29 Ocak 2012 Pazar

Prête-moi ta main (2006)

Bu haftasonu birikmiş kitapları okumayı bir kenara bırakıp, birikmiş ucuz dvd'lerimi izlemeye karar verdim dostlar. Bunlardan biri de Prete-moi ta main idi, tam bir pazar günü romantik komedisi!


Filmin yönetmeni Eric Lartigau, senaryoyu Alain Chabat yazmış ve baş erkek rolü de kendisi oynuyor. Baş kadın oyuncu rolünde ise efsanevi Serge Gainsbourg-Jane Birkin aşkının biricik meyvesi; ne yazık ki annesinin güzelliğinden ziyade babasının çirkinliğini almış olan harika Charlotte Gainsbourg var.

Filmimizin konusuna gelince, Luis 43 yaşında bekar bir adamdır. Babası yıllar önce ölmüş, evin hakimiyeti annesi ve 5 kızkardeşine geçmiştir. Ve bu kadınlar artık Luis'in çamaşırlarını yıkamaktan bıktıkları için, onun evlenmesi için baskı yapmaya başlarlar. 31 tane sıkıcı kızla görüşen Luis, aile baskısından kurtulmak için parayla Emma'yı kiralar. Emma 2 ay Luis'in sevgilisi rolünü oynayacak, sonra düğün günü Luis'i terkedecek, Luis bunalıma girecek ve de evlilik bahsi sonsuza kadar kapanacaktır.

Charlotte Gainsbourg - Alain Chabat

Haliyle olaylar beklenmedik şekilde gelişir, Luis'in planları ters teper. Düğünün ertelenmesini Luis'in hatası olarak gören ailesi, Emma'yı geri getirmesini emreder. Luis bu sefer Emma'nın iğrenç davranmasını ister , böylece ailesi bu kızdan nefret edecek ve evlilik bahsi kapanacaktır. Ama Emma ne yapsa, Luis'in ailesi hep onu hoş görmektedirler.


Gayet eğlenceli, türün tüm kurallarına uyan, izlemesi zevkli bir film Prête-moi ta main (Sahte Gelin). Özellikle filmin baş kısımları epey şenlikli, Luis'in o anaerkil, kocaların sesi çıkmayan ailesi çok eğlenceli, klasik olarak sonlara doğru film biraz duygusallaşıyor ve kaçınılmaz mutlu son ile bitiyor.

Romantik komedi sevenler kaçırmasın:)

xo xo

4 yorum:

  1. Aklımda olsun bakalım bu film...

    Öpüldün...

    YanıtlaSil
  2. eğlenceli bir film, bir ara bakarsın:)

    YanıtlaSil
  3. Madrid'den selamlar. Burda bir güzel hava var anlatamam Aslı. Kış güneşi çok güzel. Kemik ısıtan cinsten. Evde oturmadan geziyorum sürekli. Charlotte Gainsburg'u 96 yapımı Jane Eyre'da seyretmiştim. İnce manken gibi de ağız yapısı acaip çirkin hatunun. Ama yetenekli bence.

    YanıtlaSil
  4. coldmarch : heeeeyyy canım harikasın. aman aman oturma gez, retiro park mı ne vardı madrid'de çok şahane, ne güzeldir güneş altında:)
    evet o uyarlamayı ben de izlemiştim ama rochester rolündeki soğuk nevale william hurt'ten hiç hazetmediğimden çok sevmemiştim filmi.
    bence de hem yetenekli hem karizmatik, çok hoş bir kadın charlotte.

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.