17 Mayıs 2011 Salı

Pantüle niyet kitaba kısmet

Aylar yıllar önce Terkos pasajından aldığım pantüllerim bollaştı, çirkin görünüyorlar. Hem pasajdan aldığım için onları giydiğimde yeni bir şey giymiş gibi hissetmiyorum. Hem de Zara'daki renk patlaması aklımı çeldiğinden kendime turuncu, saks mavi veya çimen yeşili bir pantül almak istiyordum. O yüzden iş çıkışı gittim biraz mağaza dolandım ama bu işlem her zamanki gibi canımı sıktı. İstediğim gibi bir pantül de göremeyince kendimi D&;R'a attım.

Ne zamandır şöyle bir Tarihçi ya da Shantaram gibi zevkten kendimden geçerek okuyacağım müthiş romanlar arıyorum. Bugün işte D&R'da bakındım bakındım, "Fedailerin Kalesi Alamut" aklımı çeldi biraz ama bilemedim, 2 tane de Tami Hoag polisiyesi gördüm, bunları da belki fuardan alırım dedim kendi kendime. Sonra Firmin'i aldım. Minik bir kitap, kitap yedikçe okumayı öğrenen hümanist entel serseri fare Fermin'in öyküsü. Pek çok esere gönderme doluymuş, oldukça zevkli bir edebiyat eserine benziyor.



Sonra tam çıkacakken ne göreyim? Diana Wynne Jones'un Şato üçlemesinin son kitabını çıkartmış aslan İthaki yayınları. Serinin ilk kitabı, biliyorsunuz Miyazaki Usta tarafından animesi yapılan Yürüyen Şato, ikincisi de Uçan Şato idi. Bu üçüncü kitabın adı da "Sihirli Ev". Diğerleri gibi renkli ve hoş bir animasyonu andıran kapağı dikkati çekiyor.



İşte böyle dostlar. Giysi alamadım ama kitap almakta hiç sorun yaşamadım. Açıkçası Zara'nın rengarenk koleksiyonunda çok aklım kaldı, şöyle cart turuncu bir bluz ile curt yeşil bir pantül alıp renk bloklamak isterdim ama olmuyor bir türlü, meh!

Son olarak Ezel dizisinin soundtrack albümü "Ezel Orijinal Dizi Müzikleri"ni satın aldım. Fakat çok acıdır ki, Tuncel Kurtiz'in seslendirdiği Etme, İnsan Yaşıyorken Özgürdür ve Durursan Kurtlar Kokunu Alır parçaları CD'den çıkartılmış. Kurtiz'in sesinden sadece "Herkes Öldürür Sevdiğini" kalmış albümde. Yazık olmuş, bu albümdeki en güzel parça, Jenerik hariç tabii, ETME idi bence.




İşte bende havadisler böyle idi, peki siz en son ne aldınız, kıyafet mi? kitap mı? cd mi? kedi maması mı? başka bir şey mi? Ne olsa bahar geldi, yaz geldi. İnsanın canı bu mevsimde alışveriş yapmak ister.

xo xo

15 yorum:

  1. ohh şükür kavuşturana
    çok özledik seni
    güle güle oku canım,
    ben de eve kitap stokladım ama hangi sırayla okuycam seçemiyorum

    ben cumartesi günü bi sürü şey aldım; büyük beyaz bi çerçeve, oda kokusu, 2 hırka, bi düz beyaz tişört, süper bi pijama altı, 3 kg kedi maması =)))

    YanıtlaSil
  2. güle güle kullan şekerim, hırkalar renkli mi? ben griden, siyahtan bıktım, artık hep rengarenk giyinmek istiyorum:))

    YanıtlaSil
  3. sihirli ev çıkmış mı :)
    o zaman yuppi... hemen almalı :P

    curt yeşil pantüller güzel, bence dolabına bir tane kat onlardan :)

    YanıtlaSil
  4. Kızıma d.günü hediyesi bir oyuncak:)
    Fedailerin Kalesi Alamut da çok güzel.
    Ömer Hayyam'ın, Selçuklu veziri nizamülmülk'ün ve teröristbaşı Hasan Sabbah'ın hikayesi. Spoiler verme ateşi ile yandım bir an için ama kendin okumalısın.

    YanıtlaSil
  5. Ahh Asli "peki siz en son ne aldiniz?" diye sormakla buyuk hata ettin cevapliyorum :)

    - cok guzel deri bir sirt cantasi taammm istedigim gibi

    - kisa kollu bir bluz, dugmeli

    ama bunlari ne yazik ki kullanamiyorum annem aldigim her seyi ceyize koyuyor :((( evlenmeden olmaz diyo :)

    bunlarin haricinde

    - 3 farkli boyda tepsi

    - misafire kullanmak icin cicili bicili bardak takimi

    -gunluk kullanmak icim catal bicak

    -misafir havlusu

    ne kadar ic acici degil mi ? :)))))

    YanıtlaSil
  6. Kitapçı Kız : en güzeli, en yeşili nerededir acep? tavsiye?

    Rock Lee : o zaman Semerkant'ı da okumuşsundur, aynı konuları anlatıyor, o da şahane bir kitap. Fakat şimdi çok gaza geldim, Alamut'u alsaydım keşki dün akşam.

    Kitap Delisi Gizem : oyyy genç kız çeyizini düzüyordu, kolay gelsin canım, güle güle kullan ama kullanamıyormuşsun :)) bari sırt çantasını kaçıraydın çeyizden?

    YanıtlaSil
  7. aha haa haa evet kedi maması aldım kedi maması :)))

    YanıtlaSil
  8. küfkedim : ahahah biliyordum işte, ben de aldım, hem de yaşlanma etkilerini geciktirici mama dediler. şimdi annem de kedinin mamasından yemek istiyor ahahaah

    YanıtlaSil
  9. hırkaların biri yeşil biri pembe =))

    YanıtlaSil
  10. En eğlencelisi kitap alışverişi. Ben de en son, koşu için spor ayakkabısı aldım:)

    YanıtlaSil
  11. Euphoric : heyyy süpermiş, ben de istiyorumm:))

    particle : aa ben de spor ayakkabı istiyorum, ama koşmak için değil tabii gündelik giymek için böyle mor, yeşil renkli olsun istiyorum:))

    YanıtlaSil
  12. Ben en son test kitabı aldım ne kadar eğlenceli (!) bir hayatt :S

    YanıtlaSil
  13. Kadir Bey : ohh ben yaşlandım artık, yırttım testten, sınavdan çok şükür:)

    YanıtlaSil
  14. Zara'ya bak canım... Renk renk pantüller var :)

    YanıtlaSil
  15. Zara'da her şey renk renk , çok güzeldi. Haftasonu alıcı gözle bakacağım:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.