5 Ekim 2010 Salı

Ezel 2.Sezon 4.Bölüm : BAŞLANGIÇ - BİTİŞ

Dün akşamki bölümle ilgili hislerim karışık. Öncelikle geçen sezon bizi heyecanlandıran oyunlu, zeka eseri, heyecanlı bir bölümü bu sezon hala izleyemedik, duygusaldan devam ediyorlar. Halbuki o heyecanı, klişelerden uzak durması, bizi sürekli şaşırtması idi Ezel'i sevmemin nedeni. Kıvanç Tatlıtuğ'u dün akşam çok beğenmeme rağmen hikaye açısından diziye dahil olmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Hatta Kıvanç bence dün gece Kenan İmirzalıoğlu'ndan bile daha iyi oynadı, Behlül'ü silip attı üzerinden diye düşünüyorum. Ancak genel olarak 37. bölüm güzel güzel başlamasına rağmen sonunda arabeske ve klişeye bağlayarak maalesef beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım en kısa zamanda dizimiz eski temposuna kavuşur. Sonuçta ilk sezon finalinde gördüğümüz sahneye doğru ilerliyoruz ama bu yolculukta klişe istemiyoruz Ezel'den sayın senaristler. Biz sizin özgün olma ihtimalinizi sevdik unutmayınız.

Diziyi anlatmaya geçmeden önce söylemeliyim ki, dün gece resmen bir HALUK BİLGİNER senfonisi izledik. O kadar muhteşemdi ki, tek onun sahneleri bile değiyor şu Ezel'i izlemeye amma daha fazlasını istiyoruz yine de.

Bakalım dün gece neler olmuş :


DİKKAT ! SPOILER!!! READ AT YOUR OWN RISK!!!!!

EZEL 37.BÖLÜM

BAŞLANGIÇ - BİTİŞ



Bölüm kahramanlarımızın Dayı'yı hastaneye yetiştirmesi ile başladı.

Birkan Malikhanesi'nde, Kenan, Eyşan ve Can yemek masasındalarken, Sekiz geldi. Kenan onları tanıştırırken, Sekiz "Ben Ramiz Karaeski'yim dedi, bu adı hakettim sonunda" Kenan Birkan altüst oldu. İntikamı alınmıştı... Ama Ramiz abisi ölmüştü... "özgürlük ne güzel"

Acilde Ezel yıkılmış halde, Ali ile Cengiz hiç yanından ayrılmadılar bunun. Doktorlar Dayı'yı ameliyata aldılar, "kendinizi hazırlayın" dediler.

Kenan Birkan 30 senedir sakladığı şarabı çıkarttı ve muhteşem bir tiradla mantarını açtı. Haluk Bilginer'e tapındım lan resmen bu bölümde, Kenan'ın resmen Ramiz'in kanını içtiğini izledik. Ama sonunda ilk yudumu aldığında Kenan Birkan'ın gözünde yaşlar vardı.

İğrenç sarı ayakkabıları ile Selma Yenge hastaneye yetişti. "Yaşıyor mu, Ramizim yaşıyor mu?" Bu kadın ilk sezonda tam leydi gibiydi, bu sezon bi rüküşleşti, neden yeğen? Bizimkilerin ağlamsık suratlarını göünce çok kızdı Selma. "Ramiz öğretmedi mi bunu size? Neden korkuyorsunuz umut etmekten? Ya gidin, ya da yaşayacak deyin" Böylece Secret gücü ile Dayıyı yaşattılar dostlar:)))

Kenan Birkan şarap mahzenine inmişti, Sekiz oğlan geldi peşinden. Kenan artık görev tamamlandığı için Sekiz'in ölüme gideceğini biliyor idi.
"ne desem?"
"vaz mı geçerim? merak etsen vazgeçerim, kal burada desen vazgeçerim baba, yaşa de yaşarım"
Zavallı Sekiz baba dediği bu adamın onu asla sevmediğini biliyyordu, hayatta tek istediği ailesi tarafından sevilmekti sanırsam. "Senden istediğim tek şey var, arkamdan çiçek dikme" dedi. O esnada Kenoş'a bi telefon geldi ve Dayı'nın hayatta ve hastanede olduğunu öğrendiler.

