6 Ekim 2010 Çarşamba

İdefix paketim geldi

Pazartesi sipariş vermiştim, Çarşamba kutum geldi. Ne kadar sevinçliyim. İşte kutumu açtım ve şunlar çıktı :

Çavlan'cığımın tavsiyesi, Roger Ackroyd Cinayeti

Yine bir Hercule Poirot polisiyesi , Büyük Dörtler

Agatha Christie DVD Seti, 4 adet film içeren harika bir box set, fiyatı 21,50 TL . Bence 4 dvd için süper fiyat.

1.Film : Doğu Ekspresinde Cinayet. Kadro dehşet : Albert Finney (Poirot), Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery...

2.Film : Nil'de Ölüm. Oyuncular: Peter Ustinov (Poirot), Bette Davis, Mia Farrow


3.Film : Ölüm Oyunu. Oyuncular : Peter Ustinov (Poirot), Jane Birkin, Maggie Smith

4.Film : Ve Ayna Kırıldı. Oyuncular : Angela Lansbury (Miss Marple), Elizabeth Taylor, Rock Hudson, Tony Curtis, Kim Novak (oha demek istiyorum bu kadroya)



Haftasonu yağışlı olacak diyorlar:) Evde kediye sarılıp yuvarlanmalı, eski detektif filmleri izlemeli, bol bol kitap okumalı.

Ya siz, haftasonu evdeyseniz nasıl zaman geçirmeyi seversiniz dostlar?

16 yorum:

  1. valla aynen planımı yazmışsın kediye sarılıp film izliycem:)

    YanıtlaSil
  2. aa roger ackroyd altın'dan da mı çıkmış? bendeki kopyası diğer agatha christie kitaplarından farklı olarak metis basımı, kapak tasarımı, çevirisi falan çok iyiydi o yüzden. eski dedektif filmleri, polisiye kitaplar ve kedi, bayıldım bu üçlüye :) ben de planet earth belgeseliyle bozdum kafayı, haftasonuna kadar tüm bölümlerini indirmeye çalışıyorum ki kendimi eve kapayıp planet earth'le yatıp kalkabileyim :)

    YanıtlaSil
  3. Doğu Ekspresinde Cinayetin başlangıç sahnelerini Sirkeci Garı'nda çekmişler. o yılların eski İstanbul görüntülerinden bir kuple içermesi açısından bence oldukça hoş bir filmdir.


    Bunun dışında içinde eski Türkiye görüntüleri içeren şu Hollywood klasikleri de ilginize bilginize:

    Five Fingers - James Mason - 1952 (2.Dünya Savaşı sırasında Türkiyedeki İngiliz elçiliğinde görevli Çiçero kod adlı elçilik görevlisinin Almanlar için casusluk faaliyetlerinin gerçek hikayesinden uyarlama)

    From Russia with Love (1963): İstanbul'da yaşanan bir 007 macerası

    Istanbul- 1957 (Errol Flynn)

    Tintin et le mystère de la toison d'or-1961: Filmin Türkçe adı Tenten İstanbul'da :))

    Topkapi: Peter Ustinov - 1964
    Topkapı Sarayından kaşıkçı elmasını çalmaya kalkışan bir çetenin komik macerası

    (Bu arada birkaç gün önce yitirilen Tony Curtis'i de sevgiyle anıyorum)

    YanıtlaSil
  4. Zoi-kuş, peki kedi de bize sarılacak mı? :))) benimki bazen kızıyor, sıcacık sobasının önünde kaldırıp kucağıma alınca mev mev mev söylene söylene kalkıp dönüyor yerine. ama eğer üzerime yünlü bi battaniye örtersem koşa koşa geliyor kucağıma enayi:))

    Çavlancım, benim bütün Agatha'larım Altın Kitaplardan. Çevirmeni de fiks Gönül Suveren:))
    Ohh sana da iyi izlemeler, bu hafta sonu evlere kapanıyoruz sanırsam:)) peki kim alacak verecek ekonomiyi canlandıracak dostlar?

    YanıtlaSil
  5. Mehmetcan, çok hoş bir liste olmuş, ellerine sağlık. neyse roman okumuyorsun amma film seyrediyorsun dostum ya:))) From Russia with Love 'ı biliyorum, Sean Connery ah ah:) Topkapi'yı da herkes bilir. Five Fingers'ı çok merak ettim. Ben hep İkinci Dünya Savaşı esnasında İstanbul'un şahane bir roman/film mekanı olacağını düşünürüm. Bütün ülke casusları fink atıyormuş İstanbul'da, çok dehşetli değil mi. Ama bulamadım öyle bir kitap.

