26 Nisan 2011 Salı

Ezel 2. Sezon 31. Bölüm : GÜZEL GÜNLER

Ezel'in 64. bölümü nefes kesici olaylara sahne oldu sevgili seyirciler. Ben bu bölüm nasıl başladı nasıl bitti anlamadım ve ekranda Bölüm Sonu yazısı çıktığında nefes nefese kalmıştım. Kesinlikle izlediğimiz en heyecanlı, en çarpıcı Ezel bölümlerinden biriydi ve bölüm tamamen adamımız Tefo ile Kerpeten Ali üzerine kurulmuştu. Evet, baş karakterler hemen hiç görünmediler bu bölümde; Ezel, Dayı, Kenan, Eyşan sadece bir kaç dakika ekrandaydılar ama yan karakterler muhteşem olduklarından biz bir an bile eksiklik hissetmedik. Kusursuz ve çok zevkli Sarp Akkaya ve Barış Falay oyunculukları izledik. Kısacası, tamamen yan karakterler üzerine kurulmuş, kusursuz bir bölüm oldu ve Ezel'in neden eşsiz bir dizi olduğu bir kere daha anlaşıldı.



EZEL 64. BÖLÜM



DİKKAT SPOILER





Hatırlarsanız son bölüm otelin temel atma töreninde Dayı'nın hayaletinin Kenan'a musallat olması  ile sona ermişti. Bu sahnelerden sonra dizimiz 4 ay sonraya gitti.

4 AY SONRA

Gece, Azad yatakta, iyice karnı şişmiş idi. Ali geldi, ağlıyordu, üstü başı kan içindeydi. Azad'ın karnındaki bebekle konuşmaya başladı ve bundan sonra bölümün tamamını Ali'nin ağzından dinledik.

4 AY ÖNCE

Ali, bebeğine ona ismini verdiği Tevfik abisini anlatıyordu. Düşmanları olduğunu söyledi ama "sen doğmadan baban hepsini hakladı" dedi. Ne demek bu? Yani Ali Kenan'ı, Cengiz'i, Temmuz'u öldürdü mü 4 ay sonrada? Bir de bebeğe Uras diyeceklerdi, nedenTevfik'in adını koyuyorlar? Buradan kıllandık zaten olacaklara.

Temel atma töreni fiyaskosundan sonra Kenan 3 aylığına kaçmaya karar vermişti. Temmuz'a bi tane Osmanlı tokatı patlattı "sen bir hiçsin" dedi, Cengiz'e 3 ayda Ezel'i bitirmesini emretti, yoksa o da bir hiç olarak gidecekti. Eyşan'dan beraber gelmesini istedi ama Eyşan oğlu Can'ı bırakamazdı. Böylece Kenan kimsenin bilmediği bir yere doğru yola çıktı. Onun da bilmediği Ezel'in kendisini izlediği idi.


Ezel, Kenan'ı takip edecekti ama Dayı'nın hayaleti çıkageldi. Ulan resmen adamı hortlattılar, Dayı bıyıklı hayalet Casper'a döndü hayminako ahahahah:)))))))) Obi Wan Kenobi tadında güçten gelip öğüt verip gidiyor mübarek.  Hülasa Dayı'nın hayaleti Ezel'e "şimdi değil" dedi, "şimdi o tetikte yeğen, sende olmayan bir şey var, önce onu alman gerek"  dedi ve kayboldu :))) Ezel Dayı sözü dinledi ve hana geldi, hani Dayı'nın çalışma yerine. Oradan bişey aldı, bi zarfın içinde uçak bileti mi neydi anlamadım o ? Ali geldi bu esnada, Ezel ona gideceğini haber verdi. Ali "biz ne yapacağız?" diye sorunca da "beni bekleyin" dedi, Azad için hazırladığı beşiği Ali'ye verdi ve çıkıp gitti. Böylece Ali ilk kez yapayalnız kalmış oldu.

Tefo evde Temmuz'un elinden aldıkları cin çarpmışa benzeyen oğlanın başındaydı, oğlandan bilgi almaya çalışıyordu ama çocuğun ağzını bıçak açmıyordu. Sadece "acıktım" dedi ufaklık Tefo'ya. Ali aradı Tefo'yu, "çocuğu konuşturdun mu?" diye sordu, "he konuşturdum, omlet istiyor" dedi Tefo da ahahah. Ali Tefo'ya dert yandı, artık yalnızlardı, Ezel yoktu vs vs. Ama Tefo yalnız değildi aslında, bir de baktık ne görelim? Şebo! Küçük hain sincap Şebnem Tefo'ya öpücükler yağdırıyordu. 

Tefo çıkınca Şebo Cengiz'i arayıp buluşma ayarladı. "Tarafını seçtin mi?" diye sordu Cengiz, "Seçtim" dedi Şebo. "İspatla" diye emretti Cengiz. Şebnem ona Tefo ve Ali'yi vereceğini söyledi.

