16 Temmuz 2010 Cuma

Sokaktaki kokular.

Yaklaşık iki aydır diyetisyene gidiyorum. Normalde yediğim güzelim zararlı pislik şeyleri de yemiyorum. Ama yemeye en yakın olduğum an akşam iş çıkışı eve dönerken Kurtuluş'dan yürüdüğüm zaman aralığı.

Bizim işyeri Kurtuluş Son Durak'da. Buradan başlıyorum yürümeye bismillah Odak Büfe'den yola yayılan ağırrr, yağlıı, vıjjık vıjjıkk tavuk döner ile üzerinde hem tost, hem kumru, hem köfte pişen ızgaranın kokusu yüzüme çarpıyor. O hava ki artık sade gaz halinde değil, sankim azıcık yoğunlaşmış, o denli ağır... Zaten akşamın körü, acıkmışım, bu koku beni bir çarpıyor. Yürümeye devam ediyorum, hemen büfenin ilerisinde Ekinci ekmek fırınından SICAK EKMEK KOKUları yükselmekte, içim eziliyor, eziliyor, iki adım daha ilerliyorum kaçarcasına... dondurmacı ! iki adım daha at , tantunici! çiğ köfteci! insanlara çarpa çurpa bu parkuru geçiyorum, pet shopun önündedeki koltukta oturan kocaman güzel köpeği seviyorum, zaten yoldan geçen herkes bi el atıyor, Golden sanırsam, hiç sesi çıkmıyor, maskot gibi pet shop'un önünde oturmakta... Sonra bi pastane var köşede, muffinleri çörekleri dizmiş...başımı önüme çevirip ilerliyorum, artık Kurtuluş'un başına yaklaştım... Marketin yanındaki bir diğer ufak pastane , inanılmaz derecede çikolatalı tatlılarını sergiliyor, sanki hınzır kalıp kalıp çikolatayı eritmiş o keklerin üzerinde.... yine de geçiyorum ve tam Pangaltı'ya dönerken dannnn! Marmaris Büfe. Hani o şık şıkırdım Etiler Marmaris Büfe değil, daha eski, küçük, salaş , daha büfe tadında. İçinde sosislerin kaynadığı o salçalı koyu sıvıdan ve ıslak hamburgerlerin ıslak sosundan çıkan o koku , Hülya Koçyiğit'i Önder Somer'le basan Ediz Hun tokatı misalı suratıma şırraakkk diye şarpıyor. O sıcacık salçalı koku, aç bilaç sızlayan karnıma adeta eziyet etmekte... Elimi göbeğime götürüyorum hemen, bakıyorum ki hala hamur gibi , yürümeye devam ediyorum. Ne yazık ki eziyet bitmedi, Pangaltı durağının orada mis gibi simit kokusu geliyor, durağın az ilerisinde, yol üstündeki pastanaden tatlı mı tatlı bir kurabiye kokusu çarpıyor burnuma, yaleppiimmmmmm ne zaman bitecek bu eziyet derken metro durağına geldim diye seviniyorum... ve... işte... tam o anda.... KÜÜTTTT kokoroççiiiiii, amannnn nasıl bir koku buuuu derken kendimi metroya zor atıyorum, eve gelince de bir bardak sütle 5 kaşık nesfit yiyip; kaymak birası hayallerine gömülüyorum.

işte öyleyken böyle


6 yorum:

  1. ahahah çok korkunç! otuz yedi adet baştan çıkarıcı restoranın pastanenin büfenin vs. her iki yanına da dizildiği yoldaki işkenceye dönüşen yürüyüş esnasında (nasıl bir cümle kurdum öyle) sakız çiğnemeni önerebilirim; ben sakız çiğnerken canım hiç yemek çekmiyor mesela, diş macununun ağızda bıraktığı gibi bir tat bırakıyor ya sakız, her türlü yiyecekle çakışan... ondan herhalde.

    YanıtlaSil
  2. ühüüü okurken benim bile canım istedi, oooyyy kara bahtlı kör talihli arkadaşım :)))

    YanıtlaSil
  3. Çavlancım aynen öyle yolun iki yanına sıralanmış hınzırlar:)) sakız çiğnemeyi deneyeceğim bu akşam:)

    kedicim, sorma heyecandan yazım yanlışları yapmışım öyle heyecanlanmışım , kokoroççi nedir yani ahahahaa

    YanıtlaSil
  4. Ayy! her saydığın gözümün önünde canlandı :)
    Bende dün akşam gözümü karartıp gece 22:30'da hamburgerciden uyduruk bir hamburger siparişi verdim valla. Acayip canım çekmişti.
    Aylardır sosisli yemedim halbusi ölür biterim ama zararlı hamilelikte yenmez diye uzak duruyorum. Lakin az kaldı, doğumhaneden çıkar çıkmaz sosisli istiycem :)
    İradene mukayet ol, ödülünü alacaksın merak etme :)

    YanıtlaSil
  5. anneemmmmm tutuyorum çenemi sımsıkı taş gibi. yavaş zayıflamamın sebebi de şuymuş; eskiden de çeşit çeşit diyetler yapıp kilo alıp verdiğim içim vücüdüm (adeleli değil hamur gibi olan:))))) direnç gösteriyormuş , ama hızlanacakmış, öyle dedi diyetisyen hanım.

    sen de dayan , çok az kaldı 10 gün sonra sosisline kavuşacaksın:) acaba neden zararlıymış?

    YanıtlaSil
  6. İyi pişmemiş ve neüdüğü belirsiz etlerin bakteri taşıma durumları var. Yani şarküteriden uzak durulacak. Misal canım pastırma, salam, sucuk, sosis hepsi sınırın diğer tarafında kaldı.

    Ama vuslata az kaldı :D

    Diyetisyene güvenmekten başka çare yok gibi :) Olacak ama ben seni bu sefer çok azimli görüyorum.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.