9 Şubat 2012 Perşembe

Kate Alert : İlk tek başına resmi görevinde Kate galeri gezdi

Düşes Kate de bizim gibi kültür mantarı olsa gerek sevgili dostlar. Çünkü, yıl başında nihayet kraliyet ailesi üyesi olarak hamilik etmeyi kabul ettiği 4 tane kurumdan biri National Portrait Gallery idi. Bu yanlış hatırlamıyorsam Trafalgar meydanındaki The National Gallery'nin yanından dolaşıp girdiğin müze, gezmiştim de Londra'da iken, oradan anımsıyorum. Bütün kralların, hükümdarların vs portreleri vardı müzede. Hatta ben gezerken Prenses Diana'nın fotoğrafları için bir sergi düzenlenmiş idi, ne güzeldi.

Efendim, National Portrait Gallery, Lucien Freud'un portrelerini sergiliyormuş bu ay. Genç Düşes de, ilk görevi olarak galeriyi desteklemek amacıyla bu sergiyi gezdi az önce. (gerçekten olay az önce gerçekleşti, ben de İngiliz bulvar basınından takip ettim gelişmeleri:)))



Catherine, bu akşam gri tüvit bir ceket-elbise giydi. Saçları yine lüle lüle omuzlarından dökülüyordu ki bu beni pek sıktı artık. Siyah, füze gibi topuklu ayakkabıları ve ışıltısıyla gözümü çıkartabilecek kapasiteye sahip evlere şenlik elmas bilekliği ile çok sade ve mazbut görünüyordu Kate:


Kıyafet benim zevkime göre fazla hanımanne kaçmıştı. Allahtan etek boyu dizüstü idi bari. En azından kalın  kumaşı ile Barbaros Şansal'ın "yazın ipekli, kışın yünlü giyilecek" kuralına uymuştu, otur, aferim.



Saçları bu sefer beğenmedim, ön tarafta bir dana yalamışlık peydah olmuş, o eski Türk filmlerindeki dümdüz saçlı kızlara benzemiş. Ön tarafı fazla yapıştırmışlar kafasına, koca kafa gibi görünmüş güzelim Catherine.


Bir de bazı fotoğraflarda boyunsuz çıkmış, hem elbisenin o kocaman devrik yakasından dolayı hem de suratını çepçevre kapatan saçlar yüzünden. Halbuki biz biliyoruz kuğu boyunlu kendisi.


Kemeri çok beğendim, paltonun kendi kemeri mi bilemedim. Kate uydurmuşsa çok güzel uydurmuş.


Şöyle baştan aşağı baktığımda ağırbaşlı ve sade görünüyor.


Keşke o yaka daha farklı olsa idi, boynu daha güzel görünürdü. Bir de bu kıyafetten dolayı mı, yoksa biz karda kışta çamurda sürünürken Karayipler'de ailecek yaptığı tropikal tatil yüzünden mi bilemeyeceğim ama pek sağlıklı göründü Katecik gözüme, öyle acı verecek kadar zayıf çıkmamış bu fotolarda çok şükür.

Beğendiniz mi Kate'i?

xo xo

16 yorum:

  1. ben bu elbiseyi (ya da palto mudur, her neyse işte) çok beğendim. kate işte her zamanki gibi, gayet hoş ne bileyim :)

    YanıtlaSil
  2. Bence çorap seçimi yanlış. Siyah bir çorap giymeliydi. Şansal açısından da bakarsak bu kadar kalın kumaşlı bir kıyafetin altına süper ince ten renkli çorap kıro duruyor. Saçlarını da alçak bir topuzla toplamalıydı ki sadece boynu değil aynı zamanda kıyafetin yakası da ortaya çıkmalıydı. Biraz daha çalışması lazım.5 üzerinden 2!

