18 Mayıs 2011 Çarşamba

Ezel 2. Sezon 34. Bölüm : YALNIZ BİR ADAM

Ezel'de büyük finale yaklaşırken nihayet beklenen olay gerçekleşti ve Kenan Birkan takımından  biri daha oyun dışı bırakıldı. Bizi en çok etkileyen ve Ezel'in unutulmaz tiplerinden olan kenafir gözlü, converseli, kısa paçalı, maviş psikopat katil Temmuz'a adanmıştı bu bölüm. Hemen bakalım neler olmuş:


DİKKAT SPOILER



EZEL 67. BÖLÜM





Azad'ı ve bebek Tefo'yu hastaneye götürmüşler, bebek epey esmer, karabiber gibi bi oğlancıktı. Şaşırdık tabii:))) Ezel o gün Temmuz'u öldürmeye karar erdi. Allahın malı, 2 senedir intikam peşinde koşan sen değil misin, kaç sevdiğini kaybettin, nihayet karar verebildin çok şükür, moloz!

Cengiz de Kenan'la buluştu, bunlar Eyşan'dan kadınlardan filan konuştular. Vay godoşlar dedim ahahaah. Cengiz Eyşan'dan boşandı diye Kenan'dan otel hisseleri, evler, arabalar istedi. "Niye evladım niye?" diye sordu Kenan, çok yaşa sen Haluk Bilginer e mi? Cengiz artık Ezel'i yok edebileceğini söyledi, peki neden şimdi bunu söylüyordu? "Çünkü artık Ömer'i anlıyorum, onun gibi yalnız kalmış tek adam benim". Daha sonra Cengiz Temmuz'u arayıp Ezel'i öldüreceklerini söyledi.


Ezel, Ramiz Dayı gibi özlü sözler edip Dayı'nın hani zamanında Ali'yi ayar manyağı ettiği lokantda sırtı duvara dönük yemek yiyordu ama nafile, olmuyordu dostlar, Dayısız Ezel olmuyordu. Neyse, lokantada garson oğlan Ezel'e bi adres verdi, adrese giden ezel Dayı'dan miras kalan anahtar destesini kullanarak kapıyı açtı, içerideki masaya oturup çekmeceden silah, şarjör, para tomarları çıkarttı. "Anahtarlar şehrin her yerinde tek bir kapıyı açar".

Şebo'yu bulan Ezel (buradaki saçmasapan sahneyi geçiniz), Şebnem'i ekibe geri çağırdı, eskisi gibi takip ve araştırma görevi verip saldı. Sonra pizzacı kılığına girip Eyşan'ın evine gitti. (Yani şu cümleyi yazarken bi saçma geldi bana) Ezel, Temmuz'u bulmak için Eyşan'dan yardım istedi, ikna etmek için Bahar'ın ölümünü kullandı, duygu sömürüsü yaptı.



Eyşan'ın evinden kaçan Ezel hastaneye gidip Ali'yi aldı, Ali Azad ile vedalaştı ve ikisi Temmuz'u öldürmeye gittiler. Ali oğlu doğunca artık ölmekten korktuğunu itiraf etti.

Ekibin kalanı, Ali-Ezel-Şebo, Vurkaç barda toplandılar. Şebo istihbarat toplamıştı. Cengiz Tarabya'da ev tipi bi kumarhane işletiyormuş, en iyi kumarbazlara haber verilmiş, Cengiz Atay geri döndü denmiş.

Ezel bu mekana gitti, Cengiz masadaydı, Ezel  masadaki birinden kalkmasını isteyince Ezel'i tanıyan adam hemen topukladı. Sonra Ezel 2 kişilik oyun istedi, herkes kaçıştı masadan:)))

Ezel ve Cengiz yüzleştiler. Çok güzel bir sahneydi. Cengiz artık şiddetten, öldürmekten korkmadığını anlattı. Değişmişti Cengiz. "Eskiden benim için bir umut vardı, artık yok. Artık sırf canım istedi diye birini öldürüyorum. Mesela istediğim için Tevfik'i öldürttüm" dedi.

