9 Ekim 2013 Çarşamba

Diyetisyen Yolu 2013

Yıllardır blogu takip eden dostlar hatırlayacaktır, birkaç sene evvel Perihan Çiçek'in yardımıyla 20 kilo zayıflayıp incecik olmuş, blogu aynadan kendimi çektiğim boy fotoğrafları ile doldurmuştum. Gel zaman git zaman bu 20 kilonun 10 kilosunu geri kazandım. Son bir senedir becerdim bunu, blogdaki "Gırtlağıma hakim olamamıştım" yazılarındaki artışı farketmişsinizdir herhalde:)




2 kilo, 4 kilo iken sadece ben farkediyordum. 6 kilo olunca arkadaşlar "bunun üstüne çıkma" dediler. 10 kiloya vurunca şirkette bütün adamlar "sen kilo aldın" demesin mi birer birer. Ulan imalat müdüründen, planlama müdürüne, bi çaycı abla laf etmedi kilolarıma sağolsun.




Sonunda geçen sene aldığım güzelim kırmızı prenses Kate ceketimi deneyip önünün kapanmadığını görmemle, kendimi Lady Charlotte ile Perihan Çiçek'in Bakırköy'deki kliniğinde bulmam bir oldu.




Perihan Hanım önce ilk iki haftalık deneme diyeti verdi, bir sürü de kan testi istedi. Beşiktaş'daki Sait Çiftçi Hastanesinin Dahiliye bölümünden randevu aldım, doktor beni laboratuvara yolladı, hemen takır takır kanımı aldılar, 2 gün sonra da hastanenin web sayfasında sonuçlar yayınlandı.




Geçen Cumartesi, ilk kontrolümüze gittik. Ben 1 kilo, Lady Charlotte da 1 kilo 200 gr kaybetmiştik. Oh oh. Ama sevinemedim, Perihan Hanım yavaş buldu çünkü. Kan tahlillerini inceleyince şekerimin düşük olduğu ortaya çıktı, belki bu yüzden kilo almıştım. Çünkü şekeri normal olan kimse kilo almazdı. Ayrıca 4 kilo ödemim varmış, yuh!




Perihan hanım GNC'den 2 tane bitkisel hap yazdı. Biri Bromelain, ödem atmak için, biri de düşük şeker ve hafif kansızlığa karşı destekleyici vitamin. Ayrıca her sabah zencefil, zerdeçal, keten tohumu, çörek otunu pekmezle karıştırıp yiyeceğimiz padişah macunumuz var:) İksir deniyor buna kısaca:) Bir de yemeklerden önce elma sirkeli su içilecek. Buna da peki. Ama maydanoz-nane suyunu zinhar içemem. Bööğğk.





Şimdi sımsıkı taş gibi bir listem var, bayramdan sonraki Cumartesi'ye kadar, yani üç hafta bu listeyi takip edeceğim. Kan tahlillerimi şirket doktorumuza da gösterdim. O da çikolatayı bırakıp spora başlamamı söylemesin mi:( Herkes mi bana karşı üleyynnn:))




Fakat artık bu kilo verme mevzusu güzel elbiseler giymek ya da dış görünüş mevzusunu aştı dostlar. Ulan şeker, kolesterol muhabbetlerine başladık, yaş 35, makina bozulmaya mı başladı ne oldu yaleppim??



Bu sefer gerçekten yağlardan kurtulup, geri almamak zorundayız sağlığımız için. Acaba bu yine başaracak mıydık? Tekrar prenses elbiselerine, cici ceketlere ve sağlığımıza kavuşacak mıydık?

Yeni diyet maceralarımla karşınızdayım artık dostlar:)


xo xo

18 yorum:

  1. inşallah tıkır tıkır rahatça verirsin 3-5 kilo judy'cim, ama daha fazla da verme bence, zaten 4 kilo ödem ne demek, onlar gidince ne kalıcak ki? şişko kedi resimlerine bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım.
      En tepedekine çok güldüm ben, hulahup :)))

      Sil
  2. Fırk, aynı durumdayım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma ya, sen zayıflamıştın ne güzel Leylakcığım:(

