum, ne yapacaksanız yapın Ali'ye" dedi. Ezel EALİĞĞĞ diye böğürünce (ya yok galiba bu Ealiğ başka bi dizideydi, neyse:)) telefonu çat attı elinden, korkudan altına sıçtı salak ahahaha. Ali baktı sağında kenafir gözlü Temmuz, solunda bir diğer tetikçi, "arada kaldım tam arada, sağımda bir canavar, solumda bir diğeri" dedi ve şangırrr diye kendini camdan aşağı attı.

Kısa paçalı Converse'li katil Temmuz Cengiz'i almış Kenan'a götürüyordu. Cengiz aşağıladı Temmuz'u. "Cengiz Bey sizin benden ne farkınız var?" diye sorunca da "herşeyden önce daha fazla parmağım var" diye yapıştırdı :)) Bu esnada Ezel aradı Cengiz'i. Meğersem Ezel o boşanma kağıtlarını verdiğinde başlamış ihanete Cengiz. Otelde Kenan Birkan'ı kandırdıkları gece satmış Ezel'i. Kenan Birkan öyle şeyler teklif etmiş ki, herhalde biz de olsak kabul ederdik??? En nihayetinde kaçıp gitmeyi, bütün acılardan kurtulmayı vaad etmiş. "Eğer benimki kadar cömert bir şeytan çıkarsa karşımıza, hepimiz satarız ruhumuzu"

Bunu söyleyip telefonu Kenan Birkan'a verdi Cengiz. Kenan Ezel'den Ramiz'i satmasını istedi. Onu arabayla Leblebici sokağa getirecek, sonra çıkıp yakınlardaki kafede Eyşan'la buluşacak, yoksa Eyşan'ın kafasının da Bahar gibi patlamasını izleyecekti.

1971
Hayratlı'ya haber geldi, Selma kaçırılmış. Eski gazino raconu. Kara Celal Bursa'da bir gazinoda assolist yapacakmış Selma'yı. Hayratlı kudurdu, "gidin karnınızı doyurun, aç karınla otel basılmaz" dedi. Kalkıp Bursa'ya Celal'in kaldığı otele gittiler.

2010
Ezel Dayı'ya Kenan'la aralarında ne geçtiğini sordu, onu neden sattığını sordu. "Kenan'ı sattığına değdi mi? diye sordu "her anı, her dakikası değdi yeğen"

1971
Elemanlar Bursa'ya geldiler, oteli bastılar, kral dairesinde Selma ile Celal'i buldular. Selma Hayratlı'ya koştu sarıldı, "beni zorla kaçırdı" dedi. Celal "ne zorla kaçırması kendi geldi" derken Ramiz tak göğsünden vurdu Celal'i.

2010
Ezel Dayı'yı arabada bırakıp kafeye gitti. Kafasında kırmızı lazer ışığı dolanan Eyşan'la buluştu. Bu esnada Kenan'ın adamları Ramiz'i taradılar. Eyşan'ın telefonu çaldı, Kenan. Ezel Eyşan'ın hain olduğunu anladı , Eyşan da onun anladığını anladı. Ne anlayışlı insanlar yaleppim. Meğersem otelde Kenan'ı kandırdıkları gece Eyşan satmış Ezel'i, bilerek kandırmış Kenan'ı, olaydan sonra yanına gitmiş, Kenan ağlıyormuş, "ağlama, sen yenilmedin, harika bir casus kazandın" demiş ona. Cengiz'i de Eyşan kandırmış, Cengiz sırf Eyşan uğuruna Kenan'ın tarafına geçmiş.

Kenan' ın adamları baktılar araba boş, Ali abi çoktan kaçırmış meğersem Dayı'yı.

1971
Gazinoda Selma hüngürt şakırt ağlıyor idi, Hayratlı güldü, 2 gece assolist olacaksın dedi, o gidince Selma kaldırdı kafayı, yalandan ağlıyormuş. Kenan şaşkındı bu performansa.  Celal ölse de, Selma memnundu , sonunda herkes istediğini elde etmişti. Ramiz'e de esnaftan bi zarf dolusu para gelmişti Celal'i harcadı diye. Ramiz buyurdu "karşındaki kadınsa hamleni 2 kere düşüneceksin, çünkü kadın hep 1 adım öndedir"

2010
Kenan Cengiz'i yanına almış konuşuyordu, onu eğitecekti ama bir şartı vardı, Ezel'i tamamen Eyşan'dan ayırması. Cengiz Ezel'e ; Serdar'ın Mert'i çiğnediği anın videosunu gönderdi. Ezel höykürürken bir bölümün daha sonuna gelmiştik benim canımdan çok sevdiğim seyircilerim.

Ne iğrenç bir aşkmış bu Hömerlen Neyşanın aşkı, defolun gidin geberin böyle aşk olmaz olsun be!

xo xo

4 yorum:

  1. Ben dedim, hain Ramiz Dayı çıksaydı daha heyecanlı olurdu yeğen:)))

    YanıtlaSil
  2. sen haklıymışsın yeğen.:)))
    acaba diyorum Ramiz dayının aslında yürüyebildiği mi ortaya çıkacak. mesela en son sahnede, Kenan Ramiz'i vuracakken Ramiz hoppaaa ayağa kalkıyormuş filan? olamaz mı?

    YanıtlaSil
  3. işte bak, seni de kendime benzettim:) En olmayacak şeyi düşünüyorsun benim gibi, hahaha:))) Keşke Ezel'ciler biraz burayı okusalar da önerilerimizi dikkate alsalar değil mi?

    YanıtlaSil
  4. en olmayacak seçeneği düşnmek harikaaaa:))
    okumaz onlar, Ay Yapım'a mail attım, beni sete davet edin , blogumda yazayım dedim, tık yok cevap vermediler. ne güzel olurdu halbusem:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.