Cengiz'in dönüştüğü bu hal Ezel'i belirgin şekilde sarsmıştı. "Ne oldu sana?" diye sordu. "Sana olanın aynısı, Eyşan'ı kaybettim. Şimdi o tetiği çekeceksen çek, ama Temmuz da çekecek" dedi.

Cengiz Ezel'in geleceğini tahmin edip tuzak kurmuştu. İçeride Ezel Cengiz'e silah çekmişken dışarıda Temmuz Ali'ye silah doğrultmuştu. "Hala anlamıyorsun" dedi hırsla Cengiz. "Senden hep 1 adım öndeyim. Kötü olduğunu mu sanıyorsun? Senden daha kötüyüm. " Ezel Cengiz'i yakalayıp kendine siper ederek mekandan kaçtı, Ali'ye seslendi, Temmuz ateş etse de Ali sadece yaralanmıştı, arbede çıktı, ikisi gazlayıp kaçtılar oradan. Arkalarından izleyen Cengiz'in aynen Kenan Birkan'a benzemiş, Lüsifer olmuştu tövbe estağfurullah.

Aynı gece, Kenan'ın uykusu kaçmıştı, Eyşan'ı apar topar köşke getirtti. "beni görmemenin bir sebebi olmalı. Sevdiğim kadınla mutlu olmak için daha ne yapmam gerek?" diye sordu. O sırada telefon çaldı, Temmuz Kenan'a hedefin yakında vurulacağını, artık çözülmeye başladıklarını söylemek için aramıştı. Kenan ona "Manolya'da mısın sen?" diye sordu. Konuşma bitince Eyşan laf kalabalığı yapıp,  "iş teklifi gibi bir evlenme teklifini kabul edemem" diye atarlanıp kaçtı oradan. Sonra da Ezel'e "Temmuz manolya diye birinde" diye mesaj attı.

Ali ile Ezel tartışıyorlardı. Ezel "Onlar gibi olamayız, onların kötülüğünün sınırı yok." dedi. Ali "sen olamasan da ben olurum" dedi Ezel'e.

Temmuz Cengiz'e daha kötü olmalarını ve bebeği öldürmelerini söyledi, Cengiz panikledi, "bunu yapamam" dedi ama Temmuz kararlıydı.

Şebnem Manolya'nın kim olduğunu bulamamıştı bir türlü. Ezel ise uyuz Bade'yi yeni erkek arkadaşından korumak için takip ettiğinden marinada idi (moloz diyorum inanmıyorsunuz). Jetonu düştü, Manolya bir tekne idi! Temmuz teknesinde şırıngalar hazırlıyor, planlar çiziyordu. Ali ile Ezel geldiler, Temmuz'un adamlarını vurdular, tekneye girdiler ama kenafir gözlü gitmişti çoktan. Planları görünce Ali ölmekten beter oldu.


Bundan sonraki sahnelerde ben de artık çok gerildim, Temmuz'a küfür etmekten dilimde kıl tüy yün bitti. Bu Temmuz yaralı hasta kılığında hastaneye girdi. Bu esnada bütün telefon sinyallerini de engellemiş şerrefsiz. Yüzündeki sahte kanları silip önce Azad'ın korumasını kesti. Sonra bebeklerin yattığı odaya girdi. Tevfik'i buldu. Şırıngayı çıkarttı. Ama dişi kaplan Azad üzerine atlayınca ne yapacağını şaşırdı, Azad ensesine kocaman bi iğne sokup siktiri çekince kuyruğunu sıkıştırıp kaçtı hastaneden.


Ali peşinden koşmuştu Temmuz'un ama Ezel takip etmeyeceklerini söyledi. Sonra da Eyşan'ı aradı, "şimdi!" dedi.

