24 Ekim 2010 Pazar

Yine yağmura yakalandık

Cumartesi günü yağmur yağmasını hiç beklemiyor idim dostlar. O sebepten bir haftadır çantamda duran şemsiyeyi çıkarıp evde bıraktım.

Cumartesi sabahı önce kuaföre gidip saçımı kestirdim. Kahküllerimi iyice kısalttırdım ki gözlerim meydana çıksın :))) Sonra Lady Charlotte ile Ortaköy'de buluşup kahve içtik Boğaz manzarasına karşı.


Tam arkamıza münasebetsiz bir çift gelmese, masalarını dibimize kadar sokup pis sigara dumanlarını üzerimize üflemese orada daha uzun oturabilirdik. Hava kapalıydı ama soğuk değildi. Gelgelelim bu çift bize hafakan bastırdı, kalkıp Taksim'e çıktık. Şööyle Tünel'e doğru yürüyüp, arka sokaklarda gezindik biraz. Ne güzel değil mi o sokaklar, binalar? İstanbul'un en güzel şeyleri hep gizli oluyor galiba, görmek için biraz çaba göstermek gerekiyor.




Gezmemiz bitince Lady Charlotte için güzel bir alışveriş yaptık, sonra da Midpoint'de yemek yedik. Yemeğin ardından Terkos pasajını gezecek idik ama heyhat! Yağmur başladı! Ah neden sanki o uyduruk şemsiyeyi çıkartmıştım çantamdan? Hani o 5 paraya laylon şemşiye satan amcalar da nedense ortaya çıkmamışlardı. Biz de ne yapalım, evlere dağılmaya karar verdik. Şişhane'den metroya indim hemen, Gayrettepe'ye geldim, oradan otobüsle Etiler, oradan yürüyerek ev, hayret burada yağmur yok idi.

Eve dönerken ise Boğaz'ın üzerine doğan testekerlek mehtabı görüp kendimden geçtim, muhteşem bir manzara idi dostlar.



Sizin hafta sonunuz nasıl geçiyor?

xo xo

10 yorum:

  1. çok özlüyorum istanbul'u sen böyle anlatınca!

    lazerden sonra yağmurda ıslansan da ıslanıp görüşünü bulandıracak gözlüklerin olmayacak, artık gözlerini bir kırpıştırıp ıslak ve havalı bir şekilde devam edebileceksin yoluna, öyle düşün :p

    YanıtlaSil
  2. Ankarada hava güllük gülistanlık iki gündür o yüzden baya gezdim hehe :)) Yağmurlu havaları pek sevmiyorum nedense, sanırım çamur falan sinirimi bozuyor. Yaa İstanbula gelip Tünel'i görmek istiyoruuum! :) Acayip merak ettim yaa, oralara gelirsem kesin sana haber veririm güzel bir liste hazırlarsın benim için dimi? :)

    YanıtlaSil
  3. yanında gidip gezmiş kadar oldum he:),ama dün gezmek yerine bütün gününü evde geçiren okul işlerine canını sıkan biri olarak iş dolu bir hafta sonu geçiriyorum tabi :/
    arasokak fotosu çok deli çıkmış.

    p.s:lazerde başarılar :)

    YanıtlaSil
  4. Çavlan'cım hiç böyle dşünmemiştim, ne güzel dedin. belki gözlük derdi , yok buharlandı sıkıntısı olmadan yağmuru bile severim:))

    modafobik : Tuna'cım gel tabii gel, istanbul'un en şahane yerlerindendir Şişhane, Tünel.. bi daldın mı o sokaklar ohhh . hazırlarım ben sana liste:))

    çizimdefterinin çizeri : ne güzel, ben de yazarken , yazdıklarımı okuyanlar gezmiş gibi hissetsin istiyorum , o kadar hoşuma gitti ki böyle söylemen. çok teşekkür ederim. haftasonu çalışmak mı , hüüüüüü:( kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  5. ohhh midpointte yemek.. ben de istiyorum ben de ben de! ve fotoğraflar süper

    YanıtlaSil
  6. Evet evet süper oluuur! :)

    YanıtlaSil
  7. Miacım, İstiklal caddesinde Midpoint açılması çok hoş oldu gerçekten. Ah bir de Tavanarası diye ufak bi lokanta vardı, orası kapanmasaydı çok şahane olurdu. Orada böyle bakır sahanda erişteler, patates tavalar, kızartmalar, paçangalar, çok hoş yemekler yapılırdı.

    Modafobik :))) sen de Ankara postu yap madem, tek bildiğim Ankara Behzat Ç'de gördüğüm.

    YanıtlaSil
  8. ne zaman yağmur yağdı yaawwww, bize yağmadı. haftasonumu merak ediyorsanız judy hanımcım blogdan okuyabilirsiniz, yormayınız lütfen beni buralarda. ama yine gırtlağımıza hakim olamadık biz :D

    YanıtlaSil
  9. kısmetse perşembe günü çizdiriyorum kestaneyi:))

    YanıtlaSil
  10. kız kediiiiş, çok hoşafanj geçmiş haftasonun bebeğim, ama o ütülerin hali ne olacak bilemiyorum:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.