2 Haziran 2012 Cumartesi

İntikam Peşinde

Geçen bir gece hava çok sıcaktı, ben de üzerinize afiyet donla yatmıştım dostlar. Sabah uyandım, haliyle çıplak ayaklarımın üzerine basarak yataktan kalktım. Gittim ışığı açtım. Odamın pencerelerinde annemin kızlığından kalma eski, ağır kadife perdeler var, içeri ışık girmesin de rahat uyuyayım diye. Sabahları kapkaranlık yani benim oda. Neyse, ışığı açtım; üzerimi giyinmek için dolaba doğru adım atarken bir de ne göreyim? Yerde halının üzerinde, kapkara bir akrep duruyor.

İlk aklıma gelen "yıllardır görmüyordum" oldu. Bizim evin ufak bir bahçesi var ya, yıllardır evin içinde her türlü haşeratla yaşamaya alışkınız. Çeşit çeşit sinekler böcekler uçar, duvardan fırt diye kırkayaklar, kertenkeleler yürür... Bazen evin içinde akrep de çıkar ama seneler vardı ki görmemiştim. O yüzden önce buna şaşırdım. Sonra düşündüm, ulan yataktan kalkınca ya üzerine bassaydım musibetin, tam karyolanın dibinde yerde duruyor öyle küçük canavar?

Ne yapacağımı bilemeden öyle durup akrebe baktım. Sonra gittim abimin tuğla gibi eski okul kitaplarından birini aldım arka odadan. Geldim akrebin üzerine attım kitabı, üzerine de bastım bir güzel. Sonra da giyinip işe doğru yola koyuldum.

Öğlen annemi arayıp odamdaki akrep cenazesini kaldırmasını reca ettim. Bu esnada bacağımın arkası feci şekilde kaşınmaya başlamıştı. Tuvalete gidip bakınca ne göreyim? Sinek ısırığı gibi ama 1 lira büyüklüğünde bir ısırık. Nasıl kaşınıyor anlatamam. Ulan donsuz gecelerin cezası olarak TRT spikerini işten çıkartmışlardı, ben de pijama giymedim diye akrep kıçımı mı ısırmıştı, ne olmuştu üleyn???

Kaşına kaşına eve geldim, annemle konuşurken kadıncağız demez mi, "kitabın altından akrep çıkmadı!!!" Hiiii, akrebi ezememişim, kaçmış gitmiş. Annem de kızdı, "bir bezle tutup dışarı atsaydın" dedi. Canım annem, hiç bir yaratığı öldürmez o. Arka bahçeden Godzilla çıksa götürüp ormana salar. Bir kere mutfakta fare çıkınca onu zehirleyip öldürmüştü, fare bulaşık makinasının borularını kemirmişti çünkü. O zaman da çok üzülmüştü, zehiri yiyen farecik 2 tane kavanozun arasına çökmüş, "o kadar sevimliydi ki, Ratatuy fareden daha güzeldi" diye içlenmişti anneciğim.


Hülasa, annem, bir daha akrebi görürsemm kendisini uyandırmamı söyleyip konuyu kapattı. Ertesi gün de, yani Cuma oluyor, minik torunu Pelinsu'nun ilkokul 1 yılsonu törenine gitti. Yani akşam eve geldiğimde kediden başka kimse yoktu evde. (Babam Bozcaada'da) Ben de market torbalarını mutfağa bırakıp yatak odama gidip kapıdan çantamı yatağın üzerine attım, sonra gidip terliklerimi giyerek geri döndüm, ışığı yaktım.... VE AKREP ORADAYDI, kapının önünde, kafasına kitapla vurduğum için kızmış, öcünü almak için geri dönmüş, intik am peşindeydi, akrep kan istiyordu, dötümün diğer bıngıldağını da ısırmak istiyordu, yaleppim, evde tek başıma ne yapacaktım???

