6 Eylül 2009 Pazar

La Capitana'nın geleneksel iftar şöleni ziyafeti

Cumartesi gecesi La Capitanacığım biz hep aç kuzenlerine iftar yemeği verdi sayın seyirciler. İftar saatini beklerken Boğaz manzaralı balkonda salıncak keyfi yaptık, ailedeki en son dedikoduları paylaştık :))) Sonra ben mutfağa indim, sannatsal yemek fotoları çekmek için. Dakikalar geçmek bilmedi resmen (ben oruçlu da değildim hee) Nihayet top patlayınca resmen La Capitana'nın muhteşem sofrasında bayılana kadar yemek yedik sayın seyirciler. Hatta bizim minik Sibel çatlayacaktı, rekor kırdı kendisi dün gece:)))


Ben de saçımı kestirmiş idim ama olmadı bu sefer, kırıkçı İsmail ne yaptın sen beee


Miss Judy'nin uyuz saçları
(hani nerede o her yeri başka tarafa giden çılgın kesim, nerede bu Mirelle Mathieu kesimi???)

İşte mönüden bazı güzellikler :

Kırmızı biberler:


La Capitana'nın içinde peynir eriyen meşhur ispanaklı böreği


Gecenin olayı, YAVŞAK KROKETLER püaaaa, kaptancığım bunlar fırında iken dereceyi aniden yükseltmiş, buncağızlar da peynirlerini salıverip yevşemişler yazıık. Sonra ben bunları ispatula ile tek tek tepsiden çıkarttım, mıncıklayarak yuvarlak hale getirip tabağa dizdim dostlar hahaha, mıncıklarken birkaç tane ağzıma attım valla napim?


Muhteşem Akdeniz yeşillikleri salatası

Üzerine yumurta kırılmış sıcak ramazan pidesi

Fotoğraflar bu kadar diye sanmayınız ki mönü de bu kadar idi dostlar. Osmanlı reçeli mi yoktu, halis muhlis kayseri pastırması mı? mis gibi barbunya, hakiki organik mercimek çorbası, 3 çeşit peynir (birinin adını unuttum Kaptanım neydi??) Üzerinde yaprağıyla zeytinler... Fakat benim dangalaklığıma bakar mısın, yemekle o kadar meşgüldüm ki, ANA YEMEKLERİN FOTOLARINI ÇEKMEMİŞİM KIZIM  kaptanım sakın kızma:)))

Ayol o üzerinde kaşşşşar eritilmiş mantarlı iç pilav menüye sırf benim için konmuştu, doyasıya yiyemedim, gözlerim dönmeye başlamıştı da... (hay bu arada ben bu space tuşunu sikeyim e mi, ne vardı bozulacak, sürekli kelimeler birleşik yazılıyor elle ayırıyorum tek tek püüüüü)

Neyse işte o muazzam pilava gelene kadar ben doymuş idim ama tabii ki karamelize olmuş muhteşem tavuklarla beraber tadı damaklara seza pilavımızı zevkle yedik. (V tuşu da yok, onun olduğu yerde bir çukur var oraya basıyorum püüüüüü) Yemekten sonra erkekler maç izlemek için üst kata çıktılar. Ben de açıkça şu an tek istediğim şeyin yere yatıp yuvarlanmak olduğunu söyledim... La capitana osmanlı sedirini boşalttı benim için, yattım yuvarlandım anacım, fakat o fotoları koyamayacağım, çok fenalar:)

Gecenin sonunda Tarık'ın doğumgününü kutladık (ya utanıyorum söylemeye bir de pasta yedik, ama çok hafif içinde bi tek yağ var, un var, şeker var :)))))) Sonra valla bardak bardak çay içtik de öyle hazmettik dostlar bu ziyafeti. Fakat remezandan sonra hillside'a gidemezsem bütün kuzenlerim Golds'a gidecekmişler, ben de onlarla giderim o zaman. Bu iş böyle olmayacak. Şişman olmayı kabul etmiyorum heeeyyyy.

8 yorum:

  1. ağlamak istiyorum doyarcasına ,
    gönlümü ortaya koyarcasına ,
    kimseye ilişmeden, kimseye dokunmadan
    tepeden tırnağa insancasına,
    açımm açç , sabah beri bi cornflakes , bi kuruhasan.lahmacun lahmacun diyerek son nefesimi vereceğim burda galiba. az kaldı 7 ekim , ya sabır :)

    YanıtlaSil
  2. Anacım neler yemişsin ööle. Süper görünüyorlar :)) yummy. ama ben bi süre bu muhabbettlere ara vermeye karar verdim ipin ucu kaçtı olmuyor böyle :/ yaşasın salata salata diyeceğimm :))akşamları:p Cuma gecesi mide fesatı geçirdim bea.

    YanıtlaSil
  3. Ohaaa beeea oha! Var ya, UCLA ve USC'nin rugby takımını yedekleriyle getirip bunları yedirtsek o besili kaslı cillop herifler bile çatlar beeea :) Sizin şu patronunuz olan adamceğizle minnnicik bi görüşme yapmak istiyorum :P Ayol ne biliiim Ferhundecilik oynayarak maaşlarınızı (hatta zam :P) vermesini sağlarsam kızım kızııııım siz de bu kadar yemeğe saldırmazsınız sinirden minirden beeea, di mi yaneee sizi hoşşikellalar sizi? :D

    YanıtlaSil
  4. ah be Judy can:))) Ben sırf senin için mönümü değiştireyim, sen kaşşarlı pilavımı çekme :)))) neyse:) hepimiz olduk kaşar gibi zaten:) Mihaliç peyniri demek istedin sanırsam.... Bu arada 5 peynir çeşidi vardı bir kerem, 3 danesi özel getirtilmişti sadece:)))))))) sakın kaçırmış olmayasaın o hengamede:))))

    YanıtlaSil
  5. kaptanım peynir aşamasına geldiğimizde benim gözlerim kaymıştı bile hee, ama o 3lü peynirler hakikaten enfesti. mihaliç, tulum bir de neydi, sarı olan?? o üçü şahaneydi,herşey mükemmeldi, çok eğlendik, bize muhteşem bir akşam yaşattın bebişim:)

    hadsizim, lazım canım bizim patrona , ama biz de kendimizi kaybodiyoruz yemek görünce olmaz ki böyle. yani bizde de kabahat var:)

    YanıtlaSil
  6. kızım böreklere ne demeli şahaneydi çocuklar bile yumuldu...ellerine sağlık la capitana..:)

    YanıtlaSil
  7. Evet yahu, herşey gibi böreklerde bir harikaydı, ve herşeyin olduğu gibi böreklerinde içine pastırma koyarak lüpledim,:)

    açık havada sallanarak uyuklamak süpermiş...

    Dur bakalım bu yaz çiğ börek olayına da girebilecekmiyiz,
    pastırmlı:)

    YanıtlaSil
  8. O değil de geçen aklıma gelmişti. Bloga katkıda bulunanlar kısmında la capitana'da var. Senelerdir burayı okurum hiç yazısını görmemiştim. Ne bileyim bu güzel kişiliğin (iyi yemek yapanın her daim yalakasıyım) yazarların gıda sponsoru olduğunu :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.