1 Temmuz 2010 Perşembe

Sıkıcı, kabız ve bulamadığım tüm diğer sıfatları hakeden bir film ECLIPSE

İşte bütün gün saatleri saydık, akşam olduğunda hepimiz tüm dünya ile aynı anda TUTULMA'yı izlemek üzere Profilo AFM'de buluştuk. Çıtır hindili salatalarımızı yedik, kahvelerimizi içtik. Artık aylar süren bekleyiş sona ermişti, sadece dakikalar kalmıştı Tutulma'ya. Gittik sinemanın kapısına dayandık, ben şamata yaptım "açın kapıları açınn edvırtı göreceğimm" diye bağırdım, bol bol güldük. Sonunda salona doluştuk ve film başladı.




Film Victoria'nın dönüştürdüğü çipil gözlü Riley newbornu ile başladı. Bu bile tuhaf değil mi, Eclipse gibi bi filmin açılışını neden 3. sınıf karakterle yapıyorsun? Sonra çayırda bizimkileri gördük. Edward KABIZ OLMUŞ GİBİ IKINARAK konuşuyor, Bella hiç değişmeyen surat ifadesi ve monoton ses tonuyla ona eşlik ediyordu. Neyse o moron gibi kafasını sallayıp gözlerini kırpıştırması hastalığı geçmiş en azından. Ama karının suratında bütün film bir tek mimik göremedik. Tek bir ifade ile filmi tamamladı hatun.

İşte Victoria Seattle'da bir newborn vampirler ordusu kuruyordu, Edvırt Bella'yı korumak için annesinin yanına kaçırdı, sonra geri geldiler, Jacob bunları karşıladı, Bella "vay bana neden söylemedin" diye Edvırt'a köpek çekti,  atladı Jake'in arkasına , zavallı kabız edvırt'ı yırtık çorabımdan fırlayan başparmağım gibi bıraktı, siktir oldu kızıldereli köyüne gitti. Burada Third Wife hikayesi geçti kısaca. Bu bi iki sahne fena değildi. Sonra newbornlar Bella'nın kazağını çaldılar , koklamak için. Jacob Bella'yı öptü, Bella ona bi yumruk attı elini kırdı. Newborn army bunların kasabaya gelince, Bella'yı korumak için dağa kaçırdılar. Burada Bella ne hissettiğini anlamak için Jacob'ı uzuuun uzun öptü. Sonra işte bi halt olmadı, bir kaç kare iyi vampir ve kurtadamlar versus kötü fimpirler savaşı izledik, azıcıcık hareketlendi film. Nihayetinde Edvırt nal kadar elmas yüzüğü taktı Bella'ya film bitti. Biz göt olmuş şekilde kaldık.

Çok hayal kırıklığına uğradım, o kadar sıkıcıydı ki film!. Edward'ın sürekli kabız olmuş gibi ıkınarak konuşması mı desem, Bella'nın o bomboş manasız suratı mı? Sonra filmde müzik çok az kullanılmıştı, halbuki diğer filmlerin en güçlü yanı soundtrackleri idi. Bomboş bir sessizlik üzerine kitabın özetini geçti piçler. Edward'ın saçı her sahnede değişti , yukarı kalktı, yana ayrıldı, önüne düştü???? Ayrıca favorileri çıkmış, gözlerinin etrafı kırışmıştı bu vampir olacak sümsüğün. Çok yakışıklı olan Jasper ise 5. sınıf gençlik filmlerindeki küçük Emrah gibi kasıldı da kasıldı. Yan yan konuştu (güneyli aksanı yapmışmış, götüm!) Jasper'in flashback sahnesi hoştu. Filmde tek beğendiğim oyuncu NIKKI REED oldu. Rosalie'nin flashback'i de iyi kotarılmış ama çok kısaydı. Gereksiz gereksiz newborn sahnesi dolduracağına filme bu flashbackleri az daha uzataydın David Slade! Ondan sonracığıma, sinema salonundan dolayı mı, yoksa yönetmenin el kamerası kullanmasından mı , o görüntü azer bülbül gibi titredi de titredi... Filmin renk skalası sürekli değişti, ilk filmde mavi, ikinci filmde sarı olan renkler, üçüncü filmde toplanıp kombine yaptılar, griden maviye, beyazdan sarıya filmin tonu değişti durdu ki buradaki mantık beni aştı. Hele dağ başında çekilen son sahnede de ortalık bi capcanlı rinso beyazı bi ışığa büründü. Bi de vampirlerin hızlı hareket edişlerini gerçekten o kadar hızlı gösterdiler ki o sahnelerden hiçbir şey anlamadık. Bella'nın peruğu da tam embesil gibiydi.

