18 Mart 2011 Cuma

Cuma günü alışveriş çılgınlığı : MAC Wonder Woman

Üniversiteye kadar makyaj nedir bilmeyen bir erkek fatoş olarak, yılın büyük kısmını da yüzüme bir damla birşey sürmeden geçiririm. Ama son yıllarda başgösteren yeni bir huyum var: senede 2 kere bana bir kozmetik fenalığı iniyor. Bir sonbaharda, kışa girmezden evvel; bir de ilkbaharda yaza girmezden evvel. Mevsimsel mi, içgüdüsel mi artık o kadarını bilemeyeceğim. Karabasan gibi basıyor bu kozmetik çılgınlığı bana, bu dönemlerde böyle elime geçen herşeyi almak, kutuları tuvalet masama dizip kıymetlimissss diye öpüp sevmek istiyorum. Öyle bir makyaj yeteneğim filan da yoktur, yanaklarım kanlı canlı görünsün, yeşil far süreyim tamam. Bir de Lady Charlotte'ın dediği gibi gençliğimde de kırmızı ruj meraklısıydım:)))

Neyse efendime söyleyeyim, şu günlerde yine böyle bir bunalım geçirmekteyim, tutkumun öznesi de MAC'in geçtiğimiz ay çıkarttığı Wonder Woman koleksiyonu. Koleksiyon bugün itibariyle ülkemizde de satılmaya başlandı. Ben de öğlen bastıran sağanağa aldırmadım, yemek molasında kalktım gittim Taksim'e,  Wonder Woman ile tanıştım.

Wonder Woman 1941 doğumlu bir çizgi roman kahramanı, bir Amazon, süper kadın, insanüstü güçleri ve sihirli bilezikleri ile kötülere karşı savaşan bir kahraman.


MAC'in bu karakterden esinlendiği koleksiyonunda da kutular Wonder Woman ile bezeli, ürün ambalajları da capcanlı kırmızılar maviler, altın yıldızlarla süslenmiş. Şıngırtılı şeyleri sevdiğim için çok hoşuma gitti ürün ambalajları. Doğrusu kutuları da atmaya kıyamayacağım sanırım.

sol baştan : allık , rujlar, lipglass
Koleksiyonun bir özelliği de, bazı ürünlerin normal boyutlardan çok daha büyük olması. Mesela bu koleksiyondaki allıklar kocaman ve aynalı, halbuki MAC'in normal allıkları hap kadar ve şeffaf kapaklı kutularda satılmakta.

Wonder Woman koleksiyonundan aldığım Mighty Aphrodite allığı Springsheen ile karşılaştırdım:

Springsheen'in de dibi göründü hırf hüngür:((
Bu allığın rengine bayıldım, tavsiye olunur. Allık dışında 2 tane ruj, bir de lipglass aldım:

russian red ruj, marquise d ruj, emancipation lipglass
Rujlar normal boyda ama ambalajları benim çok hoşuma gitti. Russian Red kısıtlı bilgime göre MAC'in sürekli ürünlerinden, yani illa Wonder Woman versiyonuna daha fazla para vermeye gerek yok. Ben ambalajı beğendiğim için aldım açıkçası. Russian Red benim bugüne dek sürdüğüm en güzel kırmızı ruj, hafif yapılı, mat, kokmuyor, yapışmıyor, ruj sürünce hissettiğim rahatsızlık duygusunu vermiyor yani, kırmızı ruj severlere tavsiye olunur. Keşke geçen hafta o kırmızı Clinique Chubby Stick denen gereksiz şeyi almasaymışım:( Boşuna para israfı oldu o açıkçası.

Marquise d ise ten rengi dedikleri cinsten solgun pembemsi birşey, bana yakışmaz sanmıştım, ama kırmızı ruj her gün süremeyeceğime göre, böyle renkler de daha rahat kullanıldığı için almak istedim, üstelik yakıştı:))) Koleksiyonda her rujun takım lipglass'ı bulunmakta. Emancipation da işte Marquise d'nin parlatıcısı, rahat kullanırım diye bu rengi aldım. Lipglass ambalajı resmen kolum kadar, fırçası da içinden çok zor çıktı, alırsanız dikkat edin. Ben makyaj bloglarında okuduydum da inanmamıştım, gerçekten glossun fırçasını çıkartabilmek için iyice çekmeniz gerekiyor ve tüpteki gloss bu esnada etrafa uçabiliyor. Bir de biraz fazla yapış yapış geldi bana. Sonuç olarak lipglass'ı tavsiye etmiyorum.

