10 Haziran 2012 Pazar

Yaz Geldiği İçin Çok Mutluyum

Bu havayı o kadar çok seviyorum ki anlatamam. Nemden şıpır şıpır ter boşaltsak da, otobüslerde  facia "haydi eller havaya" kokularına maruz kalıp bayılayazsak da... Yazın hayat daha kolay be annem. Yol çilesi bile daha katlanır oluyor yazın; yağmur-çamur olmayınca. Oh. Çoraplardan kurtulan ayaklarımız sandaletlerin içinde rahat ediyor, ayak parmaklarımızı kıpır kıpır oynatabiliyoruz. 5 kat giyinmekten; yanımızda palto, hırka ve şemsiye taşımaktan da kurtuluyoruz, daha ne olsun?



Yazın en güzel yanlarından biri gezmeye gittiğimizde, püfür püfür esintili teraslarda oturup soğuk içeceklerimizin tadını çıkartmak. Biz de Cumartesi günü Lady Charlotte ile aynen böyle yaptık. kendimizi İstiklal Caddesi Midpoint'in terasına attık. Buz gibi biralarımızı söyledik, mozarella tabağımızı aldık...



Yıllardır diyet yaptığımız için böyle bir keyif yaşamıyorduk, halbuki blogun geçmiş yıllarında ne sofralar donattığımızı benim canımdan çok sevdiğim izleyenlerim biliyor:))) O günler kadar değil tabii, midemiz küçüldü çok şükür, yine de mozarella kızartmalarını, elma dilim patatesleri lüplettik. Terasta rüzgar serin serin esiyor, güneş lacivert Boğaziçi üzerinde parlıyordu. Dünyada bizden mutlusu yoktu herhalde o an:)))

Ana yemek olarak fish&chips aldım ben, Lady Charlotte da çedar peynirli etli dürüm istedi:) Ama önden yediğimiz sepet bizi doyurmuştu gerçekten. Fish&chips'in fishini yedim sadece, patateslere dokunmadım zinhar. Lady Charlotte da dürümlerin tekini yiyebildi:)) Hazmetmek için şekerli Türk kahvelerimizi içtikten sonra biraz yürüyelim diye kendimizi dışarı attık.



İlk durağımız kaçınılmaz olarak Terkos Pasajı idi. Ben 2 tane elbise buldum, Lady Charlotte da çok şık bluzlar ve süper bir kelebekli elbise kaptı. Sonra bu Terkos'un girişinde bir outlet ayakkabıcı var ya, oraya bakasımız geldi. Burada VAGABOND marka ayakkabılar bulduk. Lady Charlotte'dan öğrendim, bu Vagabond İsveç'in en büyük ayakkabı markası imiş. İncecik deriden bir babet aldım ki, 50 TL ve ayağımda yok gibi. Yok böyle dans dedim dostlar. Nihayet ayak vurmayan, ayağı pamuk gibi saran, incecik hafifçecik babeti keşfetmiştim!

Bakınız elbiselerime :




Bershka'ya doğru ilerlerken, Borusan'da çok enteresan bir sergi gördük, hemen girdik içeri tabii. Serginin adı : REVOLUTIONS & REVELATIONS. Mercan Dede ile Kanadalı bir sanatçının, Romantik Asilerin hazırladığı eserler sergileniyor idi.

Borusan Kültür Sanat, müzisyen/DJ kimliğiyle tanınan Arkın (Mercan Dede) ve ressam Carlito Dalceggio’nun Montreal’den İstanbul’a uzanan serüvenini sanatseverlerle buluşturuyor. “İçsel aydınlanma, evrensel özgürlük” sloganıyla kapılarını açan “Revolution Revelation” sergisi 24 Mayıs–25 Temmuz 2012 tarihleri arasında Borusan Müzik Evi’nde ziyaret edilebilecek. Serginin art book’u için Arkın’ın yakın dostu, yazar Elif Şafak bir önsöz hazırlayacak.

Eserleri çok beğendim; o capcanlı renklere, kurukafalarla Miki Fareyi, sufileri bir araya getiren kolajlara bayıldım.

Bunun tüylerini yolmuşlar, serginin önünde uçuşuyordu tüyler:))











Lady Charlotte'ın sanatla bütünleştiği an:))

Provoke

Sergi gezip ruhumuzu da besledikten sonra, adetimiz üzere Bershka'ya göz attık ama elbisenin, ayakkabının tillahını almış idik Terkos'dan. Daha bir kuruş harcamadan Starbucks'a gittik, kocaman kadife koltuklara gömülüp kahvelerimizi içtik, ohhh, hayat bize güzeldi çok şükür:)))

İşte hemen her haftasonu geçirdiğimiz gibi bir gündü, ama çok güzeldi, içimden Midpoint'de masaların üzerine çıkıp oynamak filan geldi ne bileyim:))

İnşallah bu güzel enerji hafta içi de devam eder :))))

xo xo




12 yorum:

  1. ohh canınıza değsin judykuş..
    en kötü günün böyle olsun..
    papilerin çok şeker, elbiselerin çok hoş..
    mrcan dede kurnaz bi adam ama sanat candır, her türlüsü makbul..

    yaz mevsimi yazılaırnı ayrı bir sevmekteyim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazın daha neşeli olduğumu yazılardan farkediyorsun herhalde canım:) valla güneş enerjisiyle mi çalışıyorum nedir, daha mutluyum yazın:)

      Sil
  2. off aslı yaaa,,bu ne hayat enerjisi böyle,okurken moralim bozuldu valla,içim geçmiş kızım benim:)çok imrendim sana,süpersin;)

    YanıtlaSil
  3. elbiseler, ayakkabı, oje, yemekler fln herşey süpermiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninle beraber böyle bir gün yaşamak ister bu deli gönlüm:))

      Sil
    2. yaşamalıyız bence dee :))
      kakara kikiri terkosun altını üstüne getirmeliyizz

      Sil
  4. Harika bir gün geçirmişsiniz, masalara çıkıp göbek atma fikri süper:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar keyiflenmiştim ki, içimden gelmişti gerçekten:)
      ama pazartesi sabahı eser yoktu bu neşeden:))) yine domuz suratımla iş başı yaptım:))

      Sil
  5. günde güzelmiş,
    1.terkos elbisesi de judyciğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyyy beğendin mi, pazartesi onu giydim, perşembe müşterim gelecek öbürünü giyeceğim:)) ama o pembe ayakkabılarla değil siyah sandaletlerle:)

      Sil
  6. ooo yine çok güzel bir gün geçirilmiş elbiseler çok güzel çokda yakışmış

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.