Ve ben de, ne yapayım diye düşünüp taşınıp; akrebin fotoğrafını çekmeye karar verdim. Ahahaha salak yemin ediyorum gerizekalıyım ya! :)))) Bu mu yani bulduğun çözüm??? Üşenmedim, fotoğrafı çektim, flaş patlayınca sizinki o kara kıskaçlarını titrete titrete pıtı pıtı kaçtı, yine ezemedim yaratığı. Büyük bir dolap var onun altında kayboldu, eğildim baktım, göremedim. Kimbilir hangi deliğe girdi???  Annem eve gelince helecanla yediğim boku anlattım, "beceriksiz" diye kızdı, ulan bas üstüne gitsin, daha ne fotoğrafını çekiyorsun hey yaleppim yaaa!!!



Fakat akrebin dönüp aynen benim odama geri gelmesi hafiften tırsıtmıştı beni. Kafasına vurduğum kitabın öcünü alacak diye çok korkuyorum dostlar. Kızçelere sordum; Lady Charlotte üzerine kolonyalı pamuk atarak yakmamı söyledi, Seval de etrafına alevden çember çizip hapsetmemi önerdi, hani kendini soksun diye. Ama evi ateşe vermeden bunları nasıl yapacağımı kimse bilemedi:)) Sinem annemle uyumamı önerdi. Deniz sanırsam akrebin fotoğrafını görünce bayıldığı için öneri sunamadı, çok korkar yılandan çıyandan akrepten:) Arzu totoma dikkat etmemi istedi. Kübra da maaş alınca bütün evi ilaç ekiplerine ilaçlatmamı tembihledi:))

Sonuçta evde akrep var bir tane, duşta beraber yıkandığım örümcek eyvallah (örümcekleri asla öldürmem, bir tane banyoda var, öyle duvardan beni seyrediyor) ama akreple yatak odamı paylaşmak istemiyorum. Gideyim de şeltoks sıkayım her deliğe dostlar.

xo xo

23 yorum:

  1. akreple yaşamaya alışmış biri olarak terlikle ezmeni tavsiye ediyorum ama eline alıp değil, terlik ayağında iken :D elinde olunca eğileceksin, uzanacaksın, zaman kaybı. bastın mı uçamaz kaçamaz.severim aslında kendilerini ama kolundan tutup atmayı da beceremiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben de kolundan tutup atamiycim kendisini:)) bir daha görüşürsek kalın tabanlı terliğimle ÇOTAAAAA diye üzerine basmayı planlıyorum:))) sonra da terliğe yapışmış halinin fotosunu koyarım bloga :))))

      Sil
  2. Hahaha judyyy! Coook tatli bi yaziydi ya okurken cook eglendimm!

    Kubraya katiliyorum evi ilaclat cunku ben hayatta sinek bocek ayni evde duramam cigligi basarim

    Hele de evde bi akrep olddugunu bile bile hic duramam evde kalamam dusun artik :D cesaretine hayran kaldimm ya keske ben de oyle olsaydim akrep de cok urkutucu judy ben koyktumm ehe

    Bi de annen cok sevimli ratatuy demek :D

    Godzilla cumlene ise koptum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah Miacım, bütün ömrüm böcek haşeratla geçti, alıştım sanırım artık.
      İşte sabah yatağımı karyolamı kaldırdım, altını süpürdüm, sonra her yeri süpürdüm, şeltoksu bastık mı tamamdır, ölmese de sürünür bizim akrep.
      off acık sevimli olsa benimsiyeceğim ama çok korkunçtu o titreyen kıskaçlar anneeee:)))

