18 Nisan 2012 Çarşamba

Öyle bir bok yedim ki

Bildiğiniz gibi değil dostlar. Zaten blogun halinden anlamışsınızdır ne naneler karıştırdığımı.

Olaylar şöyle gelişti. Über akıllı süper sikimsonik telefonumla ilk gecemizi geçirmiş, Pazar günü rehaveti içinde yuvarlanıyor idik:) Kendisini minik kelebek dokunuşlarıyla mıncıklıyor; ufak ufak gıdıklıyordum. Bir de baktım galeri dolmuş taşmış. Sandım ki, internette dolaşıyorum ya, gezdiğim sayfalardaki fotoları telefon galeriye atmış. Hani geçici internet dosyası gibi. Amaaann bu ne be, boşuna hafızamı doldurmasın bu fotoşlar deyip tek bir parmak hareketiyle cırrrrttt diye hepsini siliverdim. Pıt diye, bu kadar basit.

Sonra rahat rahat Behzat amirimi seyrettim, yatıp uyudum. Sabah da paşalar gibi 8:30'a kadar uyumuşum, babam kapıları yumruklayarak uyandırdı:)) Ben Nokia kullanıyordum ya, gece kapatıyordum, sabah alarmı çalıyordu. Meğersem androidlerde, ayfonlarda öyle değilmiş dostlar. Bu telefon açık değilse alarmı da çalmıyormuş. Bunu da kolll gibi taksi parası ödeyerek acı bir şekilde öğrenmiş oldum. Ama daha öğrenecek çok şey vardı ah ah evladım.


Pazartesi günü ofiste evlere şenlik mikemmel telefonumdan maillere bakıyor, tvitlerle coşuyordum ki o ne? Herkes blogdaki fotoğrafların görünmediğinden şikayetçi. Blogum pek kıymetli, 7yazıyoruz şurada. Bir şey olursa meraklanıyorum. Hemen açtım baktım, o da ne??? Blog kapkara kutucuklarla kaplı. Bir zamanlar fotoğraf olan her yer, buna arka plan bile dahil, kapkara bir kutucuk olmuş. Rtük sansürlemiş sankim blogu???

Aradım taradım, önce blogger'da sorun vardır dedim ama yok, tek sorun bende... Sonra çaaat aklım başıma geldi. Meğersem ben telefonu google hesabımla kullanıyorum ya, benim picasa'ya yüklenmiş fotolarımı (yani yıllar boyu özenle seçip, araştırıp, bulup edip bloga yüklediğim yüzlerce fotoğraf) senkronize etmiş manyak. Galeriye picasa'daki fotoları eklemiş. Ben de caaarrttttt diye silivermişim, yıllar boyu bloga yüklediğim sayısız fotoyu.

Elden ne gelir, eşşeklik bende, İyice araştırıp öğrenmeden cihazı mıncıklarsan al böyle sulu sulu sıçarsın işte! Ne yapayım, kös kös eve geldim. Gelirken de bir tane dede modeli çalarsaat aldım kendime. Ulan son teknoloji telefon tablet kullan, en eski model çalarsaate kurban ol sonra. Ben bu kaderin dibine tüküreyim:)) Ama telefonumu gece açık bırakmak istemiyorum işte.

Sonra gece boyu blogun arka planını, son yazıların fotoğraflarını tekrar yükledim. Gözlerim önüme aktı, kalan 1300 tane yazının 2000 tane fotosunu tekrar nasıl bulup edip geri yüklerim bilmiyorum. Ama blogumda o kara kutucuklara dayanamam. Artık yavaş yavaş düzelteceğim.

