26 Mayıs 2011 Perşembe

Kaptan Jack Indiana Jonesculuk oynuyor : Pirates Of The Caribbean On Stranger Tides

Dün akşam iş çıkışı şirketin yakınlarındaki bir sinemaya giderek en sonuncu karayip Korsanları filmini izledik sevgili seyirciler = Karayip Korsanları : Gizemli Denizlerde


İzlediğim versiyon 3 boyutlu değildi, önce üzüldüm ama sonradan Ekşi Sözlük'de filmin 3 boyutunun çok başarısız ve göz yorucu olduğunu öğrenince üzüntüm geçti, iyi bari gözlerim ekstradan yorulmamış oldu.  Şahsen 3 boyutun eksikliğini de hissetmedim, zira filmin görüntüleri gayet zengin ve etkileyici idi dostlar.

Serinin dördüncü filminde bildiğiniz gibi Will (Orlando Bloom) ve Elizabeth (Keira Knightley) kadrodan şutlanmışlar, pek de güzel olmuş. Film baştan sona bir Kaptan Jack Sparrow senfonisi olarak geçti, canımıza minnet. Gelgelelim Kaptanımızı biraz fazla becerikli buldum bu filmde, maşallahı vardı Jack'in, adeta bir Indiana Jones tadıyla tuzaklardan kurtulup haritaları takip ederek Gençlik Pınarını bulmaya çalıştı.


Bu macerada kırıtık Kaptan Jack'e erkek fatma bir kadın korsan eşlik ediyordu : Angelica. Penelope Cruz bu rolde hem güzel ve şahaneydi, hem de Johnny Depp ile ikisinin kimyaları mükemmel tutmuştu, çok sevdim bu ikiliyi beyazperdede.

Canımız, hastası olduğumuz haşmetli Kaptan Barbossa, bu macerada yine bizlerle birlikteydi. (Geoffrey Rush çok yaşlanmış ama hüü). Barbossa ve Jack'in  ikili sahneleri filmden en çok zevk aldığım anlardan oldu.


Filmin kötü adamı ise lanetli ve de efsanevi kaptan Karasakal idi! Karasakal'ı da Ian McShane canlandırmış ve görmelere seza bir performans vermiş. Adamın perdede belirdiği her sahnede gözlerine kilitlendim, gözleriyle oynadı resmen Karasakal'ı.  Ya da ben çirkin ve karizmatik İngiliz aktörlerden çok etkilendiğim için bana öyle geldi, bilemeyeceğim.


Filmimiz baştan sona oldukça curcunalı, zengin görüntülü ve hareketli idi. Özellikle engin denizlerde yelkenler fora tam yol ileri giden muazzam kalyonların manzarasına bayıldım. En çarpıcı kısımlardan biri de tabii ki meşhur denizkızları sahneleriydi. Denizkızlarını oynayan acayip güzellikteki ablalar nefes kesiciydiler. Yuh ya çüş, bu kadar güzel olunmaz ki diye isyan ettirdiler.


Sonracığıma korsan gemilerinin ihtişamlı karmaşası, bol kılıç şakırtılı düellolar, tuhaf bir hazine haritasını çözüp gerçek üstü bir ödülü bulmaya çalışan serüvenciler, hepsi bu filmde bol bol mevcuttu. Özellikle bu son bahsettiğim sahneler aklıma Indiana Jones filmlerini getirdi, Kaptan Jack'i biraz Indy'e benzettim bu filmde.

Filmle ilgili bir şikayetim, her sahneye bol bol döşenmiş müziği oldu, o bildik Karayip Korsanları melodisi her çatışma sahnesinde bam bam çalmasa daha hoş olurdu. Eve gelince ağrı kesici içtim, sinemada başm tuttu resmen, ben size öyle söyleyeyim.

Bir de bu son filmde yönetmenin değişmesiyle, Karayip Korsanları tam bir Disney filmine dönmüş.  Filmin havası farklı sanki. Jack ve Angelica arasındaki hikayeyi de biraz abartı buldum. Yani Jack bu kadar da romantik bir adam değildi sanırsam?


Sinemada izlemek gereken evlere şenlik Johnny Depp gösterisi, şakırtılı korsan eğlencesi, etkileyici manzaralı egzotik memleket serüvenleri... Tavsiye olunur.

DİKKAAAAAATTT!!! Film bittiğinde paldır küldür çıkıp gitmeyin, bekleyin yazılar aksın geçsin, yazılardan sonra filmin GERÇEK FİNAL SAHNESİni göreceksiniz. Biz bekledik ve izledik, o sahneyi sadece biz görmüş olduk koca sinemada, diğer herkes kaçıp gitmişti.

BİR DEEEEEEE : Papaz'a dikkat! :)

xo xo

14 yorum:

  1. aaa benim haberim bile yoktu karayip korsanları'nın son filminin gösterime girdiğinden :)) sen de filmi o kadar güzel anlatmışsın ki yerimde duramadım resmen hemen gidilip görülmeli hemen hemen diye!