Sabah, malikhanenin balkonunda Sekiz ile küçük Can muhbbet ettiler, baba özlemi üzerine. Sonra Eyşan geldi, çocuğu içeri yolladı. Aklınca Sekiz'den birşeyler öğrenecekti amma Sekiz "Sen Ezel'i öldürmeye gelmedin mi Kenan'ın yanına, doğru yere geldin!" diye yapıştırdı cevabı.

Hastanede Ezel yoğunbakıma Dayı'nın yanına dalıp bi hikaye anlatmaya başladı, kendi hikayesi. Ali ile Cengiz peşindeydiler Ezel'in ve Ezel çaresizce Dayı'ya ağlarken ikisi de Ömer'i gördüler orada HARİKA bir sahneydi dostlar. İlk sezonda aslna kaplan kesilen Ezel'in şimdi elinde hiç birşey kalmamış, zavallı Ömer'e dönmüştü tekrar. Çünkü Kenan Birkan onun yutabileceği bir lokma değildi.


Ezel ağlayarak çıkıp gitti, Ali ile Cengiz de peşinden koştular.

Malikhanede Sekiz arabasında, Kenan bahçede, konuşuyorlardı. Sekiz'in damarına bastı Kenan, çok kızdı Sekiz, "anla baba, gülmeyince, cevap vermeyince gitmen gerektiğini anla" Kenan kudurdu."senin gözlerinde o bakış var ya, o bakış benim. O öfke, o delilik benim! intikamın var ya intikamın, o intikam benim. Senin ismin var ya o isim benim!" dedi." Ben senin hiçbirşeyinim sen benim silahımsın, artık o silahı kullan" dedi ve Sekiz bu lafların üzerine dedesini öldürmeye gitti.

Hastaneden çıkan Ezel, zenginlik günlerinde gittiği lüks bir restorana girdi. Yedi içti, viskiyle kafayı buldu. Sonra" hesabı ödemeyecem, hatrım yok muu" diye ortalığı dağıttı. Ali ile Cengiz yetiştiler, tam deniz kıyısındaki masaya oturdular Ezel'e mukayyet olmak için. Ezel dedi ki "bu masa, o gazinodaki ön masa. O zaman o, şimdi bu, bu masanın hayali hepimizi yuttu, içimizde güzel olan ne varsa sildi götürdü. Ben artık bu masadan kalkıyorum. Sevdiğim herkesi bu masanın yarışına kaptırdım, arkadaşımı, sevgilimi ustamı..." Restoran dağıtma gereksiz görünse de bu tirad güzeldi dostlar. Bunun üzerine Ali'nin garsona dönüp "çay getir lan pezevenk" demesi ise mükemmeldi :)))

Eyşan ile Kenan boğaz manzaralı malikhanenin bahçesinde keyif yapıyorlardı. Eyşan Kenan'a gidip Ramiz'i görmesini tavsiye etti. Kurt Kenan "siz bu tavsiyeyi kendinize de yapıyorsunuz Eyşan" diye saptadı.

Ezel, Ali, Cengiz, bi taksi tutmuşlar, armut gibi dizilmiş oturuyorlardı. Gidecek yer yok, depte para yok. Ali'nin şöföre "sana gidiyoruz bu durumda" demesi süperdi:))) Sonra dolanırken Cengiz gözüne kiralık bi ev kestirmiş, orada durdular. Yazı tura attılar, Cengiz Ezel'i alıp çıktı, şimdi Ali'nin taksiden kaçıp koşması lazımdı amma kapılar kilitliymiş meğersem:))) Şöförle muhabbet edeyim dedi, herif bıdıbıdıya başlayınca tepesi attı bi yumruk çakıp kaçtı taksiden salak haahahahah. En sevdiğim karakter Ali işte:)))

Bunlar kiralık eve gittiler. Cengiz artık Ömer'i kurtarmak istiyor gerçekten ama Ezel'den çekiniyordu. Fakat Ezel ayıldı, ona baktı "Cengiz, açım" dedi. Ali ile Cengiz buna hardallı sandöviç yaptılar:))) Sonra Ali "yatacak yer buldum" dedi, meğersem evin çocak odasında ranza varmış, o odayı döşemişler. Ezel ranzanın altına uzandı "bura benim" Cengiz de üst kata zıpladı hemen. Ali abi kaldı sap gibi :))))

