3 Eylül 2010 Cuma

Playlist

Her sabah işe giderken Queen dinlerim, (zaten genellikle her zaman Queen dinlerim) Bugün "en çok çalınanlar" listeme baktım telefonda. Bakalım en çok hangi şarkıyı dinlemişim :

1- Death on Two Legs (Freddie'nin yazdığı dahice şarkı, hastasıyım)
2- Jelousy (Freddie'nin yazdığı ,piyano çaldığı, vokalinde doğal olarak çoştuğu şahane bir şarkı)
3- It's Late (Brian May'in yazdığı ve tam Queen tarzı bir şarkı )
4-Breakthru (Ah ah! Miracle albümünden... Freddie AIDS olduğunu biliyor, klipte kirli sakallı ve her zamankinden zayıf, ama parlak güneşli bir günde, şarkıyla aynı ritmde giden bir trenin üzerinde çektikleri klipte hepsi 1 günlüğüne çok mutlu ve sağlıklı görünüyor)
5- Bohemian Rhapsody (eh işte, tamamen kişisel görüşüm, bu şarkı müzik tarihinin gelmiş geçmiş en muhteşem şarkısıdır, yaratıcısı Freddie Mercury- Bismillah will not let you go ooooooooo )
6- One Vision (Heeey Wembley konserlerinin açılış şarkısı, harika bir "making of" videosu da vardır, elemanların şarkıyı beraberce nasıl oluşturduklarını görebiliriz)
7- Good Old-Fashioned Lover Boy (herhalde en şirin Queen şarkısı budur)
8- The Miracle (Ya bu çok özel bir şarkı, Freddie'nin AIDS olduktan sonra ve kısa zamanda öleceğini bildiği halde yazdığı bu şarkı iyimserliği ve umut dolu olmasıyla beni çok etkiliyor)
9- Radio Ga Ga (Freddie'nin Radio Ga Ga'yı Wembley'de ama Live Aid zamanında söylemesi ve bütünnn stadı tek vücut edip el çırptırması - böyle birşey bir daha olmaz)
10 - Under Pressure (Çok severim vokalin coştuğu bu Queen-David Bowie şarkısını)


Liste uzayıp gidiyor tabii, çok şarkı var. Peki ama Queen dışında neler dinliyormuşum, telefona doldurduğum müzikler neymiş, bakalım:

U2 : Bütün albümlerini almıştım, zamanında çok dinlerdim.  Pop, Zooropa, Achtung Baby, The Unforgettable Fire en sevdiğim albümleri, ama son 1-2 yıldır filan dinlemiyorum yahu bir çalayım tozları gitsin.Son albümlerini hiç sevmedim.

Appetite For Destruction : Gaza gelmek istediğimde dinlediğim müthiş Guns N' Roses albümü. GNR severim. Use Your Illusion 1 ve 2 müzik tarihinin en muhteşem albümlerindendi bence.

Bat Out Of Hell : Meat Loaf'un efsanevi albümü, tarihin en çok satan beşinci albümü, içinde çok güzel rock şarkıları olmasına rağmen ben genelde tekrar'a takıp Bat Out Of Hell'i dinlerim üstüste. Like a bat out of hell I'll be gone when the morning comes...



Bat Out Of Hell 2 : I'd Do Anything For Love isimli şarkıya evsahipliği yapan Meat Loaf'un bu albümü upuzun şarkıları ve destansı şarkı şözleri ile meşhurdu. Şarkının klibinde güzel ve çirkin hikayesi vardı hatırlarsanız. Ama ben "Objects In The Rear View Mirroe May Appear Closer Than They Are "ı tek geçerim (şarkının ismi kamaşullah gibi anasını satayım şarkıyı siz düşünün kahramanmaraşlı şoför abdullah resmen 10 dakikadan uzun)



Celebration : Heyyy Madonna. Hayranım Madonna'ya, Seksenlerde ortalığı yıkan pop şarkılarıyla başlayıp günümüze kadar kendini yenileyerek, yaptığı müziğin türüyle durmadan oynayarak, öncü olmayı başarmış  muhteşem bir kadın bence. Konser videolarını izleyin mesela şarkıları her sene değiştirip farklı şekilde söylüyor. Akşam eve giderken bazen yolda Madonna dinlerim, en sevdiğim şarkısı kesinlikle Papa Don't Preach , diğerleri de Like a Virgin, Like a Prayer, Material Girl, Express Yourself, Ray Of Light, Vogue, Music, Beautiful Stranger, Die Another Day, Justify My Love, Erotica...

