8 Aralık 2011 Perşembe

Neler Neler, Maydonozlu Köfteler

Basiretim mi bağlandı, nazar mı değdi, biri ellerim tutulsun da tek kelime yazmayayım diye beddua mı etti, pis günahları boyunlarına, artık ne olduysa kaç gündür yazamıyorum dostlar. Halbuki geçen Cuma akşamı olanları anlatmayı çok istiyordum, yuh aradan 1 hafta geçti, ancak yazıyorum.

Geçen Cuma akşamı Pelinsu'nun doğumgünü vardı. Aslında kuzu 16 Eylül doğumlu, Sibelcim aileyi ta bu zaman toparlayabildiği için yeni yaptık kutlamayı. Ben de önce ırın kırın etmiştim ama tabii Cuma akşamı işten çıkınca, "insan ailesi için nelere katlanıyor yaleppim" diye söylene söylene metröbüste resmen sosisli sandövicin turşusu pozisyonunda karşıya geçtim, Kadıköy'den de tükkanlara baka baka Bahariye'ye yürüyüp abimlere geldim.

Oooh Sibel bi masa kurmuş evlere şenlik; köfteler, börekler, yaprak sarmalar, efendime söyleyeyim kocaman peynir tabağı...Masanın üstünde yer kalmamış yani... Bir de elleriyle pasta yapmış süslü püslü... Bardakları da dizmiş, onun babasıyla benim babam yani dünüşler karşılıklı rakı içecekler;  herşey hazır. Bu esnada Pelinsu ve Pelinsu'nun küçük kuzenleri; tombilik çok güzel bir kız bebek ile, henüz yürüyemediği halde azmaktan geri kalmaya toştoş oğlan... Bu ufaklıklar da ortalarda yuvarlanıp "aaaaaaaa uuuuuuuuuu eeueeeee" gibilerden bolca sesler çıkartıyorlar... Birisi açmış Amına Fena Koydum, aman işte Adını Feriha Koydum dizisini, vıyvıyvıy Feriha zırlıyor... Herkes aynı anda konuşmakta...  Ben yardım dilenen gözlerle etrafıma bakıyorum, biri bir yudum bira mira etil alkol filan verse de acılarım sona erse diye...  Abimin de müşterisi arayacağı tuttu, arka odaya gitti... Tam o karambolun içinde Sibel gelip çay mı kola mı rakı mı diye sordu ortaya.. Ben rakı dediğini duymadım amma babam duymuş, sonradan o söyledi:))) Sonra Sibel'in gelinlerden biri getirdi çayı dayadı tak tak hepimize.. babaların rakısı ayvalara geldi böylece ahaaha:))) Sonra da olay çıktı tabii, abim Sibo'ya "niye çay verdinnn" didi, ne yapsın kız o karmaşada, herşeyi mükemmel hazırlamış, babalar da "biz çay izmeyiz rakı isterik" deselermiş, yabancı evdeler mi sanki???

Böylece herkes önüne bakarak çaylarını; ben de mucize kabilinden bulduğum Tuborg %100 maltı içip, "üzülme Sibo, napalım fiyasko oldu fiyasko" diye zevzeklik ederken, aaaaa Sibel birden hüngür sümük ağlamaya başladı! Babalara bak, rakı içmediler kızı ağlattılar ya!  Amannn ödüm bokuma karıştı, canım Sibelim benim zevzekliğimden ağlıyor diye o kadar üzüldüm ki, ağzıma geleni söyledim, "minik" dedim, "her bir köfte aynı büyüklükte yuvarlanmış" dedim, "her bir paçanga böreği eşkenar üçgen kesilmiş" dedim, zavallıcık hem ağladı hem köftesini yedi Sibel kuzu.



Yetmez tabii bu kadar olay, Pelinsu da gitti, dayısının getirdiği hediyeyi açtı. Kocaman Gamze bebek, dünyanın en çirkin oyuncağı yaleppim:)))  Böyle bir et kafa, konuşuyor, siz ne deseniz cevap veriyor, o pis ağzı burnu yamuluyor bir de konuşuyor, Allah cezasını versin. "Bu gece kalkar, hepimizi doğrar" dedim, dinlemediler. "Merhaba" dedi Gamze bebek. "Çok çirkinsin" dedim, "anlamadım" dedi. "Sen keko musun?" diye sordum, "hayır ya sen?" demesin mi, kahrettin beni Gamze bebek:))))

Pelinsu bebeğine sarılıp odasına gitti, cırcırcır başladılar konuşmaya, Allah muhafaza, pek yaklaşmayın oralara, bitmez o çene artık:))) Ben de oyuncak yazarkasa almış idim, neyse onunla da oynuyormuş, çang çong öttürüyormuş her akşam:))

Bu gecenin üstüne Sibel de abim de hasta oldular, yorgan döşek yatıyorlar. Pelinsu da Gamze bebekle muhabbette:)) Bana da gel bizde kal filan diyorlar aman aman haahahah Ya ben ya Gamze bebek ulan! :))))

İşte bir aile fiyaskosunun öyküsü de böyleydi benim canımda çok sevdiğim izleyenlerim. Günlerdir başkaca kayda değer birşey olmadı. Amaaa bu haftasonu için Lady Charlotte ile süper planlarımız var, Cuma akşamı gidip Pazar günü geleceğiz, kısmetse Pazartesi yazarım maceramızı :))

bize iyi yolculuklar dileyin:)

xo xo


23 yorum:

  1. aynen judycim ben de kaç gündür yeni yazı yazıcam sorsan :)
    ama arka fonda ferihanın olması fena olmuuş! :)

    YanıtlaSil
  2. gece gece köfte istedm..
    börek ve rakı da istedim..
    gamze bebeği bile yiyebilirim =)
    gerçekten çok çirkin, eski bi dizide arap bacı vardı ya
    onun bebeği gibi

    YanıtlaSil
  3. amına fena koydum ahaha :d nereye gidiciniz judycim? iyi yolculuklar!