Gece tıkırtılar duyuldu evden, Ezel "noluyo" deyince Cengiz "Ali abi kerpeteni şıklatıyo" demesin mi" ne kerpeteni lan" diye kızdı Ali. Meğersem hani kırılacak eşyaları sardıkları baloncuklu naylonlar olur ya, onları sermiş yere onun üzerinde uyurmuş, sağa sola döndükçe de pıtırdarmış Ali:)))) Burada Cengiz "karanlıkta nasıl gördün " gibilerden birşey sordu Ezel'e. Ali gülmüştü, Ezel Ali'nin güldüğünü görmüştü . "Sekiz sene karanlıkta kalınca öğreniyorsun" dedi Ezel/Ömer. Ezildi bunlar cevabın altında. Ali ayağa kalktı pıtır pıtır tabii :))) Ben hayattayken bi daha karanlıkta kalmayacaksın Ömer" deyip oradaki lambayı yaktı ama ayıcıklı çocuk lambasıymış meğersem, bunlar koptular. Böylece Ezel/Ömer-Ali-Cengiz arkadaşlığı yeniden başlamış oldu. Bu sahneler dün gece ne sevdiğim yerler oldu.

Ertesi sabah haberler geldi. Kenan Birkan hastalı çıkartıyor, yoğun bakımı boşalttırıyordu. Dayı tehlikede idi. (Godfather'da Don Corleone'nin hastanedeki hali gibiydi bu sahneler:)

Kenan Dayı'nın yanına gitti."Ben seni nasıl yendim biliyor musun Ramiz Abi? Hiçbir şey hissetmeyeceğime kendime söz verdim.Hani sen o bıçağı aldın, benim içimi oydun ya, işte ben seni öyle yendim Ramiz Abi. Bir daha içine hiçbir şey koymadım." Hiçbirşey hissetmediğine kendini inandırmak istiyordu Kenan ama olmadı "Ramiz abiieeeeee" diye höykürerek Dayı'nın yatağına kapanıp ağladı, ağladı.... Haluk Bilginer'e muhteşemdi demek benim haddim değil tabii ama yine tapılası ve harikulade idi bu sahnede de.

Ezel hastaneye gelip Sekiz'e yetişti. Ekranların en yakışıklı 2 jönü, genç yunan tanrılarını andıran bir edayla dövüştüler bu sahnede dostlar.


Ali, Cengiz, Azad yetiştiler ve Azad'ın "yapmaa" feryadı üzerine Sekiz kaçıp gitti.

Sekiz gittikten sonra Ezel, Ali,Cengiz, Azad, Tefo bir araya gelip konuştular. Kenan Birkan'ı nasıl yeneceğiz? "Biz yenemeyiz" dedi Ezel ve bir plan yaptılar.

Cengiz Kenan Birkan'ı arayıp Can'ı parka getirmesini rica etti. Ezel ise Eyşan'la çay bahçesinde buluşma ayarladı. (Ay bu HÖÖMERİMMM sahnelerinden bıktım he, aşk olmasın bu dizide nolur anam ya)

Ali ise Azad'la Sekiz'in izini sürüyordu. Burada turuncu tıbbi atık tulumuyla hastaneye girme sahnesinden midem bulandı, çok basit, salakça olmuş.

Neyse Ali ile Azad hastane odasında Sekiz'e yetiştiler. Azad Sekiz'i iknaya çalıştı, senin ailen var, bize gel. Bu esnada Cengiz bu konuşmayı Kenan Birkan'a dinletti. Kenan şaşırdı "beni tuzağa düşürmek için kendi çocuğunuzu mu kullandınız?" "birbirimize ne kadar benziyoruz" diye güldü Cengiz. "Sekiz onu kullandığınızı anlayınca size ne yapacak" diye tehdit etti Kenan'ı.

