29 Ağustos 2011 Pazartesi

Heyyooo, yarın sarhoş olacağım!

Evet hanımlar ve beyler! Diyetisyen bayramın birinci günü izinli olduğumu söyledi. Yani 90 gr tavuk ve 6 kaşık sebze yerine ne istersem yiyebilirim. Ben de yemeye değil içmeye karar verdim. Bütün aile şehir dışında olduğundan yalnız bir bayram geçireceğim yine. Ortalıkta koşuşturup gürültü yapan çocuklar, geyik çeviren kuzenler, aile tarihinden hikayeler anlatan büyükler olmayacak. Ben de yalnız olsam da eğlenmeye; şarap ve de kahve likörü ile kafayı çekmeye karar verdim. Karar verdim mi uygulayan bir yapım olduğundan bugün öğle sıcağına aldırmadan kendimi alışverişe yolladım. Aslında sabahtan çıksaydım iyiydi ama gelin görün ki öğlene kadar uyuyunca ancak 2'de gidebildim markete.

Neyse efendime söyliyeyim, serbest günümde öyle önüme geleni yemek gibi bir niyetim yok. Sadece çikolata, içki ve peynir olacak. Öncelikle en güzel çikolatalarla kendime ziyafet çekeceğim. Hep Marie Antoinette gibi yaldızlı kutulardan çeşit çeşit lezzetli çikolatalar yemeyi hayal etmişimdir, yarın bu hayal gerçek olacak.

Pöf. Neyse dürüst olmam gerekirse bugün dayanamayıp çikolataları yemeye başladım, fotoğraf çekeyim diye kutuyu açtığımda suratıma çarpan kokuya dayanmam imkansızdı! Günahımı telafi etmek için de bugün listedeki meyveleri ve saat 4 kurabiyelerini yemedim, ne yapalım,  zayıf olmak çok zordu.

Yarınki şölende, çikolataları (kalanları) kuru kuru yemeyeceğim tabii, ellerimle pişireceğim mis gibi köpüklü Türk kahvesini ve Hare'nin muhteşem kahve likörünü içeceğim, hem de küçük likör kadehinde değil, annemin eski moda yaldızlı su bardağında ve buzlu içmeyi planlıyorum bu nefaseti:



Bayramlarda likör içmek eskilerde adetmiş, minicik kadehlerde nane likörü ikram edilirmiş misafirlere. Tabii su bardağında içmek düpedüz görgüsüzlük olacak ama bu Hare'nin kahve likörleri evlere şenlik, çok lezzetliler dostlar; kahve ve likör seven herkese tavsiye ediyorum. Bir sürü çeşidi var, Türk kahveli, mochalı, karamel macchiatolu.. Hepsinin de tadı damaklara seza.

Efendim, yeme içme şenliğimin büyük finalini de; pek sevdiğim şarap Doluca Öküzgözü ile yapacağım. Turasan'ı da çok seviyorum ama Doluca'yı bu seferki amacıma daha uygun buldum.


Şarabı da kuru kuru içmeyeceğim tabii, kendi çapımda bir peynir tabağım olacak, Wasa kıtır ekmeklerle bu güzelim ayak kokulu Fransız peynirlerini yiyeceğim.


Evet bir de izleyecek eğlenceli, güzel bir film seçersem bayramı pek eğlenerek geçireceğime inanıyorum. Şimdiden ağzımın suları akmaya başladı, yarın olsun da yemeğe içmeye başlayalım:)

Hepinize ağız tadıyla, sağlık ve afiyetle geçecek hayırlı bayramlar dilerim.

xo xo

12 yorum:

  1. ayy benim de canım çikolata çektiiii!