      Sil
  3. şekerim, eğer yeme işini diyet listesi değil de yaşam şekli haline getirmezsen böyle 2 adım ileri 10 kilo geri yaşar gidersin; 40 yaşına da gelsen bu döngü sürer ve paranı alır canını sıkar.

    yemek yeme alışkanlıkarını değiştireceksin;
    en sevdiğin şeyleri hafta sonu kendine serbest bırakarak, ota sızmaya balıka kuruyemişe yüklenerek, eti form gibi kandırıkçılara yüz vermeyerek ( ne kadaaa poşet o kadaaa koruyucu vs vs vs ) pazar candır dey,ip salataya ızgara az tavuğa bol balığa yüklenerek

    dışarıda antin kuntin esmer şekerli içecekler değil de ne bileyim bir tek ama sek viski maden suyu vs vb içerek daha uzun uzun yazabil,irim de....

    sonuç: diyet listesi değil günlülk yaşamına eklemleyeceksin yeme içme işinin doğrusunu.

    zor gelecek ilk zamanlar omleti ekmeksiz yemek, yoğurtla doymak ama mutsuz/eksik hissetmek sonra alışacaksın. hadi bakalım kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuraya bir ''Like'' butonu koymadıkları için, bu yoruma LIKE verdiğimi bu şekilde belirtmek isterim :)))

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum. Ben hep dikkat ederek yaşıyorum. Bir gün kaçırdımsa ertesi gün hemen salata-yoğurt-ızgara dışına çıkmıyorum. Herşeyi yiyorum ama kararında tutuyorum. Kahvaltımı asla pas geçmem bir de abur cubur yemem. Sanırım en büyük artım da bu. Ama test edilmiş onaylanmıştır. Kilo problemine birebirdir. İnşallah en kısa zamanda sağlıkla verirsin kilolarını :)

      Sil
    3. aynen Handaniko, bu işi alışkanlık haline getirmedikçe anca perihan'ı zengin ederim. bak kendisi Etiler'de şube açıyor:))
      şaka bir yana, en çok istediğim şey, kendini bilen, sağlık için yemek yiyen biri olabilmek.
      bu sefer olur inşallah diyelim:)

      Sil
  4. Demek ki neymiş Cudi'm? :)
    Homini gırtlak = tü-kaka! :)))
    Kolaylıklar diliyorum ama bu sağlıklı beslenme işini gerçekten günlük yaşama taşıma, diyetisyen listelerinden kurtulma zamanı geldi bence.
    Yolun yarısı... geç kalmadan, hemen-bugün başlayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu yapabilmemizi tüm kalbimle diliyorum Sittirellam
      yaşamak için yemeli, yemek için yaşamamalı:)))

      Sil
  5. sevgili aslı, ben karatay diyetiyle 20 kilo verdim ve halen de veriyorum hem de son derece sağlıklı bir şekilde. 173 boya 84 kiloydum şu anda 64 oldum. kan değerlerim gayet iyi. un şeker hariç herşeyi doya doya yiyorum. açlık hissi yok, stres yok. sebze ve protein tarzı gayet güzel bir beslenme. artık kendime müsade edip arada bir çikolata, börek yememe rağmen ertesi günler dengelediğim için hiç bir sorun çekmiyorum. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim birisiyle diyet yapmam lazım, kendi kendime olunca "amaaannn" deyip atıyorum ağzıma lokmaları:) ondan sebep şimdilik periş'le devam etmem daha iyi.
      senin için çok sevindim, kendine dikkat et, kan değerlerini kontrol altında altında tut canım.

      Sil
  6. Kedi resimleri harikaymış :) Daha önce çok daha fazlasını vermişken bence yarısını tekrar verebilirsin. Şimdiden kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) kediler her yere yakışıyorlar, ne güzel değil mi:)

      Sil
  7. kolaylıklar diliyorum. ama sen ki bunu daha önce başarmışsın, gene yaparsın Judy'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah:) listeye uygun gidiyorum bakalım:)

      Sil
  8. 20 kilo veren bunu da haydi haydi verir, hadi bakalım görelim seni Aslıanım :)

    YanıtlaSil
  9. bromelain i günde kac kere aliyordunuz? birde düşük seker ve hafif kansızlığa karşı destekleyici vitamin hangisi yardimci olabilirmisiniz cok tsk...

    YanıtlaSil

Yaz ki muhabbet olsun.