Sabah da o melün saat öyle bir çaldı ki yataktan uçarak kalktım tövbeler olsun yarabbim, susturamadım uğursuz şeyi bir türlü:)) Arkada ufacık bi düğmesi var, Çin malı kıytırık saat işte, sabahın karanlığında o düğmeyi bulamadım, kapatamadım ayyy bütün ev ayağa kalkacak diye ödüm patladı dostlar. Saate sarılıp susturmaya bile çalıştım, nihayet düğmesini dürttüm de sustu sümüklü saat:))

İşte böyle dostlar. Bakın şu perükamın başına gelenlere ya. Ama telefonuma kızmıyorum, o kadar müthiş, akıllı ve güzel ki:) O ne yapsındı yani?

xo xo

25 yorum:

  1. Ben de dedim ki "Judy negzel fon değiştirmiş. Siyah üçgen içerisinde ünlem işareti...hmm iyi olmuş. Eskisi neydi öyle entari gibi çok renkliydi" :))

    Walla bokun büyüklüğü büyük evet. Neyse asıl önemli olan yazılar judycan yaw.

    YanıtlaSil
  2. ben bu teknolocik aletler için yaşlıyım diyorsum sen de yaşlıymışın anlaşılan:))))) ahahahahahahhahahahahahaha senin ne işin olur tabletle bilmem neyle ahahahahahhahahaah kolya gelsin şekerim

    YanıtlaSil
  3. Sagol canim eksik olma. Neyse en azindan duzeltilebilir birsey. Bu vesileyle blogu death metal stilinde gormus olduk kapkara:)))
    Off polyannadan da nefret ederim. Kendime gicik oldum an itibariyle:))))

    YanıtlaSil
  4. Handannnnn hic te bilemmmmmmm:))) canavar gibin telefonum bak yorumlara aninda cevap verebiliyorum ahahah:))))

    YanıtlaSil
  5. O degil de, ben hala unlem olarak gorunuyorum dostlar ahahah

    YanıtlaSil
  6. Ay ay ay yaaa... Bildiğin kabus bu! Senin ağzından duyunca gülüyor insan ama kabus valla! :) Çok geçmiş olsun yahu.

    Bu akıllı aletlerden bir kez daha korktum sayende. Gerçi ben de inat edip bir iki sene daha akılsızları kullanırsam İmge Teyze olarak etrafımdaki aletlerin hiçbirini tanımıyor olacağım sanırım! :)

    YanıtlaSil
  7. JUDYY MERHABA
    ONCELIKLE YENI CIHAZIN HAYIRLI OLSUN

    BLOGUNDAKI KARA UNLEMLI KUTUCUKLARI GORUNCE GECEN GUN, BILEREK FOTOLARINI SILDIN SANDIM VE YORUM YAZMADIM

    SIMDI TELAS YAPMA COZUMU VAR CUNKU HIC BASKA SEYLE UGRASMA

    indirr.com ADLI GUVENLI PROG.INDIRME SITESINDEN ( SIKLIKLA KULLANIYORUM VIRUS SPAM VS YOK )

    RECTUVA ADLI PRIGRAMI INDIR. HEM BU TABLETINE HEM DE BLOGUNU ESKIDEN DE YAZDIGIN DIGER PC YE.

    INDIRMESI VE KURMASI SADECE 2-3 DAKIKA ALIR

    SONRA PROGRAMI CALISTIR TEKER TEKER IKI PC DE DE..

    FOTO, MAIL,BELGE VS.. NE KADAR VERİ VAR ISE, BU PROGRAM ONLARI, TARIHSEL ONEMI OLMAKSIZIN GERI YUKLUYOR PC NE..

    HATTA,
    PC YE PRIGRAMI KURDUKTAN SONRA FOTO MAKINANI YADA FOTO CEKTIGIN HER NE KADAR ALET VARSA, TEKER TEKER PC YE AKTARMA KABLOLARIYLA BAGLAYARAK, PC PRIGRAMI CALISTIRRKEN FOTO MAKINANA TUM ESKI FOTOLARINI GERI YUKLER

    ISTERSE BES SENE ONCESI OLSUN

    FOTO,MAIL,BELGE VS BICOK SEKMESI VAR PROGRAMIN. SEN NELERI GERI ALMAK ISTIYOSAN ONLARI ISARETLEYIP 3-5 DAKIKA BEKLEYECEKSIN..
    PROGRAM PC YI,TABLETI,FOTO MAKINANI, ESKI TELEFONUNU VS NEYI BAGLARSAN BAGLA, TEK TEK TARAR VE ESKI VERİLERİNİ GERİ YUKLER..