      Sil
  3. Ya boşuna delü demiyorum sana, "Best Model of the Bebek" yarışması için çeke çeke akrep mi çektin. Ben çektiğin o fotoğrafa bakamadım bile, öyle tırsarım kendilerinden, yılan bile daha iyidir zannımca. Iyyyyh, ay tüylerim tikeldi. Var ya akrebi gördüğüm an evden dörtnala çıkıp kendimi doğrudan Bebek koyundan denize atmıştım ben:)Bence taşının siz, en kestirme çözüm önerisi olarak da tarihe geçsin bu önerim:)
    Anneni öperim bu defa, seni değil, zira ben de oturma odama musallat olan fındık faresi kapana takılıp ciyak ciyak öldüğünde oturup ağlamıştım (ama bunu akrep için yapmam bak) Bi kere daha "delü" :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ne bilim nereden estiyse işte,fotoğrafını çektim. o iğneli kıskaçlar, o kıvrık kuyruğuyla çok etkili bir korkutuculuğu var idi:))) ama benim için evden böcek çıkması normal, küçükken abilerimle halıya yayılmış tv izlerken önümüzden akrep geçmişti mesela, vakayı adiyeden sayılırdı yani bizim evde haşerat böcek kırkayak filan:)))
      akrep için üzülmez annem de, ama öldürmektense kolundan tutup dışarı atmaya çalışır :)))

      Sil
  4. Canım kuzim, derdini çok iyi anlıyorum ama yapacak bir şey yok... ya öldüreceksin ya koynuna alıp ya da popoyu teslim edip uyuyacaksın.. bizim bahçede de her deliğin altında var gibi, allahtan oğlan bir onu almıyor eline... ama köpüşün burnunu sokar diye endişelenmiyor da değilim. Hatırlıyor musun çocukken Aydoş'un öldürdüğü akrepleri incelerdik? ne günlerdi :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulsam öldürecem ama girdi bi deliğe:))
      küçükken pırtık kedinin pirelerini cımbızla ayıklayıp, pireyi çakmakla patlatırdık da, neler yapmazdık ki ahahah:)))
      ya gelip köpüşü sevemedim hala uleynnnn

      Sil
  5. molotof kokteyli at üstüne. kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeltoks sıkarken çakmak çakınca aynı etkiyi yaratıyor, alev makinası oluyor:))) evet küçükken bunu da yapmıştık:)))

      Sil
  6. hahahah kızım valla delisin yaa:)ödüm kopar benim akrepten totoma bişey olmasından korkarım valla kesin evi terkederdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah ayol nereye gideyim, sokakta mı yatayım dedim ve döndüm odama Zoicim:) Akrep geri dönmedi ama, inşallah şeltokslardan içi geçmiştir :)))

      Sil
  7. Tecrübe konuşacak Judy'm :)
    Akrebin üzerini kapatacağın büyüklükte bir cam kase bul, bir daha ki sefere kapat üzerini, altına da sunta gibim, delinmeyecek-sağlam bi'şi geçir, dışarı çıkar. :)
    Sonra n'aparsan yap.
    Etrafını ateşle çevirip intihara mı teşebbüs ettirirsin? (Kıyamam kız, o da candır :) )
    Ahaha bak, aklıma ne geldi :P
    ''Uzaylı da olsa insan insandır'' :)
    Doğaya mı salarsın, besleyip evcil mi yaparsın?o senin kararın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitticim, yok yok hayatta yakmam, öyle şey yapamam.
      Bir daha kendisiyle görüşürsek anneeeaaaaa diye bağıracağım, inşallah annem evde olacak, kolundan tutup atacak akrebi dışarı:)
      neyse 2 gündür asayiş berkemal, ortalarda görünmüyor, inşallah soyunu sopunu sülalesini toplayıp "buralarda kafama kitapla vuruyollaa" diyerek terk etmiştir bizim evi:)))

      Sil
  8. judiyeeeeaaa, manyak mısın ulem ?
    ne fotosu, ne şeltoksu !!!

    ayy ben de bayılıp yorum yazamaynlardanım lakin limon kolonyası falan kokladım kendime geldim anca yazabildim.

    oha ben hayatımda bi kere akrep gördümdü, arkadaşın işyerinde otluklu bahçeden lavaboya giriyordu illa ki, ama yani o da bebe karepti daha siyahlaşmamıştı incecikti..

