15 Mayıs 2011 Pazar

Ezel 2. Sezon 32. Bölüm : GÜZEL GÜNLERDİ

Hiç beklenmedik şekilde bilgisayar kaybına uğrayınca yazılarım kesintiye uğramıştı. Ezel'de tamamen Tefo'ya ve Sarp Akkaya oyunculuğuna adanmış 65. bölümü çok geç de olsa yazıyorum. Kayıtlara geçsin en azından, sonradan Ezel'i özlersek dönüp okuruz.

DİKKAT SPOILER


EZEL 65. BÖLÜM





Bu bölümde en sevdiğimiz karakterlerden Tefomuzun öleceğini biliyorduk. Ama bu kadar kahrolacağımızı tabii tahmin etmemiştik.

Hatırlarsanız 64. bölümde Temmuz Tefo'yu deşmiş ama Tefo oracıkta ölmemiş idi. Bu olaylar olup biterken ortalarda olmayan Ezel ise aslında oralarda imiş, Temmuz'u öldürmek için gelmiş, hatta Temmuz Tefo'ya işkence ederken orada imiş. Temmuz Tefo'yu deşip sonra da evini taramaya gittiğinde Ezel peşindeymiş Temmuz'un ve evde herşeyden habersiz oyun oynayan Şebo, Azad ve Ali'yi kurtarmış. Bu olaydan sonra Tefo 1 hafta komada kalmış.

Tefo komadan çıktığında karşısında Ali'yi gördü. Ali "buradan çıkınca işten de çıkıyorsun" dedi Tefo'ya; "uyardım, ailemi tehlikeye atarsan dedim" dedi.

Tefo hastaneden çıkıp Vurkaç'a geldi. ALi bi tomar para verdi ona. "Onlar benim ailem, sana dedim!" Tefo gözlerine baktı Ali'nin: "ben neyindim Ali abi?". Sonra parayı alıp Şebo'yla gitti, sinir krizi geçirdi. Ali ve Ezel ondan nasıl vazgeçerlerdi? Ama eve gelip kanları, izleri  görünce yaptığı hatayı anladı. Pişman oldu.



Cengiz ve kenafir gözlü psikopata katil Temmuz Can'ın oyun oynadığı parkta buluştular. Cengiz artık Ali'nin yalnız kaldığını ve Temmuz'un intikam alabileceğini söyledi. "Tefo onun freniydi, Ali kendini kaybedecek" dedi.

Tefo Şebo'yu alıp yıllarır gitmediği annesinin evine götürdü. "Ben herşeyi düzeltip geri geleceğim" dedi. Şebo onun ne yapacağını anlayıp Ezel'i aradı. Tefo Temmuz'un Çaki kılıklı manyak oğlunu yetimhaneye getirdi. "Adını söylemezsen seni buraya bırakırım" dedi, velet adını söyledi : OCAK. Allah bilmemnenizi versin be!

Ali, Tefo'yu satan kurutemizlemeci Kocaeli'nin peşinde idi. Temmuz Kocaeli'yi arayıp buluşma önerdi. Tefo Çaki'yi kendi evine geri götürmüş, oyuncaklar almış. Çaki babasının yanına gitmek istemiyordu, Temmuz istemediği şeyler yaptırıyormuş ona. Tefo çok üzüldü. Çünkü zamanında o da hiç istemediği bir iş yapmıştı babasının zoruyla.


Tefo'nun çok sevdiği kızkardeşi Emine, o da Tefo'ya çok düşkün, bu kızın peşine fabrikadan bi adam takılmış. Babalarına göre adam kızla yatmış, ve evliymiş, Tefo'nun kızkardeşini öldürmesi gerekiyormuş.  O cıvıl cıvıl, tatlı, Tefo'ya "abi, abi" diye şakıyan kız kardeşini! Ama Tefo suçlu, kızkardeşi Tefo'ya adamdan bahsetmiş, onu sevdiğini söylemiş, Tefo gitmiş annesine yetiştirmiş bu haberi. Olaylar oradan patlak vermiş. Eline silahı alan Tefo kardeşinin odasına girince kıyamamış, "kaç" demiş, Emine de kaçmış gitmiş.

Çaki Tefo'yu Temmuz'a getirdi. Ezel Tefo'yu aradı , beraber gitmek istedi. Tefo ise "ben bu işi tek başıma düzelteceğim, siz bi bok bilmiyorsunuz" dedi. Bu arada Temmuz Ali'yi de kandırıp tuzağa çekmişti. Ali gelmeden vuruşma başladı. Ali gelince ise önce Kocaeli'yi vurdu. Ama Temmuz'un adamları doldurmuştu etrafını, tuzağa düştüğünü anlayınca sokakta bi çöp bidonu arkasına saklandı.

