9 Eylül 2010 Perşembe

50 yıldır geçirdiğimiz en yalnız bayram

Ev bomboş bu sene. Nerede eski duvarları titreterek ortalıkta koşan çocuklar? Büyüklerin kahkahalarla gülerek anlattıkları Fener, Baltalimanı günleri hatıraları? Üzeri dolup taşan, babamın antika olduğunu iddia ettiği bacakları kurt yeniği masa bomboş... Nerede börekler, baklavalar, çeşit çeşit tatlılar? Nerede demlik demlik çay, habire dolup boşalan tabaklar, bardaklar; kazanla yapılan Türk kahvesi? Ev bomboş ve çok sessiz. Halalar, amcalar, teyzeler, kuzenler, kardeşler bu sene herkes uzaklarda. Babam da müzeden yarın akşam gelecek , referandum için. Biz; annem, kedimiz ve ben, bu bayram sadece üçümüz varız. Ömrümce böyle bir bayram geçirmemiştim, annem de 50 yıldır böyle ıssız bir bayram geçirmemiş... N'apalım, o vakit bütün kahve likörlerini ben içeceğim, Star Wars'ı tek başıma izleyeceğim, elimizi de kedi öper işte, bayram maması veririz biz de ona.

Bu fotoyu dün çekmiştim, bayram dostluk kardeşlik fotosu :


ne güzel oturuyorlar değil mi?

xo xo

13 yorum:

  1. Sağ olsunlar, sağlıklı olsunlar varsın uzakta olsunlar diyerek teselli bulunabilir belki. Yalnızlığın tadını çıkar bence. Dinlen bolca, çocuk gürültüsünden, misafir stresinde uzak bir bayram oh ne rahat :)) İyi Bayramlar olsun, gölün neşe ile dolsun diyeyim ben de :)

    YanıtlaSil
  2. Ohh haklısın Joey'cim, şöyle yayılıp Star Wars izlemek de çok zevkli canım. Mutlu neşeli bayramlar dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. bu bayram biz de çok yalnızız.. bütün aile uzaklarda biz de gidemedik. Bi garip oldu :(

    YanıtlaSil
  4. bu bayram biz de çok yalnızız.. bütün aile uzaklarda biz de gidemedik. Bi garip oldu :(

    YanıtlaSil
  5. canınız sağolsun, bu sene de böyle oldu tatlım.
    kendimi eğlendirmek için yaptığım birşey de, kozmetik bloglarını okuyup , sanki sonsuz param varmış gibi almak istediğim herşeyin listesini çıkartmak:)) saçma ama eğleniyorum napim:)

    YanıtlaSil
  6. ben de ayakkabı bakıyorum :) bazılarını bloga ekledim içlerinden bi tane kendin için seç :):)

    YanıtlaSil
  7. bu arada fotodaki kediyi görmemişim, gri rengi zeminle bütünleşmiş. çok tatlılıar.

    YanıtlaSil
  8. öyle kardeş kardeş oturuyorlar çok şekerlerdi:)

    YanıtlaSil
  9. bizim ev için de aynı durum geçerli. pek bir sessiz, sakin. sanırım artık bayramların o eski patırtısı, gürültüsü kalmadı. ben de fırsattan yararlanıp jane austen kitap uyarlamalarını izliyorum. fazla şekerden değil de aşırı dozda mr.darcy'den zehirlenebilirim :)
    neyse iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. iyi bayramlar angelic:) özür dilerim, neden kaçırdım mesajını anlamadım:) mr darcy her daim candır, özellikle Colin Firth olanı:)

    YanıtlaSil
  12. canım benimmmmmmmmmm, bizim de gözlerimiz hep sizi aradı. biz bu sefer Ayvalık' a taşıdık bayram havasını. ama inşallah bizde bir bayram ertesi şenliği düzenleriz. ne olmuş ki?

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.