    YANI FOTO MAKINANI BAGLADIYSAN PRIGRAMI CALISTIRIP, FOTO MAKINANA GERI YUKLENIR TUM ESKI FOTOLAR

    SEN ICLERINDEN AYKLARSIN SADECE


    UMARIM ISINE YARAR

    YARAMADIGI BI DURUM OLMADI SIMDIYE KADAR

    BEN DE SIKLIKLA KULLNAMISTIM
    HEM PC YE HEM FOTO MAKINAMA SITTIN SENE ONCEKI FOTOLARI BILE GERI ALABILDIM BU MUHTESEM PROGRAM SAYESINDE


    SANMAM AMA OLURDA BIR SORUN OLURSA MAIL ATARSIN HABERLESIRIZ

    HADI BAKALIM

    YanıtlaSil
  8. İmge: yok valla korkacak bir sey yok. Cihaz mukemmel otesi. Bagimlisi oldum elimden birakamiyorum. Cok tavsiye ediyorum. :)))

    YanıtlaSil
  9. Nilmoon: canim cok tesekkurler. Benim fotolarim bilgisayarda duruyor. İnternetten silmis bulundum o yuzden geri yuklemem lazim. Ama program sahaneymis. Mutlaka elimizin altinda bulunmali.

    YanıtlaSil
  10. tüylerim diken diken oldu resmen okurken, o kadar saatlik (günlük? haftalık? aylık?) emeğin uçup gitmesi çok korkunç, neyse ki bilgisayarından silmemişsin, yavaş yavaş yüklersin... geçmiş olsun judy!

    YanıtlaSil
  11. Ahahahahahahahaa :))))))))
    N'aber ünlem? :)
    İşte tam da bu sebepten ötürü, her ay blogunun back up'ını almalısın şekerim :)
    En kötü ihtimalle geri yüklersin :)
    Geçmiş olsun teknoloji sever 'ünlem'e :)

    YanıtlaSil
  12. Cavlan: cok tesekkurler canim. en aci olan da o kadar kolay sildim ki inanamiyorum, tek bir tikla ucurdum herseyi. Dedigin gibi asil onemli olan kendi arsivimin saglam olmasi. Yavas yavas duzeltecegiz artik. Oyyyy gozumde buyudu be uhuh

    YanıtlaSil
  13. Sittirella: ay Sittim sorma o unlemi duzeltemedim ya ahahah:)))) isyeaaannn decesine unlem cikartiyorum her yere.
    Artik bundan sonra blogun arsivini almszsam o unlemin sapiyla dovun beni:))))

    YanıtlaSil
  14. harbi kötü olmuş aynı şeyin miniğini geçenlerde yaptıydım picassa dolmuş taşmış derken siliverim bazısını dedim hooop blogdakiler de kayboldu Allah tan 15 tane silince çaktım da bıraktım ben böyle teknolojinin ne diyim içine edeyim
    öperim canım
    not: profil fotonu da yükleyiver o da pek ünlemli ünlemli bakıyor

    YanıtlaSil
  15. ya aslııı çok üzüldüm okuyunca. Ben de baktım internette biraz ama yüzlerce insan aynı hataya kapılmış ve arşivlerini kaybetmiş. google'ın 2-3 senedir var olan bu durumu çözecek hiçbir şey yapmaması da beni ayrıca sinirlendirdi.

    ben de geçen ay bi halt yedim. oda arkadaşım androidli telefon aldı ben de hevesle kızın telefonunu kurcalamaya başladım. google talk'u görünce merak edip mail adresimi yazdım ve taaaak bütün telefon google hesabımla senkronize oldu. gmaile basıyoruz maillerim çıkıyor, rehberde mail adreslerim, galeride yıllar önce facebook yokken fotoğraf paylaşmak için kullandığım ve en gerçek ergenlik fotoğraflarıma sahip picasa albümlerim... bütün ayarlara girip çıkıyorum senkronizeyi kapatamıyorum. gece 3 e kadar google ın altını üstüne getirdim yok yok. tek çözüm fabrika ayarlarına geri dönmekmiş ve telefon daha 24saatini doldurmadan benim yüzümden fabrika ayarlarına döndü. allahtan kızcağız hiçbir şey demedi yüzüme arkamdan çok sövmüştür bence :D

