26 Aralık 2011 Pazartesi

Kate'in ilk Noeli ve Aşure

Cambridge Düşesi Catherine, bu haftasonu ilk kez kraliyet ailesi ile Noel'i kutladı. Ailecek kraliçenin özel mülkü Sandringham'da artık ne yaptılar ne ettiler bilmiyoruz. Okuduğuma göre günde 5 kere kıyafet değiştirmeleri gerekiyormuş, işte sabah kahvaltısı, kuşluk bilmem nesi, öğle yemeği, kokteyli, akşam resmi yemeği derken özel tasarım kıyafetleri giyinip giyinip soyunuyorlarmış. Bir de bunlar çok zengin ya, birbirlerine hiç pahalı hediye almazlarmış, ucuz ve de gülünç hediyeler almak makbülmüş Windsor'larda, bir gün gidersek aklımızda bulunsun. Yazık kız, geçmişte Prenses Diana bunlara kaşmir kazaklar filan aldı diye yerlerin dibine geçmiş, o esnada at suratlı Anne, abisi limon suratlı Charles'a yumuşak klozet kapağı vermekte imiş basuruna iyi gelsin diye.. Turuncu kafa Prens Harry bir seferinde kraliçe 2. Elizabeth'e laylondan duş bonesi almış, üzerinde de "ain't life a bitch" yazıyormuş bonenin ahahaha:))

İşte bunlar Pazar sabahı ailecek malikhanenin yakınlarındaki bir kiliseye gidip Noel duasına katılmışlar. Binlerce insan da Kate'i, William'ı ve de Harry'i görmek için kilisenin etrafına doluşmuş. Geçen senelerde 1000 kişi kadar kalabalık toplanırken, bu sene sabahın köründe 4000 kişi bekliyormuş bizimkileri görmek için. Ne de olsa süperstar oldu Kate artık. Ama ben olsam sabahın köründe tatlı uykumdan kalkıp gitmezdim valla açık konuşayım. Hiç birşey pazar sabahı uykusu kadar tatlı olabilemez.

Kate yeni bir palto giymiş, tasarımcı bağımsız bir İngiliz, yani öyle büyük bir moda evi değil. Şapkasının modelini geçen aylarda Anma Gününde giydiği siyah şapkaya çok benzettim:




Benzettiğim şapka da bu idi :


Paltonun altında kısa siyah elbise ve füme sandığım opak çoraplar var. Yaşasın opak çorap  kardeşliği:)




Hazır yazmışken geçen geceki resimleri de koyayım. William ve Kate geçen gece Londra'da evsiz gençlere destek veren bir kurumu ziyaret ettiler, gençlerle kurabiye pişirip sohbet ettiler. O gece Kate Ralph Lauren'dan triko bir elbise giymişti. Ben de ertesi gün işe giderken Mango'dan aldığım kırmızı triko elbiseyi giydim hemen, Ay delirdim herhalde:))) Kate'in elbisesi 400 pound benimki 40 tele idi ahahah:)))






O değil de, bişey oldu, bir türlü anlatamadım, halbuki bloga mutlaka yazmak istiyordum. İşte : Evvelki hafta kızçeler toplantısı olmuştu, Bakırköy Capacity'deki Midpoint'te buluştuk, büyük ahşap masanın etrafına dizildik, güzel güzel yemek yedik, deli deli güldük, tuvalete gitmek için önümüzden gelen geçenin kıçına başına laf söyledik, kaynanalık yaptık:))) Sonra inanılmaz ama masaya bir kutu aşure koyduk... Arzu bize aşure yapmış, aşureyi de bildiğin plastik yoğurt kabına doldurmuş, Midpoint'e getirmiş ahahaah:))) Valla açtık kutuyu, plastik kaşık da getirmiş, çalakaşık gömüldük kutuya, hapır hıpur aşure yedik ama o kadar lezzetli yapmış ki anlatamam size. Hatta laf etmesin, kızmasın diye rüşvet olarak garson kardeşe de aşure verdik, adam masaya geri gelip Arzu'yla tokalaştı, arkadaşımızı müthiş leziz, şekeri tam kıvamında aşuresinden ötürü tebrik etti, düşünün artık. 2011'in en hoş anılarından biri olarak bende kalacak bu minik hikayeyi de bloga kaydetmek istedim. Aha işte kutu da bu :




 Yılın son yazısında görüşmek üzere, güzel bir hafta geçirmenizi dilerim benim sevgili seyircilerim:)

xo xo

9 yorum:

  1. beğeniyorum ben bu kadını yahu.
    aşure çok güzel gözüküyor. aşureye doyamadım ben bu sene :)

    YanıtlaSil
  2. Hahahaha Kate ile asurenin ne alakasi var acaba diye okumaya basladim yaziyi :)))
    yokmus megerse :P

    YanıtlaSil
  3. Kate'in şapkasını pek beğendiiim:))

    Ha Ralph Lauren ha Mango Judy yaa. Seninki kırmızı kırmızı daha bir havalı olmuştur hem:D

    Sizden sonra Midpoint'in menüsüne Arzu'nun Aşuresi diye eklerlerse tatlıyı görürsüüün;)

    YanıtlaSil
  4. O değil de, gencecik kadının boynundaki çizgilere çok şaşıyorum ben.

    YanıtlaSil
  5. Kitap Delisi Gizem: annem evde yoktu, bir tanecik komşu da yapıp getirmemişti, aşure diye inliyordum. İlaç gibi geldi Arzu'nun aşuresi valla:)))

    YanıtlaSil
  6. A-H : yok yok, alakaları yok, yazı boşa gitmesin istedim:)) Kate'e aşure yollasak yer mi acaba?

    YanıtlaSil
  7. Joy : evet evet çok havalı benim elbisem, şimdiden adı Kate elbisesi oldu, her giydiğimde "Kate elbisesiiiiiiii" diye ciyaklıyoruz arkadaşlarla:)))

    YanıtlaSil
  8. Bir Kadın: acaba çok zayıf olduğu için mi öyle? hani fotoğraflarda insan biraz daha kalıplı çıkar ya, Kate fotolarda bile ipincecik, 40 kilo mu çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Judy,

    Kilosuyla ilgi olduğunu sanmıyorum. Genetik sanırım bu, bazı kadınların çok genç yaşta boynu bu hale geliveriyor. Ha çöp gibi olduğu için daha çok gözüme batıyor olabilir. Azıcık kilo alsın ama, rica ediyorum. Angelina Jolie gibi olmuş. İkisi de iskeletor.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.