7 Kasım 2010 Pazar

Güzel bir Pazar

Evde balık pişiyor, tahmin edersiniz ki kedi kudurdu, kapılara atlıyor, kapının kolunun çevirebilse açar kapıları:)) Onun bir düzüye miyavlamaları eşliğinde ben de kitap okumaya çalışıyorum. Bilgisayara hala fazla bakamıyorum, net değil. TV de iç sıkıcıdır çoğunlukla, en iyisi kitaplar yine.

Yeni kitaplarımdan önce Kaos'u okuyacak idim ama yazıları çizgiroman gibi pek minik, gözlerim birbirine girdi, okuyamadım. Ben de bari aldığım bütün kitapların başından bir kaç sayfa okuyayım dedim. Bir Gün ile başladım, amaaan 50 sayfa okuyuvermişim bir kaç sayfa derken. Agatha Christie'nin Gizli Defterleri'nden de 30 sayfa okudum. Yani birkaç sayfada bırakamıyorum kitapları elimden, onu anladık:) Sonra Şenlikli Bir Cinayet'i aldım elime, bayıla bayıla okudum hemen sonuna kadar, harika bir kitap, inanılmaz eğlenceli ve zevkli bir cinayet romanı, Agatha teyze parodisi ve saygı duruşu aynı zamanda. Hemen kitap kulübüne de ekledim hatta kendisini. Buradan bakabilirsiniz.

Tam kitabın sonunda, katilin adını okuyacağım, annem salatayı yapayım diye mutfağa çağırdı, olacak iş değil, "tamam geliyorum" diye seslendim ama valla kesseler kitabı bırakabilecek halde değildim, yutarcasına son sayfaları okuyup bitirdim, anca ondan sonra gittim salataları doğramaya. (katili yine doğru tahmin edememişim). Kitaptaki tipler o kadar eğlenceliydiler ki, tam manasıyla şenlikli bir cinayet romandı bu. Hararetle tavsiye ediyorum.



Şimdi önce tek kitapları okumaya karar verdim, sonra Açlık Oyunları ve Millennium serisi, onlar bitince Deniz Katedrali (pek kalındı o) , en son da İstanbul Hatırası'nı okuyacağım, çünkü yazıları pek minikti onun. Fakat kendimi tanıyorsam eğer, yılsonunda ya da yeni yılın başında sıkılıp bir tur daha tüm Harry Potter serisini okurum zannediyorum.

Bayram tatilinde kitaplığımdaki Kitap Kulübünde listelenmeyi bekleyen kitaplarla ilgilenmeyi planlıyorum. Mesela Paris kitaplarımı, onyılları anlatan fotoğraflı seriyi, sanat kitaplarımı listelemek istiyorum, güzel olacak diye düşünüyorum.

Bu yıl fuardan aldığım kitaplar hep okunmuş, denenmiş, tavsiye edilen kitplardı, hiç fantazi yapmadım. Geçen senelerde ise bir sürü duyulmamış, bilinmedik yazarın kitaplarını almıştım dostlar, işte bu son aldığım best seller romanlar bitince inşallah onları da okumak istiyorum, geleceğe dair en büyük planım bu.

Sizin de alıp alıp okuyamadığınız çok kitabınız var mı?

xo xo

5 yorum:

  1. teşekkürler judy..pazarları sevmeli,saymalıyız..pazarlar güzeldir,yazılasıdır..

    YanıtlaSil
  2. ilk fırsatta Şenlikli bir Cinayet kitabını alıcam :) Agatha'nın hastasıyım ben de.Gizli defterleri nasıl önerir misin? böyle parça parça öyküler falan mı var ?
    bir de yorum yazdığım pencerenin yanında çocukluğumuzun çizgi filmleri diye bir kutucuk gördüm,blogumda Oldies bölümüm var ve bu hafta Clementine'i tanıtmıştım :) Belki ilgilenirsin :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nilmon : evet, evde huzurlu geçen bir Pazar'ın kıymetini bilmeli insan. İyi ki yaz dedin, gerçekten.


    Unicorn : Gizli Defterler, Agatha'nın çalışma metodunu anlatıyor, tuttuğu notlardan yola çıkarak, Agatha teyze romanları, cinayetleri, katilleri ve karakterleri nasıl ortaya çıkarmış onu ineliyor. Bunu yaparken Agatha'nın not deftereri üzerinden gittiği için romanların başını sonunu da anlatıyor bir güzel, yani bu kitabı okumadan önce bol bol Agatha okumalıyız, çünkü bahsettiği kitapları biliyor olmalıyız. Sadece 30 sayfa okudum, tümnü okuyunca daha detaylı yazarım:) Bloguna bakıyorum şimdi.

    YanıtlaSil
  4. Yüzüklerin Efendisi Judycim alıp okuyamadığım, yarım bıraktığım tek kitap olarak kütüphanede yerini aldı. bir de tek cilt öyle otobüste falan da okumaya müsait değil, ansiklopedi mübarek :)))

    YanıtlaSil
  5. Kedim, onu ben de okuyamadım, fazla mı fantastik geldi nedir? kaç kere başladım olmadı, 3 cilt öyle duruyor. Hatta filmleri de izlemedim , belki önce filmleri izlesem kitapları okuyabilirdim.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.