25 Haziran 2007 Pazartesi

Miyazaki ustadan şahane animeler

Tiglon firması Miyazaki sensei'nin klasik animelerini yayınlamaya başlamış sayın seyirciler, ne mutluluk, ne mutluluk! Hemen alıp seyrettim tabii haftasonu.

Rüzgarlı Vadi Prensesi Nausicaa


Bu hikayeye göre endüstri devriminden 1000 yıl sonra dünyayı zehirli gazlar kaplamış ve zehirli bir orman oluşmuş. İnsanlar bu zehirli ormanı yok etmeye çalıştıklarında dev böceklerin saldırısına uğramışlar ve uygarlıklar yokolmuş. Bir avuç insanın yaşadığı Rüzgarlı Vadi'nin prensesi Nausicaa, tabiat, böcekler ve insanlık arasında barış sağlamaya çalışıyormuş, çünkü anlamış ki, aslında o zehirli orman, doğanın insan elinden korunmak için ürettiği bir savunma mekanizması imiş...
Uçan Kale Laputa
Bu o kadar şeker, o kadar eğlenceli ki anlatamam. Laputa göklerde uçan efsanevi bir kent, kahramanlarımız Sheeta ve Pazu, peşlerinde kaçık korsan Dola ve ailesi, ordu, gizli ajanlar , uçan kaleyi arıyorlar. Animenin en güzel yeri, Laputa'nın tepesindeki cennet bahçesi tasviri, ve bahçenin robot bekçisi, kuş yuvalarını koruyan, güvercinleri elleriyle besleyen bir robot, mekanik ama kaleyi istila etmeye çaışan insanlardan daha sevecen bir yaratık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.