Eyşan bu sırada Kenan'la birlikte idi. Ezel'den telefon gelince eğilip (arada boy farkı var tabii:) Kenoş'u şap diye öptü, kız kardeşini öldürten adamı. Sonra kafam kadar tektaşı parmağına geçirip evlenme teklifini kabul ettiğini beyan etti. Nihayet Kenan'ın telefonunu çalıp içeri kaçtı "yüzümü yıkayacağım" diye. Telefondan Temmuz'a mesaj attı, yerini sordu, adresi de Ezel'e gönderdi. "Ali yapsın" dedi Ezel'e "Çok acı çekmesini istiyorum".

Temmuz başına gelenlerden dolayı sarsılmış "her şeyden 2 tane" diye sayıklayarak teknesine gidiyordu. Hatırlarsanız Temmuz'un evinde her şeyden 2 tane var idi. Böylece geçmişe gittik ve Temmuz'un çocukluğuna döndük. Temmuz'un ikiz kız kardeşi varmış : Manolya. Çocukların anne babalarını askerler öldürmüş. Buncağızlar hastanede yaralı yatarken elele hayatta kalmaya çalışmışlar, "her şeyden 2 tane olsun" diye  birbirlerine söz vermişler. Yani Temmuz masum bir bebek iken katil olmuş!


Temmuz bu hatıralar ile teknesine gitti ama tekne onu almadan uzaklaştı. Ve Temmuz'un arkasında, çok uzun zamandır beklenen yüzleşme için Ali vardı.

Temmuz sonunun geldiğini anlamıştı. "Beni hiç bir zaman unutamayacaksın, kabuslarına gireceğim" dedi Ali'ye. "Bahar kimdi? Tevfik kimdi? Onları ben öldürdüm, beni asla unutmayacaksın, hep böyle hatırlayacaksın". Ali çarmıha gerer gibi avuçlarına birer kurşun sıktı Temmuz'un. Sonra silahı kafasına dayayıp "Soyun" dedi. Evet o an hepimiz aynı şeyi düşündük!


Böylece kenafir gözlü, kısa paçalı, converseli, maviş psikopat katilimiz, 2 senedir giymekte olduğu kıçına göre pantülünü, boğazına kadar iliklediği gömleğini, anne örgüsü kazağını, bir beden büyük parkasını çıkarttı. Adeleli taş gibi vücudu ve likralı kısa siyah boxer donuyla çıplak kaldı. Anam! Bu kıyafetlerin altından ya beyaz pazen Eros donları ya da uzun paçalı bir şeyler çıkmalıydı. Fakat siyah ve strech? Bilemedim dostlar.

Ali "Seni hep böyle hatırlayacağım" dedi ve Temmuz'un taşşaklarına bir el ateş etti. Sonra, hönkürerek yere yığılan Temmuz'un ağzına silahı sokup "bu da benim imzam orrospu çocuuuu" dedi ve tetiği çekti. İşte birinci sezondan beri bizi korkutan unutulmaz kenafir gözlü katilin sonu böyle geldi.

Ezel Vurkaç'ta otururken Cengiz aradı. "Ne kadar çok istiyorsun?" diye sordu Ezel'e. "Neyi?" "Kenan'dan kurtulmayı."

Ve bölüm böylece sona erdi. Hatırlarsanız Ezel taa 40. bölümde, Kenan'ı Cengiz'in yeneceğini söylemişti. Şimdi son 2-3 bölüm kala, iş oraya mı gidiyor. "İhanet onları ayırdı, intikam birleştirecek" durumu nihayet gerçekleşiyor mu? Hayminako! Bütün 2. sezon boyunca hepsi birleşip Kenan Birkan'la savaşacaklar diye bekledim, hadin artık dizi bitti ülen!

xo xo

3 yorum:

  1. temmuz taşmış. evet aklımda bir tek bu kaldı :P

    YanıtlaSil
  2. ama cidden taşmış yaaa, yuh dedim gerçekten , sünepe birşey beklerken o el örgüsü kazağın altından adonis kasları fışkırdı ayol :)))

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.