Koleksiyonda bir de kafam kadar büyük ambalajlarda pudralar var, ama onlardan pembeli olanı Türkiye'ye gelmeyecekmiş, diğer altınlı bronzlu olan gelecekmiş o da yoldaymış. Bildiğin çorba kasesi kadar boyutu var bu pudraların.

Yarın işe gelecek olmanın derin acısı içinde hepinize iyi haftasonları dilerim

xo xo


Sansüre karşı bildirimiz :  Bloguma Dokunma!


Blogları özgürce okuyabilmek için lütfen destekleyin : http://www.facebook.com/blogumadokunma

14 yorum:

  1. hepsi de çok güzelmiş canım ambalaj hastası tek ben değilim demek ki :) ambalajları da gerçekten çok hoş.sende de bir çizgi roman potansiyeli görüyorum ben :)

    YanıtlaSil
  2. Ah kim sevmez çizgi roman? ilk aşkım Red Kit idi:)) Milliyet gazetesi her cumartesi Red Kit'in çizgi romanlarını verirdi, kaçırmazdım. İkinci favorim Asteriks. Çılgın Galyalıların maceralarına, sihirli şerbet içip Romalıları habire dövmelerine bayılırdım:))

    YanıtlaSil
  3. Yaa nasıl da kandırıyorlar bizi güzel ambalajlarlaa.. Çok güzel görünüyo hepsi. Kırmızı ruju gözüme kestirdim,yarın bende bir uğrayayım MAC'e:D

    YanıtlaSil
  4. Yalnıııız bayıldım yaaa koleksiyonun tasarımına, ürünn kalitesini vs bilemem size kalmış o kısım tabi hanımlar :)

    YanıtlaSil
  5. OHH GÜLE GÜLE SÜSLEN JUDYCAN, KAPMIŞSIN MAC'LERİ, SÜPER OLMUŞ..KULLANDIKÇA ÜRÜN YORUMU YAPARSIN BİZE..
    MAKYAJ MALZEMESİNDEN ZİYADe ÜRÜN KUTULARI İÇİN ALMŞSINdırr :))))

    YanıtlaSil
  6. Bana da ara sıra geliyorlar. Öyle deli gibi bir hal çöküyor üstüme bir de beni kandırıyorlar satıcılar alıyorum, kuruyana kadar kullanmıyorum :) Ama sen güle, güle kullan. İyi günlerde de kullan ama yüzün gülsün o manada yani :D

    YanıtlaSil
  7. bayıldım bunlara! kozmetik ürünlerinden hiç anlamam ama bunları çok istedim, ambalaj nedeniyle sanırım :) bu arada ben de yarın çalışıciğim. ve hâlâ uyumamakta direniyorum. evet.

    YanıtlaSil
  8. gzde : evet kırmızı ruju tavsiye ediyorum, ve allığı da:) onlar kandırıyor ben kanıyorum vallahi böyle cicili bicili ambalajlara:)

    Modafobik : o konuda içim rahat, ürün kalitesi 10 numara Tunacım, sadece ambalaja para saçmıyoruz neyse bari :))))

    Nilmoon : kutular tabii beni baştan çıkarma konusunda önemli bir etkendi:)))

    Joey Potter : sağol canım, neyse aldığımı kullanırım şimdi havalar ısınana kadar. yazın valla kimse makyaj yaptıramaz bana:)

    Çavlan : evet evet ambalajlar harika, kutuların üzerinde de Wonder Woman kötülerin kafasına ruj allık filan fırlatıyor, öyle bir konsept yapmışlar ahahahah

    YanıtlaSil
  9. ben geldim şıkıdım şıkıdımmm
    olllllleyyy =))

    YanıtlaSil
  10. oohhh hele şüküüürr holeyyy:))))

    YanıtlaSil
  11. Güle güle kullan, ben de pudrayı pek merak ettim ama çok geç olduğundan deneyemeden geldim :/ Sen denedin mi? Nasıl?

    YanıtlaSil
  12. Cincim, pudrayı yüzüme sürmedim ama çorba kasesi kadar kocaman kabında renkleri harika görünüyordu.

    YanıtlaSil
  13. senin resimlerinde gördüğümüz o can alıcı allık buydu demekkk! oleeeyyyyyy

    YanıtlaSil
  14. o can alıcı allık springsheen idi bebeğim:) henüz bu allıkla fotoşum yoktu:))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.