17 Ekim 2010 Pazar

Gez göz arpacık

Dün sabah kalktım İstanbul Cerrahi hastanesine gittim, gözlerimi muayene ettirmek için.

Muayene önce klasik duvardaki yazıları okuma şeklinde oldu. Ama gözüne o acayip şeyi takıp tek tek camları değiştirmiyor doktor, başını makinaya dayıyorsun, makinede camlar otomatik oynayıp değişiyor. Eh o kadar fark olsun değil mi? Sonra gözlerime damla yapıldı , bu deli gibi göz yakan damla, gözbebeklerimi kocaman büyüttü ve görüşüm bulandı . Damlanın üzerinden 24 saat geçti dostlar, gözlerim anca normale döndü , bilgisayarı yeni görmeye başladım.

Neyse , damladan sonra tekrar kontroller yapıldı, göz tansiyonu, korneanın 3 boyutlu haritası derken iyice kurcalandı bizim gözler:))

Sonuçta doktor maaleseff üzücü birşey söyledi : her iki gözümde de, tam görme bölgesinde, doğuştan gelen lekeler varmış. Ben bu lekeleri görmüyorum ancak lekeler ışığı kırıp net görmemi engelliyor. Yani ben asla tam net göremiyorum. Ve asla da %100 göremeyeceğim. Lazer için kornea kalınlığı müsait, ancak göz derecem ileri olduğundan gözün sıfırlanmaması olasılığı yüksekmiş. Bir de benim gözbebeklerim büyükmüş, kedi gibiymiş (bende kedilik var diyordum ya hep!) lazer yapıldıktan sonra, gözbebekleri büyüdüğünde akşamları ışıklar parlama yapabilirmiş.


Dolayısıyla "aa gözleriniz müsait hemen gelin yapalım" durumu olmadı. Doktor karar size ait dedi. Bir de ay sonunda yeni bir cihaz gelecek, onunla ameliyat olabilirsiniz dedi. Sonuçta ameliyat olduktan sonra, diyelim gözlerim 1 derece miyop kaldı, o zaman nasıl göreceğim, yine gözlük mü takacağım, bunu söyleyemiyor.

haa bir de, gözlerimin derecesi biraz azalmış, 6 derece değilmiş, bir 5,25 diğeri 5,50 imiş:)) Yine de görüşüm zayıf, o lekeler yüzünden.

İşte durum öyleyken böyle dostlar. Düşünüp taşınıyorum . Sonuçta 1 derece miyop olmak, 6 derece miyop olmaktan yeğdir fikrindeyim.

Ne yapsam ne etsem?

xo xo

19 yorum:

  1. off çok geçmiş olsun, bu lekeler de neyin nesiymiş ki? tabii ki 1 derece olması 5 derece olmasından iyidir, ama şu akşamları ışıkların parlak gelme ihtimalini de düşün taşın derim judycim, ille her şey iyiye gidecek dememiş doktor anladığım kadarıyla. bir de kaçta kaç olasılıkmış yani numaranın tamamen sıfırlanması, tamamen sıfırlanmasa ne olacakmış vb., doktorun yakasına yapışıp daha kesin bilgiler iste derim :)

    YanıtlaSil
  2. sğol şekercim. kesin brşey söyleyemiyor işte, hani ameliyat olur 1 derece kalır, gözlük mü yine takmakgerekir, onu söyleyemeyiz diyor. normal geldi bana cevapları, sonuçta bütün riskleri söylemek durumunda. yani aman hemen ameliyat yapalım dese, paragöz der daha çok rahatsız olurdum:))
    şimdi Bozurt Şener'den randevu almaya karar verdim, Etiler'de Acibadem Göz 'de. Bir de o görsün istiyorum. sıfırlanmaz denilen numaraları sıfırlamasıyla meşhurmuş kendisi:)

    YanıtlaSil
  3. 1 derecede lens takarsın olmaz mı? belki gerek bile kalmaz uyum yapar gözlerin, gözlüksüz idare edersin.?
    çook geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi düşün. 1 derece olacak belki ama ilerlemeyeceğinin de garantisi yok. Ben de merak ettim. Benimki ilerlemişti en son 0,75. Ama 6 derece neredeyse çok fazla. Lens kullanamıyor musun peki?

