12 Nisan 2011 Salı

Ezel 2. Sezon 29. Bölüm : KORKU

Ezel'in Dayı'sız ilk bölümünü dün akşam izledik. Üstelik eski hikayeye geri dönüş yaşanmadı. Bence evet Dayı'nın eşsiz sesinden şiirler, aforizmalar olmadan tadı biraz eksik kalsa da, oldukça çarpıcı bir bölümdü. Bölümün tarihe geçecek repliği ise, converseli psikopat katilimizden geldi : "Temmuz Bey'in antika mermer dükkanı" . Kedi canını seni!!!! :))))



DİKKAT 


EZEL 62. BÖLÜM


SPOILER




Her şey bitmiş, Ramiz Dayı ölmüştü. Kenan Birkan eve gidip Eyşan'a sarıldı, şampanya patlattı. 30 yıldır korkarak yaşamış;  gözünü kapatınca Ramiz abiyi göreceğini sanarak hiç rahat yüzü görmemiş. "Artık korkmayacağım, çünkü ben öldürdüm Dayı'yı" dedi Kenoş, sonra da "ben Ramiz Abimi öldürdüm" diye başladı ağlamaya. (İçerden annem iyi halt ettinnn diye söylenince bana da bir gülme geldi bu sahnede:)


Gece yarısı mezarlıkta Ezel, Ali ve Tefo; bir tek hocayla Dayı'yı gömdüler, Selma Hünel'in taze mezarı yanında isimsiz bir çukura yatırdılar Dayı'yı. Ah o Tefom nasıl ağladı yazık. Ezel Dayı'ya söz verdi, "bundan sonrası bende" dedi, sonra dellendi, "Dayı'sız Ezel olur muuu" diye böğürmesi çok manidardı, çünkü hepimizin aklındaki soru bu idi. Ağlayan Tefo kafasını çevirdi görmesin diye, sonra tekrar bi baktı aaaa! Ezel sır olmuş.


Kenafir gözlü Temmuz, yavşak Cengiz ve denyo Kaya otoparkta buluştular. Kaya içki içip ağzı kokmasın diye Rocco sakız çiğnedi. Artık alenen reklam alabiliyorlar ya, Kaya'ya roccoyu dayamışlar.

Kenan geldi, Cengiz'i tebrik etti; Kaya'yı tekrar ekibe aldı ama Cengiz CEO olmuş (lan!) Kaya da onun yardımcısı olacakmış. Temmuz'a da hediye yollamış Kenan dükkana. Sonra Cengiz'den bir toplantı ayarlamasını istedi. Savaşın bittiğini Ezel ile Ali'nin anlamasını istiyordu Kenan.

Ezel evine gitti. Annesi ile babası iyi değildiler, ikisi de marazlı olmuş amaaann, ama dertlerini gizlemişler hep Ezel'den. O da Dayısının öldüğünü söyleyemedi, böyle ailesiyle arasına görünmez bir duvar girmişti. Perişan halde evden çıkınca kimi görsün istersiniz? Engin komiser! Kenan'a boyun eğmiş ne yapsın, toplantı talebini Ezel'e iletti. Ezel son kalan iyi adamı da kaybettik gibilerden bi laf edince Engin "benim bi ailem var" dedi, "senin de bi ailen var" Yoktu halbuki.

Ali bağevine geldi, Azad'ı aradı, bir de ne görsün, girmiş gardrobun içinde korkudan tir tir titriyor Azadcık. Ah ah, Burçin Terzioğlu ciğerimi parçaladı, inanılmaz oynuyor bu tarz sahneleri gerçekten. Azad ağladıkça, "annem öldü, babam öldü, kimsem kalmadı" diye inledikçe ben fena oldum, duyguları o kadar etkileyici geçirdi işte bize.
Ali onu hiç bırakmayacağına söz verip biraz sonra Ezel toplantıyı haber verince çıktı gitti, lan Azad sinir krizinin eşiğinde, annesi babası peşisıra ölmüş, hamile üstelik. Kadını habire bırakıp gidiyorlar ya sabır.