Daha ne diyeyim bilemiyorum, çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Filmi resmen bitse de gitsek şu kabız film düşüncesi ile izledim. Bilmiyorum belki ilk iki film de bu kadar fenaydı ama kitapların gazıyla heyecanlanıp izlemiştik. Bu film bana hiç zevk vermedi, biz aylarca bunun için mi bekledik? Kabız Edward, ölü balık bakışlı Bella, saçları strawberry blonde'a dönmüş fare suratlı Carlisle, güya olağan dışı güzel olmaları gerekirken
nedense robocop gibi giyinip götüme benzeyen Cullenlar... Olmamış , otur sıfır diyor, Summit'e dilimi çıkartıyorum ppffftttttt .

xo xo

9 yorum:

  1. ahahaha koptum okurken :) niye bu kadar kötü oluyor acaba filmleri twilight'ın? hayır bütçe desen herhalde vardır yeterli bütçeleri, fenomen olmuş bir seriden bahsediyoruz. mesela harry potter'ın filmleri de kitapları kadar güzel gelmez bana asla ama ne bileyim bir tarzı vardır, efektler iyidir oyunculuklar iyidir falan... twilight'ın filmleriyse her açıdan (müzikler hariç) berbat resmen.

    YanıtlaSil
  2. işte bu filmde müzikleri de kaldırmışlar, cascavlak kalmış. oyuncuların ne kadar odun olduğu ayan beyan ortaya çıkmış:))) nerdeee harry potter, snape, sirius, mcgonagall , hangi birini sayalım, oyuncu patlaması yaşatıyor bize. ne olursa olsun , çocuk filmi gibi de olsa izlemesi zevkli. twilight daha çok bir ticaret. harry potter gerçek bir edebiyat şaheseri.

    YanıtlaSil
  3. katılıyorum, kitapları da karşılaştırılamaz zaten. twilight'ı eğlenerek ama böyle bir şey okuduğum için kendimi suçlu hissederek okumuştum, harry potter serisi ise, hmm cümleyi tamamlamaya bile gerek yok aslında :) defalarca okuduğum halde gene özledim bak, okusam mı baştan ne :)

    YanıtlaSil
  4. Twilight'ın kitabını sevmiştim ben, bir gecede okumuştum, ama sonraki her kitapta yokuş aşağı gitti seviye:))Son kitabı elimden attım, zar zor bitirmiştim.

    Harry'i okuyorum ben yine, geçen hafta başladım:)) Ateş Kadehi'ndeyim şimdi:))Okurken çok heyecanlandığım için hep sanki detayları kaçırıyormuşum gibi geliyor, o yüzden defalarca okumaktan hiç gocunmuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu Bella Edward'dan daha çok vampir havasında :) Beni acayip bayıyor. Yaz günü akşam 10 matinesine ancak çekilirdi bence.

    Harry Potter hiç bitmesin :(

    YanıtlaSil
  6. Bella daha çok mumya havasındaydı, yüzü oynamadı kızın yahu koca filmde. Mesela bi sahnede Alice dedi ki "biz ailecek ava gidiyoruz, sen Edward abimlen bu gece evde yalnız kalacaksın" ee normalde Bella'nın havai fişek filan atması gerekir böyle bi haber üstüne. Aaa yok anam, sanki karıya gayri safi milli hasıla rakamlarını tebliğ ettiler, öyle bomboş, bönbön baktı, ne bi tepki, ne bi heyecan. Yuh dedimmmm.

    YanıtlaSil
  7. aneeemmmmm hayal kırıklığı :(

    YanıtlaSil
  8. Bu filmlerin hepsi koca bir zaman kaybı.Bella denen kızı oyuncu diye oraya çıkaran zihniyetin ben aklına şaşayım. Edward ise ergen kızların hezeyanı işte.

    YanıtlaSil
  9. Ah ah Joey, işte o ilk kitapta yaratılan Edward karakteri yüzünden bu hezeyanlar. O Bella'ya sağlam bi tokat çaksalardı da görseydik, acaba yüzünün ifadesi hiç değişiyor mu merak etmekteyim:)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.