20 Ekim 2010 Çarşamba

Ezel 2.Sezon 6.Bölüm : AİLE GÜZEL BİR HAYALDİR

Ezel'in 39. bölümü oldukça ağır ve duygusal ilerleyen bir bölüm olmasına rağmen, sonuna doğru, haftalardır beklediğimiz hareket başladı dostlar. Tabii ki bölümlerdir Türkiye'nin en zengin ve de güçlü adamı olan Kenan'ın Ezel'i bitirmesini izliyorduk. İşte bu bölümle beraber Ezel yavaş yavaş onun olanı almaya başladı, en başta ailesi...


DİKKAT SPOILER!!! READ AT YOUR OWN RISK!

EZEL 39.BÖLÜM

AİLE GÜZEL BİR HAYALDİR





Bölüm Ezel'in rüyasıyla başladı, kendini evde ailesi ile görüyordu, biraz sonra kapı açılıyor, Eyşan oğlunu getiriyordu Can'ı.... Neyse bu bayık rüyadan bir uyandı ki Ezel, geçen hafta aldıkları garajda, yerde yatmakta...

Ali ÇIRAK ARANIYOR ilanı asmak için kapı önüne çıktı, adamı Selim geldi, harita getirdi, Ali silah da istedi ondan.

Ezel babasının tükkanına gitti ama babası inanmadı onun Hömerrr olduğuna. Bağırdı çağırdı , ya sabır Mümtaz!!! Bi de bu Mümtaz tükkanı Selami diye birine satmaya karar verdi.

Mert büyük bir dergiye görüşmeye gitti, Mert'i takip eden Cengiz, derginin Kenan Birkan'a ait olduğunu gördü. Dergi patronu ile görüşen Mert işe alırlarsa abisinin olayını haber yapacağını söyledi.

Malikhanede Kenan'la Eyşan cins cins konuştular. "Size yalan söylemekten korkuyorum Eyşan, çünkü yalan söyleyen Kenan'ı görmenizden korkuyorum" "Siz Ömer'le beni anlatıyorsunuz, sonunda ona aşık olmuştum" Ulan yoksa Kenan ibişi Eyşan'a aşık mı olacak dostlar??? Fakat Cansu Dere o iri gözleri ile o kadar güzel ki, olabilir yani.



Ali abi Dayı'ya gitti , Dayı ona bi görev verdi, Kenan her sene bu zaman aynı yere gidermiş tek başına, Ali'ye onu öldürme görevini verdi Dayı."Yanına birini al" dedi, Ali "neden şimdi?" diye sorunca da "daha önce Kenan ölsün istemiyordum da ondan" dedi Dayı.

Kenan lunaparka gidecekmiş psikopat manyak, geçen sezon sonu lobotomi geçirip beynini aldıran ve Kenoş'un her lafına körükörüne inanan kuşkafa Eyşan'ı da yanında çağırdı, o da teşne, he dedi.

Ali gitti Tefo'yu buldu, Tefo güvenlikçi olmuş, Şebo'ya beraber yaşamayı teklif etmeyi planlıyor falan filan, ama başka bir hayatta Michael Corleone'nin dediği gibi "Just when I thought I was out... they pull me back in."

Dayı artık kötürüm felçli idi ama ailesinden bunu saklamaya çalışıyordu, ne var ki cin Azad hemen anladı babasının sakat kaldığını.

Ezel eve gidip bir kere daha babasıyla konuşmak istedi, evde Mert vardı, bağırdı çağırdı, "Ömer'den kurtulalım, bu ailenin Ömer'e ihtiyacı yok" dedi (ben de çok afedersiniz içimden hay Hömerrinizi dikeyim diyorum bu sahneler geçmek bilmedi yaleppim)

Ezel Mert'in evrakları arasında bişey gördü, aldı onu babasının tükkanına gitti, tekrar konuştu Mümtaz'la, satma tükkanı, "bu tükkan benim buba" didi. Ama Mümtaz Nuh didi, peygamber dimedi dostlar, vay sen madem hayatta ve sağ idin , o vakit neden çıkıp yanımıza ailene dönmedin, ben sana inanamam, oğlumu bir kere daha reddetmeye dayanamam didi. (Sekiz'in evveli bölümde dideee diye ağlaması gibi oldu neyse:) Ezel baktı babası ikna olmuyor "peki Mümtaz amca" deyip ayrıldı oradan.


