20 Mart 2012 Salı

Katmerli Kate Alert Yazısı

Doğumdu, pastaydı, eğlenceydi derken geçen birkaç gün Kate'i ihmal etmiştim. Genç Düşes de maşallah boş durmadı, kraliyet görevlerini yoğun olarak yerine getirmeye başladı. Büyükanne kraliçe memnundur herhalde Kate'in performansından.

Kate Perşembe günü İngiliz Olimpik hokey takımını ziyaret etti, hatta eline sopayı alıp bir kaç vuruş bile yaptı:))


Şimdi vuruşlu ayıp esprileri bir kenara bırakalım da, mercan rengi skinny jeans'i ve hokey takımının eşofman üstü ile Kate o hanımefendi halinden uzak, çok genç ve neşeli görünüyordu. Ayrıca demek ki bu yaz renkli jeansler moda olacak, onu da anlamış olduk:)


Sahada beş vuruştan sonra Kate üzerini değiştirip kayın babası Charles ve üvey kaynanası rottweiler Camilla ile bir yardım derneğini ziyaret etti. Bu ziyarette Kate her zamanki hanımefendi görüntüsüne geri dönmüş; pileli etekli çok cici gri bir elbise giymişti. Ben yine beğendim tabii:))




Bu ziyarette Kate, kayınbabası Charles ile ilginç sanatsal aktiviteler yaptı. Herhalde donlarını bile ütüleyen 3 tane uşağa sahip olan Britanya tahtının varisi Galler Prensi Charles'ı ütü yaparken görmek beni çok eğlendirdi.

Gelin hanımla kayınpeder önce biçki dikiş öğrenip tekstil sektörüne adım attılar. Hatta Charles o kadar eğlendi ki, artık Camilla'nın paçalı donlarını ben kesip biçeceğim diye tutturdu. Tutumluluğu ile tanınan annesi Kraliçe Elizabeth de bu karardan çok memnun olmuş diye duydum.

Charles'ın parmakları patlıcan gibi ülen??

Camilla'nın mabadının kalıbını çıkartıp antika dantelleri biçtikten sonra sıra son ütüye gelmişti. Dolma parmaklarıyla ütüyü kavrayan Charles mikrobu kırılsın diye donların ağına vururcasına bastı ütüyü, bastı ütüyü, Camilla'nın içliğini jilet gibi yaptı.


Bu işe en çok yeni bir iç dona sahip olup evdeki ütü işlerinden kurtulan Camilla sevindi:))

Cumartesi günü St Patrick günü idi biliyorsunuz. İrlandalı dostların yeşil kıyafetler giyinerek çeşitli kutlamalar yaptığı önemli bir dini bayramları yani. Kraliyet ailesi için de, 100 yıldır İrlandalı Muhafızlara yonca dağıtılan önemli bir gelenek. Her sene ailenin en önemli hanımlarından biri, İrlanda Muhafız Alayını ziyaret ederek muhafızlara yonca hediye edermiş bu geleneğe göre. Misal geçmişe bakalım :

Rahmetli Ana Kraliçe
Kraliçe 2.Elizabeth
Veee bu sene bu göreve kim atanmıştı dersiniz? Tabii ki güzel Cambridge Düşesi!  Yumuşak, dökümlü yeşil elbisesi, kahverengi şapkası ve yonca broşu ile zümrüt gibi parlayan Kate, muhafiz alayını ziyaret etti; herkese tek tek yonca dağıtarak St Patrick gününü kutladı. Birliğin maskotu itoşun bile tasmasına yonca taktı. Bu haliyle Kate tam bir prenses olmuştu :





Ve nihayet yeni haftanın başında, Kate tek başına hamisi olduğu bir çocuk hastanesini ziyaret etti. Bu ziyarette özel bakıma muhtaç çocuklarla ilgilenen Kate, ilk kez halk önünde bir konuşma yaptı. Bu önemli  gün için Kate annesinin eski bir elbisesini ödünç almıştı. Buradan anlıyoruz ki bunun anası da zargana:




Yani elbiseyi anası giydi diye bana bir soğukluk geldi açık konuşayım. Bir de 4 yıl öncesinin kreasyonu ama Seksenlerden kalma gibi görünüyor, renk çok yakışmış Kate'e ama model onun yaşına uygun değil bence. Belki de Kate özellikle kıyafetinden çok gittiği hastaneye ilgi çekmek için bu elbiseyi seçmiştir.






Böylece bir Kate Alert yazımızın daha sonuna geldik. Siz hangisini beğendiniz, siz olsanız ne giyerdiniz ?

xo xo

19 yorum:

  1. o kırmızı jean bir de gri elbise benim olsun

    YanıtlaSil
  2. ya bir de merak ediyorum judy, sen nereden buluyorsun bu kadının böyle ne yaptığını ne ettiğini nedir bir internet sitesi mi vardır bunların:)

    YanıtlaSil
  3. ansının elbisesinin kalça kısmı pot durmuş sadece rengi güzel..jean içinde daha çırpı gözüktü gözüme

