16 Haziran 2010 Çarşamba

Ezel 1. Sezon 32. Bölüm : HAKSIZLIĞA KARŞI

Ezel’in 32. bölümü o kadar ağırdı ki, kafamı toplayıp ancak yazabiliyorum.


***** DİKKAT SPOILER *****

HAKSIZLIĞA KARŞI

Oy vallaha hatırlayınca bile içim şişti. Beri yandan bu kadar etkileyici olması dizinin kalitesini gösteriyor (ya da benim yüzeyselliğimi , bilemedim:) )




Evet, geçen bölümde Eyşan bi şişe hap içerek Ömer’in mezarı başında intihar etmişti. Tabii ne oldu bu bölümde? Salak Mert gece yarısı, “abi ben o alçak karının suratına tükürdüm” desin diye koşa koşa mezarlığa gitti, ulan o saati geçtim, hava acık kararsa önünden geçemezsin, ne işin var gece yarısı mezarlıkta a salak Mert? Sonra bu mezarın yanında uzanmış bir el görünce ananıskymm diye bi metre havaya sıçradı hahahaah. Bu arada Can’ın kendi bebesi olduğunu öğrenen Ezel (meğersem Can benim oğlummuş anneeeaa) harıl harıl Eyşan’ı aramaktaydı ama o binbir oyun içinde oyun kuran Ezel düşünemedi kızın mezarlığa gideceğini, teallaaam!

Bu arada Ramiz Dayı, hayatta kalan son çocuğu, biricik kızı Azad ile muhabbette idi. Meğersem Dayı bu Ezel’i Kenan’a kurban olsun da, sevgilisi Selma ile kızı Azad’ı korusun diye bulup yetiştirmiş, kurban etmek için, ama sonra onu oğlum gibi sevdim, onu son oğlum gibi yetiştirdim dedi.

Sabah olduğunda önce hoş bir sahne geldi, adamlarımız Tefo ile Ali ; Dayıya gittiler; Dayı mekanında emniyetten eski bir dostunu konuşturmaya çalışıyordu, Kenan Birkan hakkında bilgi almak istiyordu. Ali ise dayıya yalvarıp yakardı, onu da takıma alsın, o da Ömer için ölsün diye. Dayı dedi ki, daya silahı şu herifin kafasına sık! Ali hiç durur mu; ama tam sıkacak Dayı bir kelam etti, sonra öbür herif bi kelam etti; Ali patladı “susun da bi skiim!!” haahahah . Bak diyorum, bu Barış Falay olmasa çekilmez bu dizi. Neyse Dayı hem sıktırtmadı hem de siktiri çekti Ali’ye. Zaten bütün bölüm bi Ezel, bi Dayı; Tefoyla Ali’ye köppek çektiler. Olmaz ki bu kadar???


Ezel Eyşan’la yüzleşti amma Ömer olduğunu söyleyemedi. Cengiz’le buluştu, (Ezel gelmeden önce Cengizle plan yapan bizim maviş psikopat katilin oralete 3 şeker atıp öyle içtiğini de gördük; küçük parmak havada) Ezel’le Cengiz arasında bir çekişme oldu, sonuçta Ezel Can’ı aldı , artık Kenan Birkan’ın adamı olarak dark side’a geçen Cengo’ya götürdü, (buralardaki duygusal sahneleri de geçelim , aksiyon olmayınca bu bölümde çok içim darlandı dostlar) ammaa burada bi aynayı mı bişeyi kırdı bu Ezel, meğersem orada gizli kamera varmış, kameraya baka baka Kenan Birkan’a posta koydu Ezel “Beni Cengiz’le yenemezsin, beni Ramiz’den ayıramazsın Kenan. Bak bana, sen benim geçmişim olabilirsin ama ben senin geleceğin olmayacağım” dedi. Cengiz’i göt etti yani anlayacağınız.


Bu bölümde az görünüp bizi üzen Kerpeten Abi, dayıdan siktiri afiyetle yedikten sonra Baharcıkla hastaneye gitti, aa meğersem Bahar’ın tümörü küçülmüş azıcık , iyileşebilecekmiş yavrucak. Alicik o kadar sevindi ki, bu arada kendisi ölsün diye yarasına baktırmıyor, kanayıp duruyor; eve gitti yıkıldı yere. Burada harika bir sahne geldi . Ali ölecek, herzaman yaptığı gibi Ömer’in hayaletiyle konuşuyor, anamm hayalet cevap verdi. Ali’nin tepkisi “Ömer, Ezel? Hangi Ömer lan bu?!!” ahahahaha . Yine harikaydı abicim ya. Ve Ezel Ali’ye güvendiğini söyleyip, bundan böyle Can’ı ona emanet etti. Ve yine sordu “niye Ali abi, niye? sen satmazdın beni korurdun, niye yaptın?” Cevap alamadık bu hafta da dostlar.