    YanıtlaSil
  16. Hiiihhhh çok üzüldüm gerçekten. :/ Bilgisayarından silmemen çok iyi olmuş. Ben işim bitti mi siliyorum fotoları... Hayırlı olsun bu arada telefonun

    YanıtlaSil
  17. thalassapolis : şimdi görüyorum ben resmimi , sen de görebiliyor musun?
    Allah o picasa'yı davul etsin, beni de tokmak yapsın, küt küt başına vurayım.
    Google herşeyi ele geçirip internetteki bütün varlığımıza egemen oldu. bir şeyi silince her taraf etkileniyor artık, evlere şenlik bir durum canım ya.

    YanıtlaSil
  18. gürültü : canım benim eksik olma. artık yapacak birşey yok. ağır ağır yeniden yüklüyorum ama herşeyi aynen bulup geri koymam imkansız. Neyseki arşivin sadece internete yüklenmiş suretini kaybettim. Orijinaller bende. Ama tabii fotoğraflarımdan bahsediyorum. onun dışında yıllardır özene bezene arayıp bulduğum resimler, komik şeyler, karikatürleri bir daha nasıl toparlarım ki, imkansız.

    senin olay pek fenaymış. hadi ben kendim ettim kendim buldum. başkasının bişeylerini silmek feci valla sana da geçmiş olsun. Oluyor böyle şeyler, napalım:)
    (hala şaşırtıcı sakinliğimi korumaktayım:)

    YanıtlaSil
  19. ben de görüyorum şükür ki fazla uzağa gidememiş resimler
    totonla 9 köyü devirdin aman dikkat judican =))
    blogun bizim için de çok kıymetli , ona iyi bak plz
    my preciousssssssss

    YanıtlaSil
  20. KadirBey: telefonum o kadar mikemmel ki, onun şerefine özel post yazmayı düşünüyorum. hep ona bakmak, onunla oynamak istiyorum. ekranı devasa, görüntü pasparlak ve capcanlı... pek güzel meh meh meh:))

    fotolarımı saklıyorum tabii ama yazılara eklediğim diğer materyalleri saklamıyorum. sadece son birkaç ayın yazılarında kullandığım görselleri geri dönüşüm kutusundan silmemişim, iyi oldu. onları yükledim bile. geçmiş yılları bilemiyorum ne yapacağımı şu anda:(

    YanıtlaSil
  21. Euphoric : sağol kuzum eksik olma. devirdim yerle yeksan ettim blog alemini:) son yazıların resimlerini hemen bulup yükledim. geçmiş yılları bilemiyorum oy oy oyy. ama her yazıda kara bir kutucuk fikri beni delirtiyor, bu hırsla 1300 tane yazının alayını düzeltirim diye ümit ediyorum:))

    YanıtlaSil
  22. çok eski yazıların fotolarının da büyük kısmını görebiliyorum
    bazılarında yok sadece, hepsi gitmemiş galiba üzülme
    giderse de gitsin napalım
    kalan sağlar bizimdir ^.^

    YanıtlaSil
  23. Euphoric: gercekten mii heyyoooo:) cok sevindim o zaman. Ben cok incelemedim. Nasilsa hepsi gitti diye basladim tingir mingir yuklemeye:)

    YanıtlaSil
  24. şiştt, sende var mı bilmiyorum ama 4 değişik bira altlığı aldım senşn için benzin bar/bursadan. yky ye falan bırakırım:))))))) judy alacak derim

    YanıtlaSil
  25. Handancığım, bugün yine Midpoint'te idim. Seni andım valla:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.