Temmuz Tefo'yu yakalamış yolun ortasına sürdü. Elemanlar Tefo'nun etrafını sardılar. Temmuz Ali'ye saklandığı yerden çıkmazsa Tefo'nun öleceğini söyledi. Tefo "Çıkma Ali abi" diye bağırdı.

Cengiz perişan vaziyette Kenan'ı aradı, Eyşan'ı almasın, karısını bıraksın diye yalvardı. Yiğit Özşener'in döktürdüğü bir sahne idi bu. Kenan ise aynı acıları çekmiş bir adamdı "Bitti çocuk, vazgeç!" dedi Cengiz'e.


Tefo "Ali abi herşeyi düzeltmek istedim" diye seslendi. Ali saklandığı yerden "ikimizi de düzelttin" diye cevap verdi ahahaahh. Sonra "Urasıma iyi bak" diye vasiyet etti. "Ali abi benim için ölecek misin?" diye haykırdı Tefo. "Sen öleceksin ben yaşayacak mıyım?" dedi Ali ve ölmeyi bekleyerek ortaya çıktı. Silah sesleri duyuldu. Ama o da ne? Ali değil Temmuz'un adamları yere serildiler. Meğersem Ezel ile Tefo anlaşmışlar. Tefo kendini yem yapmış, böylece Temmuz'un adamlarının ortaya çıkmasını sağlamış.

Geçmişte ise, kızkardeşinin kaçmasını sağlayınca ailesi Tefo'yu evden atmış. Annesi kızın yerini öğrenince Tefo!ya gelip silahı eline vermiş yine. Tefo "n'olur anne yaptırma" diye ağlamış.


Temmuz'un adamları temizleninc Tefo evine döndü, aaa Çaki veleti orada idi. Bu velet yolları hiç unutmazmış meğersem. Tefo çocuğun kendisini "abi" diye çağırmasını istedi.

Eyşan ile Cengiz'in boşanma davaları görülüyordu. Cengiz istemeyince Eyşan Cengiz'in Can'ın babası olmadığını gösteren belgeleri çıkarttı, hakim de bunları boşadı. Cengiz tuvalette sinir krizi geçirirken Temmuz geldi. "tek kelimeyle sırf canın istiyor diye birini öldürebilirsin" dedi. "Kimi?" diye sordu Cengiz.

Tefo Şebosunu aradı. O kadar iş becermişti, yine de Ali abisi ve Ezel ona "gel" dememişlerdi. Kucaklamamışlardı onu. Ah Tefo nasıl ağladı, muhteşem Sarp Akkaya oyunculuğu bu bölümde artık zirve üstüne zirve yapmıştı dostlar. Şebo "gel beni al" deyip telefonu kapattı.

Meğersem mal, gerizekalı, dongoz Ali sürpriz hazırlamış Tefo'ya. Evin karşısına pankart açmış "Tefom aramıza hoşgeldin, kafama tükürüyüm" diye. Hesapta evden çıkan Tefo görecekti pankartı, kavuşacaklardı.


Ama bu esnada evde Çaki'ye bir telefon geldi. Telefondaki sesi dinleyen çocuk Tefonun oracığa bıraktığı silahı aldı ve ateş etti.

İlk sezon izlediğimiz o sahneye geri döndük. Tefo kızkardeşinin saklandıığ eve gitti ve kızkardeşini vurdu. Kızın son sözü "abi" idi. Abisi bir katildi Emine'nin.

Silah sesini duyan Ali yukarı fırladı. Adliyede telefonu kapatan Temmuz "oldu" dedi Cengiz'e. "İyi geldi" dedi Cengiz.


Çaki "abi" diyerek ve ağlayarak bakıyordu Tefo'ya. Tefo yere düştü. Ali Tefo'nun evine girdi, belki 1 saniye Tefo onun geldiğini gördü ve oracıkta öldü.


Alçaklarrrrrr, geber Temmuz, sürüm sürüm sürünesin Cengiz.  Ali-Tefo aşkından ne istediniz şerrefsizlerrrrrrrrrrrr. Hüüüüüüüüüüüü.



Sevdiceğin kollarında öldü Kerpeten Aliiiiiiiiii, sürprizine sokayım moloz herif hüüüüüüüü :((((

3 yorum:

  1. şimdi bu kadar güzel bir anlatım varken ben neden diziyi izleyeyim. burada misler gibi yorum da var hem =))

    YanıtlaSil
  2. eksik olma canım, okunduğunu bilmek çok güzel.
    bu arada son 3 bölüm kaldı, hani izşemek istersin belki diye didim:))) son bölüm 13 haziran'da.

    YanıtlaSil
  3. son bölümü bizim çocuklar izlerken izlerim. onlar bıraktı bu aralar. hem böylece bilmişlik yaparım sayende :P

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.