18 Şubat 2012 Cumartesi

Her Telden : Oyun, Sevgililer Günü, Kate, Angie

Geçen haftasonu Star Wars 1. Bölüm'e gitmiştim ya, filmden çıkınca koşa koşa oyuncakçıya gidip yeni SW dalgasına teslim oldum dostlar. Tam tüketim çağı çocuğuyum işte: daya filmi, daya oyunu, oyuncağı; elalemi zengin etsin :)) Darth Vader aldım bir tane, kütüphaneme yerleştirmek için. Konya'dan getirdiğim bembeyaz Mevlevi dervişinin yanında kapkara Sith Lordu tuhaf görünceğinden Vader'ı başka bir bölmeye yerleştirdim tabii, ama önce kediyi epey bir kızdırdım ahahaah, sinir oldu heyvan Vader'a! Sürekli pençe attı, ısırdı, aman vermedi kara Lorda:))


Haftasonunun kalanında Lego Star Wars PC oyun serisinin üçüncüsünü, Clone Wars oyununu oynadım. Oyunu Steam'den aldım. Steam'i Çavlan ve güzelim Limbo yazısıyla keşfetmiş idim sağolsun:) Yeni oyunları satın alıp indirebileceğiniz, demoları oynayıp forumda diğer oyuncularla fikir alışverişi yapabileceğiniz bir oyun platformu Steam. D&R'da 99 liraya satılan Lego Star Wars III The Clone Wars, Steam'de 20 USD (46 lira çıktı ekstrede) . Paypal ile güvenli bir şekilde satın alıp, bilgisayarınıza indiriyor ve oyun keyfine başlıyorsunuz. Misal, Lego Harry Potter Years 5-7 henüz buralarda görülmedi ama ben an itibariyle Steam'den indiriyorum:)) Böyle şahane bir oluşum işte Steam.

Victory? Victory, you say? Master Obi-Wan, not victory. The shroud of the Dark Side has fallen. Begun, the Clone War has! 
 
Oyun ise gayet zevkli, Star Wars aleminin benim pek bilmediğim bir bölümünde maceralar geçtiği için benim için daha da heyecanlı oluyor tabii. Zaten şu Lego oyunlarını ayrı bir yazıda ele almak istiyorum. Hemen hepsini oynadım.  Çok seviyorum bu basit, renkli, eğlenceli oyunları:))

Geçen haftanın aman aman herkesi heyecanlandıran meselesi Sevgililer Günü idi tabii. Biz de birbirini seven arkadaşlar olarak biraraya geldik, ne kadar şahane değil mi? Minik Sinem bizimle buluşamadı yalnız, çünkü memleketten babası gelmiş idi. 


Valentine'i kutlamak için (o ne lan?:)) kızçelerle beraber fajita yedik, kırmızı şarap kadehlerimizi tokuşturduk, bol bol sohbet ettik... Gecenin en eğlenceli muhabbeti ise benim çocukluk tekerlemelerim oldu. Size de olur mu, dünkü şeyleri anımsamazsın da ufacık bir veletken ezberlediğin küfürlü şeyler hep aklında kalır. Mesela bir tanesi şu:

Toros dağlarının etekleri, götüne girsin bal petekleri
Bal peteklerinde ballar, götüne girsin ayağımdaki postallar
Ayağımdaki postalların bağları götüne girsin Toros dağları...

Sanki böyle sonsuz bir döngüyle uzayıp giden bir şiirdi işte, 20 seneden fazla olmuş ki hala aklımda. Bir diğeri de sayılarla ilgili olan tekerleme idi, mesela bunu Deniz de anımsamıştı, o da söylermiş küçükken bunu:

Bir! Pirenin götüne gir!
İki! Tilkinin siki!
Üç! ???
Dört! Dön de götünü ört!
Beş! Beşikten düş!
Altı! Babanın bıyığı yolda kaldı!
Yedi! Yengem seni yedi!
Sekiz! Serçe boku ağzına sakız!
Dokuz! Götüne kıllı topuz! (ahahah bu iyiymiş)
On! Osman'ın götüne kon! (bir klasik)

Böylece çok eğlenceli bir sevgililer günü yaşamıştık sevgililerimle dostlar:)

Sevgililer Günü'nde boş durmayan bir başkası da Cambridge Düşesi Catherine idi. Prens kocası William, askeri görevi için Falkland adalarına gidince, Catherine de hamisi olduğu hayır kurumlarını ziyaret etmeye başlamıştı. Sevgililer gününde, Catherine, Liverpool'da bir çocuk hastanesini ziyaret etti. Sade kahverengi palto ve düz siyah etek-kazak giyerek dikkatleri kıyafetinden uzaklaştırıp hayırseverliğe çekmeye çalışmıştı sanırsam. O kadar sadeydi ki, Kate Alert yapmadım. Ama çocuk hastalarla çektikleri fotoğraflar beni etkiledi. Çok sıcak ve gerçekten ilgileniyormuş gibi görünüyordu. Aferim Kate!




Bu haftanın son güzelliği ise Angelina Jolie'den geldi. Angie bu aralar Brad ile beraber yönetmenliğini yaptığı Blood & Honey filminin tanıtımı için Avrupa'yı turluyor. Paris'teki halini o kadar çok beğendim ki anlatamam, şuracıkta bir fötösü olsun istedim:





 Kıyafet Ralph and Russo tasarımı imiş.



Brad ve Angie hiç ayrılmasınlar istiyorum. Güzellikleri, yetenekleri, dünya çapında hayır işleri ve boy boy, renk renk, her cinsten yavrularıyla gerçek bir kraliyet ailesi onlar bence.

Cuma günü de bekledik, afet inecek, tufan kopacak acaba nasıl birşey görelim dedik ama çok şükür, soğuk ve biraz kardan başka bir facia yaşanmadı.

İşte bir hafta böyle geçti, mutlu ve eğlenceli haftasonumuz başladı dostlar:)

yaşasın Cumartesi!

xo xo

6 yorum:

  1. bugün sabah ben de bir şeyler okurken joli&brad çiftiyle ilgili aynı şeyleri düşündüm gerçekten mükemmel bir çift, hiç ayrılmasınlar <3<3<3

    YanıtlaSil
  2. olamaz! kedi, lord vader'ı yenemez.

    I felt a great disturbance in the Force.

    YanıtlaSil
  3. rosa : bir düzine daha çocuk evlat edinsinler/yapsınlar ve ölene kadar beraber olup efsane haline gelsinler:)

    YanıtlaSil
  4. Gabriel Gray : I find your lack of faith in Kedi disturbing :))

    YanıtlaSil
  5. aslıcan dün war horse'a gittim. mutlu sonla bitiyor ama aradaki herşey çok acıklı, bir hayvansever olarak gözyaşlarını tutamadım bazı yerlerde, o nedenle mutlaka izle diyemiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Mehmet : izledim ben izledim, evde izledim ama maalesef. o görüntüler sinemalıktı tam, bayıldım. annemle babam da izlediler, hepimiz dağıldık Memocum, özellikle o sondaki siperlerin arasında ölüme koşma sahnesinde... ooooyyyy dağıldık vallaha ailecek hüüüüüüüüüüüüü

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.