    YanıtlaSil
  6. Çavlaaan, meğersem Roger Ackroyd Cinayeti'ni Gönül Suveren çevirmemiş, şimdi tekrar baktım, çeviri Gülden Şen diyor. Acaba sendeki baskının çevirmeni kim? Genelde bütün Agatha'ları Gönül Suveren çevirmiş olduğundan bunu da o çevirmiştir sanmıştım , değilmiş. İşte öyleyken böyle canım:)

    YanıtlaSil
  7. Dostum filmi tüketmek 2 saat alan birşey, kitap okumaksa günler süren, onun için şimdilik kurgu yerine susuzluğumu gideren yöne ağırlık veriyorum, malum, ya paran yoktur zamanın boştur, ya da paran varken zamanın yoktur gibi pis bir paradoksun içinde yaşıyoruz hepimiz. Beş Parmak adıyla sanırım romanına sahaflarda rastlamıştım, gittigidiyora bir bakıver vardır belki kitabı da, ya da nadirkitap.com'a

    Bu arada centurion diye bir filmin fragmanına denk geldim ki aman ya Rabbim dedim, sanırım bu cuma gelecek pek harikulade görünüyor idi sahneleri

    yazın eve giremiyorum doğal olarak. Ama kışın busu güzel işte.Dışarda pis bi hava varken sıcak sıcak kitabını okumak filmini izlemek:)

    YanıtlaSil
  8. evet kışın tek güzel yanı, gönül rahatlığıyla, aklın dışarda kalmadan evde oturup doya doya kitap okumak, BİR DEEEE kediye sarılıp yuvarlanmak :)))

    gittigidiyor'a 5 parmak yazdım, Laurence Fishburn'un filmi çıktı, iki parmağı kopmuş bi el resmi var idi :(

    YanıtlaSil
  9. evet evet tam kitap okumalık mevsim geldi


    http://miyukininblogu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. ohhhh çok şükür yarın Cuma, haftasonu gelmişti:)) yatıp yuvarlanıp kitaplarımıza gömüleceğiz:))

    YanıtlaSil
  11. Bi de listeye eklemeyi unuttuğum son bir film var: You can't win'em all...

    1922'de Kurtuluş Savaşı sırasında başını Charles Bronson ve Tony Curtis'in çektiği bir grup Amerikalı paralı asker kendilerini kiralayan Vali Osman Paşa'nın kızlarını güvenli bir şekilde İzmir'e nakletmek için Osmanlı topraklarına gelmiştir. Aslında vali yüklü miktardaki altınlarını gizlice İzmir'e ulaştırmaya çalışmaktadır. Ancak konvoya eşlik eden Osmanlı albayı Fikret Hakan da bu altınlardan haberdardır ve kendi almayı planlamaktadır. Türlü maceralardan sonra İzmir'e gelen grup burada kendini şehre giren Türk ordusundan kaçmaya çalışan Yunan ordusunun ortasında bulur. Ama filmin sonunda ise kazın ayağının bambaşka olduğu ortaya çıkar. Filmdeki en can alıcı an Charles Bronson ile Fikret Hakan'ın western tarzı düello ettikleri sahne. Ayrıca filmin başka bir sürprizi de F.Hakan'ın yanısıra Salih Güney'in de oyuncu kadrosunda yer alması...

    YanıtlaSil
  12. vay be, fikret hakan, salih güney ; tony curtis ve charles bronson ile aynı filmde. bu arada onlar mefta oldu , bizim aktörler maşallah hayattalar:)

    YanıtlaSil
  13. o halde bi de şunu dinle:
    68 yapımı Villa Rides filminde Robert Mitchum,Yul Brynner, Charles Bronson ile kamera karşısına Meksikalı dilber rolünde çıkan kimdir: Yanıt; Seyyal Taner!...
    Daha Selma H paçozu portakalken...yaaa :)

    YanıtlaSil
  14. aaaaa çok şaşırdım be gerçekten şoke oldum. Seyyal Taner gençliğinde çok güzeldi ve bol bol soyunup dökünürdü değil mi? yalnız Selma H kim onu bilemedim?

    YanıtlaSil
  15. ay pardon giremiyordum günlerdir gecelerdir.
    İlahi yavrucuğum kim olacak ayol Hayek tabi kiii :)

    YanıtlaSil
  16. cok iyi idefix ya.yalniz yurtdisina bir kargo parasi yazmislar inanamazsin. 50 liralardan falan bahsediyoruz:))
    Burada amazon'dan getirtiyorum ben de:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.