1 Mart 2012 Perşembe

Kate Alert: Üç Kraliçeşörler

Bugün Londra'da çok enteresan bir kraliyet aktivitesi gerçekleşti sevgili seyircilerim. Bu yıl boyu tahta çıkışının 60. elmas yıldönümü kutlayan Kraliçe 2. Elizabeth; gelini ve gelinciği ile beraber şık bir mağazada  çay içmeye gitti!

Bu inanılmaz olay, Londra'nın en sevdiğimiz Piccadily meydanındaki Fortnum and Mason isimli şahane bir mağazada gerçekleşti. Burası böyle en güzel şekerlemeleri, çikolataları, bonbonları; efendime söyleyeyim çayları satan asortik bir mağaza imiş. Bakınız:




Kaderin cilvesine bakın ki, mağaza çalışanlarına sıkı sıkı tembihlemişler, kraliçeye ve düşeslere zinhar çikolata   ikram edilmeyecekmiş. Meğer ki çikolata eriyip üstlerine başlarına bulaşır, ayıp olur, fotoğraflarda gülünç çıkarlar diye çikolata ikramı yasakmış. Gudubet Camilla ağzı kürek gibi açık, salya akıtarak bakmış çikolatalara. Ancak uzaktan bakabilmiş tabii oh olsun:



İngiliz kraliyet ailesinin en mühim üç kadını, mağazaya epey bir nümayişle girmişler. Londra Kaymakamı Boris de hanımları mağaza girişinde karşılayan ekipteymiş. Bir de oynak havalar çalan cazband varmış, oh!

Bu mağaza 1707 yılında kurulmuş ve Napolyon savaşlarından beri, İngiltere ordusuna yardımlarda bulunmakta, birliklere içi ev yapımı nefasetlerle dolu kutular göndermekte imiş.



Şu fotoğrafa bakıyorum da, Elizabeth'den sonra Camilla'nın kraliçe olma fikri tüylerimi ters döndürüyor sevgili asalet meraklısı dostlarım. 85 yaşındaki Elizabeth, kaknem Camilla'dan çok daha güzel, sevimli ve şık. Neyse Camilla'dan sonra güzeller güzeli düşesimiz Catherine kraliçe olacak. Artık o günlerin hayaliyle royal dedikodularımıza devam ediyoruz.



Cambridge Düşesi Catherine, bu özel günde, vintage görünümlü; böyle kenarlardan iplikleri sarkan, arkası baştan aşağı pensli,  sade mavi bir palto giymiş. Ben en çok göğsüne taktığı sapsarı nergisleri beğendim. Keşke saçlarını toplasaydı, benim içime fenalık geldi, mütemadiyen  yüzüne düşen tutamları eliyle arkaya atmasından sıkıldım.



Kraliçe ile düşes gelinağalar, mağazanın çeşitli departmanlarını gezmişler. Jübile yılı için hazırlanan hediyelikleri incelemişler, çikolata haricinde çeşitli bonbon, jelibon ve 100 gramı 6 pound'a satılan kristalize edilmiş gül yapraklarının tadına bakmışlar. Ben en çok Kate'in o şeker hamurundan yapılma ve de kraliçelerin ağzına layık görülen taca bakışını sevdim:



Bak ya, kızın gözleri parlamış şekerden tacı görünce, bir anda gözünü kraliçelik hırsı bürümüş Anne Boleyn'e dönüşmüş:)) Kızım dur, daha 30 sene var senin kemikli poponu İngiltere tahtına koymana (işimiz gücümüz yok ya, oturup hesapladık herhalde)


Mağaza gezintisinden sonra dükkanda çalışanlarla ufak bir çay partisine katılan Kraliçe ve düşesler; çay isip ısınıp, kurabiye ile karınları da doyunca artık tamam deyip evlerinin (yani Buckingham Sarayı oluyor) yolunu tutmuşlar.