Tefo ve Ali dertleşiyorlardı, Ali'nin habire telefonu çalıyordu, bezmişti artık. "Dayı Dayı deyip duruyorduk, herif sırf özlü söz değilmiş, holding gibiymiş" dedi Ali . Sonra Tefo'yu uyardı. Hatta tehdit etti, "eğer sadakatini bir kere daha şaşırırsan olan benim aileme olur, o zaman daaa"


Cengiz Şebo'nun teklifine bayılmıştı. Tam o anda Ali ve Cengiz  içeri gelip yanlarına oturdular. Cengiz Şebo'nun oyununa geldiğini anladı. Ali  Cengiz'e "Kerpeten Ali beni yendi" dedirtti, "Ali ağzıma sıçtı benim" dedirtti, "kaybettim" dedirtti. Sonra gidip tanıdığı herkese veda etmesini çünkü yakında hepsini öldüreceğini söylerek kovdu Cengiz'i.  Sonra Şebo'yu da kovdu ama Tefo ona artık Şebnem'e tek laf etmemesini söyledi, sonra elini kaldırdı, Tefo ve Şebo evlenmişlerdi! Ali evliliklerini kabul etti.

Cengiz eve geldi, Eyşan ondan ayrılacağını söyledi, Cengiz'in kendinden vazgeçemediğini öne sürdü. Ama Cengiz patladı, "vazgeçemeyen sensin, çünkü seni her koşulda seven bir ben varım, o yüzden asıl sen benden vazgeçemiyorsun" dedi, Eyşan mıymıylanınca "Bıktım artık" dedi, "ayrlmak mı istiyorsun? Ayrıl! Siktir git Eyşan" diye bi patladı ki ahahahaha vallahi süperdi:)))


Kerpeten Ali dayılar konseyini topladı, godfather oldu, Tefo'yu da consiglieri ilan etti. Böylece hayatlarının en güzel günlerini yaşamaya başladılar. Para kazandılar, yoruldular, alemin tozunu attılar. Aradan aylar geçmişti. Ezel aradı Ali'yi. Ali ona Tefo'yu patron yaptığını, sorumluluk verdiğini söyleyince Ezel Tefo'nun duygusal olduğunu ve bu işin altından kalkamayacağını söyledi. Azad da aynı fikirdeydi. Ali bozuldu. "Onu küçümsemeyin" dedi. Ezel'e ne zaman döneceğini sordu. Ezel "her an gelebilirim" deyip telefonu kapattı. Kendisini güneşli, deniz kenarı bir yerde gördük. Bir kadınla yüzyüze idi ve kadına "merhaba" diyordu. Ezel neredeydi? Ne yapıyordu? Planı neydi, oyunu nasıl kurmuştu? Bilemiyoruz.


 Tefo Şebnem'i lüks bir yerde, hani eskiden hep Şebo'nun istediği gibi yemeğe çıkartmıştı. Hayallerini anlattı, bi çocuk istiyordu. Şebnem peki deyince Tefocum mutluluktan ağladı, ayy içim parçalandı be, kedi canını senin!  Ama burada yanındaki koruma haindi ve Tefo'ya bir kuru temizlemecide (Temiz Rıza)  tuzak kurulmuştu, Şebo'yu şöförle eve yollayan Tefo, bu tuzağın içine düştü. Kuru temizlemeciye girince Temmuz'la yüzyüze geldi. Bu Cengiz ve Temmuz'un planıydı, Ezel'in çetesini sadakatlarini kullanarak en alttan çökerteceklerdi. En alttakini indirirsen hepsi çökerdi. Sadakatleri onların ölümü olacaktı.


Temmuz  Tefo'yla bıçak dövüşü yaptı ve tak tak! 2 yerinden deşti Tefo'yu, sonra da bacağına kurşun sıktı. Ama ölmedi Tefo, sürüne sürüne çıktı oradan

3 HAFTA SONRA
Bölüm başındaki ana geri döndük, yani temel atma töreninden 4 ay sonraki, Ali'nin kanlar içinde Azad'ın karnındaki oğluyla konuştuğu sahnedeydik yine. 

Ali gömleğini çıkartınca yaralı olmadığı anlaşıldı, kanlar onun kanı değildi. Ali doğmamış oğluna Tevfik adını verdiğini söyledi. Ve dedi ki "Tevfik abin o gün kuru temizlemecide ölmedi, onun canını bugün ben aldım"

Böylece destuuuuuuuuurrrrrrrrrr!!!!! noluyoooo laaaaaannnnnnnnn!!!!!!! haddddiiiiiiii beeeeee!!!!!!!  diyerek bir bölümün daha sonuna gelmiş olduk.

Sizce ne olmuştu? Ali herkesi öldürdü mü? Tefo'nun canına kıydı mı? Ezel aslında nerede? 

Teorileriniz nedir?

xo xo

8 yorum:

  1. ayy izleyemedim :( neler olmuş yaa :) muhteşem bir kurgu bekliyorum, haftaya kaçırmicam :)

    YanıtlaSil
  2. Zoi-kuş : vayy vayyy vayyyy:)))

    Cecilia : haftayı iple çekiyorum, neler olacak çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun sizden, 5Bölüm * 2,5 saat = 12,5 saatlik diziyi sayenizde 20dk'da izlemiş gibi oldum. ellerinize, klavyenize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. diziyi izlemeyip her hafta acaba nolmuş diye buraya bakıyorum =) sonra da diziyi izleyen arkadaşlara "aa sen nasıl izliyorsun? görmedin mi orada bilmemne oldu. bak ben bile biliyorum" diye dırdır ediyorum =))

    YanıtlaSil
  6. hsaritas : sevindim valla, çok sevindim:)

    Jane Jones : ahahah süpersin:))) dur bakayım yeni bölümü yazarken araya belki olmadık şeyler karıştırırım :)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.