17 Eylül 2012 Pazartesi

Kate'in Uzakdoğu Günlüğü - 3 (Malezya, Borneo, Solomon Adaları)

Eveet, yıllardır "seyyahat yaz, seyyahat yaz" diye gelen taleplerden sonra yazdığım Rodos yazısı bir Kate'in kıyafetleri kadar ilgi görmeyince o konuya dönmeye karar verdim benim canımdan çok sevdiğim izleyicilerim:)))

Kate'i son bıraktığımızda, Malezya kralına konuk olmuştu. Ertesi gün, yani geçen Cuma oluyor, inanılmaz skandal patladı. Bu Kate ile keltoş William; paralimlik oyunları kapanışına katılmamışlardı "aa biz uzakdoğu turuna çıkacağız, çalışıyoruz" diye saray resmi açıklama yapmıştı. Meğersem yalanmış dostlar, Kate ile keltoş, Güney Fransa'ya 3 günlük haftasonu tatiline gitmişler, bir paparazzi de bunları kabak gibi yakalamış. Kate'i üstsüz güneşlenirken, William'ı da Kate'in götünü avuçlayıp güneş yağı sürerken yüzlerce fotoğraflarını çekmiş ahahahaha:))) Sonra da Cuma sabahı "Closer" diye bir Fransız dedikodu dergisi bu fotoğrafları basmış çarşaf çarşaf.

Cuma sabahı işe gelirken twitter'da bu haberi okudum ya, hemen benim Fransız müşteriye mail attım. Patrick, dedim, öyleyken böyle, dedim. Sen bana şu dergiyi alıp yolla bi nolur, dedim. Aaa, adam anında aldı dergiyi, bir de üşenmemiş, tarayıp resimleri yolladı, öldük gülmekten şirkette kızlarla:))) Dediğim gibi, üstsüz fotolar değil de, o tam dötünü kameraya dönüp domaldığı, William'ın da kaseyi avuçladığı foto pek fena.

15 yıldır, yani Prenses Diana rahmetli olduğundan beri böyle bir skandalla karşılaşmayan krallık alemi allak bullak oldu. Fransız dergiyi mahkemeye verdi saray. Bugün de bir İtalyan dergisi yayınlamış fotoğrafları. En beteri de İrlandalı bir gazetenin resimleri basmış olması. Gazetenin editörü görevden alınmış hemen. Kraliçe'nin eli mi uzandı dersiniz.

İroniye bakın, tam fotoğraf olayı patladığında, Kate'cik başörtüsünü bağlamış, mübarek cuma günü Malzeya'da cami geziyordu. O kıyafetine bayıldığımı söylemeliyim. Beulah London markasındanmış elbise.

Yüzüne nur inmiş yavrucağın:)))





Cami gezisinden sonra ise, Alice Temperly marka buz mavi nefis bir kıyafetle elmas jübile çay partisine katıldı skandalların düşesi Kate. Bu elbiseyi de çok sevdim.



Saçındaki inci iğneler pek güzel :



Bir sonraki gün, ortalık çalkalanırken, bizimkiler harika bir macera yaşadılar. Borneo'nun yağmur ormanlarını gönüllerince keşfettiler, devasa ağaçlara çıktılar, orangutan ailesini izlediler. Herhalde oldukça rahatlatıcı bir gün olmuştu çiftimiz için:








Sonraki gün (yani pazar) Malezya'dan Solomon Adalarına geçen William ile Kate artık daha bir rahat takılmaya başladılar. Solomon Adaları bunlara tropikal bir karşılama düzenledi, kayık şeklinde süslenmiş bir kamyonlar adayı gezdiler, insanlara el salladılar. Sonra da kilisede kraliçe için yapılan duaya katılmışlar. Kate bu yüzden değişik bir kokteyl şapkası takmıştı, beğendim.












Akşam ise geleneksel ada ziyafetine katılmak için ada halkının hediye ettiği baskılı batik kıyafetlerini giymişti keltoş ile düşes. Kate'in elbisesi çok güzeldi, William'ın gömleği ise evlere şenlik ahahah







Turun bitmesine 2 gün kaldı, en son giyecekleri kıyafetleri de haftasonuna doğru yazarım.

Bu gruptan favorileriniz hangileri ?

xo xo

Fotoğraflar : Daily Mail, Evening Standard, Mirror, The Telegraph


17 yorum:

  1. Kesinlikle buz mavisi kokteyl elbisesi, diğerleri yine otur sıfır. Hele son iki kıyafet korkunç:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa en sonuncuyu da mı beğenmedin canım ama? tam plaj elbisesi ahahah:)) ben onu beğendim valla:) beyazı da beğendim, ay o gudik şapkayı bile beğendim, nolüyör bana yaleppim:))

      Sil
  2. Gezi yazıların az ilgi görmekten ziyade gıpta hatta haset edilmesi sebebiyle yorumsuz kalmış olabilir bence =D
    İlk kıyafet ve buz mavisi elbisenin kollarını beğenmedim ben, farklı renklerde olması çirkin geldi gözüme. Yoksa elbise şahane, diğer kıyafetin kolları da beden bölgesiyle aynı renk olsaymış daha iyi olurmuş bence.
    Safari kıyafeti bilindik, sıradan bir takım olmasına rağmen o bile enfes durmuş hatunun üstünde, hakkını vermek lazım. (Hazır bahsi geçmişken biz niye göremiyoruz skandal fotoğrafları ya hu? Paylaşsan ya =P)
    Şapkayla kıyafet uyumsuz geldi bana, ayrı ayrı kıyafet sıradan, şapka güzel olabilir ama...
    Son elbise ise hakikaten şahaneymiş, melezlik var mı bu ablamızda? Cafcaflı renkler pek yakışıyor zira... Kocasına da yazık ya hu, nasıl bir gömlek o öyle? Özkan Uğur bile o kadar çirkin gömlekler giymiyor, sen koskoca prens... Cık cık cık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog alemlerinin aranan sesi senmişsin Tankut, oh iyi ki başladın bu yorumculuk işine.