Piç Cengiz , tamirhanede Ezel'in yanına gelmişti. Beraber brainstorming yaptılar. "Kenan neden benimle uğraşıyor, ailemi neden almaya çalışıyor?" Cengiz saptadı hemen. "Bu adam istese seni portakal gibi ezer, ama o aileni sana düşman ediyor" Sonra oradan bi eski karatahta buldu, tahtaya Kenan Birkan yazdı "bu adam hakkında ne biliyoruz? Bu tahta dolduğunda bu adamın işi bitecek!" Ezel ise düşünceliydi. Tepkiliydi.
"Sen neden buradasın Cengiz? Birazdan -bana ihtiyacın var, güven bana- demeyecek misin?" Cengiz kararlıydı "Ali nerde, Dayı nerde Ezel, Eyşan nerde? Ben burdayım, bana ihtiyacın var" Ezel kovdu onu "DEFOL"

Eyşan'la Kenoş lunaparka gideceklerdi, Kenan 'ın 3 arabası hazırlandı, içlerinde dublörler oturdu ki onlar Kenan'ın günlük hayatına devam etsinler, kimse Kenoş'un yokluğunu farketmesin...



Mert bir restoranda görüşme yaptığı dergi patronunu bekliyordu, meğersem Mert'i dergiye sokan, Mümtaz'ın tükkanını satın aldıran hep Kenan imiş. Mert salağım da elinde abisinin soygun dosyası onu verecekti derginin patronuna. Cengiz bunun peşindeymiş, geldi oturdu masaya. "Pişman oldum, yapma, dosyayı verme" dedi, "herşeyi anlatır içerideki adam olurum, başımı yakma" dedi, Mert Cengiz'in söylediklerini banta kaydetmiş meğersem, HİKAYENİN SONU BU dedi.

Kenan Eyşan'la lunaparkta idi "burası ilk kez aşık olduğunuz yer mi?" "ben biraz ayran gönüllüydüm, burası benim son kez aşık olduğum yer Eyşan. Ben neden katil oldum, neden Ramiz'i bırakmadım? Dünyanın en basit sebebinden, sevdiğim kız beni beğensin diye"

Ali, Kenan'ı öldürüp bu işi bitirmek, Bahar'ın öcünü almak, Ömer'e "bitti" demek istiyordu, ateş etti, Kenan hemen Eyşan'ı çekti korku tüneline girdiler.


Ali ile Tefo peşlerinden koştular ama Kenan tuzak kurmuş, arkada arabası varmış, Eyşan'la kaçıp gitmişler tünelden.


Mert kafede görüştüğü patronla el sıkıştı, anlaşma imzaladı, sonra dosyasını verdi ama , AMA , dosyadan Ramiz - Kenan haberi çıkmaz mı? OHH BE DİZİ ŞU AN GERİ DÖNDÜ DOSTLAR. Mert adama "bu hikaye daha iyi, Kenan Birkan'ın hikayesi" diyerek tüy dikti bir de:) Patron çok kızdı Mert'e, hayatının hatasını yaptığını söyledi.

Mümtaz aynı anda dükkanı Selami'ye devretmekten vazgeçtiğini açıklıyordu, "bu dükkanı size veremem, bu dükkan benim değil, oğlumun, oğlum tam arkanızda" Aaaa, Mümtaz Ezel'i kabul etmiş... Selami döndü baktı, Ezel orada. Hemen telefona sarıldı, Ezel kaptı telefonu, Kaya Bey açtı karşıdan tabii, Ezel ona "sahibine söyle, ailemle mi oynamak istiyor, bundan sonra ben de onun ailesiyle oynayacağım" dedi.



Biz aaaa yaparken bir anda geriye dönüşler başladı

DÜN GECE
Hatırlarsanız Ezel Cengiz'e DEFOL demişti. Meğersem 2 saniye sonra "Cengiz sana ihityacım var" diye kabul etmiş geri Cengiz'i. "Yardımına ihtiyacım var, benimkiler Ömer'i istemiyor değil, onlar Ömer'i göremiyor"

Cengiz de "Ömer'i görmeleri için mucizelere ihtiyaçları var, Mert bende, sen babana git" demiş.

