16 Kasım 2010 Salı

Gelelim kurufasülyenin faydalarına

Bayram sabahı kalkmış kahvaltımı yaparken, annem dertlenerek yanıma geldi. Evde kurufasülye bitmiş!!! Olacak iş değil, evde bir pirinç bir de kurrruuu fasülye nasıl biter?? Bayram menüsü de kuru faslye olduğundan hadeee sabah sabah çıktım bomboş sokağa, bu sefer Arnavutköy'e yürüdüm, orada daha çok market var biri kapalıysa biri mutlaka açıktır. Neyse ilk gittiğim açıktı, aldım fasülyeleri geldim eve.

Sonra yeğenlerim geldi, harçlıkları dağıttık. Eee sonra ne yapacağız?? Bayram günü olduğuna göre STAR WARS izleyeyim ben dedim, anaammm  benim yeğenler uça uça geldiler, 4.'yü izleyelim, 5.'yi izleyelim diye. Gözlerim doldu, göğsüm gururla kabardı dostlar. 4 yaşından beri yavrucakları zorla Star Wars'a maruz bırakmam işe yaramış, onlar da benden olmuşlar:))) Tabii Ada biraz daha farklı, o Anakin mi Luke mu daha yakışıklı ona karar verme çağında, Ege ile Pelinsu ise robotları seviyor. Ertuğ'a da yarın soracağım bakalım o neyi seviyormuş??

Ama Ada epey öğrenmiş, valla arada sorduğum test sorularına hep doğru cevap verdi, afferim benim yeğenime!! Harry Potter serisini okudun mu diye sordum, "okudum bence filmler berbat" dedi, sonra da "sen Açlık Oyunları'nı okudun mu, oku bence çok güzeller" dedi. 10 numara benim yeğenim:)))

İşte böyle, geleneksel ailece bayramda Star Wars izleme geleneğimizle sakin bir bayram geçiriyorduk. Yemekten sonra ben kahveleri yapacaktım, bir kaç tane de çikolata yiyecektim, ne olsa bayram:))


Ailemizle beraber mutlu nice bayramlar olsun dostlar.

Remember, the force will be with you, always!

6 yorum:

  1. valla bana sorarsan ben HAN SOLO'cuyum Miacım :))) Luke ise ibiş, Anakin ateş parçası maşallah:)))

    YanıtlaSil
  2. evet evet küçük yavrulara eğitim şart:)))

    YanıtlaSil
  3. ne yavrusu corc ne yavrusu?? küçük canavvarlar beynimi yedi, bütün enerjimi emdiler imdaaattt

    YanıtlaSil
  4. size de ailecek iyi bayramlar Korhancığım.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.