    YanıtlaSil
  4. Ben olsam Pambık Prensesin enterisine azıcık daha dantel, fırfır, kurdele ilave edip onu giyerdim, prenses olduğumuz belli olsun di mi icabında nihohoho:))
    Peki kraliyet ailesinde opak ya da siyan çorap yasak mı, illa ten rengi süper ince mi giyilmeli. O grinin altına siyah çorap daha bi hoş olurmuş gibi geldi, yoksa elbiseye lafım yok. Yeşili de beğendim. Mavi ııh olmamış. Fakir bunlar galiba anasının enterisini ödünç aldığına göre:))

    YanıtlaSil
  5. Çok yapmacık buluyorum bunların yaşantısını. Göstermelik gereksiz bir varlıkları var. Her yerde show. Nasıl bir katkıları var hayata , ne iş yapıyorlar , ne üretiyorlar. Çok anlamsız geliyor bu zamanda. Eminim benim gibi düşünen binlerce İngiliz de vardır. Yakında uzayda hayat başlicak. Ne kraliyeti ?

    YanıtlaSil
  6. rottweiler Camilla dedi ya :))))
    yakışıklı kocası nerde judicim bunun

    kız arada aynaya bakıp şoka giriyomudur acaba "prensesim lan ben, baya bildiğin prenses"

    YanıtlaSil
  7. Dikkat ettin mi bilmiyorum ama Kate hep aynı ayakkabıyı giymiş sanki. Ya ayakkabı sevmiyor, ya da fakir la bu:)

    YanıtlaSil
  8. Kate de zargana ki ne zargana! Kac kilo bu kadin Judy? Sen onu da biliyorsundur. Boyu kac bir de mumkunse? :p Cok merak ettim. Ay catliycam. Nasil bu kadar ince olabilir bir insan evladi....

    YanıtlaSil
  9. Handan kuzum, eh işte itiraf ediyorum : İngiliz boyalı don basınını takip ediyorum düzenli olarak:)) daily mail olsun, the sun olsun bütün rezil, gereksiz haberleri okuyorum buralardan oh:))tabii kate osursa manşet olduğu için bol bol malzeme çıkıyor bana da:))

    YanıtlaSil
  10. Zoikuş : Kate'e pantolon yakışmıyor bence, proporsiyonda bir tuhaflık var ama çözemedim. Elbiselerle güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  11. Leylakcım : benim bildiğim kadarıyla, opak çorap yasak değil de, çorapsız çıkmak yasak, illa çorap giyecekler. onlar da ten rengine abanmışlar işte:))

    YanıtlaSil
  12. coldmarch : evet evet şekercim,daily mail'deki yorumlarda bir sürü şikayet oluyor, bunları halkın sırtından geçinen asalaklar olarak görüyorlar. her bir ingiliz vatandaşı yılda 69 peni mi ne para ödüyormuş kraliçe'nin masrafı için. Aman bize ne canım, başlarını yesinler:) ben uzaktan beleşe bakıp eğleniyorum işte:)

    YanıtlaSil
  13. Euphoric : William askerde canımcım, 6 haftalığına Falkland adalarına postaladılar çocuğu askeriyedeki görevi için. (yaa şaka maka ben de bunların muhtarı gibi bildiğin takipteyim:))) )

    kate'i bilmem de ben olsam kerpeten ali gibi "noluyo lan, noluyo lan" diye dolaşırdım herhalde:))

    YanıtlaSil
  14. ennecik : yeşil elbiseyle giydiği farklı da öbürleri aynı herhalde. ay bu böyle, geçen yaz aylarca aynı ayakkabıyı giydi, tutumlu görünmeye çalışıyor herhalde büyükanne kraliçe'nin gözüne girmek için:)))
    ohh ne çekiştirdik, ne çekiştirdik, pek güzel oldu:)))

    YanıtlaSil
  15. vejateryenkedi : ay kedicim, şimdi yanlış bilgi vermek olmasın da, boyuna 1,78 kilosuna 43 diyolla:))
    bu kadar sıpsıska değildi, düğünden önce bir gördük ki erimiş gitmiş, dükan diyeti yapıyormuş. bence hala diyet yapıyor, mesela yemekte balığını yiyormuş ama tatlıya dokunmuyormuş:)) ohh bütün dedikoduları verdim işte:))

    YanıtlaSil
  16. 1.78 e 43 bir nedir yeaa:/ Benim boy 1.77 kilo 61. 55 oldugum vakit insan icine çıkılmayacak hale geliyorum. Bu nasıl hoş olabiliyor o anorektik haliyle. Bence Dukan yalan, bu bildigin boğaz-parmak çalışıyor.
    Neyse en pis dedikoduyu da ben yaptım zannimca, gri elbise güzelmiş c

    YanıtlaSil
  17. iki deli : bilmem ki şekerim, 43 kilo mu emin değilim ama hakikaten kupkuru bir kızcağız. artık neresine kim parmak atıyor o kadar öğrenemedim:)))

    YanıtlaSil
  18. http://www.amazon.com/Franklin-Mint-Middleton-Engagement-Portrait/dp/B004Q658RO/ref=sr_1_74?s=toys-and-games&ie=UTF8&qid=1332870435&sr=1-74

    bunu görünce aklıma sen geldin.

    YanıtlaSil
  19. banu: ahahah:)) yok yok o kadar dellenmedim valla:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.