20 Ekim 2013 Pazar

Bayram Gezmesi : Sultanahmet

Bayramın ikinci günü La Capitana ve küçük prens Ertuğ ile buluşup Sultanahmet'e gittim dostlar. Tabii hava pek güzel idi ve binlerce insan aynı şeyi düşünmüş olduğundan Sultanahmet  bir kişi daha gelse şişip patlayacak denli kalabalıktı.




Olsun yine de tam gezme havasıydı ve biz kafamıza estiği gibi serseri serseri dolanırken pek keyiflenmiştik. Oğlana pamuk helva, kendimize kestane alıp ellerimiz yana yana yedik, ne tatlı gelir o kestane insana:) Meydanda dolandık, arastayı gezdik, bütün tezgahları kurcaladık. Bol bol fotoğraf çektik.





Destuuuurrrr diye bağırarak Topkapı Sarayına girdiğimizde ise şokla bok arasında gidip geldik sevgili izleyiciler, iki kilometre kuyruk vardı saray kapısında. (Niye destur diye bağırdığımı bilmiyorum, iki kere Muhteşem'i izledim, sürekli "destuuuurrr sultan sülüman han hazretleriiii" diye bağırasım geliyor)




Bozum olmuş çıkarken sarayın yenilenmiş müze mağazasını gördük. Ah aman, iyi ki girmişiz, kocaman, ferah, nefis bir mağaza yapmışlar nihayet. Bazı konularda ne kadar geriden geliyoruz, inanılır gibi değil! Ben üniversitede iken Istanbul hakkında şöyle resimli, güzel baskılı kitap bulunmuyordu. Yıllar sonra güzel eserler, almaya değer hatıra eşyaları yapılmaya başlandı neyse.

İndirimli çok nefis 2 parça kaptım mağazadan dostlar.

Birincisi Topkapı Sarayı Müzesindeki resim koleksiyonu ve padişah portreleri, 35 liradan 5 liraya inmiş!



İkincisi de sert kapaklı, yanı telli, kağıdı krem rengi defter! O da 10 lira idi:




İkisini de çok sevdim, hatta deftere kitap fuarı için notlarımı almaya başladım bile:)




Mağazadan çıkınca oğlan artık acıkmıştı ve La Capitana bize köfte ısmarladı heeyy:) Tam Tarihi Sultanahmet Köftecisinde yer bulup sandalyelere ilişmiştik ki, arkamızdan adeta açlar ordusu geldi. Biz köfteleri yutup çıkarken kapıda bildiğin kuyruk vardı.




Köfteciden çıkınca hemen biraz ileride Edebiyatçılar Kıraathanesini keşfettik. Girişte antika bir kitapçı, içeride ağız sulandıran ve hepsini yalamak istediğim nefis görünümlü tatlılar ve tabii mis kokulu Türk kahvesi!. Kahvelerimizi ağız tadıyla burada içtik.



Sonra vurduk kendimizi yola, Beyazıt'a yürüdük, Çorlulu Ali Paşa Medresesinde, nargile kokusuyla kafaları bulduk:) Tezgahları karıştırdık, Ertuğ'a fes takıp küçük Kamran yaptık oğlanı:) Buradaki tonton amcaya da kanım kaynadı, fular aldım bir tane:



 Amcanın da bize içi ısınmıştı, dükkanın  ışıklarını yakıp söndürerek lambaları seyretmemizi sağladı.






Artık iyice yorulunca Çemberlitaş'tan tramvaya tıkışıp dıgıdık dıgıdık Kabataş'a geldik ve evlere dağıldık.

Ne güzel, tam bayram gezmesi olmuş değil mi:)

Sizin de tatiliniz güzel geçti mi? Siz de bileklerinize jilet atmak istiyor musunuz Pazartesi'yi düşündükçe? :))))

xo xo

10 yorum:

  1. hem de nasıl.. bayramdan önceki hafta da izinliydim, büsbütün zor gelecek dönmek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün de ekstra çabuk çabuk bitti sankim:)
      neyse yarın başlarız yine haftasonuna gün saymaya:)

      Sil
  2. keyifli bir vakit geçirdim sizinle beraber :) tesekurler!

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir gündü, o günü yaşarken, her anın senin yorumunla nasıl yayımlanacağını merak edip durmuştum... büyülü bir anlatımın var kuzin :) gene yapalım gene yapalım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahah büyülü ne kız:)))) sağol kuzum iyi ki aklına grldi, çok şahane gezdik. Cicik fotoğraflarım da pek güzeldi sayende:)))

      Sil
  4. Ne biçim bi' iştir gönderi sonunu jilete bağlamak? :)))
    Hastasın sen Cudim :) Birilerinin bu gerçeği yüzüne söylemesi lazımdı: manyak sayko! :)))
    Okudum okudum, köfte-kahve, fular oh ne cici derken cileeeet! Hoppaaaa!!! :)))
    İşten sıtkım sıyrıldı, yeni iş bulacağım kendime. Böylece pazartesi ile başlayan ve cumartesiye dek devam eden günler zehir olmayacak bana...diye umuyorum.
    Cici evimize bi' yerleşeyim, izin alacağım -izin olmazsa rapor alıp- iki veya üç hafta işe gitmeyeceğim! :) Sonra da kıristmıs tatilim başlayacak yine, o da iki hafta; oh mis! :)
    Budur planım.
    Bol bol Capon turist gönderisi yaparım artık o zamanlarda :)
    Öptüm...Keday'ı da öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaahahahh ay o pazar gecesi bileklerimi dikey doğramak; kafamı fırına filan sokmak istedim:))))) zaten uyku düzeni altüst olmuş tatilde; gece uykum kaçtı tabii amaannn ne fena oldum anlatamam.
      Sonra pazartesi sabahı kalktım ki hava karanlık! Ulen resmen aydede vardı, mehtap manzarası izleyerek işe gittim ahahahahah:))))
      Tez vakitte o güzeller güzeli gönlüne göre işini bulursun inşallah arkadaşım. Cicik yuvanızda ağız tadıyla yerleşip güle güle yayılıp tatilini yap, hem de sırt çantanı takıp bol fotoğraflı minik turist ömeriyem ol tez vakitte işalla yaleppim dinimiz:)
      Öptüüü

      Sil
  5. Aslı bu saç kesimi ve uzunluğu sana çok yakışıyo, bence böyle devam et:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün ben de beğendim ama şansa oldu biraz:) Her zaman olmuyo, bazen hepsi dışarı dönünce böyle bir hoş görünüyor saçım. Fakat kesinlikle uzun saç insanı değilim:)

      Sil

Yaz ki muhabbet olsun.