27 Nisan 2011 Çarşamba

Kraliyet Düğünü

Küçüklüğümden beri nedense krallara, kraliçelere; düklere düşeslere, işte böyle hayatta işimin olmayacağı soyluluk ünvanlarına merakım vardır. Uzun etekli gösterişli elbiseler giyerek dedelerden kalma antika şatolarda gezinme fikri çok hoşuma gider. Halbuki o şatolarda kesin çok cereyan olur eminim bundan. Böyle kalelerde, saraylarda, şatolarda geçen romantik, allah allah kontesi kim sikti temalı kitapları pek severim. Fransız tarihine bayılırım, İngiliz kraliyet ailesinde ne oluyor ne bitiyor arada göz atarım. Yanlış anlamayın, şahıs olarak sevmiyorum onları, aile ilişkileri ve asalet ünvanları, bunların nesilden nesile geçişi, bir de bu Avupalı asillerin topunun akraba olması benim ilgimi çeken.




Sanırım sevdiğim tek bir kraliyet ailesi üyesi vardı. Benim yaşımdaki çoğu insan da onu hatırlar zaten : Biz daha ufacıcıkken limon suratlı prens Charles ile evlenip saraya gelin giden Galler Prensesi Diana'yı çok severdim. Hem güzeldi hem zarifti. Çok tatlı bir konuşması vardı. Büyümekte olduğum Seksenli yıllar boyunca gazetelerde Diana'nın giyip çıkarttığı birbirinden gösterişli elbiseleri, kocasıyla mutsuzluklarını, kaynanası Elizabeth ile geçinemediklerini okuyup durmuştuk. 1997 yılında Diana o melun kazada ölünce acayip üzülmüştüm, o günlerde çıkan Time ve Newsweek dergilerini almıştım saklamak için. Acaba bu dergileri satsam para ederler mi???

muhteşem zümrüt tiara:



Cuma günü Lady Diana'nın büyük oğlu William, uzatmalı sevgilisi Kate Middleton ile evleniyor. Ben de bir kaç haftadır  işsiz güçsüz evde oturan ev kızı modeline dönüştüğüme göre büyük merakla düğünü bekliyorum. Tabii düğün umrumda değil, ben kıyafetleri ve MÜCEVHERLERİ  görmek istiyorum. Evet işte, ben bu kraliyet mücevherleriyle kafayı bozmuş durumdayım dostlar!

Kate ve William Westminster Kilisesinde evlenecekler. Kate son gecesini Goring Otelde geçirip düğün günü kiliseye antika bir Rolls ile gidecek. Düğünden sonra da ikili şu arabaya binerek Buckingham Sarayına gelecekler, balkondan kalabalığı selamlayacaklar.





Kate Middleton'ın gelinliği sır gibi saklanıyor. Peki ya mücevherler? Dedikodulara göre Kraliçe Elizabeth, torununun karısına bir tiara hediye edecekmiş. Acaba Kate düğünde hangi tiarayı takacak?

bunu mu?



bunu mu?



belki de?



tövbeler olsun, bunu mu???



Kolyeleri de unutmayalım. Misal şunu görünce bana titremeler geliyor:

Kraliçe Victoria elmas kolye



ya da bunu:




Ya işte böyle dostlar. Haftaya inşallah yeni işime başlamış olacağım. O zaman artık uzun etekli elbiselere ve muhteşem mücevherlere ayıracak vaktim olmayacak. Yine işyeri maceraları, dostlarla buluşmalar, kitaplar ve oyunlarla dolu olacağım. Ama şimdilik evkızı mode-on gidiyorum bakalım.


***Ekleme:

Nasıl unutmuşum, bir de yüzük var. Prens William nişanlısına annesi Diana'nın şahane safir yüzüğünü verdi. 18 karatlık oval safir, elmaslarla çevrelenmiş, yani en iyi dostlarımızla kızlar:)) Yüzüğün değeri 250.000 poundcuk imiş.





Cuma günü  düğün dedikodularında görüşmek üzere

xo xo

18 yorum:

  1. Aaa benim taclarim degil mi onlar?:))
    Diana'yi ben de cok severdim:)

    YanıtlaSil
  2. Ah Judy, bu yazıyı sanki ben yazdım:) Oldum olası bayılırım kabarık eteklere, şatolara, balolara ve ortaçağda geçen tarihi aşk romanlarına:) Barbara Cartland'ın torunu Diana'yı ben de çok severdim, ölünce sanki en yakınımı kaybetmiş kadar üzülmüştüm, hala hatırlarım o günü. Londra'da yaşadığım 6 ay hayatımın en güzel günleriydi, sanki kaybolmuştum da evime dönmüştüm. Reenkarnasyona filan inanmam ama ben eskiden bir sarayda filan yaşamıştım herhalde (kimse de eskiden hizmetçiydim demez zaten, ya kral, ya kraliçe oluruz:) Düğünü ben de çok merak ediyorum, işte seyredemeyeceğim ama hafta sonu tekrarlarını kaçırmam. Ayrıca Cuma gününün benim için bir anlamı daha var, oğlumun doğum günü. Ne şanslı velet, hayatı boyunca doğum günü kutlamalarını Kraliyetle birlikte yapacak!

