14 Şubat 2013 Perşembe

Istanbul'da Nefis Bir Kış Gecesi

Cüce Şubat bize sürpriz yapıp günlük güneşlik havalar yaşatınca, minik Kübra arkadaşımla aman bu tatlı havayı kaçırmayalım dedik ve kendimizi alemlere attık dostlar.

Bu sefer değişiklik olsun istemiş, daha önce hiç gitmediğimiz bir mekanı keşfetmeye karar vermiştik. Şişhane'de Gozo Tapas Bar'ı görünce, birkaç tane meze alır, little little into the middle yaparız diyerek mekana süzüldük:)

Menüde ana yemeklere hiç bakmadan sadece mezelere yoğunlaştık. Yerli mezeler, İspanyol mezeleri ve dünya mezeleri bulunuyor idi menüde. Yerlileri de atlayıp İspanyollar ve diğer ecnebilerden seçim yaptık, işte bakınız  :



Şimdi sağ baştaki, keçi peynirli bilmemneli ekmek üstü, ortadaki kanyaklı mantarlı ekmek üstü, yanında kırmızı şaraplı karides güveç, en önde ise adını unuttuğum birşeyli et:)

Meze seçimimiz başarılı idi, ben en çok mantarlıyı sevdim, Kübra da keçi peynirliye bayıldı. Etle patates karnımızı doyurdu, yumuşacık lokum gibiydi valla. Güveç ise damaklarımızı şenlendirdi:) İkişer tane birayla sohbeti koyulttuk da koyulttuk. Aman ne sefalandık, ne sefalandık:) Sevdik Gozo'yu. O da bizi sevdi, 4 çeşit meze ve 4 biraya toplam yuvarlak 90 TL reca edeyim dedi:)

Gozo'dan çıkıp Galata'ya doğru yürüdük. Hava o kadar güzeldi ki, adeta serince bir bahar akşamı gibiydi. Paltolarımızın önünü açık bırakmıştık, Galata'daki minik antin kuntin şeyler satan tükkanlar hep açıktı, bazılarının önünde besili ve de şımarık Istanbul kedileri mağrur bir edayla oturmakta idiler. Heyecanlı, hormonu fazla kaçmış gençler var güçleri ile konuşup gülüyor, güzelim Ceneviz kulesinin eteğinde şarapçılar tatlı tatlı demleniyor, restoranlarda herhalde sabah işe gitmeyecek insanlar zevkü sefa içinde geceye kadeh kaldırıyorlardı. Biz de buradaydık, bu anın, Galata'nın, Istanbul gecesinin bir parçasıydık işte.

Kuleyi her gördüğümde nedense pek neşelenirim, yine öyle oldu, Kübracıkla yüzümüzde güller açtı o eski, canım kule karşımıza çıktığında:)



Kulenin tadını çıkarttıktan sonra tıngır mıngır İstiklal Caddesine geri döndük, Galatasaray'a doğru uzandık, ara sokaktaki Tektekçi'de bulduk kendimizi.

Aman da aman, bu Tektekçi'nin bahsini ne vakittir işitmekte idim, meraktan çatlamadan gidip gördüm, içtim çok şükür dostlar.

Burası minnacık, haftasonu filan herhalde içeri sıkışamayız bile. Menüde tatlı, ekşi, sert shotlar var. Masalarda da meze niyetine bonibonlar pek şirin:)) Shotlar üç boy, fiyatları da farklı farklı tabii. Biz hep standart boyları ve ucuz çeşitleri seçtik. 

Yüzüme nur indirdim:))

Shotların süsleri de pek güzeldi, kiminde meyve, kiminde çikolata, bir tanesinde jelibon bile vardı. Kiss sert ve en ucuz olan idi (5 TL) Beberuhi kahve likörlü idi sanırsam. Yoda yeşil olandır. Bir tanesi framboazlı filan evlere şenlikti. Biri de çikolatalı kremalı aman aman... Hepsine bayıldık. Üstelik bir kase hakiki çıtır çerezlerimiz geldi, çerez tabağında hiç leblebi yoktu hee, silme fındık fıstık:)) Fıstığı görünce keyifler tam oldu:))  (10 shot'a toplam 60 TL ödedik)

Shotlarımız ve çerezimizi alıp kapı önüne çıktık. Ohh sohbet muhabbet derken bal gibi tatlı havada shotları diktik kafaya tek tek:))) Sonra da kahkah kihkih evlere dağıldık.

Ertesi günü, "ah nasıl eğlendik, ne güzel gezdik, şu pis trafiğiyle ömrümüzü çürüten Istanbul bize yine ne güzellikler yaşattı" diye düşünürken ben hapşırmaya başladım, Kübra fırk fırk burnunu çekip "boğazım ağrıyoo" diye sızlanmaya koyuldu. Ayol bugün işe geldik ki, ikimiz de şifayı kapmışız, hava ne güzeldi diye üşütmüşüz bir güzel ahahahah:)))

Siz de bol bol gezip eğlenin ama üşütmeyin kendinizi annem, bahara, açılıp saçılmaya az kaldı. Dayanın ha gayret:)

xo xo

8 yorum:

  1. oh sefaniz olsun ;)
    merak ettim Gozo'yu masadakiler pek lezzetli gorunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişhane 'deki mekanları keşfetmek lazım, bir sürü güzel görünen yer vardı. Böyle ufak ufak değişik şeyler tadarak sohbet içkiye eşlik etsin mekanı tam Gozo:)

      Sil
  2. ist. un tadını çıkarıyosun yaaaa içim gidiyore içimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizden geldiğince tadını çıkartmaya çalışıyoruz:)

      Sil
  3. geçmiş olsun judy'cim. ben o mezeli fotoyu büyütüp işim yokmuş gibi uzun uzun inceledim (çok açım da şu an) pek nefis görünüyorlar cidden yalnız biraz tuzlu muymuş ne? en çok shot'çıyı merak ettim, çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Çavlancım. Mezeler çok lezzeti idi, biz fiyat olarak en uygunları seçmeye çalışsak da mekan normalden biraz tuzlu, kalabalık gidip hesabı paylaşmak en iyisi:) Shot'çı çok eğlenceliydi, anında favorim oldu:)

      Sil
  4. Yazılarını açken okumamam gerektiğini unutmuşum :/ Ben de bu Ankara havasına bir türlü alışamadım sanırım. Sürekli hastayım! Bu sene doğru düzgün kış gelemedi bile Ankara'ya.
    Şaka maka marta da az kaldı.Bu sene de çok çabuk geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, iki hafta sonra Mart, resmi olarak kedi bayramı ve bahar mevsimi başlıyor olacak, çok sevinçliyim:))) Şimdiden doğumgünümde ne yapsam diye kurmaya başladım:)
      Baharı bekleyen kumrular gibiyiz:)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...