    şuan dikenlerim tüy tüy ve tüylerim diken diken yazıyorum billahi..

    manyeeaak, insan öldürür onu falan ne fotosu yağğğ..

    lütfen evi ilaçlat.
    öldürür annem o adamı bidaha ısırırsa, allah koru yalebbim amin.
    ıyhhh.. hala kendime gelemiyorum ://

    YanıtlaSil
  9. Nilaayy hahaha Türkiye'deki akrepler öldürmüyo korkma (süründürüyorlar ama:))))))

    benim gördüğüm bilmem kaçıncı haşerat olduğu için alışkınım ama rahatsız oluyorum tabii ki. şimdilik kaçtı akrep kardeş, bir daha görürsek anneme havale edeceğim, ben başedemiyorum belli oldu:)))

    YanıtlaSil
  10. heh simdi anladim akrebin kerameti bir onceki postta yaziliymis :))
    anacim delimisin nesin birde gitmis resmini cekmis, ben olsam duser bayilirdim gorunce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sen dünyanın en tropik köşelerinde en ucubik yaratıklarla burun buruna geldin:) bu akrep sana vız gelir :)) o otel odalarında fink atan yavru dragonları, sürüngenleri unutamadık yani:))

      Sil
  11. karışık duygular içinde okudum bu yazıyı, bir yanım eğlenirken diğer yanım korku ve iğrenme arasında kalakalmıştı :) sonra fotoğrafı görünce iğrenen tarafım ağır bastı. o ne? nasıl bir yaratık o? allahım. çıktı mı peki sonra yoksa odanda gizli bir akreple mi yaşıyorsun hâlâ? popondaki ısırık akrep ısırığı mıymış peki, sokmuş mu yani ciddi ciddi, zehirli olmuyor muydu ki akrepler? ıh. ben bir kez karşılaşmıştım bu cinsten bir elemanla, lisedeydim, geceydi, yalnızdım, çığlık atıp üst kattaki komşuya koşmuştum, o gelip öldürmüş müydü, dışarı mı atmıştı hatırlamıyorum artık :) ama bu fotoğraftakinden çok daha minik ve zararsız görünüyordu. yani, bir akrebe göre ne kadar zararsız gözükebilirse tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da ne ? bir yaratık mı? bir patlar uçlu keleker mi? yoksa kıskaçlarını titreterek iğnesini sallayarak yürüyen bir akrep mi? :)))
      Çavlancığım akrebi bulup öldüremediğim için beraber yaşıyoruz kendisiyle. Üstelik Kübra arkadaşım Bekir ismini taktı buna. Her sabah serviste "Bekir'den ne haber?" diye halini hatrını soruyor akrebin:))

      ben de ilk kez görsem çok daha fazla korkardım, yıllardır evde bahçeden gelen haşeratı görmeye alışkın olduğum için bana daha normal geldi akreple burun buruna gelmek:)))

      Ya inşallah gitmiştir artık, kafasına kitapla vurdum, gözünün içine flaş patlattım. korkup kaçmıştır belki??

      Sil
  12. Kızım Bekir ne meşhur olmuş yahu?
    Şimdi Temmuz ve Ağustos aylarında sıcak ve kuraklık ile
    10 - 12 santimlik 140 ayaklar çıkacaklar onlarda çok heyecanlı oluyordu.
    Duvarda yürüyerek kaçarken kovalayınca "paat" diye kendini yere bırakınca insanı bayağı şaşırtırlardı....ıyhh! Geceleri erik yemeye gelen upuzun kuyruklu hayvanlar çıktılar mı ortaya? Büyük depremde geceleri bahçede "yusuf yusuf" modunda otururken
    gelip kedinin suyundan filan içerlerdi....
    Bir de bu Bekirgiller yanlız dolaşmaz illa ki yakında eşi dostu bir iki tane daha dolanıyordur...Ayyakkabı içlerine
    filan dikkatt...:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allahımmm, öyle bir yazdın ki okuyanlar perili köşkte filan oturduğumuzu sanacak. geceleri erik yemeye gelen uzun kuyruklu hayvan ne beeee, gelincik o ahahah

      bekir yok ortalarda, korkutma sen de beni allalla ya:)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.