25 Haziran 2010 Cuma

Üzülme uyuz Nihal, babacık sana yeni Behlül alır

Firdevs , Firdevs nasılsın?
Ağzın burnun kasılsın
Sen bir küçük tosunsun
burnuna Bihter osursun!

Dün akşam işten çıkıp Minik Sinem'e Aşkından Memnunum dizisini izlemeye gittik dostlar. Sinem bize fırında tavuk, patates pişirmiş , bol bol salata yapmış... Gayet sağlıklı besleniyoruz yani, pislik güzelim zararlı şeyler yoktu.

Sonracığıma meşhur dizinin son bölümünü izledik dostlar. Bence çok başarısız, hatta rezalet denecek kadar kötü bir finaldi. Hiç tempo yoktu dizide yahu. Hem sıkıcıydı, hem de trajik olması gereken sahneler komediye dönmüştü. Sürekli uzun uzun bakışmalar, bir donukluk, bir olaysızlık...

Mesela millet yıllardır bekliyor ki Çatalboynuz Ednan olayı öğrensin, adamın ne tepki vereceğini görmek istiyoruz değil mi? Ulan 5 dakikada bitti herifin tepkisi, sen benim oğlumdun dedi o kadar. Siktir Ednan, sakın bizim dizimize Kenan Birkan olarak gelme e mi? 83'lü çıtırı alıp eve kapattın, akşamın yedisinde yatağa girip kıçını dönüp yattın, ne gezme ne tozma. Buruşuk. Sana mı kaldı lan güpgüzel Bihter. Bi de akılsız Bihter'i boşayacak idi. Keşke zamanında boşasaydın da Bihterciğim gencecik aygır gibi bi sevgili bulup gününü gün edebilseydi.

Sonracığıma şu ufak oğlan Bülent, büyümüş, genç irisi olmuş. Bi de terbiyesiz, görgüsüz veletin tekine dönüşmüş. Zaten bunlar nasıl zengin, asil aile anlamadım. Bütün hizmetçiler ve ev ahalisi mütemadiyen kapı dinliyorlardı terbiyesizler. Bu Bülent de arsız, görgüsüz bişey olmuş, bütün bölüm am biti gibi Behlül'ün peşinde, "kim aradı" "ne dedi" "ne olmuş" ananın amı olmuş Bülent anladın mı deyip bi tokat patlatasım geldi yeminle, ne terbiyesiz çocuksun, bi de Behlül'ün ceplerini, karıştırmalar, mesajları okumalar. Yuh. Üstelik o kadar olaydan sonra bu sivilceli velet olayı kopardı ya "Behlül eve gitti, Bihter herşeyi itiraf edecekmiş" Pes dedim, pesler pesi.

Nihal ise hep uyuzdu, uyuz kaldı. Allahın malı, beyinsiz Nihal'i. En başta Bihter'e iyi davransaydın, belki acır seni adam ederdi, işte belanı buldun, artık ölsen de verecek adam bulamayacaksın. O kuru Madama'ya kaldın. Bu Nihal'in kına gecesi nasıl bi kabustu dostlar? Behlül maskesi takmış bi sürü kadın, Hint müziği eşliğinde göbek attılar. Bu kadar fantastik bir senaryoyu ben bile yazamazdım, buradaki mantık beni aştı.

Matmazel'e de gıcık oldum, karı yıllardır Adnan'a veremediği için fıttırdı, arka kapılardan köşke girip, CSI Olay yeri incelemeye bağlayıp Bihterin arkada bıraktığı delilleri filan incelemeye kalktı. Ta düğün günü gidip Adnan'a şüphelerini anlatmaya karar verdi. Geberemeyen Beşir'in de aynı gün itiraf edip gebereceği gelmesin mi? Nihal'i öldürüyormuşlar. Ulan! Asıl Bihtoş'u öldürdüler. Nihayet Beşir'den bir Çatalboynuz olduğunu öğrenen Ednan eve koştu ya, şu dizinin tek hareketli yeri de orası oldu zaten.O sırada da Ednan'ın kalp krizi geçireceğini sanmadık değil:)))


Ve Bihter. Firdevs Hanım dışında şu dizide izlenesi tek şey, Beren Saat'in muhteşem güzelliği idi dostlar. Üstüne üstlük o kadar güzel oynuyordu ki, tek üzüldüğüm karakter Bihter oldu finalde. O hayal kırıklığını, Bihtoşun son ana kadar ümitle beklediği Behlül'ün mallığını anlayıp yıkılmasını çok güzel oynadı Beren. Finalin tek güzel, etkileyici, gözlerimizi dolduran sahnesi, Bihter'in kendini vurduğu sahne oldu. Beren Saat'in "emiceme bişey anlatma" diyen dangalak Behlül'e "Peki" deyişi, "onu terkedersen Nihal ölür diyorsun, ya beni? beni? beni? Bihterini?" sayıklamaları müthişti. Şu finalde izlemeye değen tek şey bu sahne idi bence dostlar. Sonuçta Bihteciğimin başını yediler, karakterli bi kız olduğu için kendini furup öldürdü. Keşke Bihter ölmeseydi:(( Gözü açık gitti Bihterciğim.


Sonunda sosyetikler Bihter'in cenazesinde, hizmetçiler de Beşir'in cenazesinde buluştular. Aaa, çok şaşırdım, Katya da Beşir'in cenazesine gelmişti, hem de kocisiyle. Karı aylarca Beşir'e vermeye çalıştı veremedi, herhalde ondandır ağlaması diye düşündüm.

Ve en rezil durum muhteşem Firdevs hanıma inmeler indirmiş alçakkk senaristler . Ulen! Haddinizi bilin. Firdevs'i nasıl o hale sokarsınız danalar?