    YanıtlaSil
  3. bende taçlardan 1. fotograftakini takar, kolyeye bir daha bakam dur

    YanıtlaSil
  4. kolyeleri sevmedim:)P sonucusu hele boncuk dizmişsin gibi
    diğeri eh işte

    YanıtlaSil
  5. Oha bir dolu şey öğrendim yahu! :)

    YanıtlaSil
  6. ben de bayılıyorumm hele bu ara sürekli belgesel veriyor kanallar kraliyetle ilgili ben de evdeyim çok iyi denk geldi hepsini izliyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. bence de 1. taç güzel
    onu takar gibi
    ee zenginin malı - züğürdün çenesini yorar
    napalım :)

    YanıtlaSil
  8. bence de 1. taç güzel
    onu takar gibi
    ee zenginin malı - züğürdün çenesini yorar
    napalım :)

    YanıtlaSil
  9. Oy,oy, oy taçlara bittim, öldüm. Eee biz ne bekliyoruz burada? Kalkıp gitsek ya William'ın düğününe. Hem çocuk öksüz, sevaptır :D :D

    YanıtlaSil
  10. ah ah canım al benden de o kadar pek severim kraliyet unvanlarını mücevherlerini bu hafta discovery de royal wedding haftası var iki ara bir derede izliyorum. Ben olsam aquamarinli olan tacı takardım şahane bişiy. Bir de Elizabeth'in taktığı uğursuz diye anılan bir taç vardı. Kadını takdir ediyorum bu uğursuz laflarına aldırmadan taktı gerçi ona pek uğursuz gelmedi zira kazık kaktı galiba hiç gidesi yok maşallah ne gen haritaları varmış. Elizabeth Charles'ı Camillla'yı gömer zannımca. Discovery de belgesellerden birinde izledim adamlar bu kraliyet ailesini aklına gelebilecek her türde hediyelik eşya haline getirmiş. Biz bir padişah resmi basıp bir kupa yapmayalım mı, bir bookmarker yapmayalım mı? Dükkanı gördüm aklım gitti kraliçenin köpeğinin oyuncağını falan yapmışlar. Neyse lafı uzatmayayım ama bu padişahlı hediye eşya işine giresim var :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Pelin in Style : Diana yaşasaydı keşke, sevinirdi bence oğlunun seçimine:)

    Enne : Londra şahane bir şehir, 6 ayda tadını iyice çıkartmışsındır ne güzel:) ben de tv'ye yapışık vaziyette BBC ve CNN arasında gidip geliyorum, sürekli Buckingham ve Westminster'dan yayın yapıyorlar:)) ne bu heyecan anlamadım ki:) Oğluşunun doğum günü şimdiden kutlu olsun, ömür boyu mutlu olsun canım benim.

    Handan : ahahahah valla daha fazla kolye de vardı ama sayfa kapalıçarşı'ya benzemesin diye koymadım:)) zaten o en tepedeki taç yetti bana:))

    Modafobik : yavrummm, böyle antikalıkları biz deli saraylı ablalarından öğreneceksin tabii:))

    Gürültü : yaa nerede belgesel, ben bi tek BBC'de gece verilenleri görebildim:( dün gece vardı geçmiş kraliyet düğünleri hakkında, bu gece de var :)

    Euphoric : ahahaha sorma sorma çenemizi epey yordu bu mücevherler.

    Joey Potter : ahahahah vallahi ne güzel olurdu, ben artık fotoğraf çekmekten bayılırdım:)))

    thalassapolis : ben göremedim discovery'de belgesel yaa ama ama:(( Ana Kraliçe 101 sene yaşadı, Elizabet de yaşar herhalde o kadar, kraliçeliği bırakmaya da niyeti yok gibi değil mi? Evet kraliyet artık ticari para kaynağına dönmüş herhalde , bizde de çıkar yakında Hürrem'li Kanuni'li hediyelikler:))

    YanıtlaSil
  12. özüne dön bebeğim ne o ingilizler fransızlar falan. şimdi git bir hürrem yüzüğü al kendine, özünü unutma :))))

    YanıtlaSil
  13. küfkedim : ahahahah ne diyim sen de haklısın:)) kontes düşes bize uymaz:)))

    YanıtlaSil
  14. aaa..prenses Carolin'i unutma...
    soylular deyince aklıma Monaco gelir:)))
    hele o bir stephanie vardı hani:))))

    YanıtlaSil
  15. bbc veriyo bi de discovery channel verio bu hafta her akşam:)

    YanıtlaSil
  16. Cepaynası : aaa evet Seksenli yıllara prenses Stephanie'nin delişmenlikleri damgasını vurmuştu. sonunda korumasıyla mı ne evlenmişti:))

    Gürültü : sağol canımmm, BBC'dekileri izledim, discovery'i yakalayamadım tüüh

    YanıtlaSil
  17. ilk paragrafı okurken içime doğru güldüm =) işyeri halleri, malum...

    YanıtlaSil
  18. tabii aman tikkat:)) neyse oldu da bitti düğün maşallah

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.