    YanıtlaSil
  4. Gamze bebek feci kart suratli. Gamze teyze olsa adi daha iyimis :) O cirkinligine ragmen alici da bulmus...

    YanıtlaSil
  5. işte bu yüzden gelin olmuyorum ben.

    nereye hakikaten, iyi yolculuklar

    YanıtlaSil
  6. hahaha sabah sabah fena güldüm delisin kızım sen:)

    YanıtlaSil
  7. Bira gerçekten kurtarıcı olmuş:))
    Bebek çok korkunç yaa gözlerinin altı çökmüş morarmış bir de bıyy..
    Demek yeni maceralar var..Merak merak:D

    YanıtlaSil
  8. Mia: arayı fazla açmamak lazım minik kuşum, sonra rehavet basıyor insana:) yaz sen yaz yaz miagül:)

    YanıtlaSil
  9. Euphoric: çirkin korkunç bi bebek hem de:) bi de ukala ukala konuşuyo:) o yamuk kafasını kopartasım var:)

    YanıtlaSil
  10. Çavlan: Konya'ya yolculuk canım, Mevlana şenliklesine:)

    YanıtlaSil
  11. vejateryenkedi: her kör satıcının bir kör alıcısı olması doğruymuş demek:))

    YanıtlaSil
  12. Handan: ihale gelinlere kalıyor hep ahah:) Konya'ya yolculuk:)

    YanıtlaSil
  13. zoikuş: barıştın mı Kuddusi ile?:))

    YanıtlaSil
  14. Joy: tuborg %100 malt nefis bira tavsiye ederim:) inşallah yazacak güzel şeyler olacak:)

    YanıtlaSil
  15. Okurken kahkahalar attım Allah'ta seni güldürsün. :D Herkes de feriha hastası ! Bizim sınıftaki kızlar hastalık derecesinde seviyorlar bu diziyi.Ben de gıcık oluyorum. Dönüp dolaşıp zengin erkek fakir kıza geri geliyoruz.Bu arada Gamze bebek gerçekten çok çirkin Barbie bebekleri görüp tribe giren kızlar için yapmışlar herhalde bu bebeği. :)

    YanıtlaSil
  16. judy, benim blogda 36 saat konya diye bir yazı var eskilerden, geçen baktım google aramasıyla çıkmış, belki de sendin bakan, sen değilsen bir bak o yazıya, yazıyı bulamazsan;

    merkezde bir altıncılar çarşısı var, alt katında gümüşçü var, oyyy anam oyyy dedirtecek gümüş takılar var, ben şahmeran almıştım bir de yüzük süperler...

    tandır kebabı yemek için öğlen gidin akşama kalmıyor anacım kalsa da kuruyor etler, etli ekmek-kıyma falan ne varsa yiyin, fiyatlar gayet makul, şehir ferah, tatlılar güzel, hadi bakalım.

    YanıtlaSil
  17. Sadece çöp üzerine kurulu salak bir dizi hakikaten. Çöp var mıydı?...Çöpünüz var mı?...Bi de bi tane dişleri bozuk, ymucik ağızlı ergen bi kız var töbe töbee neler diyorum..Hah bir de gençlik dizisine yamadıkları 40 yaşında bi kadın var, kocası mı ne öldü bunun. Ne işi var o dizide anlamadım hala.

    YanıtlaSil
  18. o aksam ikimiz de toplantilardan gözümüzü alamadık, 8 den once çıkamadık işlerden.. ayıp oldu bir arayıp da özür bile dileyemedim, anla o derece, zaten adam da uçtu gitti singapur malezya vs ye...

    kısmet işte :)))))

    YanıtlaSil
  19. Bebek de hakkaten şoppar gibiymiş be

    YanıtlaSil
  20. KadirBey: hiç o açıdan düşünmemiştim:))) çirkinler barbie gibi değilim diye üzülmeyin, Gamze bebeğe benzemiyorum diye sevinin:)))

    YanıtlaSil
  21. Handannn yaktın bizi:) gümüşçüye bir tur parası
    gömdük:)) bu kadar mı güzel olur? İyi ki söylemişsin canım harika takılar aldık.
    Yemekler de enfesti, herşey söylediğin gibiydi gerçekten.

    YanıtlaSil
  22. rock lee: anacım sen de çaktırmadan izliyorsun sankim adını feriha koduğumun dizisini ahahah:)

    YanıtlaSil
  23. la capitana: kısmet canım:) her işte bir hayır vardır :)) fifucan yollarda demek yine, Allah kavuştursun.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.