Çay bahçesinde Hömerr Eyşann muhabbeti devam ederken Ezel çaktırmadan Eyşan'ın cebini çaldı. Sonra Eyşan'ı gönderip akşam olunca da bu telefondan Kenoş'u aradı. kenan ona açıkça "benim dengim değilsin, beni yenemezsin" dedi "evet ama karşımda oturan adam yenebilir" dedi Ezel. Sekiz'i size karşı gelmeye ikna etmedim ama onu şüphelendirdim." "Ne istiyorsun" dedi Kenan. "Sekiz'i bana verin" dedi Ezel. Kenan telefonu kapattı tak diye. "Bu konuşma bitmiştir"

Sekiz gerçekten de Ezel'in karşısındaydı, Dayı'nın ofisinde idiler. "5 dakkan var" dedi Ezel'e. "ben katil değilim, görev dışında öldürmem -adam komando - ama kafamı siktiniz dırdır" ahahahah

Ofiste Ezel Sekiz'e dedesinin ona olan sevgisinin kanıtlarını gösterdi, Dayı'nın tavlada sakladığı hatıraları sayıp döktü. Sekiz dellendi, ağladı -Kıvanç çok iyiydi hakkını vermek lazım- Meğersem Dayı 3 kere hapisten kaçmış, Sekiz'in kabakulak olduğu zaman, mezuniyetinde ve bir kumaş parçası alabilmek için. Her seferinde de fazladan hapis yatmış. Ramiz aslında Sekiz'i büyütmüş. Sekiz kabul edemedi bunu "önce görev, önce görev" diye höykürerek çıkıp gitti.

Kenan Birkan Ezel'i aradı. "302 nolu oda, içkisine ilaç katacağım, bir şartım var sen yapacaksın" dedi. Ezel'in Sekiz'i öldürmesini istiyordu. Ezel kabul etti.

Sekiz vedalaşmaya geldi , Kenan'a sarıldı. "şimdi ne yapacaksın?" "biraz daha yaşarım, öğrenmek istediğim şeyler var" Kenan ilaçlı limonata içirdi Sekiz'e ve bir kere daha Dayı'yı öldürmesi için yolladı.

Ezel elinde bıçak 302 nolu odada Sekiz'i bekliyordu. Sekiz odaya girince çocuğu duvara dayayıp piçağunu da gırtlağına koydu. "şimdi anladın mı, herşeyi Kenan yaptı, seni öldürmemi istedi"


Sekiz "Ramiz nerdeeeeee" diye höykürüp Ezel'den kaçtı, Ezel'i odaya kapadı, Ramiz'i buldu, silahını çıkarttı, masanın üzerine koydu ve iskemleye oturup "dideee, dideeee dideee" diye ağlamaya başladı. Vay dedenin kemiğine yeğen dedik bu sahnede dostlar:))) Sekiz dedesiyle halleşti, aslında gerçekleri anlamış, Kenan'ın orçoluğunu kabul etmişti Sekiz. Asla dedesini öldürmeyecekti artık. Ezel'in odadan çıktığını duyunca silahı aldı ama kurşunları yere atıp Ramiz'i vuracakmış gibi doğrulttu ki silahı, Ezel onu durdursun, öldürsün. Hay Allah belanı versin, git kafana sık manyak kendini başkasına öldürtmek ne ya?? Ezel koşup geldi "yapmaaa" diye bağırıp atladı, Sekiz de Ezel'in piçağına atladı, böylece ruhu teslim etti koç gibi komando Sekiz. "sağol Ezel görev tamamlandı" demeyi de ihmal etmedi. Ağzına sıçayım senin , git el bombası patlat Kenan'ın evinde gerizekalı. Böylece Ezel/Ömer'in eli ilk kez kana bulanmış oldu. Tam bu esnada Kenan tarafından hastaneye gönderilmiş olan barışmaya niyetli Eyşan , Ezel'in katil olduğunu gördü ve dehşet içinde oradan kaçtı.

Sonuç :
Kenan Birkan , Ezel'i bitirdi şeytan planıyla. Plan plan dellendik, alın ulan Kenan ağzina sıçtı Ezel'in. Hem Sekiz'i Ezel'e öldürttü, hem Dayı ile Ezel'in arasına torun kanı soktu, hem de Eyşan'ın cinayeti görmesini sağladı.Böylece gerçekten Ezel'in Kenan'la başedemeyeceğini anlamış olduk.

AMA

Elinin kana bulanması bu karakteri mahvetti bence. Senaristlerden daha zekice bir çözüm beklerdim. İlla Kıvanç'a uydurdunuz madem başka türlü gitseydi Sekiz.

İşte bu yüzden hayal kırıklığına uğrattı dün gece Ezel.

