22 Temmuz 2010 Perşembe

Bu oyunu oynamazsa ölecek hastalığına yakalandım koşun:))) LEGO Harry Potter : Years 1-4

LEGO oyunlarına bayılıyorum biliyorsunuz. Yani Lego'nun sevdiğimiz filmlerden uyarladığı oyunları kastediyorum. İlk oynadığım Lego Indiana Jones idi. Indy filmlerindeki maceraları Lego evreninde yaşamak çok zevkliydi, o küçük Lego adamcığı gerçekten Indy olmuştu gözümde. Sonra Lego Star Wars ve Lego Batman oyunlarını oynadım. Bu oyunlar o filmi tamamen Lego evreninde yaratıyorlar. Gerçekten filmdeki maceraları baştan sonra yaşıyorsun, ama konuya esprili yaklaşıyorlar, Death Star'daki vıjjtt vıjjttt cam silici Stormtrooperlar gibi:))) Hikayede ilerlerken hazineleri topluyorsun, düşman Lego adamcıkları ve parçalanmaya uygun herşeyi patlatıp çıkan parçalardan yeni araçlar yapıyorsun, bilmeceleri çözüp gizli geçitleri açıyorsun, yok işte uzayda Millenium Falcon 'u yönetip astreoid tarlasından kurtulmaya çalışıyorsun . En son oynadığım Lego Batman'de oyunu bitirdikten sonra hikayenin villain kısmını da oynayabiliyordun, yani bu Kedi Kadın, Penguen, Joker, Riddle; ukala Batman gelip oyunlarına çomak sokmadan neler yapmışlar, tuzakları nasıl hazırlamışlar, hepsini birebir yaşamak çok eğlenceliydi. (En zevklisi de Joker olmaktı tahmin edersiniz ki. , sürekli diğer karakterlerle tokalaşıp cazırt cozurt kızarmalarını yapıyordun) Tabii oyun boyunca filmlerin ikonik müzikleri de bize eşlik ediyor. (Batman için Tim Burton filmleri temel alınmış, yeni filmler değil:)

Veee , işte Lego nihayet Harry Potter serisine de el attı ve Harry'nin ilk 4 yılına kapsayan LEGO HARRY POTTER : YEARS 1-4 oyunu yayınlandı. Oyunun resimlerine bakınca bile ağzımın suları aktı dostlar. Ayrıca oyun sanırım kitaplara daha bağlı kalmış, Peeves karakteri yokmuş gibi davranmamış mesela. Bu Lego oyununda da çeşit çeşit karakterlerden herhangi biri olarak oynama şansımız var, hatta Crookshanks ya da Scabbers bile olabiliyoruz (küçük deliklere girmek için) . Her karakterde farklı özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Oyun bizim memlekete gelmiş mi haberim yok, ben zaten Ebay.co.uk'den alırım. Alırım almasına da , hani nerde bu oyunu oynatacak bilgisayar diye sormazlar mı adama? HÜÜÜEEEEAAAAA ÜHÜÜHHÜÜH:(((((

O zaman oyunun resimlerine bakalım. Resimleri IGN.COM sitesinden aldım.

Snitch'i yakala!

Besides, It's LeviOsa, not LevioSA

Hah, serada işler çığırından çıkmış:)



Hogwarts'ı keşfet

O arkadaki uçan yaratık, Adı Anılmaması Gereken Kişi mi?


Fred ! George! Hogsmeade!


Balkabağı suyuuu, kaymakbirasııı

Lupin ve Sirius

Haydi Gryffindor söyle şimdi: Kralımızsın Weasley.

Flitwick'in Lego versiyonunu merak ettim yahu, zaten minicik, Legolar da ufacıcık, adam bamya kadar kalmıştır.

Peeves! Bu Peeves'i filmlerde yok saymalarını hiç anlamıyorum. Hogwarts Savaşının sonunda kim söyleyecek o şarkıyı??