    YanıtlaSil
  5. Offf ok üzüldüm varya, harbi! :/ Çok geçmiş olsun yaa, bence de ameliyat olmalısın tabi tehlike yoksa derim çünkü tehlike varsa hiç girme bile :/ umarım düzelir ya, pek bilgim yok bu göz olaylarında ama seninleyiz unutma! :)

    YanıtlaSil
  6. Euphoric : çok teşekkür ederim:) evet belki gözlük kullanmama gerek kalmaz. 1 derece gözle en azından gözlüğe mahkum olmam. o yüzden kararım ameliyat olma yönünde ancak Acibadem Göz 'den randevu alıp bir de onlarla görüşeceğim:)

    Joey : Haklısın bu operasyondan sonra göz ilerleyebiliyor ancak 5, 6 dereceye geri dönmüyor, 1 derece oluyor diyorlar. Lens hiç kullanmadım. benim için ha lens ha gözlük, sabah kalktığımda etrafımı göremeyeceksem lens yerine gözlük kullanmayı tercih ederim.

    Modafobik : Tunacım dur üzülme:) Bir de Bozkurt Şener hoca ile görüşeyim. bakalım o ne diyecek? :))

    çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım, güzel desteğiniz için:) muckkk muckk :))

    YanıtlaSil
  7. Bize de haber veeer, merakta bırakma! :)

    YanıtlaSil
  8. ay bilemedim judycim ya olsan mı olmasan mı yani gene gözlük takacaksan ameliyat eziyetine değer mi ki acep?

    YanıtlaSil
  9. Valla kuzum birçok arkadaşım ameliyat oldu ve gayet iyi durumdalar karışmak istemem ama balım bence kökten çözüm. Öperim şifa ile :)

    YanıtlaSil
  10. Modafobik : Seve seve haber veririm Tnacım:)

    Küfkedisi : kedimmm, ben de ilkin onu düşündüm ama 1 derece miyop gözlüğe mahkum etmiyor insanı 5-6 derece gibi. yine de bir doktorla daha görüşeceğim .

    Stil Direktörü : Edacım ben de seni öptüm canım, ameliyat olmak niyetindeyim:))

    YanıtlaSil
  11. ya hiçbir bilgim yok bu konularda:s o yüzden sadece iyileşmeni umuyorum canım :(

    YanıtlaSil
  12. Bence bir doktora daha danışman çok faydalı, zaten gidecekmişsin. Bu ameliyatlar genellikle çok başarılı oluyor ama o lekeler konusunda bir yan etki de olabilir demiş sanırım doktor, bunu göz ardı:) etme bence. Ben doktorum Emrullah bey'e çok güveniyordum, hatta Pratikanne de ona ameliyat oldu yakında. 1 derece miyop olmak 5,5 dereceden iyidir tabii ki (ameliyata girerken 7,5 derece miyoptum) ama yan etkileri de iyice araştırman gerekli tabii ki. Benim gözlerim sıfırlandı, yıllardır dua ederim doktoruma. İnşallah sen de kurtulursun kısık gözlerle bir şeyleri görüp okumaya çalışmaktan:)

    YanıtlaSil
  13. enneciğim ah bir kurtulsam , sabah kalkınca etrafımı görsem, banyodayken gelen giden oldu mu kim olduğunu anlasam:))))))) denize girince etrafımı görebilsem, otobüse bindiğimde buğulanan camlardan kurtulsam. etilerde acıbadem'e gideceğim sanırsam muayene için. ama operasyon olabilir derlerse tercihim yine istanbul cerrahi olur . bakalım kısmet, hayırlısıyla olur inşallah.

    YanıtlaSil
  14. geçmiş olsun judy inşallah ikinci doktor daha olumlu konuşurr:)

    YanıtlaSil
  15. Judyim tam sıfırlanmayacak belki ama yine de rahat rahat görebileceksin ortamı..yani neredeyse senin için sıfırlanmış gibi olacak...o yüzden ol derim ben,ama o gece parlaması ne boyutta olur onu bilemedim sanırım bunu biraz soruşturmak gerekir

    YanıtlaSil
  16. Gürültü : İpekcim, randevu aldım Cuma akşamı Acıbadem Maslak'tayım bakalım :)

    Sibooo: ya kuşum bıktım gözlüklerden,sabah kalkınca etrafımı görememekten, otobüse binince buğulanmasından:) bakalım Acıbadem'de ne diyecekler? Öptüüü.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar,
    Benim çalıştığım şirkette bir arkadaş aynı ameliyatı oldu. Gözlerinde dediğiniz parlamadan kaldı ve çok rahatsız edici olduğunu söylüyor. Gece ışıklar çok dağılıyormuş, araç kullanamıyor. Bilginiz olsun derim.
    Selamlar, çok geçmiş olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
  18. ilginize çok teşekkür ederim. benim patronun kız kardeşi de bu ameliyatı geçirmiş, o da akşamları objeleri hafif parlamalı görüyormuş. o yüzden bir doktora daha danışmak daha iyi olacak sanıyorum. selamlar:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.