    YanıtlaSil
  2. durdun durdun papaz diye spoiler'ı patlattın. Şimdi aklımda papaz varken izleyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Çavlan : heyyoo hemen gör hemen sonra kediler ve kitaplar'da okuyalım leziz kaleminden:)

    rock lee : yaa o spoiler mı oluyor üfff:( bilememiştim:(
    neyse o not kızlar içindi aslında, yakışıklı taş gibi bi papaz efendi var da filmde, onu kaçırmasınlar diye şeyettiydim:)))

    YanıtlaSil
  4. Heee ne bileyim "papaza dikat et deyince" ben de spoiler sandım:)
    papazmış yaw o, bakmaz ki kızlara:P

    YanıtlaSil
  5. Ben izlemedim filmi ama bir şey sormak istiyorum. Herkes deniz kızları diyor adını unuttuğum bir animasyonda bir sahne de deniz kızımsı fettan yaratıklar erkekleri etkisi altına falan alıyordu o sahnede böyle bir şey mi ?

    YanıtlaSil
  6. rock lee : ahahaah, bilmiyorum artıkhhh, izleyelim görelim:))

    Kadir Bey : bu filmdeki denizkızları kan alıyorlar:)) anladın sen onu:)

    YanıtlaSil
  7. yanlışsa düzeltin bu geyiğin asıl kaynağı sinbad idi. şarkı söyleyip erkekleri ağlarına düşüren fettan balık popolu hatunlarrrrrr

    YanıtlaSil
  8. ya papazı görmedim de sen thor u gördün mü kanka thorrrrr yaniiiiii :D

    YanıtlaSil
  9. kaptan, yelkenli,deniz deyince kan çekiyor işte, kimsecikler tutamıyor beni..kendi maceralarımı yaşıyorum tek tek :)))) sevgili kuzinciğim, aklında olsun, istinye park imax, reklam gibi oldu ama, eğer film imax kalitesinde ise sadece burada seyret. inan diğer 3 boyutlular sadece göz b0yamaca gibi kalıyor bunun yanında.

    YanıtlaSil
  10. La_ Capitana'nın NOTU: Deniz kızları ile sirenleri karıştırmamak lazım. sirenler yunan mitolojisinde yer alan deniz kızlarına benzer ölümsüz üç kadındır ( bazı eserlerde daha fazla sayıda olduğundan bahsedilir ) ve güzel sesleri ile denizcileri büyüleyerek kayalara çarpıp kaza yapmalarına sebep olduklarından erkek denizciler için tehlikelidirler. Bunlardan korunmak için de tüm gemilerin, civadra tahtasının altına, eski yunanlıların rosstroy dedikleri (bizde valena) heykeller yapılırdı. Genellikle kadın olarak şekillendirilen bu heykeller geminin koruyucu ruhu olurlardı...Bu sebeple gemiye bir kadın binmesi de, valenaları kızdırmamaları için istenmezdi...

    YanıtlaSil
  11. ya ben bunun 2.sinde uyumuştum sıkıntıdan o nedenle 3ü izlemedim ama fragmanları çok çekti dördüncünün, izleyesim var. penelope nasıl bir dönüşüm geçirmekte anlaşılır gibi değil. hatun gün be gün çakmaktaş olmakta. ya o denizkızı resmi, aklım gitti akşam akşam:)

    YanıtlaSil
  12. rock lee : La Capitana seni de beni de düzeltti, üzerimize bir de pantolon dikmiş olabilir ahahaha

    küfkedim : aaa seyetmedim, papaz kaçtı oynamaktan başka filme gitmek gelmedi aklıma. git diyorsun yani?

    La Capitana İstinyepark Imax'de Harry Potter'ın son filmini izlemek istiyorum (işalla yaleppim süpaneke dinimiz amin)

    Sirenleri Homeros'tan öğrendik, Odissea sirenlere kurban olmamak için kendini gemisinin direğine bağlatmıştı sanırsam. sen de ne güzel anlatmışsıni böyle uzun uzun yazsan da okusak canım benim, yarın elinin iyileştiğini duyarım inşallah.

    Mehmet : Penelope güzelleştikçe güzelleşmiş, beğendim kendisini. Ama denizkızları çok fena evlere şenlikti. Van Helsing filmindeki Dracula'nın karıları tadındaydılar, ama balık popolu versiyonları ahahahah

    YanıtlaSil
  13. Jonny Depp'i şımarak ve abartılı buluyorum sevemedim bu adamı bir türlü o yüzden izlemedim bu filmi, son dönemde THOR'u izledim, gayet güzeldi.. :)

    YanıtlaSil
  14. Ooo THOR için bir tavsiye daha geldi, çok meraklandım şimdi

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.