      skandal fotoları mail atayım sana yayınlamadım, kıyamadım Kate'e:))

      evet evet son elbise gayet güzeldi, Leylak beğenmemiş:)) William'ın gömleği yakmalık maalesef,çok avamella olmuş:)))

      Sil
  3. yorum yazmasam da tüm yazılarını okuyorum judy. sık kullanılanların en başında eklisin. her sabah bir göz atıyorum. yani yorum olayına pek takılma bence :) bu kate hatununda bence bir biçimsizlik vardı. sanırım şimdi çözdüm. bu kızın bacakları kısa. o yüzden pantolon giydi mi yakışmıyor.yanılıyorda olabilirim ama pantolonlu resimleri bir acayip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Missfit:) evet, Kate'in orantısızlığı konusunda kesinlikle haklısın, boyu uzun ama bacakları vücuduna göre kısa, pantolonla tuhaf duruyor. etek ve yüksek topuk giyiyor hep dengelemek için:)

      Sil
  4. Harry'e yaradı olay. Büyük ihtimalle bizim keltoş jr.'dan 'olum biraz dikkat etsene lan!' gibi bir söz yedikten birkaç hafta sonra bu fotoğrafların çıkması iyi olmuştur onun için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah, zavallı harry'i büyükanne'nin şatosuna çekip azarlamışlardı. kesin "sen de abin gibi hanım hanımcık bi kız bulup evlen" demişlerdir. gördüler sonra işte hanımı, açmış dötünü kameralara :))))

      Sil
  5. Bu 2.0 version kraliyet jenerasyonu başını fena ağrıtacak sarayın. Geçen haftalarda Harry bu hafta da düşes ve William işin iyice suyunu çıkardılar. Ne olursa olsun Kate düşes olduğu için daha dikkat etmeliydi . Peşlerinde bir basın ordusu olduğunu bilmiyor mu hatun. Neyse resimlere bakınca insan inanamıyor. Nerde 10 yıl önceki o süper yakışıklı William ya? Babasında bile daha çok saç var. Kesin amcası Andrew 'a çekmiş. Belki de babası odur:) Aslı bu arada Benedict Cumberbatch'in yeni dizisi Parade's End'i seyretmeni öneririm. Çok başarılı. İlk 4 bölüm bit torentte var. Mutlaka seyret. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla skandal üstüne skandal patlatıyorlar. anneme göre harry'nin bu kadar dağıtmasının sebebi, Diana'nın ölümü :( kimbilir.. kate'in durumu ise safdillik. william'la evlenip yüzüğü kaptı ama bunun bedeli ömür boyu izlenmek. berbat, iğrenç ama öyle. her yere sokuyorlar kameralarını, kurtuluş yok. kızın dötünün deliğine sokmuşlar, olacak şey değil.

      canım diziyi not aldım. daha önce daily mail'de görmüştüm, çok ateşli bir sahne ile açılıyormuş, doğru mu:)

      Sil
    2. Keşke öyle ateşli olsaydı. Tren kompartmanında üstlerinde kıyafetlerle hallediyorlar işi, benim pek tarzım değil:))Benedict'in nedense hiç bir filmde adam gibi bir aşk sahnesi yok.

      Sil
  6. Judy aslında tüm postlarını okuyorum ama işin içine kraliçe, prenses, tiara falan girdi mi, yorum yazmadan duramıyorum, biri beni tutsuuuunnnn:) Ben de en çok buz mavisi elbiseyi ve safari kıyafeti beğendim. Diğerleri de kötü değil ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. durma durma sakın, yoksa ben tek başıma, kendini kraliyet ailesinden zanneden deli saraylı gibi kalakalırım ortada:)

      bu turda bir tiara performansı bekledik ama boynumuz bükük kaldı, takmadı Kate tiara. halbuki o kraliyet mücevherleri benim emrime amade olsa allaaahhhh ne varsa takıp öyle çıkardım dışarı:))

      Sil
  7. Ben de beyaz elbiseyi ve buz mavisi olanları beğendim. Biraz da kambur gibi duruyor sanki Kate, dimdik duruşunu göremedim hiç, gerçi o fotolardan sonra iki büklüm kalıp utancından kafasını kaldıramıyor da olabilir. Ben internetten baktım, ama paparazzilere de ayıp yahu, bari masum olanları koysalardı, sanki dikizliyormuş gibi hissettim kendimi, ben utandım valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kate'in duruş problemi var evet, şöyle dimdirek güzel durmuyor.
      Paparazziler dötünün deliğine kadar çekmişler neredeyse, ve ingilterede halkın %60'ı görmüş fotoğrafları.

      Sil
  8. Bende gecen gun skandali gazetede gorunce dedim bizim Judy'nin nasil oldu da haberi olmadi bu isten :)) anacim insan herkesin gozu ustundeyken de oyle got bas acik guneslenmez yahu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah skandal patladığı anda paristen dergiyi tarayıp gönderdi bana Patrick. Müşterim deli olduğumu filan düşünmüştür herhalde ne bileyim:))
      Valla ne cesaret bilmem, neye güvenip de açtı anlamadım. Uzaydan bile izliyorlardır onları.

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.