Bunlar karşı tarafta Kuleli'nin oralarda bir yere gittiler Cengizler'le toplantıya. Ulan Emniyet Müdürü de gelmiş, Kenan istemiş gelmesini.Cengiz bunlara başsağlığı diledi, sonra damarlarına bastı, Ali'ye "sen Ramiz'in yerine geçtin", Ezel'e "sen de git Bade'yle hayatını yaşa" dedi. O uyuz kızla da ne yaşanır, ne yaşanır. Ali bunun yakasına yapıştı. Cengiz bağırındı " Ramiz olmayınca bütün ekibiniz dağılır. Azad'ın yakalanmasını ben  ayarladım. Ramiz'i ben öldürttüm. Bana evet demezseniz bundan sonra -eğer kaldıysa- hayatınızı korku içinde yaşarsınız." Ve Ezel boyun eğdi, "Cengiz beni yendi" dedi, "Cengiz Dayımı öldürdü" dedi, "Cengiz Ömer'i bir kere daha yendi" dedi. Ali sinirden patlayacaktı, ama Ezel umursamadı, "ben gidiyorum" dedi ve gitti. Ali ile Tefo başbaşa kaldılar.

Cengiz halinden memnun Kenan'ı aradı. Kenan Cengiz'den Ezel'i öldürmesini istedi. Cengiz Karakaya kardeşlere verdi bu görevi.

Bağevinde Ali ile Tefo'nun köşeli jetonları düştü. Ezel'i onlardan ayırmışlardı, en zayıf anında indireceklerdi çünkü.

Ezel evine geldi, Bade'yi buldu, "ben sana layık değilim" diyerek ayrıldı Bade'den, işte onu korumak için cart curt, umrumuzda mı?

Tefo panikle Ezel'i aradı ama Ezel onu Vurkaç'a yönlendirdi, işi yalnız yapmayı aklına koymuş bir kez. Kapının  önünde Ezel'i Karakaya kardeşler bekliyordu, vuruştular. Ezel birini yaraladı, sonra bunları takip etti.


Temmuz dükkanındaydı. Telefon çaldı, aynen şöyle açtı telefonu : "Temmuz Bey'in antika mermer dükkanı" Ahaahahah yok böyle bir şey abicim ya:)))) Neyse, Karakayalar aradı bunu, rapor verdiler, hamama gideceklermiş, sonra da Ezel'in deli anasını keseceklermiş. Yaralı adam neden hamama gider, oradaki mantık beni aştı. Ezel'in şiirine uysun diye sanırım herifleri hamama soktular. (Dayı yerine Ezel'den dinledik bu sefer, Cemar Süreya - Sizin Hiç Babanız Öldü mü?) Bunlar kurna başında ayılıp bayılırken Ezel geldi bunları vurdu. Sonra da şak diye Dayı'nın baba yadigarı bıçağını çıkartıp kesti herifleri. Evet çok güzel çekilmiş bir sahne ile Ezel artık genç katil Ramiz olmuştu dostlar. Yönetmen Uluç Bayraktar'a bir kere daha helal olsun.

Cengiz eve gitti, Eyşan'a şampanya patlattı. Eyşan'a bu hafta patlatan patlatanaydı dostlar:))) "Ben Ezel'i bitirdim, ben kazandım" dedi. Ama Eyşan Kenan'la gideceğini söyledi ona. Cengiz delirdi, "neden  beni sevmiyorsun, senden vazgeçmemden korkmuyor musun?" diye bağırdı. Eyşan "sen benden asla vazgeçemezsin" dedi, sonra kalktı Kenan'la çıktılar. Kaya bey'in holdinge dönüşü şerefine bir kurul toplantısı yapılıyordu, oraya gittiler.

Temmuz'a koli geldi, bu enayi Kenan'ın hediyesi sandı "acaba selçuklu kurnası mı? osmanlı göbek taşı mı" derken göbektaşında öldürülen Karakaya kardeşlerin cesetleri ile yüzyüze geldi:)))

Ezel Cengiz'i aradı, "tek bir şey istiyorum, oğluma beni anlat, babası olduğumu bilmesin ama Ömer'i tanısın" dedi. O kapattığı anda Temmuz aradı zaten Cengiz'in rengi kaçtı. Bu esnada Ali aradı Ezel'i, Ezel ona da oğluna Ömer'i anlatmasını vasiyet etti.

Cengiz Kaya'yı aradı "Ezel kurtulmuş, Kenan'a saldıracak."