    YanıtlaSil
  3. kıyafeti beğendim ama saç konusunda haklısın ve sanki kilo almış gibi bebiş mi geliyor nedir? Çünkü hamile olduğun ancak bilmediğin dönemde öküz gibi bir şişkinlik oluyor bu şişkinlikten 1 hafta sonrada öğreniyorsun hamile olduğunu ben de öyle olmuş ve recime başlamış fekat hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bırakmış bir döner ekmek uğruna birileri öldürebilir bir iştah sahibi olmuştum. Çok şükür kimseyi öldürmeden doğum yapabilmiştim.

    YanıtlaSil
  4. buu palto mu elbise mi acaba, hayır içine ne giymiş acaba onun derdine düştüm =)
    çok güzel bu, baktıkça daha güzel geliyor. Tam prenss işte. ayyyynı ben =)))
    yaşlı kraliçeden sonra iyi geldi içimiz açıldı

    YanıtlaSil
  5. bi daha baktım elbiseymiş =)) içine bişi giyemez zaten
    =)))

    YanıtlaSil
  6. Kate'e baktıkça Kraliçenin 50 yıl önceki hali diye düşünüyorum. Çok fazla ağırbaşlı, şık ve risksiz seçimler yapıyor, hiç heyecan yok. Bir tek şapkaları güzel. Bizim sosyetenin hanımları da böyle giyiniyor, bir düşes üzerinde daha farklı şeyler arıyor gözüm. Saç hep aynı, gülümseme hep aynı, tarz aynı, inşallah biraz daha cesur seçimler yapar da kiss me Kate diyebiliriz o zaman.

    YanıtlaSil
  7. Çavlan : elbiseymiş meğersem, bugün ortaya çıktı:))

    YanıtlaSil
  8. coldmarch : yaa kraliyet kuralı mıymış neymiş, kadınlar çorapsız çıkmazmış. o parlak ten rengi çorap beni de bozdu. saçlar konusunda katılıyorum aynen, artık boğmaya başladı beni o lüleler of.

    YanıtlaSil
  9. thalassapolis : aslı&deniz kaynanalar olarak bebek haberi bekliyoruz ahahaah. ama bu sene kraliçe'nin 60. yıldönümü diye bebek yapmayı ertelemişler. ben ingiliz bulvar basınının yalancısıyım:)))

    YanıtlaSil
  10. Euphoric: ayy için geçmesin diye kraliçenin gençlik fotoşlarını koyduydum ama olmadı diyorsun yani:))) yaa kate de kraliçe olana kadar yaşlanacak mı bu elizabeth hepimizi gömer mi nedir ?
    dün coat-dress didiler amma bugün elbise olduğu açıklandı. tüvit ceketi elbise niyetine giymiş gelmiş ahahah

    YanıtlaSil
  11. enne: evveett işte ben de öyle düşünüyorum. çok şık zarif ama tahmin edilebilir ve sıfır risk kıyafetler giyiyor. Diana'yı düşünüyorum , Tayland'a resmi ziyarette giydiği fuşya - mor elbise, veya zümrüt gerdanlığı alnına takması... bu özgünlüğü kate'de görmek istiyorum açıkçası.

    http://ris.fashion.telegraph.co.uk/RichImageService.svc/imagecontent/1/TMG8970083/m/diana_dresses1_2090659a.jpg

    http://blog.ice.com/wp-content/princess-diana-choker-headband1.jpg

    YanıtlaSil
  12. valla öyle bi anlatmışsın ki judyim ben de beğenmedim :)

    YanıtlaSil
  13. Ya 60. yılında bebek hediye ederlerdi daha şık olurdu hem 2013 de bebek doğurmayı istemezdim ne biliyim pek bir uğursuz gözüktü gözüme ;) Lady Di kaynanalık görevini bize bıraktı zaar :)

    YanıtlaSil
  14. Miacım : napalım, bazen olmaz :) o yakası olmasa daha çok beğenirdim aslında:)

    YanıtlaSil
  15. thalassapolis : çok tohuma kaçmadan doğurmaları lazım valla, bir veliaht bir de yedek :)))))

    YanıtlaSil
  16. Değerli site yöneticisi sitenizi çok beğeniyorum makallelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Çavdar üniforma firması olarak başarılarınızın devamını

    beklerim

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.