4 Eylül 2011 Pazar

Bir çekiç alıp kafama vurunuz lütfen.

Yarın sabah işe mi gidiyorum, darağacına mı gidiyorum anlamadım, nedir bu bunalım? 2 haftadır evdeyim, evet tam 2 hafta. İlk kez deniz güneş görmeden bir yaz geçirdim, tatile gidip tuzlu suya girme şansına erişenleri, güneşte kendini kızartıp foş foş dalga sesini dinleyenleri çok kıskanıyorum. Halbuki hiç kıskanma huyum, kimsenin birşeyinde gözüm yoktur.

Tatilin ilk haftası biraz İstanbul'da turistmiş gibi gezdim, ama sıcaktan ve gerçek turist kalabalığından inmeler indi :)) Bayram haftası ise bildiğiniz gibi yeme - içme programı yapmıştım, planladığım herşeyi yedim ve içtim, ne salaklık. Şarap üzerine içtiğimiz kahve likörü yüzünden annem kafayı buldu, ben de kustum ahaahahah. Annem çok komikti, kafayı bulunca çenesi açıldı, kendinden geçti, anlattı da anlattı ama ne anlattı hiç hatırlamıyorum, dünyam dönüyordu o esnada:))) Güzelim liköre yazık oldu, gerçekten çok lezzetliydi. İkinci şişe şarabı da bugün tatile veda yemeğinde açtım, ancak 1 kadeh içebildim, çok enteresan, bir zamanlar "sünger" ismiyle tanınan Judycik artık içemiyordu.


Tatille beraber yaz da bitti, Eylül geldi, sonbaharın ilk ayı. Bir süredir kayıplarda olan kitap okuma alışkanlığım da geri döndü sanırım. Bütün tatil boş boş oturup son birkaç günde 4 kitap okudum, beşinciyi de bu gece bitirmeyi planlıyorum. Okuduklarım 40. yılı şerefine Queen biyografisi, sağlam bir klasik tarzda polisiye Uyuyan Güzel , son ayların best seller polisiyesi Aklından Bir Sayı Tut, Finlandiya'da geçen klostrofobik polisiye Kar Melekleri. Elimdeki kitap da karanlık bir polisiye, Mezarcı. Polisiye türüne bayılıyorum, hem Agatha teyzenin klasik kansız tarzı, hem de çağdaş yazarların kanlı, seri katilli, esrarlı polisiyeleri çok hoşuma gidiyor. Olayların paranormal çözümü olmasın yeter.

Tatilde oyun da oynadım tabii, biraz Lara Croft olup dünyayı dolaştım. Biraz Machinarium ve Limbo'nun olağandışı dünyalarında kayboldum, biraz da gizli obje buldum. Hepsi de yarım, bitirilmeyi bekliyorlar. Yakında gelecek olan korkunç, uzun, karanlık kış gecelerinde oynayacak oyunlarım var yani. Hüüüü, yahu bu sene adam gibi yaz yaşamadık, hemen Eylül geldi, imdaattt, camekanı kırıp çekici alın ve de kafama 3 kere vurun lütfen, küt küt küt!


Eylül'le beraber tv ekranlarında dizi bunalımı da başlıyor tabii, annem artık bulur her akşam izleyecek bir tane. Ben Fatmoş'u izlerim sanıyorum, Beren Saat olmasa onu da izlemezdim, ağlak dizilerden tiksiniyorum çünkü. Ve tabii artık EZEL yok, inanın hala üzülüyorum Ezel bittiği için. Behzat amirim ise Kasım'da başlayacakmış diyolla, Behzat başlayana kadar Rizzoli & Isles ve Leverage ile kendimi avutabilirim. Bir de Game of Thrones başlayacak, onu da izleyebilirim, kısmet.

Evet, yazıyı yazarken bile saat ilerledi ve yatma saatine az kaldı. Allahım, sanki darağacına gidiyorum, deli miyim neyim, nedir bu dehşet hissi? Alt tarafı işe gidiyorum, sabahın kör karanlığında kalkıp akşamın trafik çilesini çekmeye, arkadaşlarla muhabbet edip talepkar müşterinin işlerini halletmeye gidiyorum. Oh!