Sonracığıma saçı sakalına karışmış bir Behlül gördük Bihter'in mezarı başında. HAHAAHAHAHAH. Bunu en son 40 yıl önceki Cüneyt Arkın filmlerinde görmüş idik, mezarlıkta saçı sakalına karışmış kör kemancı, "ben sizin babanızım yavvrumm" der filan hani :)))) Kısacası bu sahne de götüme benzemişti ama en azından Behlül ne kadar korkak ve alçak olduğunun farkına vardı, sonra da siktir olup gitti.

Ve en sonunda, kendini vurup giden gencecik bi kadının arkasından konuşan karaktersiz buruşuk Adnan ile güzel Bihter öldü diye zil takıp oynacak gibi görünen pislik Matmazel birbirlerine kaldılar, belalarını buldular. İnşallah beraber çok sakin bi hayat yaşayıp sıkıntıdan ölürler. Bihterin başını yediniz pislikler PÜÜÜÜÜ.

Böylece bir dizinin daha sonuna gelmiş olduk sevgili dostlar. EZEL'den gayrı dizi yalanmış diyor ve önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Kenan Birkan Şener Şen olsun ulan.

xo xo

12 yorum:

  1. İnternetinin tarihçesi daha heyecanlıymış:)

    Bihter'e bence de yazık oldu. Son bölüme kadar herkesi gerim gerim gerip sonunda Adnan'ın 2 dakikalık koşusuyla olayı bitirdiler ya, yuh diyorum. Hele o odaya girip te karısının böğrüne dayalı tabancayı umursamaması şoka uğrattı beni. Behlül de melül melül baktı sadece. Bi tek Nihal'in bağırıp merdivenlere yığılması fena değildi sanki. neyse, ezel derim, başka bişi demem.

    YanıtlaSil
  2. ya evet , biz de aksiyon bekledik, böyle saç saça baş başa girsinler birbirlerine, bi hareket, kavga dövüş heyecan olsun istedik ama olmadı:)

    YanıtlaSil
  3. Beren Saatin oyunculuğu gerçekten son bölümlerde aşmıştı iyice...o telefondaki peki derkenki hali,annesine çok mutlu olacağız dediği an ve birçok sahnesi mükemmeldi...

    YanıtlaSil
  4. benim de koca diziden aklımda kalan tek sahne Bihterciğin ya beni beni beni deyip kalbine sıkması oldu. Çok beğendim Beren'i valla.

    YanıtlaSil
  5. helvası köpüklü ve üzerinde çilek tanesi olur.kaynak gözlükleriyle gitmek vardı.

    YanıtlaSil
  6. hiii köpüklü helva nasıl oluyor acaba? çok merak ettim... şapırt.

    YanıtlaSil
  7. Duygularıma tercüman olmuşsun yine :)

    YanıtlaSil
  8. melodram olarak başladı komedi olarak bitti :))

    YanıtlaSil
  9. aslı tekrar selam. bu dallasvari diziyi izlemiyordum ama anlatımın izlemekten daha eğlenceli oldu sebeh sebeh. özellikle duru küfürlerinin diziyi hakettiği seviyeye taşıdığını düşünüyorum:)neyse beren saati de beğenen bi hatun çıktı sonunda. kızın güzel olduğunu hiç bir kadının yanında söyleyemez hale gelmiştim ühü ühü sende erotik-gurme yazarlığından tv guide tarzına doğru bir eksen kayması seziyorum ve çok üzülüyorum. dağ gibi yemeklere meydan okuyan o gül gibi kız gitti tavuk/salata sevgisi son safhada bir pilates sevdalısı geldi

    senle son konuşmamızdan bu yana iş buldum tatile çıktım tatile çıkmadan önceki gün yeni iş yerinin istediği evrakları tedarik etmeye çalışırken kurbağalıdernin taştığı sellere denk geldim yüzerek eve vardım ertesi gün tatile gittim tatilde ilk gün hastalandım ateşim 39lara çıktı sayıkladım. "beni içinde air condition olan bir uykutulumuna koyarsanız ateşim düşer" demişim sayıklarken kız arkadaşım hayatımı kurtardı eve döndüm 10 gün yattım. gördüğün gibi aşkı memnudan daha hareketli değerlendirdim görüşmeyeli hayatımı

    :D

    YanıtlaSil
  10. Oyy Mehmet hoşgeldin, valla merak ettim nerelerde arkadaşım dedim. Beren Saat çok güzel ya , apaçık ortada, göte göt, güzele güzel diyecen aga:)))
    Yok yok ben tv guide yazmam, sadece Ezel'i yazarım, gerçekten izlediğim tek dizi o . Bu Aşkımdan Memnun musun epey olay oldu, biz de arkadaşlarla toplanıp izleyince yazmak farz idi, amma çok sıkıcıydı be izlemesi.

    İş bulmana çok ama çok sevindim. Darısı başıma. Bi iş bulup ben de Vegas'tan kaçmak istiyorum. (şirketimizin kod adı Vegas :))) )

    Çok geçmiş olsun, kız arkadaşına da sevgilerimi ilet:) Aman kendinize dikkat edin hacım:))

    YanıtlaSil
  11. aman kızım hiç sorma valla eskiden 3-4 yılda bir falan hastalanırdım şimdi bu olay bu sene 2.defa başıma geldi yaşlanıyor muyuz nedir :( daha aktüel şekilde haberleşebilmemiz için kullanıyorsan ben sana msnimi de vereyim - mehmetb972@gmail.com - ki yaşadığım muhteşem maceralar sana anında ulaşabilsin sen de meraktan harap olma di mi:D

    YanıtlaSil
  12. heh iyi oldu, merak edince arayıp sorarım :))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.