9 Eylül 2012 Pazar

Sizin hala bir PEPLUM 'unuz yok mu?

Peplum kesinlikle çok eğlenceli , neşeli bir detay. İlk kullanım yeri ceketler olmasına rağmen , bluzlar ve özellikle elbiseler de çok populer ve farklı şekillerde kullanımları mevcut. Peplum giyilen ürünlerin bel çevresine oturtulan büzgülü kısa bir etek görüntüsüne verilen isim. İlk olarak 1940 lar da modaya girdi ve populer hale gelip sonra da unutuldu. Geçen sezondan itibaren tekrar hayatımıza giren peplum , bu sezon patlama yaparak moda dünyasının tahtına oturdu. Sezonun en moda şekli peplum , sezonun en moda rengi kırmızıyla tutkuyla birleşip vitrinlerde kendine öyle bir yer açmış ki nereye baksak her yerde başka bir peplum kırmızı elbise görüyoruz.
Peplum sizi asla olduğunuzdan daha zayıf göstermiyor ama beli vurgulamanın önemli olduğu bu sezon da peplum insanlara göbek ve kalçalarındaki fazlalıkları da saklamak için estetik bir yol gösteriyor. Eğer beliniz biraz da inceyse ve klasik bir kadın vücuduna sahipseniz , şanslısınız ve Kate Moss' un yukarıdaki fotoğrafında olduğu gibi onu bir kemerle iyice öne çıkartabilir ve çok moda, modern ve aynı zamanda sexy görünebilirsiniz. Ben Bu elbiseden aldım , Mango' nun yeni promosyon koleksiyonunda ve fiyatı sadece 49.99 tl. Ya da farklı kullanımlarla aşağıdaki fotoğraftaki gibi Neşeli ,resmi ,sexy ya da şirin bir görüntüye bürünebilirsiniz.
Bu tamamen peplumu kendi tarzınızda nereye oturtacağınızla ilgili. Çeşitli varyasyonlarla geri gelen peplumun herşeyden önce kıyafete kattığı vintage havanın çok hoş olduğunu düşünüyorum. Dümdüz ve sıkıcı bir siyah elbise giymektense aşağıdaki en basit haliyle bir peplum uygulaması giymeyi kim tercih etmez ki?
Bu fotoğraf Zara'dan. Üstelik peplum , populerliğinin getirdiği etkiyle şu anda her fiyat kategorisindeki alıcının ulaşabiliceği mağazalarda değişik şekil ve fiyat aralıklarında mevcut ki bu gerçekten harika. Daha özel uygulamalar ve farklı bir peplum bluz satın almak için polyvore.com harika bir adres. Buluzlarda sayfa da benim favorilerim :
Ben kendime geçen sezon başında H&M deki rengarenk çiçekli peplum bluzu aldım ve çok severek kullandım.Kalıbı ve deseni muhteşem ve jeanlerle çok şık duruyor. farklı bir peplum elbise satın almak için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz. Elbiselerde favorilerim :
Mango'dan aldığım kırmızı elbiseden o kadar memnunum ki şimdilik başka bir peplum elbise almayı düşünmüyorum. Peplum Ceketleri ise nedense fazla frapan buluyorum , Kate 'in yukarıdaki resimde giydiği Lkbennett hariç tabi ki , keşke herkese Düşese yakıştığı kadar yakışsa :) Peplum Pantolon ise neredeyse hiç yok, Polyvore de sadece şu ikisini bulabildim :
Peplum pantolon için henüz çok fazla ürün geliştirilmemiş , bu alanda piyasada büyük bir boşluk bulunuyor , Ben de hemen bu boşluğu doldurmak için bir tasarımcı olarak işe koyulup , yeni peplum pantolonlar tasarlamaya başladım. Sonuçları ve yapım aşamalarını ileride sizinle paylaşacağım.

11 yorum:

  1. Mango'dakini pek beğenmedim kalitesi açısından ya da benim baktığım yerde pek hırpalamışlar elbiseleri :/. Bence peplum'un olayı daha çok, zayıf olup, kalçası çok belli olmayan, belini daha ince göstermek isteyenlere yönelik olması. klasik kadın bedenine sahipsem zaten onu ortaya çıkarırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar ekmek o kadar köfte , 49.90 a Mcqueen kalitesi aramayacaksın , 3 kere giyip atacağım bir elbise için bence harika... Sıkıcı bir klasik kadın vücudu vurgusu ile eğlenceli ve hafif gizemli olanın arasında peplumun yarar sağladığına inanıyorum , ha sen ben direkt götümü göbeğimi ortaya çıkartırım diyorsan oda bir tercih saygı duyarız:)

      Sil
  2. İLGİNÇ BİR DENEYİMSEL YAZI..SENDEN BOYLESI SEYLER OKUMAMISTIM.ÇOK SEVEREK OKUDUM BUNU DA..HADI BAKALIM BEKLIYORUZ CALISMALARINI...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , farklı bir tarz deniyorum :)

      Sil
    2. Lady Charlotte döktürmüş, her zaman moda konusunda üstadımızdır:)

      Sil
  3. eeeee benim hiç peplumum yoktuuu, Mango'dakini denemedim, straples ya, işe giderken giyemem dedim:)))) ben artık çorapla giyilecek gevşek elbiseler alırım kışlık. bir de ben bu ara ceketlere sardım. kırmızıdan sonra bir tane de military laci ceket beğendim bakalım.

    YanıtlaSil
  4. olsun canım sana da zara daki siyah basic modelden alırız , bir sonraki postum ceketler üzerine olacak :)

    YanıtlaSil
  5. ben bu yazıyı birkaç gün önce de gördüm -mü-?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çarşamba günü yazmıştı Lady Charlotte yazıyı :)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.