Mezarlıklarda geçen, cesetleri anlatan romanımı okumaya devam edeyim bari, içim açılsın!

Yarın işbaşı yapacak olan herkese şimdiden çok kolay gelsin, tatil yapanların da güneşi bol olsun.

xo xo

Not : Yarın canım Freddie'nin doğumgünü:)

20 yorum:

  1. Reklam yapmak istiyorum, TRT1 de başlayacak "Mor Menekşeler"i izle, senaryosunu kardeşimin eşi yazıyor. Eskişehir Odunpazarında çekimleri yapılıyor. Hadi izleyin reyting artsın:)) Beğenmezseniz de bu mail kendini yoketsin:))

    YanıtlaSil
  2. Uuu Serdar Akar yönetiyormuş diziyi, 1950'lerde geçiyormuş. Serdar Akar'dan kötü iş çıkmaz. Ama Behzat n'olacak o zaman?

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun ben daha yeni gördüm :( sanırım bayramda yediklerin ve içtiklerinde çok kötü gözüm kalmış :( utandım yahu.
    game of thrones çok şükela :) 2.sezona kadar sabredemeyip kitaplarına başlayacağım :D
    şimdiden iyi pazartesiler. yarın için tüm çalışanlara sabırlar diliyorum. ben işe gitmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. judyyyy üzülme iki gün sonra eski sisteme adapte olursun:) benimde okulum 2 hafta sonra açılcak ve ben 3 buçuk aydır tatildeyim bi de beni düşün ben ancak bir ay sonra okula adapte oluyorum ahahah bu arada game of thrones'u izledim bayramda çok şükela karakterlerin hepsi birbirinden karizma. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. off evet ya , yarın bizimde iş başlıyor :(

    YanıtlaSil
  6. ASLI DERHAL GOOGLE'IN AÇILIŞ SAYFASINI AÇMALISIN:))

    YanıtlaSil
  7. Aslıcannnnnnnnnnn sana bir dizi buldum. Günlerdir annemlerin dilinden düşmüyor. Annemlerin Fener Balat'taki evde çekiliyormuş dizi. İsmi BİZİM YENGE :)))) teyzemle birlikte dizinin karşısına geçip aaa bak burası annemin yatak odasıydı nasıl değiştirmişler, ay bak bu sokaktan fırına giderdik deyip duruyorlar. Tabii ki evin o muhteşemliğinden eser kalmamış. duvardaki altın varaklı boyalar, eski kuzineler vs hepsi uçup gitmiş. Ama yengemin de seyredip her noktasını hatırlayacağından eminim.

    YanıtlaSil
  8. Judyciğim seni anlıyorum, ben de o sendromu geçen cuma işe giderek yaşadım. Koca ofiste 3-4 kişinin olduğunu görünce daha bir acı oluyor ruh hali:)
    Seni az çok tanıdıysam, bir ara izin alıp kaçarsın. En kötü ihtimal bir haftasonu gidersin. Bunun Ağvası var, kış turizmi var ne bileyim kaplıcası var...Kitaplara oyunlara servet harcıyorsun yaw. Sen seyyah Judy'sin unutma. Hayır okunmayı bekleyen kitaplar, oynanmayı bekleyenler oyunlar varken yenilerini almak niye? (Mesela bir adet tam ismi lazım değil pirates oyunu 80 lira, netten de indirebilirdin bunu mesela) Küt küt küt!:)
    Ama birşey söyleyeyim, Ezel'in bitmesini biz okurların bayram yaparak kutlayacağız, o derece:)
    Kına yolla bize :)) Onun o takım elbiseli leylek bacaklarını ve yanındaki basık herifin baygın bakışlarını görmeyeceğiz artık. Ha dayı karizmaydı o ayrı:)

    YanıtlaSil
  9. La capitanaaa biz de eşimle yorum yapmıştık ne güzelmiş bu ev diye. Böyle eski, garip bir çekiciliği var. Tam bir eski istanbul evi.
    Judy, arkadaşlar haklı. Game of thrones çok güzel bir dizi. Cüce resmen oscarlık oyuncu:)
    Son bölümlerde Sibel Kekilli bile katılıyor diziye (cüceye:P)

