17 Kasım 2010 Çarşamba

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, 1.Bölüm

Sabahın köründe kalkıp kahvaltımı yaptım ve 10:30 matinesinde Ölüm Yadigarları 1. Bölümü izlemek üzere sinemanın kapısına dikildim dostlar. Salonda yalnız değildim, anaokulu kaçkını birkaç ufaklık ve bir iki de delikanlı yememiş içmemiş Harry Potter'ın sondan bir önceki filmini izlemeye gelmişlerdi.

*** Artık spoiler'lık hali kaldı mı bilemem , kitabı yedibin kere okuduğumuz için***


Filmin en başında 3 arkadaşın hallerini gördük, çok dokunaklı bir sahne ile Hermione ailesinin hafızasını silip Avustralya'ya yollayarak onları emniyete aldı, Ron Kovuk'ta ailesi için meraklandı (gerizekalı yönetmen önceki filmde yakmıştı Kovuk'u salak), Harry ise Dursleyler'den ayrıldı. Burada Dudley'in Harry ile bir vedalaşması vardı kitapta, onu atlamışlar, şahsen görmek isterdim.

Sonra Deli Göz  Moody ve  diğer elemanlar Harry'i evden çıkartmaya geldiler. Nedense Lily'nin korumasının sona ermesinden hiç bahsetmediler, ben onu duymak isterdim. Ayrıca bu sahnede önceki filmleri, özellikle Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Melez Prens'i o kadar gerzekçe kesip biçmenin cezası olarak durup dururken Bill Weasley ortaya çıktı "merhaba ben Bill Weasley, Fenrir Greyback yüzümü çizdi" gibi bir muhabbete girdi. Teallaam.



Aksiyonlu kaçma kovalama sahneleri geldi, Hedwig'ciğim öldü ama sahneler o kadar hızlı aktı ki , üzülemedim.

Scrimgeour Kovuk'a gelip Dumbledore'un bizimkilere bıraktığı şeyleri verdi. Bill ile Fleur'ün düğünü oldu. "Scrimgeour öldü, bakanlık düştü, geliyorlar! " Bu sahne aynı kitaptaki gibiydi pek hoşuma gitti.

Bizimkiler kaçtı, önce Sirius'un evine sığındılar. Sonra hortkuluk madalyonu almak için Bakanlığa giriş sahneleri güzeldi. Yakalanmamak için dağa bayıra vurdular kendilerini. Bu sahneler de hoştu, bomboş çayırlarda, karlı kayın ormanlarında, kayalık yamaçlarda çadır kurup etrafına çeşir çeşit koruma büyüleri yaparken kendimi kitabın içinde sandım bir an.



Ron isyan edip kaçtı, Harry ile Hermione Godric's Hallow'a gittiler, Nagini'nin saldırısı yanımda oturan ufaklığı yerinden sıçratıp epey korkuttu. Heyecanlı sahnelerdi gerçekten.

Kaçtılar, Harry'nin asası kırıldı. Sonra ormanda bir patronus maral belirdi. Maralı takip eden Harry gölden Gryffindor'un kılıcını çıkartırken Ron gelip yardım etti ve Bakanlık'dan Dolores Umbridge'den çaldıkları hortkuluk madalyonu parçaladılar.

Hermione, Dumbledore'un ona bıraktığı kitapta bir sembol görmüştü, bu sembolun ne olduğunu öğrenmek için Luna'nın babasına gittiler, Ölüm Yadigarlarının hikayesini öğrendik : Mürver Asa, Diriltme Taşı ve Görünmezlik Pelerini.  Burada Hermione kitaptan bu yadigarların hikayesini okurken, çok çok güzel bir animasyon izledik, pek beğendim.  Yani öyküyü atlamayıp değişik bir animasyon ile canlandırmışlar, çok hoş olmuş.



Onları eleveren Luna'nın babasından kaçarken Kapkaçırcıların eline düştüler, Malfoy malikanesinde tutsak edildiler. Bellatrix  cadısı Hermione'ye işkence etti, Dobby sayesinde kaçıp kurtuldular, ama bu esnada Harry, Draco Malfoy'un asasını ele geçirdi.

