9 Nisan 2021 Cuma

Edinburgh Dükü Prens Philip öldü

Kraliçe Elizabeth'in hayatının aşkı, en büyük desteği, yaşadığı her skandalda daima yanında duran kocası Prens Philip bu sabah Windsor Şatosu'nda huzur içinde öldü.


Philip bir Yunan prensiydi, İngiltere'de eğitim görmüş, donanmaya girip 2.Dünya Savaşı'nda çarpışmıştı. Lilibet 13, Philip 18 yaşındayken ilk kez karşılaştılar ve prenses ilk görüşte aşka tutuldu. Daha sonra Lilibet eğer Philip ile evlenmezsem kimseyle evlenmiyorum diye kral babasına rest çekti. 




Philip Yunan prens ünvanından vazgeçip meteliksiz bir teğmen olarak Prenses Elizabeth ile evlendi. Philip'in donanma görevi sebebiyle Malta'ya taşınan çiftin iki çocuğu doğdu. Kral'ın sağlık durumu kötüleşinde Philip çok sevdiği donanmadan ayrıldı ve Lilibet ile büyük Commonwealth turuna çıktılar. Kenya'da Philip karısına babasının öldüğünü ve artık Lilibet'in  kraliçe olduğunu haber verdi. Philip asla donanmaya dönemeyecekti.



Lilibet, evlendiklerinde Edinburgh Dükü ilan edilen Philip'e prens ünvanı verdi. Böylece Philip, İngiliz kraliyet ailesinde doğmuş gerçek bir prens  statüsüne kavuştu. 60'larda çiftin iki çocukları daha doğdu. Philip 90 yaşına kadar kraliyet görevlerine devam etti, 2010'da üstlendiği organizasyonlardan ayrılırken ancak 96 yaşında tüm görevlerini bırakıp emekli oldu.



Gafları ve kırdığı potlarla bilinen prens, tam Charles ile Camilla'nın evlilik yıldönümünde vefat ederek son şakasını da yaptı.



Toprağı bol olsun, gerçekten bir devir kapandı.


2 yorum:

  1. merhaba, bilgilendirici bir yazı olmuş. Çok beğendim. Bu arada blogunu da yeni keşfettim. Benim blogumu da ziyaret etmek istersen.
    Duygublog16.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Thanks a lot for sharing this amazing knowledge with us. This site is fantastic. I always find great knowledge from it. Chicken Pens

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.