Cross Roads : 1995 yılında üniversite sınavı başvurumu formumu doldurup okula teslim etmiş ve ödül olarak kendime Bon Jovi'nin Cross Roads isimli best of albümünü almış idim. Zaten Bon Jovi ile ilişkim bu albümden sonra bitmiş idi. Bu adamlara ne oldu baba ya, bi anda bittiler, iğrenç bi müzik yapmaya başladılar, anlamadım gitti. Neyse, Cross Roads bence en iyi Best Of albümlerden biridir, gazman albümdür, Livin' on a Prayer ile açılır, You Give Love A Bad Name, Bad Medicine, efendime söyleyeyim Blaze Of Glory  gibi bütün kıçımı başımı oynatan şarkılar bu albümdedir. Muhteşem Bed Of Roses baladı ve son şarkı, olağanüstü Bon Jovi klasiği Never Say Goodbye da bu albümde yer alır. Always bayıklığı ile adeta Bon Jovi'nin düşeceği halleri bize haber verir. Halbuki Someday I'll Be Saturday Night iyiydi yahu.


Kill Bill Soundtrack : Özellikle 2. filmin şarkılarına bayılıyorum, Tu Mira ve malaguena Salerosa favorilerim.


Moulin Rouge Soundtrack : Çok sevdiğim bu filmin 2 soundtrack albümü de telefonuma yüklüdür, sık sık  dinlerim. Adamın kapanış yazıları kayarkan çalsın diye bestelediği Bolero'yu bir kerecik olsun dinleyin derim. Bunun dışında neşeli grup şarkıları ve romantik baladlarla sevdiğim bir soundtrack'dir.

Star Wars Soundtrack : söylememe gerek var mı bilemedim, her filmin soundtracki tek tek telefonuma yüklenmiştir, aksi düşünülemez:))) Dinler dinler kendi kendime kouşurum "do it or do not, there is no try" O yüzden sokakta pek dinlememeye çalışıyorum.

Thriller : Çocukken abimdeki plağını dinlerdik hey gidi günler; Wanna Be Startin' Something ile başlamasına bayılıyorum. Thriller, Beat It ve Billie Jean ile bu albüm bana yetiyor.


Twilight Soundtrack : Flightless Bird American Mouth için aldığım bi albüm, çok hoşafanj bi şarkı...

Sonra bi karışık listem var, işte Frank Sinatra'dan Aerosmith'e, Belinda Carlisle'dan Roxette'e kimi ararsan; yok Japonca yok İspanyolca şarkılar, 80'lerin ve 90'ların hitleri, çizgi film müzikleri... 40 yılda bir aklıma gelirse bazen dinlerim.


Bir de Serge Gainsbourg severim, bi dönem çok dinlerdim. Adamın sıcak ballı şarap hissiyatı veren sesine hastayım. Serge'i de epeydir dinlemiyorum, onun da tozunu almak lazım.

işte bu da müziğimin tarihçesi tadında bi yazı oldu dostlar:)

Bu hafta sonu bol bol U2 dinleyerek konsere hazırlanacağız değil mi?

xo xo

15 yorum:

  1. Ne güzel bi liste olmuş yahu...

    YanıtlaSil
  2. tam oldies but goldies değil mi:)

    YanıtlaSil
  3. bu sene sunumlarımdan biri bohemian rhapsody idi. sınıfımda hiç queen dinlememiş olanlara queen sevdirdim bu şarkıyla mutluyum:)) ayrıca iyiki freddie mercury bu dünyaya gelmiş her nekadar ben o dönemleri yakalayamasam da şarkılar hiç ölmez.şimdiye kadar bıraktıkları bile asırlara bedel

    YanıtlaSil
  4. 2000'e girdiğimiz sene Number 1 kanalı yüzyılın 100 şarkısını seçip geri sayım yapmıştı. Bohemian Rhapsody 2. idi listede, 1. Imagine olmuştu. Bence Bo Rap birinci olurdu hani:))

    YanıtlaSil
  5. bu like a virginin kapağı mıydı? ben de en çok material girlü severim bi de la isla bonita...
    bir de queenin çoğu kimsenin bahsetmediği spread your wings çok sevdiğim bir şarkısıdır.