Kate, önümüzdeki hafta Kraliçe ve Prens Philip ile bir etkinliğe daha katılacak. Keltoroş kocisi William, Falkland adalarında görevde iken güzelce çalıştırdılar kızı, aferim.

yeni haberlerde görüşmek dileğiyle:)

xo xo

10 yorum:

  1. Ben duydum kocası yokken sarayın halılarını da yıkatmışlar zavallı gelin kıza.Camilla da başında kontrol etmiş iyi yıkıyor mu diye, bi ara Arap sabunu yerine deterjan kullandı diye sümsüklemiş ama bereket büyükanne kraliçe yetişip almış elinden, sonra üzüldü diye şeker yedirmeye getirmiş bu dükkana. Ziyaretin sebebi bu anlayacağın:))

    YanıtlaSil
  2. Yine giymiş o ucuz kıro naylon çorapları, saçlar yine açık,yine olmamış. Bu arada bu kız yay burcu. Yay kadınlarının bir özelliği de rüküş olmalarıdır.Çevremde epey var, ordan biliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Camilla ile Istanbul'a resmi bir ziyarete geldiklerinde i$im geregi kisaca tanismistim. Bizim alisik olmadigimiz bir tarzda alcak gonullu, guleryuzlu ve sakin bir kadin. Hatta Prens Charles da oyle... Elbette edindikleri/verilen terbiye de o yondedir; ama bizim devlet buyuklerinden bu alcak gonullulugun zerresini gormedim, hatta devlet buyuklerini birak Yalova Kaymakami seviyesindeki devlet memurlari bile onune kirmizi hali serilsin bekler - bu acidan Camilla'yi ve efradini takdir etmis oldugumu soyleyeyim...

    YanıtlaSil
  4. tüüüüğğ ! Güya 60. elmas yıldönümü kutluyorlar. Mağazaya girmişler -500 kalorili şekerlerden iki tane yiyip gitmişler.Dizilerde dalga geçtikleri kadar var yani bu ingilizler hiç eğlenmeyi bilmiyorlar ya :P Kate'e de yazık bu bunaklarla gezmek yeterince sıkıcıyken çikolatalarla da avutamamış kendini

    YanıtlaSil
  5. Leylak Dalı : gelin kıııızz ahahaha buckingham sarayının bilmem kaç kilometero koridorlarını viledalatmışlar gelin kıza, binlerce merdiveni çamaşır suyuyla ovdurup kafayı bulmuşlar çamaşır suyu koklayrak :))))
    o değil de, bari çikolata yeselerdi, o nefasetlere uzaktan bakıp burun çekmişler:))

    YanıtlaSil
  6. coldmarch : o çorap fenalaştırıyor beni de:))) kraliyet kadınları çorap giymek zorunda diye okumuştum. o vakit keşke beyaz beyaz parlamayanını bulsa. yay kadınlarını bilemiycim şekerim. benim seval arkadaşım yay amma hem güzel hem zevklidir vallahi:))

    YanıtlaSil
  7. Magissa: ne kadar güzel bir yorum bu, paylaştığın için çok teşekkür ederim.alçakgönüllü ve sıcak olduklarına eminim.Özellikle Charles'a son yıllarda çok ısındım, adam yaşlandıkça daha esprili, sıcakkanlı, dışadönük oldu sanki. Ya da hep öyleydi ama ben farketmemiştim.

    Benim turizm şirketinde çalışamn bir arkadaşım çok yıllar önce Charles Türkiye'ye güney sahillerini gezmeye geldiğinde onunla çalışmış. Gezici klozet hazırlamışlar Charles'a, gezi boyu peşisıra dolaşmış gezici tuvalet:)) Onu anlatmıştı, hiç unutmam.

    YanıtlaSil
  8. KadirBey: çikolata dükkanına gidip o muhteşem çikolatalardan yiyememek ne fenadır :)) Kate çikolata sevdiğini söylemiş ama onu birşeyi misal benim gibi iştahla yerken hayal edemiyorum. Yani yeme şansı olsaydı da benim gibi saldırıp bir kalıbı mideye indirmezdi herhalde:))

    Elmas yıldönümü için asıl kutlama Haziran'da olacak . Thames nehrinden donanma geçirecekler, Elizabeth de özel hazırlanmış gemisiyle geçiş yapıp halkı selamlayacak. çok merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  9. keşke midesini çikolata ve pastayla doldursalar da böyle incecik olamasa..
    gıcıkk

    YanıtlaSil
  10. evet kraliyet veliahtını neresinden pırtlatacak, merakla bekliyorum bebeğim:)kaynana gibi bebek bekliyorum resmen Kate'den ahahaha

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.