20 Eylül 2010 Pazartesi

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Dün bayılana kadar "Son Şövalye" kitabını okumaya niyetliydim amma fazla okuyamadım kitabı, çünkü maalesef Dumas'nın diğer romanları gibi hem tarihi hem maceralı değil, salt tarihi idi kendisi. Şövalyelerin kılıç tokuşturmalaı yerine bol bol tarih dersi anlatmış Dumas bu kitabında, Fransız tarihini sevmesem herhalde hiç okuyamazdım. O yüzden gece vakti sıkılıp TV'yi açtım ve bir yerli polisiye dizi ile karşılaştım dostlar : Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Benim yeni dizim budur.

Dizinin başrolünde Erdal Beşikçioğlu oynuyor (Köprü, Vali) Ama ne oynamak, dengesiz küfürbaz sorunlu yaralı başkomiser rolünde döktürüyor resmen. Telefonu HAAA diye açması mı, hapçı olduğunu düşündüğü adamlara tekme tokat dalması mı, tepesinin tası attı mı ana avrat düz gitmesi mi, ne isterseniz var.



Komiserin bir de yardımcısı var, Harun. Fatih Artman oynuyormuş. O da harika, habire abur cubur yiyen, kaba saba amma işinde kurt gibi bi polis. Bir sahnede üniversitede bi hocayı sorgularken, rastlantı bu ya, kavga çıktı okulda, bu da öğrenci kavgasını ayırmaya koştu amma azar işitti öğrencilerden "çek ellerini katil faşist" Cevabı şu idi "ne faşisti lan?? cinayet büro!?" Süperdi:))))




Çok enteresan başka karakterler de var, Hayalet olsun, Akbaba olsun. Dizinin görüntü kalitesi , renk skalası asıl ilgimi çeken unsurdu sanırsam, film kalitesinde idi diyeyim. Polisiye çok severim, ilk kez oturup heyecanla bir Türk polisiyesi izledim. Dahası bir Ankara polisiyesi, nihayet İstanbul dışında çekilen bir dizi. Ankaralı dostlar bayılır eminim.

İşin güzel yanı ise, bu dizi kitap uyarlaması imiş. Fuarı beklemeden koşup alınacak bu kitaplar : Emrah Serbes'den Son Hafriyat ve Her Temas İz Bırakır.


Tam polisiye gibi bir yerli yapım polisiye izlemek de nasipmiş şu hayatta. Tavsiye olunur.

xo xo

7 yorum:

  1. karanlıkta koşanlar diye bir polisiye vardı yıllar önce, trt 2'de on beş günde bir yayınlanırdı. uğur yücel, köksal engür ve haluk bilginer oynuyordu, uğur yücel yönetmenliğini de mi ne yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam, senaryo da ahmet ümit'indi. o kadar güzeldi ki! 1 sezon sürüp bitti, zaten hikayenin başı sonu belliydi. hani bir nevi mini dizi gibi. izlediğim en iyi yerli diziydi sanırım. dosya paylaşım sitelerinden bulabilirsin sanırım ilgini çekerse judy'cim, bu da yerli yapım polisiyeydi işte :)

    YanıtlaSil
  2. düzenli izleyemediğim bir dizi idi Çavlan'cığım, iyi ki hatırlattın. Ahmet Ümit severim, Uğur Yücel de komiser Nevzat idi hatırlıyorum bu dizide, Ahmet Ümit'in kahramanı. Nette buldum, bu hafta içinde izleyeceğim:) Köksal Engür dizinin saykosuydu hatırladığım kadarıyla:)

    YanıtlaSil
  3. ya kadın git övüp duruyorsun dizileri biz cnbc-e izleyen elit kesimin içindeyiz senin yüzünden ezelci oluyoruz, rahat bırak bizi spartaküs izliycez :))))

    YanıtlaSil
  4. aaaaaaa ben yaşlandım altyazıları gözüm görmüyo evladım püaahahahahah

    YanıtlaSil
  5. Ankarada çekilen bir dizi varsa izlenir arkadaş.Türkiye istanbuldan ibaret değil illallah dedirttiler yahu :))) Tamam ankaranın bi boğazı yok ama kendine has bir havası var.

    YanıtlaSil
  6. eve bi yerleşsek şu tv bi kurula neler izliycem de :)

    YanıtlaSil
  7. @ Cemo : bence de İstanbul'dan farklı bir yerde çekilmesi çok güzel olmuş. Bütün ufoların Amerika'ya inmesi gibi bütün diziler de İstanbul'da mı geçer canım?

    @ Zoitsa : ah ah inşallah bir an önce şekerim :) tamam sıkıcı , bi sürü aptal saptal program dolu amma arada insan dizi izlemek , kafa boşaltmak istiyor. mesela Pazartesi sendromundan Ezel komalarına girip geyik alemlerine dalarak kurtulmak istiyor . di mi ama? :)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.