SABAH
Meğersem , Cengiz kafede Mert'le konuşurken, Mert "hikayenin sonu bu" dediği an almış Mert'in kayıt cihazını, bütün cinayeti ve soygunu itiraf etmiş. Sonra da Ezel'in Ömer olduğunu açıklamış. O bantı Mert'e verirken "hala anlamadın mı, bütün hayatımı şu an sana veriyorum, ne için? Ömer için" demiş. Mert önce saldırmış Cengiz'e sonra anlamış gerçeği. "Ne istiyor... ABİM?" Cengiz de ona Kenan Birkan dosyasını vermiş. Ve Mert'in dergi patronu ile görüştüğü ana gelmişiz.

AYNI ANDA
Ezel Mümtaz'ın tükkana gitmiş. Ona Can'ın fotosunu göstermiş. Bu dükkanı satamazsın baba, bu dükkan senin değil, benim de değil, bu dükkan onun. Mümtaz da "elleri Ömer'e benziyor, isyankarlığı Mert'e, insanın içini görebilmesi Meliha'ya" diye torun sevgisi yaşamış. Ezel demiş ki "yürüyüşü de sana benziyor" Sonra Mümtaz'a bakmış "bir babanın oğlunu bulması, bir çocuğun babasına kavuşması, mucize gibi bir şey, değil mi BABA?" beriki de "evet OĞLUM" demiş ve böylece babası Ezel/Hömerrr'i kabul etmiş meğersem.

VE AYNI ANDA
Kenan Birkan, Eyşan ile lunaparka gidecekti ya sabah, evin önünde dublor filan vardı, o an Kenan kulağına minicik bi mikrofon sokmuş meğersem, Kenan Ali ile Tefo'nun lunaparka geleceklerini biliyormuş ve ortamı hazırlatmış, kendi kaçıp Eyşan'ı da kaçırıp kurtardı görünsün diye gerekli ayarlamaları yaptırmış, içine çelik yelek bile giymiş.

ŞİMDİ
Lunapark dönüşü Kenan malikhanede Eyşan'la konuşuyordu, Eyşan anlamamıştı Ali neden oradaydı? "öldürmeye gelmişti" dedi Kenan, "Ömer gönderdi" Eyşan zırlamaya başlayınca "ben seni korurum" demesin mi godoş gavat keranacı. (rahmetli dedemden öğrendiğim küfürler:)

Eyşan kafasını kaldırdı, "benim senin korumana ihtiyacım yok Kenan, ben sana sığınan mahçup kadın değilim, sevgilisinin arkasından ağlayan genç kız değilim, kardeşinin yasını tutan abla değilim, onların hepsi oyundu, istersen gel seninle bir oyun oynayalım arkadaşım" dedi, uzun parmaklı kırmızı ojeli güzel ellerini uzattı Kenan'a...

Ali Dayı'ya koşmuştu "yendi bizi, Eyşan'ı getirmiş yanında, işleri karıştırıyor, arkada arabası varmış, bitiremedim"

Dayı güldü birden "eyiii" dedi "ben seni oraya işi bitirmeye göndermedim "
Ali kızdı "ne bok yemeye gönderdin o zaman afedersin?" AHAHAHAH
"nasıl bir düşmanla, nasıl bir adamla karşı karşıya olduğunu öğren diye gönderdim. Daha öğrenecek çok şeyin var, eğer istersen ben sana öğretirim"

Ömer'in evinde ailesi onu bekliyordu, "abim geç kaldı" dedi Mert, "5 yıl kadar " dedi babası ve gülüştüler.

Garajda Ezel heyecanla hazırlanmış, evine gidecekti nihayet. Ali ile Cengiz de pizza söylemişler Dominos'dan onu yiyorlar. Ezel neyse güç bela çıktı, tam bunlar bir oh dedi, geri uzattı kafayı kapıdan. "size bir ev ödevi bıraktım"

Aaaa , bi baktılar Ezel o karatahtayı doldurmuş,
Kenan Birkan
annesi Rana, babası Mustafa, kardeşi Selim

ortada bir üçgen, Ramiz - Kenan - Selma . Üçgenin ortasında bir ?