Elemanlar Bill ile Fleur'ün oturduğu Denizkabuğu Kulübeye kaçmayı başarmışlardı ama Bellatrix'den aldığı bıçak darbesi ile Dobby sizlere ömür oldu. Onu gömdüler.

Voldemort ise Mürver Asa'yı ele geçirmek ümidi ile Dumbledore'un mezarına girip asasını çaldı .

Film tam burada bitti.

Yine dört dörtlük olmasa da kitaba en bağlı kalınan, en iyi  Harry Potter filmi bu idi sanırım. Keşke yapımcılar bu seriye en baştan gereken önemi verselerdi, çocuk filmi gibi görmeyip en baştan gereken ciddiyetle çekselerdi Potter filmlerini. Keşke Zümrüdüanka Yoldaşlığı ve Melez Prens de iki filme bölünüp adam gibi çekilseydi.

Fakat filmi izledikten sonra çılgıncasına Harry Potter serisini tekrar okumak istiyorum dostlar, of ne yapacağım??

xo xo

14 yorum:

  1. Merak ediyodummm cookkk:)
    hemen ben de gidicem:)

    YanıtlaSil
  2. valla bu seferki iyi olmuş, hele bir öncekine kıyasla başyapıt:)

    YanıtlaSil
  3. ben de gitcem yaa iyice heyecan yaptım şimdi okuyunca :D

    YanıtlaSil
  4. Loana : ya sorma, şimdi bir sene de ikinci filmi bekleyeceğiz ooff :)

    Modafobik : koşşşş:))) belki ben de bir sefer daha giderim .

    YanıtlaSil
  5. çok heyecanlandım! ben ancak cuma akşamı gidebilicem, peh. 3d zımbırtısından yoktu değil mi? (bu arada ben seriyi tekrar okumaya başladım bile ahah)

    YanıtlaSil
  6. başladın mı?? ben şimdi bu kadar kitap aldım, onları okuyayım diye kendimi ikna etmeye çalışıyorum ahahahha ama kesin yıl sonuna doğru ya da yılbaşında bir tur daha okuyacağım kaçış yok:))))))

    filmde 3 boyut yok canım :)

    YanıtlaSil
  7. evet evet ilkini okudum ama araya başka kitap aldım sonra, herhalde bir hp bir başka kitap olarak gidecek yoksa ben de okunmayı bekleyen güzel kitaplar kaçıyor gibi hissediciğim :) bu arada harıl harıl son filmi dublajsız gösteren bir sinema arıyorum ankara'da şu an ve bulamıyorum, şaka gibi.

    YanıtlaSil
  8. Judyy bende akşam 22 seansındaydım ve varya kesinlikle serinin en güzel filmiydi!! off nasıl bitirdiler ya nasıl beklicem diğer bölümü off:(

    YanıtlaSil
  9. Çavlan : o zaman itiraf ediyorum ben de HP oyunlarına başladım bugün Açlık Oyunları'nı okuyordum bıraktım, Chamber Of Secrets oynuyorum:))) Ya inşallah dublajsız bir matine bulursun, Sözlük'de dublajın fena olduğunu yazmışlar:((

    Mia: sorma kardeşim, Voldy asayı göklere çevirip ışık saçarak film bitince fena oldum, 1 sene bekle babam bekle. gel Temmuz gel :((

    YanıtlaSil
  10. of gidemedim ben de buraya dublaj gelmiş :((

    geçen sene yanlışlıkla dublajlıya gitmiştim gülmekten filmi izleyemedim:D

    istanbula dönünce artık kısmet...

    YanıtlaSil
  11. İlk fırsatta ben de izlemek istiyorum. Haydi bakalım
    umarım yeni potterler türer de seçenek olur ya.. sonları hiç sevmiyorum:S

    YanıtlaSil
  12. En beğendiğim Harry Potter filmiydi sıkılmadım bayıldım. :)

    YanıtlaSil
  13. gürültü : aman diyeyim dublajlı izlenmeyecek kadar güzel bir film :)

    Burcu : maalesef sadece 1 film sonra herşey bitmiş olacak, bu sefer tam manasıyla son geliyr:(

    Kadir Bey : sıkılan mı varmış, olacak şey değil. bir an bile durmayan bir filmdi, çadır sahneleri sıkmış olabilir ama ben sevdim, daha uzun olsaydı da izlerdim:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.