Bu arada Ezel zavallı RIP Kamil’in cenazesine gitmiş idi , burada Bahar’la karşılaşmış idi . Bahar buna sağlam inspirational speech yaptı, artık kimse ölmeyecek, bu acı oyun bitecek diye. Ezel de Can’ı Bahar ve Ali’yle yurtdışına yollamaya karar vermiş idi, olayın özü bu. Tabii Ezelin kendisine hala güvendiğini görünce Kerpeten Abi ağlamaklı oldu, bütün bölüm köpek çekilmiş herife kolay mı.

Derken, Ezel ilen Dayiii, Kenan’ın tetikçisi, zaman zaman hayalet olarak adlandırılsa da aramızda kısa pantolonlu converseli kenafir gözlü maviş psikopat katil olarak bahsettiğimiz herifin peşine düştüler. Dayının bi tane evvel zaman içinde hikayesinden bi ipucu bulup bu adama nasıl iş verildiğini öğrendiler. Güya kenafir gözlüye Serdar babacık’ı öldürsün diye iş verecekler ammaa Tefocan bu sırada onu indirecek idi.


Böylece düzenler kuruldu, akşam oldu. Serdar babacık parkta, peşinde converseli kenafir gözlü psikopat katil; Ali, Ezel, Bahar, Eyşan; eskiden ekibin buluştuğu parkta. Bahar Eyşan’a Can’ı alıp götüreceğini anlatıyor, Eyşan Ezel’den nefret ediyor, güvenme ona diyor kardeşine; Ali ilen Ezel de kenarda bekliyorlar, kadınlar aralarında anlaşsın diye . (Eyşan uzun gri depresyon hırkasıyla göz doldurdu, ancak overall bütün bölümde Cansu Dere harikaydı, helal olsun) Sonracığıma tamam Eyşan ağlaya ağlaya minik oğlundan ayrılmaya razı geldi, kısa beyaz bir elbise giymiş olan Baharcık, gülümseyerek onu en çok seven 2 adam doğru yürümeye başladı. Bu arada parktaki Tefo ; bi baktı ki Serdar’ın peşindeki katil bizim kısa pantolonlu converseli psikopat değil! O hassittiri basarken, TAAAKK , kenafir gözlü sinsice gizlendiği çatıdan Bahar’a çaktı bi tane. Aynı anda Cengiz de Kenan Birkan’ın ofisinde, Kenan’ın adamı (ya da belki kendisi) sakallı bi herif var, canlı yayında Cengiz’e Bahar katliamını izlettiyor, “siz dediniz Cengiz bey, sizin dediğinizi yaptık, Ali-Ezel-Eyşan ittifakını yıkmak için bu üçünün sevdiği tek ortak şeyi yokettik, aynen sizin dediğiniz gibi” diyor beri yandan. İşte Cengiz bu noktada çıldırdı, Yiğit Özşener muhteşemdi muhteşem! Bahar’ın vuruluşunu izlerken verdiği tepkileri kimse daha iyi veremezdi, vallahi helal olsun.

Ve kısa pantolonlu, converseli kenafir gözlü psikopat katil, adeti olduğu üzere 2 atış daha yaptı, TAAKKK! TAAKKK! Ve Bahar dizleri üzerine çöküp yere yığılarak (bu sahne aynen Baba 3′te Michael’ın kızının vurulduğu ana benziyordu) force’un rahmetine kavuştu. Eyşan delirdi, (Cansu Dere bu noktada Meryl Streep’e dönüştü bak yeminle diyorum) Ali bitti, bildiğin bitti adam. Ezel ise içindeki Ömer’e geri döndü ve sadece “Ali abi??” diyebildi Kerpeten abisine, küçük çocuklar gibi. Amannn, hepsi döktürdüler oyuncuların yani sizin anlayacağınız sevgili dostlar.




İşte böyle içimizi kanırtarak bitti bu bölüm. Tamam RIP Bahar’ı kimse sevmezdi ama böyle ölünür mü lan?

Şimdi, dizinin en başından beri, resmi web sitesinde bir tagline vardı : İhanet onları ayırdı; intikam birleştirecek. Meğersem Bahar’ın intikamıymış bu dostlar. Birbirine ihanet eden eski dostlar; Bahar uğruna Ömeri satan Eyşan, Eyşan uğruna Ömeri satan Cengiz ve olasılıkla para uğruna Ömeri satmış olan Ali; hepsi Ezel+Dayı dream team’e katılıp topluca Kenan Birkan’dan intikam alacaklar (Kenoş‘tan) . Düşündüm de Cengo’dan pek emin değilim, o artık dark side’ın kurbanı oldu.


***** spoiler bitti *****


iyi ama kim bu kıçımın Kenan Birkan‘ı? Ortaya çık! Çık dedim! Kim oynayacak bunu yahu? Meraktan kuruduk! Ama o Cengiz’i delirten sakallı olmasın Kenan Birkan be senaristler!

İşte şimdi 21 Haziran’da yayınlanacak sezon finalini bekliyoruz a dostlar. Artık o bölümde burnumu yerim herhalde.

xo xo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaz ki muhabbet olsun.