Peki ya siz dostlar? İzleyen var mı? Nasıl buldunuz diziyi?

xo xo


12 yorum:

  1. Karnına saplanan bıçak dağ gibi yiğidi nasıl öldürdü hemen? Dayının Kalbine saplandı komaya girdi sadece. Sekiz hemen can mı verdi? Hastene değil mi bebeğim orası? Acil müdahelede bulunabilecek bir el altında doktor yok mu? Valla kafasına sıksa daha iyiydi ben öyle sandım başta. Herşey bir yana, sarışının adı, esmerin tadı günleri bitti mi? :D Daha Türk genç kızları doyamadılardı Kıvança :D :D Ben pek sevmem kendisini ama göze hoş görünüyor orası muhakkak :D

    YanıtlaSil
  2. eh aynen, 80'lik Dayı'ya piçağu soktular, ölmedi yaşıyor, dağ gibi gepgenç hem de komando olan bi delikanlı küt diye getti. anlamadım ben bu işi. Esmerle sarının dövüş sahneleri güzeldi ama Joey'ciğm:)

    YanıtlaSil
  3. Haluk Bilginer diyorum başka da bir şey demiyorum. O neydi öyle? Güldüm, ağladım, şok oldum yine. İşte buuu diyesim geldi sonunda. basit sahneler vardı diyoruz ama şımarıklıktan:) O kadar şahane şeyler izliyoruz ki, aradaki duygusallıklar basit geliyor bize. Kötülüğün dansını izledim akşam ben, inanılmazdı.

    YanıtlaSil
  4. Hımm ben pek sevemedim Judy ama fena değild diyelim. Bakalım gerisi nasıl gelecek. İntikam birleştirdi ya arada Şebo ile Tefonun hikâyesi kaynıyor. Boncuk gözlü Tefoda kaynıyor arada bir Kenan bir Kıvanç olmasa da kendine göre bir albenisi var onunda :D

    YanıtlaSil
  5. İyi ki Kenan Birkan'ı Haluk Bilginer oynamış dedim Enneciğim. Harikuladeydi. O Ramiz'in ölümüne üzülsün mü, sevinsin mi bilemeyen haller... O dudağın yukarı kıvrılması, mimikler... o ağlamak neydi... Baron musun, kont musun, lord musun dedim , tek kelimeyle kral adam.

    YanıtlaSil
  6. aaaaa Tefo'nun yeri başka Joeycim. En sevdiğim tipler Ali Abiyle Tefo şu dizide... zaten büyük aşk yaşadılar ilk sezon:)) ama bu sezon Tefoşu daha az görüyoruz. Şebnem ise çok tatlı fakat Ezel'in kimliğini Kenan Birkan'a o mu söyledi acaba?

    YanıtlaSil
  7. Bence Ezel'in gerçek kimliğini Kenan'a Bahar söyledi. O yüzden de öldürdü Kenan Bahar'ı. İleride öğreneceğiz bunu.

    YanıtlaSil
  8. of delisin Enne, çok heyecanlı bir fikir bu ve kimsenin aklına gelmedi şu ana kadar. süperrr.

    YanıtlaSil
  9. ama Bahar Kenan'ın kim olduğunu nasıl bilebilirdi ? Eyşan bile zorla öğrendi adamın kimliğini? belki Kenan ona yanaştı, bilgi almak için, sonra da öldürdü, bizim ekibi birbirine düşürmek için. hımmm bak ya heyecanlandım:))

    YanıtlaSil
  10. :))) Beklemek bile güzel. Ya bu dizi yüzünden başka hiç bir diziyi izlemiyorum artık. ne güzel bir gelişme benim için, akşamlar hep bana ait artık.

    YanıtlaSil
  11. ya sorma ennecim, resmen pazartesi gününe sempati besliyorum, pazar gecesi mutsuzluğu yaşamıyorum artık:))) ezel bitince ne yapacağız bilmem?

    YanıtlaSil
  12. Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa
    Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz
    Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
    2z
    Onay belgesine aktarmak.
    Dolgu ve dönüs
    (1) Tam adi: ………………..
    (2) Kredi Tutari: ……………
    (3) Kredi Süre: …………..
    (4) Cinsiyet: …………………….
    (5) Cinsiyet: ……………
    (6) Ülke:
    (7) Ev adresi: ………
    (8) E-posta adresi:
    (9) Telefon numarasi: ………..
    Bay Evis Philip

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.