Böylece herkes Birkan Holding önünde toplandılar. Ezel geldi, Cengiz geldi, Ali ile Tefo Ezel'i almaya geldiler. Kenan, Kaya ve Eyşan da holdingin önünde idiler.

Ve tam bu anda inanılmaz bir sahne geldi dostlar, Ali'nin tutmaya çalıştığı Ezel sinir krizi geçirdi "o yaptııı" diye inledi, Kaya filan bunu tutmaya çalıştılar,  sonra "BENİ DE VUR KENAN" diye haykırdı Ezel, Allahım, nasıl bir sahneydi bu, Karagözlüm Gazinosundaki olayı bilen insanların zihninde canlanmıştı o sahne bir daha, "BENİM DE CANIMI AL" diye haykırdı Ezel. Kenan "Ben sana dememiş miydim Ezel?" diye sordu, "sen bensin aslında". Of ya of! Senaryonun, hikayenin zirve yaptığı anlardan biriydi bence bu sahne.



Bundan sonrasını yazmak olmaz, izlemek lazım ama yazalım bakalım yine de.

Kenan, Eyşan, Kaya içeri girdiler. Kaya yine o iğrenç kavunlu cikletten çiğnedi, hatta Kenan'la Eyşan'a da teklif etti ama istemediler.

Ezel Cengiz'in karşısına geçti. "Ömer'in son bir diyeceği var sana" .

Kenan Eyşan'a "unut onu Eyşan" dedi, "kendimden biliyorum, artık yaşamıyor"

Ezel "haklıydın" dedi Cengiz'e, "Kenan'ın artık bizimle işi kalmadı, ama benim onunla kaldı!" Ve bir anda suratı değişti, o ezik, perişan adam gitti, adeta bir şeytan geldi Cengiz'in karşısına. Görülecek andı doğrusu.



Yukarıda toplantıda konuşma yapmaya çalışan Kaya bey öksürmeye başladı.

Ezel "onun intikamı bitti, bundan sonra kaybedecek bir şeyi olan, korkması gereken biz değiliz. Sizsiniz" dedi Cengiz'e.

Kaya resmen kan öksürmeye başladı, bildiğin ciğeri ağzına geliyordu şerrefsizin.

Ezel devam etti "yukarı ne oluyor biliyor musun? Kaya'yı Kenan'ın gözü önünde öldürdüm. Bundan böyle sizin her anınız korku içinde geçecek. Her yerde benden korkacaksınız. "

Kaya bey kan kusa kusa, Ezell Ezell diye inleyerek can verdi. Hatırlarsanız geçen hafta Dayı ne demişti? "Biri ölürken adını söylerse o isimden korkulur" dememiş miydi?

Ezel tiradına devam etti "Artık korku evinizden içeri girdi, Dayımı öldürdünüz, ben de teker teker hepinizi öldüreceğim"

Yukarıda yönetim kurulu dağıldı, Kenan Kaya'nın cesedi başında korkuyla Eyşan'ın elini tuttu. Aşağıda Ezel uzaklaşırken Ali ile Tefo şoke olmuş vaziyetteydiler. Bu adam Ömer değildi, Ezel bile değildi. Peki o zaman kimdi bu adam?

Dayı'nın dövmesinde ne yazıyordu canlar? Şüphesiz sen, sen değilsin.

xo xo

2 yorum:

  1. yeni reklam kanununa göre arık hep böyle senaryo içine koyuyorlar ürünü. senarist sırf o ürün için ekstra sahne yazıyor.e fiyatı 150 - 200 bin olunca bu reklamın senarist dahil herkes boyun eğiyor bu işe.

    yalnız kenan imirzalıoğlunun o son sahnede, cengizin üstüne yürürken ki oyunculuğu, mimikleri, duyguyu verişi mükemmeldi. hayran kaldım resmen. harika oynadı.

    YanıtlaSil
  2. reklam uygulaması rahatsızlık verici oluyor bazen ama bu sakızı şahane yerleştirmişler diziye, tabii sonuç iyi mi oldu kötü mü oldu rocco için bilemedim, mesela ben artık ağzıma sürmem ahahahaha

    kenan inanılmazdı gerçekten, o suratı zavallı bir adamın suratından şeytani birine nasıl dönüştü değil mi, ben de çok beğendim.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.