    YanıtlaSil
  2. allahım! delirdim burda, canı hepsini mi çeker bir insanın gecenin 12'sinde, şarap, peynir, çikolata, likör, hepsini istiyorum hepsini! umarım eğlenceli geçer diyetsiz günün judy'cim :)

    YanıtlaSil
  3. tanrım mükemmel bayram bu olmalı... hepsi süper gözüküyor, şimdiden afiyet olsun (gerçi başlamışın hafiften ya:), iyi eğlenceler^^

    YanıtlaSil
  4. Brie süper seçim :) çikolatalara da bayıldım markası nedir ben de alayım :) afiyet bal olsun canım tadını çıkar :)

    YanıtlaSil
  5. Zayif olmak ne kadar zor gercekten ya... Sen simdi rejime basladigindan beri hic mi cikolata yemedin? :( Benim de rejim yapmam lazim ama tatlisiz bir hayat dusunemiyorum... Iradenden dolayi tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Mia : heyy bugün bayram, istediğimiz kadar çikolata yiyebiliriz:))

    Çavlan : sağol Çavlancım, hepimiz eğlenceli, keyifli bir bayram geçiririz inşallah:) gecenin 12'sinde ben de kendimi zor tuttum çikolatalara gömülmemek için:))

    particle : başladım hafiften gerçekten :)))) hepimiz en tatlı bayramı geçirelim inşallah:)

    Unicorn : canım Lindt çikolata aldım, kokusu da tadı da sahoş edici, sırf bunu yiyerek bile kendimden geçebilirim:))

    vejateryenkedi : kedicim, tabii çikolata yiyorum, dondurma yiyorum, kek hakkım da var; genellikle sütlü tatlılar yiyebiliyorum. diyete başlamadan önce diyetisyen ne yemezsen duramazsın diye sordu, ben de dondurma istemiştim. yani tatlısız kalmadım. bazen haftasonları pazar kahvemle çikolata yiyorum, mesela o zaman meyve yemiyorum, dengelemeye çalışıyorum. sonra diyetten sonuç almaya başladıkça irade daha güçleniyor.

    YanıtlaSil
  7. Bayramın kutlu olsun Aslı. Ye iç yat mantığından hareket ederek iyice dinlen derim. Sana 2 film önericem.Agatha Christie's Marple The Secret of Chimneys (2010) ve Shakespeare Retold 2005 BBC serisinden The Taming of the Shrew. Bit torentten indirebilrisin. Bu arada bekleyemedim ve Jane Eyre'in 2011 versiyonunu seyrettim. Tam bir hayal kırıklığı. Film çok aceleye gelmiş.http://www.twitvid.com/6CTCV bu adresden seyredebilirsin. Umarım bir gün tanışma fırsatı buluruz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. ben bu bayram mideyi bozduğumdan sadece haşlanmış patates yiyebiliyorum :( haliyle hepsinde gözüm kaldı özellikle de likörde. bu arada bayramın kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  9. Bu güzel çikolataları gördükten sonra, bayram gezmelerinde hep 'Ece' markalı çikolata yediğim aklıma geldi. Neyse iyi bayramlar !

    YanıtlaSil
  10. Coldmarch : canım çok teşekkürler, hemen Jane'i izledim tabii. Beğenmedim ama:( Çok donuk mu desem, parça pinçik mi desem, acayip bir uyarlama olmuş. Jane'i oynayan kızıl saçlı kızı pek şeker buldum, Rochester'ı sevemedim. Kitaba pek bağlı kaldıklarını da söyleyemeyiz. Jane'nin geri dönüp Thornfield'ın yıkıntılarını gezdiği sahnede Bayan Fairfax'ın ortaya çıkıp "valla karısı olduğunu bilmiyordum" demesi ise çok tuhaf olmuş. Kadının ne işi vardı canım yıkıntıların içinde? Finaldeki Rochester'ın yaban haline de çok güldüm, öf olmamış valla bu film. Neyse birkaç yıla yeni bir uyarlama yapılır bakalım :)

    YanıtlaSil
  11. Angelic : benim de sonum o oldu canım, şarapla likörü karıştırınca ikisi de heba oldu :)))

    Kadirbey : iyi bayramlar:) ben yememişim Ece çikolatası, anımsayamadım onu bak:)

    YanıtlaSil
  12. judyyy http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=162790

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.