    YanıtlaSil
  10. Rock lee, sen o evde geçen maceraları bir dinlesen dizi olur dersin. içinden yılan çıkan sarnıcı, 3 buçuk metrelik tavana ait tavan süpürgesiyle yaşanan kovalamacaları, iki kat arasında sığınak olarak inşaa edilen gizli bölmede bulunan çömlek parçaları ile çocuklar, torunlarla dolu perievi gibiymiş vaktinde...hala dimdik ayakta, vaktiyle yurt dışından getirtilen özel tuğlalarla örülmüş muhteşem bir yapı...

    YanıtlaSil
  11. Valla ne güzel anlattın, evin ruhu varmış be. Şimdi ne öyle erkek öğrenci yurdu gibi 30 katlı binalar...

    YanıtlaSil
  12. Angelic : yok canım, senin gözün kalmadı, benim herşeyin mokunu çıkartacağım ya, kendim ettim kendim buldum:)))

    Game Of Thrones'u okursan haber verir misin. ben pek fantastik şeyler sevmiyorum ama bunu pek merak ettim.

    YanıtlaSil
  13. gürültü : kujuuuu ah ne kadar güzeldi o aylar süren yaz tatilleri, oohh keyfine bak valla:)) evett izleyeceğim game of thrones'u, artık iyice meraklandım:))

    YanıtlaSil
  14. Buket : geçmiş olsun, nasıldı ilk gün? neyse arkadaşlar haha hihi muhabbetle biraz rahat geçti benim:)

    Mehmet : Freddiiieeeeee yaaa çok ama çok güzel yapmışlar, gözlerim doldu valla, Freddie'ciği ne güzel anlatmış çizgiler ve renkler.

    YanıtlaSil
  15. la capitana : heey canım, halam aramış annemi, söylemiş, o da bana söyledi ben de biraz eve baktım, içini ben hiç görmemiştim tabii, ama dizi çok sıkıcı olduğundan izlemedim bi daha.

    Yaa altın varraklı duvarlar dedin de, bizim sülale maşallah Buckingham Sarayı gibi bi malikhaneden gelme resmen, acaba bendeki bu zibidi lordlar kamarası merakı oradan mı geliyor, yoksa küçükken çok beyaz dizi okudum kontese kim ne yaptı temalı, ondan mı geliyor çözemedim püahaha:)))

    YanıtlaSil
  16. rock lee : küt küt küt çok iyi vurdun tepeme düşüncesiz müsrifliğim için. şimdi bir deftere maaş aldıktan sonra ne para harcadığımı yazıyorum, bakalım nasıl gidecek. oyun fazla değil, habire gidip oyun alma huyum yok, ama bu kitap alma hastalığı ne olacak??

    ve bu noktada durup 5 dakika gülüyoruz katıla katıla, o ezel'in yanındaki baygın bakışlı basık abi kim kerpeten mi yoksaaaa ahahahaah

    çok yaşa valla çok güldüm:))))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili kuzinime,
    valla canım bilmiyorum bizim sülaledeki farklılığı. Fazla İstanbullu olmaktan kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Saray dedin de, bir gün Naci Dayımı yakalamak lazım masa başında ... dedemlerin saray maceralarını, hain üvey anneye kaptırılan konakları anlatsın:))
    Şaka bir yana geçenlerde aile tarihini yazmayı düşündüm, sonra bu işi Hakan abime yakıştırdım, bıraktım.

    YanıtlaSil
  18. google'dan arattım evet oymuş kerpeten mi pense mi neyse artık tipine .çtığımın:))

    YanıtlaSil
  19. Kaptanım, babama bi gün "haayydi anlat bakalım eskilerden" dedim, "ikinci cihan harbinde karartma yapıyorduk" diye başladı, ben de daha sormadım valla:)))

    Biz yazalım ya, Hakan abi uğraşmaz. Biz yazıp blogdan tefrika yapalım hatta, ne dersin?

    YanıtlaSil
  20. rock lee : töbe töbe OAHAHAAH:)))) yaa o çok güzel oynuyordu ama AHAHAAH:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.