O zaman yarın da size oynadığım diğer Harry Potter oyunlarını anlatayım dostlar.

xo xo

8 yorum:

  1. ama ben tamamen habersizdim bu lego muhabbetinden! inanılmaz bir şey o kadar tatlılar ki, hemen hemen almalı oynamalı -zaten araştırdım 29 haziran'da çıkmış, gelmiştir türkiye'ye herhalde? sistem gereksinimleri nasıl acaba.. ağzımın suyu aktı resmen, hele ki harry potter oyunlarını kötü grafiklerine ve çocuk oyunu olmalarına rağmen oynayan bir fan olarak (1. oyun çok acemiceydi, 2. ve 3.'yü çok seviyorum hatta daha birkaç ay önce tekrar oynadım, 4. fena değildi, 5.nin ise başına bakıp berbat bulup bırakmış, sonra çıkanları da almamıştım) o zaman yaşasın lego potter!

    YanıtlaSil
  2. Çavlancım, mutlaka bakmalısın Lego oyunlarına. Lego karakterler feci şirin, Star Wars oynarken resmen Stormylere üzülürdüm, bazen yere düşüp popolarını filan acıtırlardı da:)))

    Harry Potterilk oyunu oynamadım, ikinci fena değildi, üçüncü çok zevkliydi (zaten 3.kitap da çok eğlencelidir ya) Harry , Ron ve Hermione'nin görevleri tam olarak bitirip Fasülye şekeri odasına girmeleri muhteşemdi. Dördüncü oyun daha farklıydı grafik olarak. Oynaması fena değildi, ama okulda gezemiyorduk . Beşinciyi ben de oynamadım nedense, başı çok sıkıcı değil mi, onu al sandığa koy, yemek odasını topla filan? Altıncı oyunu kesinlikle tavsiye ederim, Hogwarts simulasyonu olarak:)) Şahane geziyorsun okulda, hatta ben kayboluyorum:)) Bunun dışında iksir yapma, düello etme , snitch peşinde uçma ... başka olayı yok . Ama iksir yaparken hata yapıp ortalığı dumana boğması da çok komik:)

    YanıtlaSil
  3. o zaman oynarım 6. oyunu da :) lego star wars'u da, batman'i de canım çekti şimdi... çok kötü oldu ama bu, sürekli oyun düşünüyorum :d

    YanıtlaSil
  4. ben de seviyorum oynamayı, özellikle çocuk oyunlarını, daha eğlenceli oluyor, strese girmeden eğleniyorsun:))) oynadığım en zor şey Tomb Raider :))

    YanıtlaSil
  5. neden bu kadar zevkten delirdiğimi paylaşmazsam ölürüm. yalnız 18 yaşından büyüksen aç vahşet ve küfür içeriyormuş:D

    http://www.gametrailers.com/video/launch-trailer-call-of/52510

    http://www.gametrailers.com/video/how-the-call-of/49474

    http://www.gametrailers.com/video/features-trailer-call-of/55185

    YanıtlaSil
  6. kafaya takıp 6. oyunu da legoluyu da buldum, ama 6. oyunun dvd'si bozuk çıktı, legoluda da ikinci level'dan öteye gidemedim. ya alışamadım ya da bana göre değil, çünkü sürekli bir şeyler topluyorsun. legolar çok şirin ama etraftaki her ama her nesneye büyü yapıp içinden plağımsı parlak (!) nesneleri çıkarıp toplaman gerekiyor, yani gerekmiyor tabii de, işte zorunlu hissediyorsun kendini. başka bir olay yok gibi geldi. sadece başı olduğu için mi öyle, dişimi sıkıp devam etsem mi? bu arada henüz oyunu bulamadıysan (ve öhöm, orijinal olsun ille demiyorsan) gönderebilirim sana :)

    YanıtlaSil
  7. bir de benim sistemim -güya!- bayağı iyi, ama oyun ilk açıldığında her şey yavaş çekimdi, yarım saat uğraşıp grafik ayarlarından her şeyi kapatınca düzgün çalışmaya başladı.

    YanıtlaSil
  8. Çavlancım, 6. oyunda bi sorun var sanırım, ben de kaldım, oyun ilerlemiyor (Harry'nin Draco'yu takip ettiği kısımda Draco kapı önünde kalakaldı ve oradan bir adım ileri gitmiyor oyun)

    Oyunu Ebay'den buldum canım, çok teşekkür ederim, çok düşüncelisin:)

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.