28 Nisan 2012 Cumartesi

Yoğurt Bulamazsak Köfte Yeriz

23 Nisan güzel bir tatil günü idi, ilginçtir yağmur yağmadı, gösteri yapan ufaklıklar üşüyüp titremediler bu sene.

Biz de Lady Charlotte ile aman pek güzel bir plan yapmış idik. Eminönü'nden kalkan Boğaz turu vapuruna binip Kanlıca'ya gidecek, şekerli yoğurt yiyecek idik. Epey hevesle hazırlanıp Eminönü'nde buluştuk. Lady Charlotte yollar kapalı olur diye erken gelmişti. Yollar açıktı ama otoparklar ağzına kadar doluydu dostlar, 45 dakika otopark sırası bekledikten; otopark kuyruğuna yandan kaynak olan şerrrrefsizlerle kavgalar ettikten sonra; arabayı İspark'a 2 saatliğine bırakabileceğimizi öğrendik ...  Yani o püfür püfür havada vapura binip lacivert Boğaz sularında düt düt gezemeyecektik.

Üzüntüden mosmor halde bari Sultanahmet'e çıkalım diye düşündük. Aslında ikimiz de eve gidip giysilerimizle yatağa atlayıp hüngür hüngür ağlamak istiyorduk:)) Heyhat! Ayağımızı sürüyerek Sultanahmet'e tırmandık. Kaldırımlarda iğne atsan yere düşmez, kalabalık, herkes sokaklara atmış kendini... Mangalını kapan Gülhane'ye koşuyor evlere şenlik:)) Bir de Soğukçeşme'den tırmandık dimdirik yokuştan:) Poflayarak meydana geldiğimizde ne görelim? Tarihi Sultanahmet Köftecisi önünde 2 kilometre kuyruk olmuş. Yaleppim bütün günümüz kuyruklarda mı geçecek diye isyan edip ilk gördüğümüz yere oturduk. Sultan Pub idi galiba hani köşede, geleni geçeni izlediğin hoş bir cafe-restoran.



Tabii buraya kadar gelmişken köfte yememek olmaz. Madem Kanlıca yoğurdundan olduk bari Sultanahmet köftesi yiyelim diyerek köftelerimizi sipariş ettik. Çok da lezzetli çıktı köfteler ağzınıza layık, sulu sulu:) Yer yemez de hemen kalkıp yuvarlanarak Sirkeci'ye indik, arabayı alıp Taksim'e, alışık olduğumuz bildiğimiz mekanımıza geldik dostlar:))

Kendimizi Midpoint'e attık ama moralimiz bozuuuk, hevesimiz kaçmıışş... Kahve bile içesimiz yoktu, şöyle soğuk birşey olsa dedik ve Hare Türk Kahvesi Likörlü Vanilyalı Dondurmalı Milkshake'i denemeye karar verdik.



Gadanallah bu ne muhteşem bir içecekti dostlar? Bu yaz favorimiz olacak kesin. Hem likör hem dondurma hem türk kahvesi muhteşem tad geçişmesi ile enfes bir karışım meydana getirmiş... Bayıldık!

Soğuk kahveden sonra bu sefer de içimiz üşüdü diye birer çay içtik. Ondan sonra da yarın iş var diye evlere dağıldık.

Eve gelirken Arnavutköy tarafından yürüdüm ki yol uzasın, içtiğim şekerli şeyi yakayım biraz. Ne zamandır da burada THE END diye bir dükkan görüyordum, baktım vitrine koskocaman R2D2 oyuncağı koymuş. Esti aklıma daldım içeri. Meğersem hani Bahariye'deki filmci The End var ya, aynısıymış bu, kardeş mağazasıymış. Burnumun dibinde The End varmış dostlar ne sevindim anlatamam.

Neyse işte R2'nun fiyatını sordum, 850 TL dedi videocu... Filmler kaça dedim, 4 TL dedi, film alıp çıktım ben de:)))

Bu hafta başkaca kayda değer birşey olmadı. Kate Alertlerimiz var, onları da yarın öbürgün yayınlarım:) Bugün için tek arzum Sultanı Öldürmek'i okuyup bitirmek... Yapıştı kaldı elime kitap.

xo xo

5 yorum:

  1. oy oy oy, okuyunca ilk olarak sultanahmet'e, sonra taksim'e gitmek istedim. çalışmak berbat bişe, hiçbir yere gidecek vakti olmuyor insanın. hala üniversitede olmak isterdim :/

    bir de şu içeceği çok canım çekti! belki haftasonu ev yapımı halini deneyebilirim ^^

    YanıtlaSil
  2. Dilek : evde yapabilir miyiz acaba? yaparsak felaket olur habire bunu içerim ben:) Ama hare'nin likörlerini çok tavsiye ediyorum, hepsi de şahane:) Türk kahveli de, macchiatolu da, mochalı da ağzına layık:)

    YanıtlaSil
  3. Neee judy az daha bizim oralara mi geliyoduuun?? Uzulme ama meshurluk bisesi kalmadi o yogurdun evde koy kaseye dok pudra sekerini ye gitsin:p

    Poff o icecek cok guzel gozuktu, alacagin olsun yeaa:/

    YanıtlaSil
  4. Joy : ama Kanlıca güzel değil mi, Boğaz'ın en güzel yeri diyorlar:) Valla gelemedik ama çok içimde kaldı. Şöyle vapurla Anadolu Kavağına gitmek lazım aslında, bira içip midye tava yedikten sonra tepeye tırmanırdk ne güzel:)

    YanıtlaSil
  5. olmaz mı?! kesin yapılır evde. hatta çok bir şeye gerek yok, espresso, dondurma, likör blender'da karıştır oldu bitti :D ama denemiyorum nefsime hakim olup :D

    Hare'nin bütün çeşitlerini denedim ve bayılıyorum. Ama soğuk içeceklerde karıştırmak aklıma gelmemişti. Sangria ile birlikte yaz toplantılarında yapılabilir ikinci içeceğim olabilir :D

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.