14 Nisan 2016 Perşembe

Kate Alert : Kükreyen Ejderin Diyarında


Hindistan turunun 5. gününde, Cambridge Dükü William ile Düşes Catherine; Bhutan'a seyahat ettiler. Bhutan, Himalayalar'ın tepesinde ufacık bir ülke, yıllar boyu gözlerden ırak yaşayıp gitmişler. Ülkeye turistlerin girişi 1974 senesinde; televizyon ise 1999'da serbest bırakılmış. Yine de öyle ETS Tura gideyim de 9 taksite bir Bhutan seyahati alayım demeyin. Sadece onaylanmış bir grupla gidebiliyorsunuz bu mini mini Budist krallığa.


Bhutan kralı ve Jetsun

Bhutan'ın şu andaki kralı pek popüler : Ejder Kral Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, henüz 36 yaşında; babası mutlak monarşi yeter deyip anayasal monarşiye geçerek tahtı da buna bırakınca kral olmuş. Tabii bu kralın bir kraliçesi de var. Himalayalar'ın Kate Middleton'ı diye adlandırılan güzeller güzeli Jetsun Pema. Jetsun Londra'da kolejde okumuş, güzel sanatlara meraklı ancak asil kandan gelmeyen bir genç kız. Genç Kral geleneklere uymayıp mecliste yaptığı bir konuşmada Jetsun'un hayatının aşkı olduğunu ilan ederek evleneceklerini bildirmiş. Halk da güzel ve akıllı Jetsun'u çok sevmiş.





Bhutan'a varışlarında William ile Kate'i Kralın kızkardeşi Prenses Chimi ile kocası karşıladı. Kate'in sarı kıyafetini görünce korktum, bu rengarenk Bhutan ülkesinde, üzerine çamaşır suyu dökülüp rengi atmış eşofman gibi mi dolaşacaktı? Neyse, korkularım boşunaymış.



Otele gidip kıyafet değiştiren kahramanlarımız, Ejder Kral ile Kraliçe Jetsun'un resmi karşılama törenine katıldılar. Geleneksel Bhutan kadın kıyafeti kiradan esinlenen Kate muhteşem görünüyordu.











Kral ve Kraliçe ile ilk karşılaşmalarında, royal adetine uygun olarak William baş selamı vermiş, Kate de reverans yapmış ama bu anın görüntüsü yok.








Ve beklenen an, Kate ile Jetsun yanyana:







Günün devamında, William ile Kate okçuluk meydanına (aaa Okmeydanı!) gidip müsabakalara katıldılar. Meğersem bu memleketin okçusu meşhurmuş, attığını vururmuş bu adamlar. Maşşallah!




Çay içtikten sonra kahramanlarımız da ok atmayı denediler ama pek başarılı olamamışlar. Ben prenslere okçuluk dersinin verildiğini zannederdim, demek ki o eskidenmiş:)


Kate'in ifadesi ile epikleşen bir an:











 William çok korkmuş görünüyor, ya Kate kazara birini nallarsa?



Dart bile attı bizimkiler, tabii sonuç yine başarısızlık.




Böylece büyülü Bhutan memleketinde, kraliyet turunun en heyecanlı günü tamamlanmıştı. Gece olduğunda William ile Kate; Kral ve Jetsun ile başbaşa özel yemek yemek için saraya gittiler. Otelden çıkarken Kate'i gördük ve yine şahaneydi:




İşlemeli tül elbise Tory Burch Modaevine aitmiş. Ay harika.




Aaa bakın, bir gün bile gerçekten çalışmadan geçirdiği masalsı hayatından Kate size el sallıyor. 


xo xo

8 yorum:

  1. Son karede "Naber lan fakirler" ya da premses olduğu için daha kibarca "Naberiniz len fâkirler" diyor belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu kadar yazdım ya, en çok yazdığım son cümleyi sevdim:)) pis fakirler, ben gezmedeyim, baay dercesine el sallıyor:))

      Sil
  2. son giydiği çok güzel diğerleri beni açmadı:))))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ben de bayıldım o elbiseye, tülün üstüne binbir tane çiçek işlemişler, şahane.

      Sil
  3. Kıyafetler falan güzel de bunların çocukları nerede? Zavallılar dadıların elinde büyüyüp gidiyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Orhan Pambık'ın teyze kızı işte! :)
    Elbiseler şahaneymiş de, Kate bavula sadece iki çift ayakkabı sığdırabilmiş anlaşılan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah dolgu topuk getirmiş bir sürü yanında, ay sevmem :)))

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.