1971
40 yıl önce o lunaparkta, Kenan Birkan ilk cinayetini işlemiş, Ağa Baba dediğimiz Hayratlı'yı vurup öldürmüş, Selma korkuyla sarılmış ona, Ramiz de yanlarında...

İşte böylece, Ezel'in en sıkıcı bölümünü geride bırakmış olduk dostlar. Şu son kısma kadar o kadar ağır, uykulu geçti ki, ekşi sözlük bile sus pus oldu, entry girmedi kimse yahu.

Şimdi o zaman, bir köstebek var Ezel'in Ömer olduğunu Kenan'a söyleyen. Bir köstebek var Ali ile Tefo'nun planını Kenan'a söyleyen. Eyşan gerçekten lobotomi mi yaptırdı, yoksa Kenan'a karşı salağı mı oynuyor? Ali ve Cengiz Ezel'in yanındalar, güvenilirler mi? Dayı neden Ali'yi yanına alıyor, Ezel'i gerçekten gözden çıkarttı mı?

Neler oluyor dostlar, neler oluyor?

**sözlük'den bir hatırlatma : Dayı'nın oğlu Sekiz'in babasının adı : Selim Karaeski. Kenan'ın kardeşinin adı : Selim.

Ha bu bölümde maviş gözlü converseli psikopat katilimiz Temmuz'u hapisten çıkarttı Kenan, parmak diktirtti sanırsam kendisine. Onu da atlamayalım.Kendisini en kısa sürede sahalarda görmek isteriz.

xo xo

6 yorum:

  1. Evet yeğen, demek ki neymiş? Ali oyuna renk katıyormuş. Sanki rol yapmıyor adam, hani sokakta karşıma çıksa naber Kerpeten diyeceğim, o derece:)

    Ayrıca manyak bir düşünce ile acabaaaa Ramiz'in oğlu ölmedi mi diyeceğim? Ya da Ramiz Kenan'ın kardeşi Selim'i öldürdü de, Kenan da onun oğlunu mu öldürdü? Ve de köstebekler kimler ler?

    Eyşan nihayet azıcık sisnsiliğini gösterdi mi ne?

    Ben bu bölümün ikinci yarısını beğendim sanki.

    YanıtlaSil
  2. ben de beğendim yeğenim, ikinci yarı oh kendime geldim:)) Kerpeten Ali işkenceci pislik katilin biriamma Barış Falay o akdar güzel oluyor ki, dizinin enn şahane karakteri oldu Kerpeten Abimiz:)

    Bu Ramiz'in oğluyla Kenan'ın kardeşinde var bir dalga ama kafam basmadı Enneciğim. Köstebek Şebo demiştik ama Ali ile Tefo'nun planını kim haber verdi, maviş gözlü psikopat katil takip mi ediyordu bunlar nedir yani?

    Sonunda Eyşan aslında hep Bahar'ın katilinin Kenan olduğunun farkındaydı da rol yapıyordu diyebilirler. Yani bu kadar cin gibi bi kadının bi anda Kenan'ın her lafına inanmasına bi türlü kafam yatmıyor benim.

    YanıtlaSil
  3. Köstebek adayı olarak Serdar'ı sunuyorum efendim... Kendisini çoktandır sahada göremiyoruz, n'apıyor acaba???

    YanıtlaSil
  4. aaa evet, uzun süredir ortalarda görünmediği için o hiç aklıma gelmemiş idi. ama babacık, eyşan'ın kenan birkan'ın yanına gitmesini engellemeye çalışmıştı, kenan'dan korkuyordu... gidip şimdi kenan'a köstebeklik yapabilir mi? eh bu dizi ezel, bu da babacık serdar, herşey mümkün:)

    salih kalyon sanırsam eyyvah eyvah filminin ikincisini çektiği için ortalarda yok bu sezon. dönüşü muhteşem olur inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. Bence sıkıcı değildi son bölüm. Gayet heyecanlıydı kendi çapında :) Ama daha kıvama gelmedi. Bakalım neler olacak koltuğa yapışmayı bekliyoruz heyecanla :)

    YanıtlaSil
  6. ya Joey'ciğim sorma , hala yeni fragman çıkmadı, sinir oldum.
    ben de heyecanla bekliyorum, ara sıra sıkılsam da, can dizimdir Ezel:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.