    YanıtlaSil
  6. heyy çok güzeldir, spread your wings and fly away, fly awaayyyy :))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. MTVnin yeni TOP 100 açıklandı:

    ......

    4-Smells like teen spirit - Nirvana

    3-Çikita Muz - AJDAR

    2-Foolish Casanova - Peter Dinçöz

    ve tüm zamanların en bomba hiti:

    1: KON KON AŞKA KON - AJDAR&dansı ile MÜSLÜM

    gerisi hikaye

    http://www.komikturk.com/63972-ajdar-muslum-kon-kon.html

    YanıtlaSil
  9. Müzik de yaşam kadar hızlı değişir. Mercury'de yaşasaydı queen şarkıları şu an dinlediklerinden farklı olacaktı. Nereye bağlıycam? Bon Jovi'ye. Yapmayın hacı şu Bon Jovi bozdu geyiğini.Tabi ki şimdi RunAway'i yapsa kimse dinlemez.İnsanlar ve müzik anlayışı değişiyor. Have A Nice Day albümü süper şarkılar barındırır.Keza This Left Feels Right dilimize pelesenk olmuş şarkıları bambaşka bir formatta sunar. Arada everyday gibi şahane bir şarkı var. Bak babama laf et BonJovi'ye etme hülaaaaaaayn.Hof Hof! Tamam iyiyim. Şşt bu arada naber lan görüşemiyos?:) Ok Kib Öptm Bye

    YanıtlaSil
  10. Özetle saçıyı başıyı yoların! :D

    YanıtlaSil
  11. püü Bon Jovi kaka, Bon Jovi pis püahahaha

    Yafu Korhancığım, şu hayatta pişman olduğum tek bişey varsa, o da Bon Jovi 1993'de İnönü'ye geldiğinde konsere gitmemiş olmaktır. Seneye tekrar gelecekler diye bi dedikodu var, inşallah gelirler de gideriz.

    YanıtlaSil
  12. Benden de az bulunur Queen&Freddie listesi. Umarım dinlememiş oldukların vardır :)

    Side A
    1- Freddie Mercury You are the only one
    2- Freddie Mercury Love me like there's no tomorrow
    3- Freddie Mercury Man made paradise
    4- Freddie Mercury & Michael Jackson There must be more than life than this
    5- Freddie Mercury & Michael Jackson State of shock
    6- Freddie Mercury It's so you
    7- Freddie Mercury Holding on
    8- Freddie Mercury Have a nice day
    Side B
    1- Queen I guess we're falling out
    2- Queen Face it alone
    3- Eddie Howell & Freddie Mercury - Man From Manhattan
    4- Smile Step on me
    5- Roger Taylor tonight
    6- Brian May wilderness
    7- Freddie Mercury & Billy Squier Lady With A Tenor Sax
    8- Freddie Mercury & Cliff Richard - It's In Every One Of Us

    YanıtlaSil
  13. Dostum harikasın, çok teşekkür ederim. Bir sürü dinlemediğim var , not ettim hepsini tek tek.

    Bu arada benim playlistte en çok dinlediğim şarkıların sıralaması şöyle değişmiş :

    1.Breakthru
    2.One Vision
    3.Bohemian Rhapsody olmuş:)))

    Brian'ın sesini seviyor musun?

    YanıtlaSil
  14. Biliyorum Brian'ın sesi sana pek cırlak ve berrak geliyor ama ben seviyorum. Freddie ile karşılaştırmadan dinlemek lazım:) Aslında sesten ziyade şarkıların melodileri çok hoşuma gidiyor. Hepsini ayrı seviyorum fakat sanki Brian May, Freddie'den sonra en üretken şahsiyet gibi. Solo albümleri de güzel. (Mesela Another world çok hoş bir parça bence.) Bir de adamın Queen üyesi olmak dışında bir gitarist olarak dünya çapında karizması var. Hani Bon Jovi&Sambora, Keith Richards&Mick Jagger gibi gruplarını sırtlayan solist-gitaristler vardır...Neyse toparlayamayacağım, anlıyorsun eminim:))

    YanıtlaSil
  15. Bu arada breakthru extended version harika değil mi? Giriş bölümündeki gitar vs...
    One vision da albüm versiyonunda daha güzel sanki. Veya live at wembley versiyonu:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.