6 Mart 2021 Cumartesi

THE BLACKLIST - 8.SEZON 9.BÖLÜM: THE CYRANOID

 

DİKKAT !!! SPOILER !!! İZLEMEDİYSENİZ OKUMAYIN !!!



Bu hafta The Blacklist'in Kenan Birkan'ı ortaya çıktı dostlar: Neville Towsend. Tabii bir Haluk Bilginer değil, ancak ileriki bölümlerde Liz ve Towsend'in beraber olup Red'e saldıracakları belli oldu.




Bu bölümde Liz kendine kanlı canlı bir avatar tutmuş, Towsend'e ulaşmak için onu kullandı. Dizinin mitolojisine göre, Towsend, Katarina Rostova'nın N-13 isimli gizli ajan olduğuna ve  Sikorski Arşivini çaldığına inanıyor. Bu yüzden kurduğu Towsend Girişimi senelerce Katarina'yı takip edip öldürmeye çalıştı. Bu bölümde ise Towsend'in Katarina'ya kişisel bir kin beslediğini, ailesinin öcünü almak için kadını öldürmek istediğini öğrendik. 

Liz, avatarı aracılığıyla Towsend'e aslında N-13'ün Red olduğunu, Katarina'yı da Red'in öldürdüğünü anlattı. (Avatarın lensleri ve kulaklıkları sayesinde Liz sanki ortamdaymış gibi muhabbet edebiliyor karşısındakiyle) Ve Towsend'e işbirliği önerdi, Raymond'ı öldürmek için yardım istedi. Towsend ise Liz'e güvenebilmek için bir cinayet işlemesini istedi.

Bölümün başında görev gücü ekibi, bir kaç bölüm önce Liz'in kaçırdığı savaş suçlusu Kimyasal Mary'i ele geçirmişti. Meğersem bu kadın Towsend'in kızkardeşiymiş. Liz'in avatarı olan kadıncağız, görev gücüne teslim oldu, tabii tarihin en dangalak FBI ekibi oldukları için kadını sorgu odasından kaçırdılar ve Liz avatarına Kimyasal Mary'i öldürttü. Avatar kadın elini kolunu sallaya sallaya postaneden kaçmayı da başardı. 




Raymond, avatar kadının izini buldu, kadın mesai bitimi evine gelince Dembe ile kadını bir güzel yakaladılar, lenslerini ve kulaklıklarını taktırıp Liz ile bağlantıya geçirttiler. Red, Liz'in nerede olduğunu öğrenmek için avatar kadının kafasına silahını dayadı, içinde tek kurşun bırakmıştı, Rus ruleti yani. Ve Liz, Red'e cevap vermemek için bağlantıyı koparttı, bıraktı Red avatar kadını öldürsün. Liz'in artık karanlık tarafa geçişi tamamlandı diyebiliriz. Red bu dizinin kötü adamıydı yine de öldürdüğü insanların suçlu, katil vs kötü adam olduklarını biliyoruz. Liz ise intikam için önüne geleni ölüme terk ediyor gözünü kırpmadan. 

Raymond'cığım öldürmedi tabii kadını, silahta kurşun da yokmuş zaten. Oyun oynamış Liz'e ve avatarına. Ancak görüşme sayesinde Dembe Liz'in yerini tespit etti ve buraya gittiklerinde sadece bir telefon buldular, telefonun ucunda Towsend vardı. Red ile konuşan Towsend "hesaplaşma zamanın geldi, Elizabeth Keen ile geliyoruz" diye savaşı başlattı.


Bölümdeki yan hikâyede, Harold Cooper, deşifre ettiği Sikorski istihbaratını görev gücü ile paylaştı, Harold, Red'in N-13 olduğunu düşünüyor. Red'e oldukça soğuk davrandı. Geçen haftaki Red-Harold dostluk sahneleri hiç yaşanmamış gibiydi bu hafta. Görev gücü Rakitin'in peşine düştü. Onları yanıltmak için Rakitin birini öldürdü ancak Red çok kızdı: "30 yıllık bir proje ile uğraşıyorum, sen de bunun önemli bir parçasısın, ancak bir daha işime çomak sokarsan seni yok ederim" dedi. Bunun, dizinin mitolojisi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.