19 Eylül 2012 Çarşamba

BLAZER HİKAYESİ

Yaz bitipte, havalar biraz serinlemeye başladı mı en büyük derdimiz üzerimize giyineceğimiz rahat ama şık birşeyler bulmaktır. Bu kategoride ben hırka ya da trenchkot yerine her zaman bir blazerı tercih ederim. Çoklu kullanım alanı , yarattığı kombinasyon zenginliği , kıyafete kattığı şıklıkla blazerların muhteşem olduğunu düşünüyorum. Psikolojime katkıları tartışılmaz, blazer giydiğimde kendimi harika hissediyorum , daha bir kendim oluyorum. Blazerların özelikle boyfriend blazerın kadınsı ve erkeksiliği neşeli ve flörtöz bir şekilde biraraya getirme yolunu çok seviyorum. Ayrıca tüm vücut şekillerine uyması ve tüm sezonlarda kullanılabilirliği de büyük bir artı. Etrafımızda görünen blazer tiplerine şöyle bir göz gezdirirsek ; Stella McCartney ablamızın baharlık koleksiyonu için yapmış olduğu şu beyaz ceketi çok beğendim, androgojen tarzı ile kullanımı çok rahat olabilir ancak henüz satışta değil.
Acnenin resort koleksiyonundaki gibi bej renginde ve yakası detaylı bu ceket özellikle siyahla yapılan kombinasyonlarda şıklık katsayımızı yükseltecektir.
Rag and Bone Boyfriend kesinlikle bir klasik ve her kadının dolabında mutlaka bir versiyonunun olması gerektiğini düşünüyorum.
Hüseyin Çaglayan Boyfriend' in naifliği çok etkileyici ...
Eğer daha detaylı bir ürün istiyorsanız ,deri kombinasyonu iyi bir tercih olabilir.
Ben bu grup için kendime geçen sene Berlin'de yakaladığım bir indirimden kolları deri , bedeni yünlü siyah kumaştan astarlı bir ceket alıp bu sene için stoklamıştım , onu çokça kullanacağımı düşünüyorum. Çiçekli desenler hala değişerek ve gelişerek moda olmaya devam ettikleri için çiçekli bir ceketle de çok güzel kombinasyonlar yapabilirsiniz. Bu ceket Nordstorm'dan ;
Bu ise Topshop'tan , kadife olması dolayısıyla bütün kış rahatça kullanabilirsiniz...
Şu anda piyasada hemen her mağazada blazer olduğundan bulup satın alması en kolay ürünlerden biri olduğunu düşünüyorum. Mesela Mangonun promosyon çizgisinde yer alan ve sürekli reklam panolarında gördüğümüz bu ceketin kalıbı sizi olduğunuzdan daha ince ve derli toplu gösteriyor fiyatı sadece 74.90 TL
En büyük moda zincirlerinden Zara da ise bulabileceğiniz omuzu büzgülü bu ceket de muhteşem duruyor , fiyatı da 199 TL
H&M de ise uygun fiyatlı , çok büyük bir ceket kolekdiyonu yapmis. Ortalama 75 TL civarında bir paraya kendinize uygun kalıbı bulup , ona sahip olabilirsiniz. H&M'de değişik boy , model , renk ve desen kombinasyonları ile hayatı gerçekten çok kolaylaştıran bir marka. Blazerı giymenin en kolay yolu , jean , düz beyaz yada siyah t-shirt , şık bir kolye ve duruma uygun bir ayakkabı ile kombinlemek , ama ben çok daha cesur kombinlerle kullanıyorum.
Gardolabınızda halihazırda olan kıyafet kombinlerinizi yeni blazer ceketlerinizle eşleyip karıştırarak çok eğlenebilirsiniz. Boyfriend görünümlü ve altın düğmeli olanlar çok sıkıcı görüntüleri yeni ve heyecanlı hale getirebilir. Limitlerinizi kaldırın ve yeni seçimlere yönelin,kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Asla unutmayın , moda artık eğlencenin en yeni şekli ! Çok Çok öptüm...

10 yorum:

  1. Ben de en çok Chanel ceketleri seviyorum. Ralpf Lauren'nin de yazlık ve kışlık armalı ceketlerini severek kullanıyorum. General gibi hissediyor insan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok herkese hitap eden markaları vurgulamaya çalışıyorum , doğal olarak tasarım markalarından da örnekler koyarak. Evet Ralph Lauren ve Chaneli hepimiz seviyoruz benim tüm zamanlar içinde favorim Prada 'dır. Ama kaçımız giyebiliyoruz? Özellikle asgari ücretin 674 lira olduğu bir ülkede yaşadığımızı düşünürsek ,ZARA bile fazla pahalı...

      Sil
  2. ne güzel bir post olmuş bu:)
    beğendiklerim
    6,8,10(dön ve sayarak bak lütfen:p)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler , 8 numaradan kendime 3 renk aldım kırmızı , saks ve lacivert. Düğmelerini değiştirerek farklılaştırdım , kalıbı çok güzel , fiyatı çok uygun , şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
  3. bende gecenlerde H&M dekilere saldirmamak icin zor tuttum kendimi, kaliplari cok superdi ama napim bu sicakta ceketi yahu :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A-H ' ciğim artık yağmurlar başladı , aman ceketsiz kalma , üşütürsün :)

      Sil
    2. yalniz ben yeni anladim bu yazinin Lady Charlotte tarafindan yazildigini :))) diyorum Judy neden cevap vermemis acep :)
      erken bunama baslamis bende :D

      Sil
    3. Olsun senin canın sağolsun:)

      Sil
  4. Nefis olmuş Lady'm, ellerine sağlık.
    Kırmızı büzgülü Zara ceket prenseslere layıktı, çok şık duruyor:))) Kate'in ve benim favorimiz. Altın sarı düğmeli olduğu için her gün giyemiyorum. Mango'dan beraber aldığımız lacivert ceketten pek memnun kaldım, Dışarı çıktığım akşam üşütmedi.
    Hımhım'ın yeni sezonunu göremedim hâlâ. Maaş alınca giderim artık ama ceket almam. Peplum bluza göz koydum:)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Judy'm . Sana ikisi de çok yakışıyor canım , peplumuna da kavuştun :) peplum candır :) darısı peplumun ne olduğunu bilmeyen arkadaşların başına :)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.