17 Ekim 2010 Pazar

Güzel ve Çirkin

Cumartesi günü ilaçlı gözlerimle bilgisayara bakamayacağımı, kitap okuyamayacağımı bildiğimden eve gelirken kendime birkaç tane dvd aldım. İlki Disney'in unutulmaz animasyon filmi, Beauty and the Beast - Güzel ve Çirkin. Diğerleri de Ice Age filmleri:)

Küçükken en sevdiğim masal Güzel ve Çirkin idi. Belle'in esir kaldığı büyülü şatoda arzuladığı herşeye kavuşması, elbiseyse elbise, kitapsa kitap, ne isterse elde etmesi pek hoşuma gidiyordu. Sonunda canavarla aşk yaşaması da cabası. Zaten abim de hep bana kızar "kara kuru angut tiplerden hoşlanıyorsun" der hahaahha.


Disney'in filmi 1991 yılında çıktı, tabii sinemaya koştuk izlemek için. Büyülenmiştim adeta. 92'de film oscar ödülüne aday gösterildi, bu inanılmaz bir başarıydı, diğer adaylara bakın :

Kuzuların Sessizliği
Bugsy
JFK
Dalgaların Prensi
Güzel ve Çirkin

(Şimdi bakıyorum da bu filmlerin hepsini sinemada bizzat izlemişim, ha ödülü de Kuzuların Sessizliği kazanmıştı haliyle). Bir animasyon olarak Güzel ve Çirkin'inki inanılmaz bir başarı idi ... Şimdi Oscar'da Animasyon filmler kategorisi var, o devirde Güzel doğrudan en iyi film kategorisinde aday olmuştu da büyük sükse yapmıştı.

Film hem neşeli bir müzikal, hem de çok dokunaklı, tutkulu bir aşk hikayesi. Müzikler, şarkılar harika, sanki gerçekten bir müzikal gösteri izliyoruz... Açılış şarkısı Belle, kasabanın yakışıklısı Gaston'un şarkısı, büyülü şatoda ilk kez yemek yiyen Belle şerefine söylenen Be Our Guest, şato ahalisinden delişmen Human Again... hepsi bu büyülü hikayeye yaraşır güzellikte. Tabii en etkileyici şarkı filmin balo sahnesinde gelen tema şarkısı "Beauty and the Beast"


Filmdeki en harika kahramanlar, kap kacağa, eşyaya dönüşmüş olan şato ahalisi. Kahya hanım tombul bir çaydanlık, sinirli dakik başuşak tiktak saat, aşçıbaşı işe bir şamdan olmuş. Çapkın aşçıbaşının kırıştırdığı hizmetçi kızlar ise şirin tüylü süpürgelere dönüşmüşler:)))) Bu yaratıklar bütün film boyunca Belle'in Canavar'a aşık olmasını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Büyünün bozulup Canavar'ın prense, eşyaların da insan haline dönmesinin tek yolu bu. Canavar bir kıza aşık olmalı ve kız da aşkına karşılık vermeli...



İşte bu benim en sevdiğim masal ve onun en sevdiğim uyarlaması :)

Siz de masalları sever misiniz?

10 yorum:

  1. yaa güzel ve çirkinin dvdsi mi çıkmış??? off en sevdiğim!!

    YanıtlaSil
  2. hüüü çok güzel di mii:))) markette gördüm de aldım ben, pırlanta versiyonu imiş püahahaahah .bonus dvd'de ne var çok kurcalayamadım , 2 günde 2 kere filmi izledim Mia'cım:)

    YanıtlaSil
  3. biz ingilizce dersinde izlerdik bu masalı..bende kara iri çirkinlere aşık olurum beni anımsatıyor:)

    YanıtlaSil
  4. ben de öyle, demek ki o sebepten Belle'in canavara aşık olması bana gayet normal gelmişti :)))

    YanıtlaSil
  5. Ay ama bu masalın en güzel versiyonu bence yıllar önce TRT-2 de verilen Vincent'lı olanıydı. Nasıl aşıktım Yarabbiiim.

    Catherine dedikçe ben mest olurdum. Sankim bana aşık :D

    YanıtlaSil
  6. ayyy çok güzeldi o. catherine ile aslan adam vincent arasında özel bir bağ vardı. catherine tehlikede ise, korkuyorsa vincent bunu hisseder, anırarak gelip catherine'i kurtarırdı :))))) sonra catherine tül perdelerini uçuşturarak balkona çıkar, vincent ile beraber manhattan manzarasını izlerdi:))

    YanıtlaSil
  7. Kuzum masalların gerçek yüzü diye bir yazı yazıyorum ne zaman yayınlarım ama bilemiyorum sakın kaçırma tam senlik :)

    YanıtlaSil
  8. Ya çok şaane dvd lerin var senin.bak söz verdin ölürsen bana bırakacaksın :D

    YanıtlaSil
  9. 40 kere söyleyince olur hesabı , kafama durduk yerde piyano filan düşerse senden bileceğim püahahaah:))))
    disney'in uyuyan güzel filmini de koleksiyona (mirasa) ekledim bu arada üstadım:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.